Ankara’da yaşamak

Nerden geleceksiniz.deniz olan bati ve marmara illerinden gelirseniz cok zorlanirsiniz.ben ankaraliyim ankarada dogdum buyudum.4.5 sene istanbulda yasadom tekrar ankaraya dondum .ama hala alisamiyorum.ev kiralari cok artti ,gida heryerdeki gibi ulasimi kolay trafik yok.gezecek yer pek yok.duzeni ve sessizligi guzel.

Sincandan kizilaya gelene kadar merkezi bi yerde otursaniz metro guzergajinda max 5 6 durak olan bir yer universitelere yakin.

Ulasimi kolay derken metro guzergahindaysa kolay.hastane cok .ama iste guzel yerde oturmaniz lazim

Istanbulda umraniye(carsi),cekmekoyun metroya yakin olabilir.eski olsun yaptirirsiniz zamanla .sincanda 0 ev alacaksiniz diye riske girmeyin.

Trafiği hiç mi yok ben İstanbul’dan geleceğim yani ya Anadolu yakasında sakin bir ilçeden ev alacağım yada Ankara İzmit gibi bir ile geçeceğim

Istanbulda umraniye(carsi),cekmekoyun metroya yakin olabilir.eski olsun yaptirirsiniz zamanla .sincanda 0 ev alacaksiniz diye riske girmeyin.
Ama bir çok kişi İstanbul kalabalık diye İstanbul’da aşacağına daha küçük bir yerden al dedi bana ya tuzla Pendik Çekmeköye param yetiyor yada izmir Ankara bakacağım evden çalıştığım içinde iş durumu sıkıntı değil burada Beylikdüzü tarafını sevmiyorum maalesef her yere uzak

Etlik kecioren sincan ya da soyle diyeyim metronun olmadigi yerde sabah ve aksam is cikisi saatinde trafik olur.izmit en azindan istanbula yakin sikilsan gider gezersin.burada bogulursun.illa istanbuldan cikacaksan kocaeli darica veya gebze bak derim.mecburi mi gelme olayiniz

Istanbulda ev daha kiymetli yatirim icin dusun.ankaradaki evlere o kadar para vermek akil isi mi bilmem.sosyal alan yoknkisitli hep avm.evet park varda deniz yok.denizde o sahilde yurumek cay icmek nasil dinlendiriyo sikilsan adalara gidersin en kotu

En sevdiğim şehir. Memleketim.
Şansım olsa bir gün düşünmem dönerim.

Çok romantik oldu.

Merkezden kastınız Kızılay ise Etimesguttan Kızılay'a 28 dakikada gidiyor tren.
Istanbulda 45 dk yol gidiyosun ama gittugine degiyor.kadikoye ulasiyosun.burada 45 dkda kizilaya ulasiyosun:)kiyas dahi yapilamaz.istanbuldan gelince bocalarsin.esim istanbullu ve hic alisamadi .ben ankaraliyim ben alisamadim.bizim buraya geldigimizde niyetumizde senin gibiydi.biz bide merkezi biyerde oturdugumuz halde boyle dusunuyoruz

Avrupaya hic bakma.anadolu yakasi daha cok yasanacak biyer
.

Konu sahibi ben değilim ben Ankara'da yaşıyorum 1 senedir. Seviyorum ama İstanbul'dan geldim aksine İstanbul'dan daha çok seviyorum Arada insan deniz havası istiyor tabii ama ölmüyorum pek deniz de deniz diye. Soru sahibinin ne beklediğine bağlı tabii.

Hayır değil ev almak istiyorum ve oturacağım bir ev almak istiyorum İstanbul’u seviyorum ama kalabalık vs olduğu için uzun vade sorun olur diye başka illere mi baksam diye düşündüm uzaktan çalışma imkanı çıkınca yoksa bir mecburiyet yok tabi

Uzun vadede sorun olursa istanbuldaki ev hep degerlidir satarsin.ama sincan elinde patlayabilir

İstanbul’da büyüdüm, Ankara’da iki yıl yaşadım. Ankara’nın yeri çok ayrı bende.

Sabah Kızılay’a gidince her yerin mis gibi Kızılay simidi kokmasını çok özledim

Aynen ne bekledigine bagli:)ben kendi olayimmis gibi dusundum.bende 1 senedir buradayim belkide biz yasamayi bilmiyoruz (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…