Olaylar karşısındaki tavrını beğendim. Çok sağlıklı davranmışın. Nişanlın eğer ailesinden gelen bir talebi tekrar reddedemiyorsa senin de düşünmen gereken birşey kalmamış. Kız da sizin nişanlı olduğunuzu biliyor mu? Eğer biliyorsa yakınlaşmasına izin vermesi zaten onlar bir birlikteliğe başlasa bile biteceğinin göstergesi. Ama eğer aralarını yapmak için seni saklamaya çalıştılarsa ki bu mum da yatsıya kadar yanar. Ailesinde sözü geçen biri varsa( seni seven, senin de sevdiğin) onunla görüş ve sana yapılanı anlat. 4 yıldan bahsediyoruz. Bu durumda gitmekte zor kalmakta. En sağlıklı kararı almak için konuşarak çözmekten vazgeçme. Belki bambaşkadır duyacakların belki de tam tahmin ettiklerin.Ama bu olgun, hanım hanımcık duruşunu hep koru. Sonucu şimdiden çok merak ettim. Umarım senin için en doğrusu ne ise o olur. Sevgiyle kal...
ben ilk tepkini fazla buldum.
tepki vermedim diyorsun ama telefonu kapatıp faceyi dondurmakta bir tepkidir.
ani gelişmiş bir durum olabilir.
birden bire bara gitmeye karar vermiş olabilirler.
seni unutmuş olabilirler.
belkide bu kez geçti sonraki buluşmada tanıştıralım diye düşünmüş te olabilirler.
belki o an açıklama yapacaklardı ama kendini iletişime kapatmışsın.
aslında sana yalan söylememiş.
sonuçta ben evdeyim yatıyorum derken türkü barda çıkmamış.
bilgilendirmeden gitmiş.
ancak 10 günde hiç değilse "hayatım neden böyle yapıyorsun" konulu bir konuşma yapmalı, mesaj vs atmalıydı sana.
sen mesaj atmışsın sonuçta şu anda bana ulaşabilirsin mesajını iletmişsin.
onun sana ulaşıp durumu düzeltmesi gerekirdi.
ha devamlı trip yapan bir insansındır adamda suçsuzum bu kez peşinden koşmayacağım o koşsun peşimden diye karar almıştır belki.
ama yazdıklarına göre fedakar davranan taraf bendim demişsin.
iş konusunda ağırdan alması konusunda sana tamamen hak veriyorum.
açıköğretim sınavları öyle iş bıraktıracak sınavlar değiller.
çoğu insan çalışırken okuyor açıköğretimi.
sıkıya gelemiyor sanırım.
bence bu daha önemli bir problem.
önceki olayları bilmiyorum ama ayrılmayı gerektirecek bir durum görmedim bu almanyalı kız olayında.
iletişim kopukluğu yaşamışsınız arayada zaman girmiş soğumuşsunuz.
sağlıklı bir şekilde iletişime geçebilirseniz bu durumu aşacağınıza inanıyorum.
ben bu saatten sonra sessiz ve tepkisiz kalacağım canım.. kızın nişanlı olduğumuzdan haberi var mı yok mu bilmiyorum.. çünkü görüşmezlerdi internette tlf da falan.. ben elbetteki karşıdan bi adım görürsem konuşurum.. ama sanırım bu da artık bişeyi değiştirmez.. çünkü bu varsayımlar değil umrumda olan. kuzeni muzeni geçtim.. ailesinin tavrını geçtim.. 11 gündür üzerime düşmeyen aşkına sahip çıkmaktan bi adam söz konusu burda. ben böyle bir adamla bu yola devam edemem.. ben aşkım için kocam diyeceğim adam için herşeyi yaparım.. gözüm karadır.. aynı tavrı karşımdan da bekliyorum.. ama msjıma bile bi cvp gelmedi.. demek ki mücadele etmek istemiyor.. o da ayrılmayı istiyor diye düşünüyorum.. yoksa mutlaka arar mutlaka yanıma gelirdi.. ve ben zor bi süreç geçiriyorum.. bu zor zamanımda yanımda olması gerekirdi.. kendi tercihiydi.. dediğim gibi kapılarımı tamamen kapatmış değilim.. onlara karşı ağzımdan bitti lafı çıkmadı.. ama bitirmeyi düşünüyorum.. en doğru kararı veririz umarım.. ikimiz de ayrı ayrı iyi insanlarız.. o da ben de mutlu olalım.. istemem üzülmesini.. yapısı böyle değişmiyor yapacak bişey yok.. o hayata seyirci kalmayı yeğliyor bense içine akmayı yeğliyorum.. bu yolculuk çok uzun ömürlük bi yolculuk.. yanlış anlamalar olacak.. her ne olursa olsun beni araması her zaman yanımda olması lazım.. bi kere aradı açmayınca bidaha ses yok.. böyle olmaz.. eğer zor zamanlarımda benim ufak tefek kaprislerimi çekmezse (ki genelde her daim kendisi kapris yapar ben düşerim üstüne)iyi zamanlarımda da yanımda olmayı hak etmez..çok tşkr ederim yorumun için canım
Canım keşke yorum yapmakla kalmayıp yanında olup birşeyler yapabilsek. Yaşadıklarına benzer birşeyi bende yaşadım.Ama bu güçlü duruşun sayesinde aşabileceğine inanıyorum.Bu zor süreçte sanal da olsa yanında olduğumu unutma.Ama inan ki bundan birkaç sene önce sorun edip kafamıza taktığımız hiçbirşey şu an ayatımızda değil veya tebessüm ederek, tecrübe etmiş olmanın verdiği gururla anlatıyoruz. Umarım öyle güzellikler, öyle mutluluklar yaşarsın ki bugünleri daha az anımsar, bir an önce unutursun.
Hakkında hayırlısı olsun canım.Sen çok haklısın inan kim olsa seninle aynı şeyi yapardı ve bence elinden başka bişey de gelmez.Hadi ailesi içten pazarlıklıymış diyelim,hadi nişanlında bi gaflette bulundu o akşam gittiler diyelim sonrasında niye arayıp hatasını düzeltmeye çalışmıyo bu kısmı çok ilginç.
Allah hakkında hayırlısını versin canm.Gelişmelerden haberdar et bizleri..
o nasıl laf ? sanal falan değil yanımdasınız gerçekten.. dünden beri daha bi huzurluyum.. çok rahatladım.. iyi ki varsınız.. çok teşekkür ederim canım.. geleceğe dair umutla doluyum.. herşeyde bi hayır vardır.. bize şer gibi görünen bi olay yepyeni başlangıçlara vesile olabiliyor.. bu olayı öğrendiğim gün tuhaftır ki içimde inanılmaz bi sıkıntı vardı sebepsiz.. akşama kadar dua ettim allahım hayra çıkar diye ve bu olay oldu.. hiç isyan edip sitem etmedim.. ben bunu hak etmedim diye düşünmedim.. küsmek yok hayata.. daha önce benim 1 senem gitti ayrılık acısından.. 1 sene antidepresanlarla yaşadım.. 1 ayda 12 kilo verdim.. eridim aktım.. hayatımı erteledim.. kpss ye girmedim.. bu defa hayata küsmeyeceğim.. her ayrılık yeni bi başlangıçtr.. dünya bizi hiçe sayanlardan ibaret değil ki.. iyi ki daha önce acı tecrübelerim olmuş.. güçlendirmiş beni.. pişirmiş..
sağolasın canım benim.. aminnn en hayırlısı olsun hepimizin hakkında.. bi gelişme olursa yazacağim zaten ama sanırım bu saatten sonra bişeyi değiştirmez bende.. tek sorun bu da değildi zaten.. 11 gndür beni aramaması ne kadar sorumsuz ve özensiz olduğunun en güzel ispatı.. malesef ki görmek istememişim bunları.. allah gözüme gözüme soktu işte.. al bak gör dedi.. her konuda eli kolu bağlıdır.. mücadele hep lafta.. yoruldum sanırım artık.. tek başıma yaşiyormuşum bişeyleri senelerdir ben.. bazen insan gerçekleri görmek istemiyor.. giden yıllarıma yanarım desem.. demicem ama.. bu da bi tecrübedir. artık akıllanmak istiyorum.. kör kör gezmek istemiyorum..
madem o olay eskide kaldı sizinde orada olmanız lazımdı sonuçta sevgili değil artık nişanlısınız ve demekki o kız her almanyadan gelişinde böyle sorunlar ortaya çıkacak şaşırtıcı ve üzücü bir durum ben olsam ortalığı yıkardım evine giderdim ağır gelirdi yani böyle bir durum ...
eğer face de görmeseydim adım gibi eminim bana söylemeyecekti gittiğini.. ve bu durum çok düşündürücü.. o zaman ben ona güvenirken, ben onu evinde yatağinda bilirken gene benden gizli gezdi tozdu.. kaldı ki ben ona hiçbi konuda kısıtlama getirmedim.. sadece bu kuzen olayında kıskandım biraz.. beraber aynı evde kalmanı istemiyorum dedim.. kız günlerce evlerinde kaldı.. bilemiyorum.. belki abarttım.. ama gönlümü ferah tutmam adına bi çabası olmadı.. gel seni tanıştırayım gör bak aramızda öyle bişey asla olamayacağini kendin anla demesini çok isterdim.. ben olsam böyle yapardım.. onun içinin rahatlamasını sağlardım sonra gezeceksem gezerdim..
canım posta kutun dolu boşaltabilirmisin
konularına baktım az once..erkek arkadasın ve ailesiyle ilgili baska seyler daha okumak icin..ablasının erkek arkadasının söyledigi seyler de biraz yasananları destekliyor.sanırım cocuklarının bu ülkede bir baltaya sap olamayacagini düşündüler ve almanyaya postalamak istediler.bu aile cocuklarını oldugundan daha iyi sartlara tasıyabilecek insanlarla evlendirmek istiyor.bu aile sorumluluk almak,elini taşın altına koymak,mucadele etmek gibi şeyler aşılamamış belli ki evlatlarına.sen hem cok haklı hem de cok dogrusun.cok ideal ve ölçülü tepkiler vermişsin.kendini kaybetmemişsin.iyi ki de oyle yapmıssın ki bugun en azından icin rahat..acaba bu kadar tepki verip saygısızca laflar etmesem arayacak mıydı? demiyosun en azından.cünkü insan sinirlendiginde herseyi gozden cıkarıp geri dönüşü olmayan laflar edebiliyor.bu hataya düşmeyişin,ayrılıktaki aşamaları daha cabuk atlatmanı saglayacak..sorun tamamen karsı tarafta canım.ailesine de kızdım en az nişanlına kızdıgım kadar...neyse.eden bulur.onlar da bulsunlar..mutlu olsun diyosun ama gerek yok okadar olgunluga..senin 1 seneni calıyorsa,bi sonraki iliskinde güven sorunuyla baslamana sebep olacaksa mutlu falan olmasın.huzurlu hiç olmasın.
iyi oldu hatırlattığın.. şimdi parçalar birleşiyor değil mi ? bak ben unutmuştum o meseleyi.. Benden uzak olsunlar da canım mutsuz mu olur mutlu mu olarlar umrumda değil... artık önüme bakma zamanı geldi de geçiyor.. koca koskoca 4 sene.. dile kolay.. 21 dim en güzel yaşlarımdaydım hayatıma girdiğinde.. oyalanıp durmuşum.. Sağol yanımda olduğun için..
söylemeden edemedim sana acayip içim ısındı Burcu ya. böyle aklı başında hanımefendi bir kızın bu haksızlığa uğraması da canımı sıkıyor. bir arkadaş önermiş ben de katılıyorum annen nişan hediyelerini kargo ile göndersin muhattap bile olmayın ayrıldığın zaman.
geçen sene ki ayrılığından sonra bir daha barışmayacağını düşünüyordum hatta yeni bir ile olacak gibiydi ama sonra tekrardan barışınca çok şaşırdım burcu kolay affetmez dedim ama seninle barışmak için yaptıklarını anllattıklarını okuyunca galiba çok pişman olmuş burcunun yerinde bende olsam belki affederdim diye düşünmüştüm ve bu sefer işler iyi gidecek nişan bile yapmışlar diye düşünüyordum ama bu konuyu görünce onu affettiğini söylediğinde ki şokun aynısı yaşadım.
Öncelikle sen tanıdığım en iyi eş adaylarından birisin arkadaşım. Bana anlattıkların fikirlerin düşüncelerin çoğu zaman benimde yoluma ışık tutmuştur. Gel gör ki sen ne kadar düşünceli olduysan hep kaybettin inşallah bu senin için son oldu mutluluğu çok çok çok çok çok hakediyorsun kuzum.
son olayla ilgili iki düşünce belirdi kafamda
1) Bu son olaya gelince eski nişanlının ilk zamanlar aklında böyle bir evlilik düşüncesi yoktu(kuzeni ile ).Ama sende diyorsun yıllar önce istememiş yıllar önce çalışma hayatına bu kadar gerek duymuyordu bir nevi tuzu kuruydu ama zaman geçti ve kendine bi baltabulamayacağını anladı sap olarak birden bu kuzen mevzusu yeniden ortaya çıkınca aklını kurcalamaya başladı.senin anlattıklarından bildiğim kadarı ile sevgisinde bir eksilme yok eski nişanlının ama sevgi yetmiyor iş aş para bir yerde bu sevgi yolunu tıkıyor. Almanya fikri ile bu kuzenle evlilik işi belki aklına geliyor.
2) Kuzeninin Türkiye'ye geleceğini söylediğinde sen bir tepki vermişsin olumsuz yada kötü bir yepki o size geldiğinde onunla aynı ortamda bulunma demişsin hassasiyetini belirtmişsin. Eski nişanlında bu konuyu sorun edeceğini düşünmüş galiba onunla ilgili hiçbirşeyi anlatmamış ki hata yapmış sana anlatsa bu durumda olmayacaktıniz eminim. Ayrıca gece gider-gelirim burcuya söylesem sorun çıkaracak iyisimi ona haber vermeden gidip gliriz herkesin kafası rahat olur düşüncesi ile yapmışta olabilir
NOT: bu yazdıklarımı seni üzmenin verdiği siniri ile yazıyorum kuzum objektif olamadım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?