ama artık yetsin değil mi ?

senide dualarıma ekliyeceğim arkadaşım gelişmelerden mutlaka haberdar et bizi.İnş hepimiz yanılıyoruzdur altından saçma sapan bir şey çıkar

ben konuyu okuyunca şunu düşündüm:
senin çağırılmamanın sebebi yalnız kalsınlar, nişanlısı olmadan belki yeniden birşeyler olur. başlarlar. tüm ailenin tepkisiz kalması bana bunu düşündürdü.

ablasına ayrı bir ifrit oldum: madem sadece kuzenlerdi neden nişanlamaya kalktınız?
sadece kuzen değil, herşeyden önce arada birşeyler yaşanmış (eski) sevgililermiş.
artık ailenin sınırı koruması lazımdı. birlikte biryere gidilecekse seninde nişanlısı olarak yanında olman lazımdı.

sor bakalım müstakbel görümcene kendi kocasıyla eski sevgililerini başbaşa türkü bara yollar mıymış?

Ben bu ailenin bu kadar cin fikirli olduğunu düşünmüyorum
Eğer o kızı isteselerdi siz ayrı olduğunuz dönemde yaparlardı bişeyler öyle değilmi?
Eski sevgilin sana bu kadar yalvarmazdı
Yani ortada bir plan bi tezgah yok bence
Sadece düşünmeden yapılan bir hata ve sonrası var...

Canım benim bence doğru davranmışsın kendini yargılama... O gün seni aramaması ve sen onu o an faedeki yazıyı görüp aramasan sana söyleyecek miydi acaba gittiğini? Bence ne olursa olsun bir özürü hak ediyorsun ama şöyle de bir şey var o gece face i dondurman ya da ne bileyim telefonunu kapatman gerekmezdi... Karşında kendini nasıl savunacaktı hiç merak etmedin mi? Açıkçası ben bir dinlerdim bu durumu nasıl anlatacağını... Yapman gerekeni yapmışsın en son mesajını da atmışsın bence şu saatten sonra sen beklemede kal eminim seni arayacak...

anlıyorum... haklısınız da..
peki neden susuyorsunuz?

sizin 4 yıl gibi bir geçmişiniz var.. Hadi sevgililiği geçiyorum (ki geçilecek gibi değil ama her neyse) o adamın yüzüğü parmağınızda ...
size vermeleri gereken bir hesap var...

Almanya dan kızı getirelim, oğlanın aklını bir karıştıralım gibi bir saçmalık olabilir mi
sizin hayalleriniz ne olacak...

gencecik bir kızın gelinlik hayalleriyle oynamaya hakları yok... nasıl bu olabilir ki? ?

bitirmeyi kafasına koymuş görüyorum sizi.. haddim değildir bitirin ya da bitirmeyin demek. bu konuda bir şey diyemiyorum ama sessiz kalmayın...

sonunda çeker gidersiniz ama o aileye edilecek iki çift laf muhakkak olmalı...
neydi günahınız ki ?

tamam hadi siz bir anlık fazla fevri davrandınız.. küstünüz konuşmak istemediniz ama bu kadar da umursamaz olunmaz ki...
üstelik işin içinde aileler var nişanlılık var...
bir sevgili kavgası değil ki, zamana bırakılsın...

herkese yorumları için teşekkür ederim. şuan iyi hissetmiyorum kendimi. yorgun ve bitkinim.. hayat gerçekten çok tuhaf.. sürekli sorgulama içindeyim. yarın tek tek yanıtlayacağim yorumuna cevap veremediğim arkadaşlarımı.. hepiniz.. iyi ki varsınız.. bana iyi geldiniz.. herhangi bi gelişme olursa mutlaka bildireceğim.. hakkımızda en hayırlısı olsun.. sevgisine sadık hiçbi kadın üzülmesin.. ben de dahil.. hep sadık kaldım.. herhangi bi hainliği hak etmedim.. hiçbirimiz hak etmiyoruz gerçi bu da laf mı.. her neyse derdimi paylaşan 2 çift kelamını esirgemeyen bana ışık tutan tüm hemcinslerime sonsuz sevgiler..

Herşey çok açık ve ortada.
Ayrılıktan daha doğru bir karar da yok zaten.

Olaylar karşısındaki tavrını beğendim. Çok sağlıklı davranmışın. Nişanlın eğer ailesinden gelen bir talebi tekrar reddedemiyorsa senin de düşünmen gereken birşey kalmamış. Kız da sizin nişanlı olduğunuzu biliyor mu? Eğer biliyorsa yakınlaşmasına izin vermesi zaten onlar bir birlikteliğe başlasa bile biteceğinin göstergesi. Ama eğer aralarını yapmak için seni saklamaya çalıştılarsa ki bu mum da yatsıya kadar yanar. Ailesinde sözü geçen biri varsa( seni seven, senin de sevdiğin) onunla görüş ve sana yapılanı anlat. 4 yıldan bahsediyoruz. Bu durumda gitmekte zor kalmakta. En sağlıklı kararı almak için konuşarak çözmekten vazgeçme. Belki bambaşkadır duyacakların belki de tam tahmin ettiklerin.Ama bu olgun, hanım hanımcık duruşunu hep koru. Sonucu şimdiden çok merak ettim. Umarım senin için en doğrusu ne ise o olur. Sevgiyle kal...

ben ilk tepkini fazla buldum.
tepki vermedim diyorsun ama telefonu kapatıp faceyi dondurmakta bir tepkidir.
ani gelişmiş bir durum olabilir.
birden bire bara gitmeye karar vermiş olabilirler.
seni unutmuş olabilirler.
belkide bu kez geçti sonraki buluşmada tanıştıralım diye düşünmüş te olabilirler.
belki o an açıklama yapacaklardı ama kendini iletişime kapatmışsın.
aslında sana yalan söylememiş.
sonuçta ben evdeyim yatıyorum derken türkü barda çıkmamış.
bilgilendirmeden gitmiş.
ancak 10 günde hiç değilse "hayatım neden böyle yapıyorsun" konulu bir konuşma yapmalı, mesaj vs atmalıydı sana.
sen mesaj atmışsın sonuçta şu anda bana ulaşabilirsin mesajını iletmişsin.
onun sana ulaşıp durumu düzeltmesi gerekirdi.
ha devamlı trip yapan bir insansındır adamda suçsuzum bu kez peşinden koşmayacağım o koşsun peşimden diye karar almıştır belki.
ama yazdıklarına göre fedakar davranan taraf bendim demişsin.
iş konusunda ağırdan alması konusunda sana tamamen hak veriyorum.
açıköğretim sınavları öyle iş bıraktıracak sınavlar değiller.
çoğu insan çalışırken okuyor açıköğretimi.
sıkıya gelemiyor sanırım.
bence bu daha önemli bir problem.
önceki olayları bilmiyorum ama ayrılmayı gerektirecek bir durum görmedim bu almanyalı kız olayında.
iletişim kopukluğu yaşamışsınız arayada zaman girmiş soğumuşsunuz.
sağlıklı bir şekilde iletişime geçebilirseniz bu durumu aşacağınıza inanıyorum.

küsmeye küsen nişanlıları hiç sevmiyorum
benimde nişanlım küsmeme küsebilir

Konunu okudum ama ınan yazacak bısey bulamadım haklısın
10 gun boyunca aramamaya ıyı dayanmıssın dıyecegım tek sey hakkınızda hayırlısı olsun
butun aılenınde sus pus kenara cekılıyor olması cok enteresan

bende nısanlımla cok ıclı dıslıyım aılesıylede sneın anlattıgın gıbı
aynı durum bızde olsaydı nısanlım senın gıbı en az !
onda olsaydı bende senın gıbı davranırdım
fazla tepkı dıye bısey goremedım ortada

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün sayfaları okudum...
Ah Burcucum, bu olayı küçük olarak değerlendirebilseydim keşke...
Ama anladığım kadarıyla, nişanlının ailesi baya baya içten pazarlıklı.
Çocukları çalışmaya meyilli olmayınca hemen Almanya'ya damat vermeye kalkıyorlar.
Etkilenme filan bahane, aklına girmişler resmen nişanlının.
O da Almanya'daki yaşamı çok şaşaalı zannedip seviniyordur.
Garibim. Gitsin de görsün dünya kaç bucak...
Ona tekrar şans vermemen taraftarıyım çünkü 10 günlük boşluk zaten tüm iyi niyet tohumlarını yakıp geçiyor.
Kararını vermiş bir erkek arayıp sormaz, resti çeker.
Kendini garantiye alıp, sen çantada keklikken, kuzeniyle bir şeyleri konuşup hallettiğini ve anlaştığını düşünüyorum.
Sorumluluk bilincinde biri olsa, nişanlı her erkek gibi para biriktirir düğün hazırlığı yapardı.
AÖF sınavları için herkes işten çıksa ortalık baya baya işsiz kaynar.
Bahanede üstüne çok kendisinin, kader sana 'bu adamdan cacık olmaz.' demiş ama sen sevdiğinden görememişsin.
Sonra kader bahane gibi bu kuzeni vermiş gözünün önüne ve bahaneyle ondan kurtulacaksın ama asıl sebep kandırılmak değil.
Asıl ayrılık sebebin sorumsuzluğu olsun... Bu kuzen olayı da soğumanı kolaylaştırsın dilerim...

Benım bu konuda ılk takılacagım nokta,Bu kişinin sızı huzursuz ettıgıne bılmesıne ragmenki..Gorusme usulu hakkında bilgi vermişsiniz..Buna ragmen ozen gostermemıs olması! Yani herseyı hep beraber yapıp,birde asırı dıkkat kesıldıgınız konuda konu dısında bırakılmak kırmış sizi..Bende olsam tepkı gosterırım ama iletişimi kesip cezalandırmam..

Ablasının her konu ıcerısınde olması cok gereksız..Tabıkı buyuktur konussun etsınde gerektiği yerde! Her konuda araya gırıp hatalıya kırmızı kart cıkaracak bı halı var :) ŞiiŞŞiit akıllı olun abla ne derse O! Yani bizimde başımızda bir sürü abla var Benım,erkek arkadasımın,Kardeslerıde ole ki Karısma lukslerı yok..Sonucta ılıskıyı ıkı kısı yasıyorsunuz.Bu aranızdakı mesele.Ucuncu kısılerı dahıl etmeyın ılıskınıze! Tabiki fikir belırtebılırler de bu kadarı fazla..

çok teşekkür ederim sanırım ben 4. ve 5. aşamalar arasında gidip geliyorum.. 3 e de uğramiyor değilim.. hayırlısı olsun.. tekrar teşekkür ederim..

ona bu düşünceyi hiç yakıştıramıyorum aslında.. gerçi hayallerini kurduğumuz ruhları farklı bedenlere atfediyor adına aşk diyoruz.. belki ben onu görmek istediğim gibi gördüm hep.. güvenmeyi seçtim.. ona da ailesine de.. bilemiyorum.. gene de şu muydu bu muydu diye varsayım türetmekten vazgeçiyorum.. dediğim gibi benim için mücadele etmediği için, günlerce aramadiği bir açıklamayi çok gördüğü için, ben ona kırıldığımda umrunda olmadiği için vazgeçiyorum ondan.. çok tşkr ederim yorumun için cnm. iyi ki varsınız..

Allah herkesin işini gücünü rast getirsin.. evet ben bunu hak etmedim.. hepimiz haksızlığa uğruyoruz.. bu da geçecek.. herkes yüreğinin güzelliğinin ya da fesatlığının bedelini ödüyor bi şekilde.. Teşekkür ederim canım yorumun için..

senide dualarıma ekliyeceğim arkadaşım gelişmelerden mutlaka haberdar et bizi.İnş hepimiz yanılıyoruzdur altından saçma sapan bir şey çıkar

allah razı olsun canım benim.. çok sağol.. mutlaka haber veririm herhangi bi gelişme olursa ki bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa ne fayda.. şimdilik iyiyim.. umarım sonradan koymaz.. umarım kendimi kötü hissetmem.. mümkün mertebe uzak tutmaya çalişiyorum düşüncelerimi.. ya da bilemiyorum yanlış mı yapıyorum ? biraz ağlasam üstüne gitsem daha mı kolay atarım içimden.. bilemiyorum.. sürekli kafamı dağitmaya çalişiyorum.. aklıma getirmemeye çalişiyorum..

haklısın canım.. aslında aralarında bişey yaşanmamış.. sadece büyüklerin fikriymiş.. gençler hiç bu konuda görüşüp konuşmamışlar.. eski nişanlım hemen kestirip atmış.. her ne ise.. ben hala madem herşey son derece masumane idi ben de tanıştırılmalıydım, nişanlım beni koluna takıp götürmeliydi diye düşünüyorum.. hepsini geçtim..11 gün oldu.. 11 gündür nişanlısı nasıl ne yapıyor diye düşünmeyen adam adam değildir bana göre.. bana ondan koca olmaz.. bu arada görümceme sözlüsü böyle bi terbiyesizlik yapsa alnını karışlardı eminim bundan.. adam kendisine haber vermeden adım atamaz

varsayım türetmeyi bıraktım canım zaten sebep şu veya bu önemli değil.. ben bu adamın vurdumduymazlığından, beni önemsemeyişinden şikayetçiyim artık.. zaten dedim ya canım bi özür, bi açıklama benim hırcınlığımı siler atardı.. uzatmazdım ben.. ben neleri kapattım, neleri sindirdim böyle bişeyi de sindirir önümüze bakalım derdim.. ben ondan ve ailesinden hiç bi zaman mükemmel olmalarını beklemedim ki.. hatalara göz yumdum eğer telafi çabası gördü isem.. bu sefer bu çabayı görmedim..

eğer face de görmeseydim adım gibi eminim bana söylemeyecekti gittiğini.. ve bu durum çok düşündürücü.. o zaman ben ona güvenirken, ben onu evinde yatağinda bilirken gene benden gizli gezdi tozdu.. kaldı ki ben ona hiçbi konuda kısıtlama getirmedim.. sadece bu kuzen olayında kıskandım biraz.. beraber aynı evde kalmanı istemiyorum dedim.. kız günlerce evlerinde kaldı.. bilemiyorum.. belki abarttım.. ama gönlümü ferah tutmam adına bi çabası olmadı.. gel seni tanıştırayım gör bak aramızda öyle bişey asla olamayacağini kendin anla demesini çok isterdim.. ben olsam böyle yapardım.. onun içinin rahatlamasını sağlardım sonra gezeceksem gezerdim..

öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum. bir de bu ilk değil.. ele karışmak zordur.. daha önce de nişanlanıp ayrıldım düğünüme 1 ay kalmıştı.. gene haksızlığa uğradım.. nişanlım bana tokat attığı için attım nişanı ama ailesi ne var bunda dedi.. ben o durumda da onlara hesap sormadım.. yüzüklerini verdim ağzımı açmadım.. sadece sinirimi içime attiğim için bayılmışım yanlarında.. o zamanlar daha toydum tabi.. dediğim gibi canım yapımda yok hesap soramam.. kendileri isterlerse gelebilirler gelmedikleri ev değil.. diledikleri an gelip konuşabilirler benim ailem de çok anlayişli insanlar.. gelirlerse oturur konuşurum.. bunu bekledim ben.. benim yapabileceğim hiçbi şey yok artık.. sessiz kalmak benim için daha hayırlı.. güzel anarım hiç olmazsa.. ben hesap sorsam onlar da edeplerini bozabilir, hoş olmayan sözler çıkabilir ağızlardan. ben bunu istemiyorum. güzel kalsın.. allah herkesin yolunu açık etsin.. aile bi yere kadar.. ben nişanlıma kırgınım.. 11 gündür ne halde olduğum umrunda olmadiği için.. küsmeme küstüğü için.. haklı olduğumu adı gibi bilmesine rağmen geri adım atmadiği için.. içimi rahatlatma adına bi çaba göstermediği için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…