ama artık yetsin değil mi ?

ben seni tamamiyle haklı buldum, yazının sonunda da demişsin değil nişanlım tüm ailesi arardı bir yere gidilecekse vs. diye...

bana bu işin içinde ailesinin parmağı var gibi geliyor. ha ailesinin parmağı varsa nişanlının eli var!!!

nişanlı bir insanın sorumlulukları artık çok başkadır, hem davet etme hem de haber bile verme. tanıştırma falan da yok tabii. anlam veremedim. bence sen elinden geleni yapmışsın, çocukluk da etmemişsin.

burcu girip girip bakıyorum bir gelişme var mı diye:26:
Bence gitme cenazeye.İyi niyetlisin bu konuda anlıyorum ama bitmişse bitmiştir.İletişimini ailesi ile ne kadar çabuk koparırsan bu durumu daha kolay atlatırsın gibi geliyor.
Bu kadar zaman sonra arayıp sormayan abla nişan yüzüğü ellerine geçince sadece iletişimi koparmayalım vs diyor.Bak canım bu işe bana hiç planlı gelmemişti ta ki ailesinin tavırlarına tanık olana kadar. Olur mu öyle şey vs diyip sizi karşı karşıya oturtmaları gerekiyordu madem seninde ablan gibi ise.sana bu kötülüğü yapan tek nişanlın değil benceen büyük suç onda olmakla birlikte bu bariz bir şekilde organize bir iş gibi...
Son karar senin canım ama kopar tüm iplerini şu aile ile.

Sanırım çok haklısın.. şimdi onları görürsem kötü hissedebilirim.. hazır iyiyken yarayı deşmeye gerek yok.. gelmeyim ben abla dedim 3 kez , çok ısrar etti.. kardeşim gelmeyecek dedi.. bence de gereksiz.. gitmeyeceğim.. karar verdim.. sağ ol cnm..

kesinlikle katılıyorum...

Dediğim gibi benden uzak cennete direk olsun cümle sülalesi.. zerre umrumda değil nedenler.. ben ömrümü adamayı düşündüğüm adamın verdiği emeğe bakarım.. hani nerde sözler yeminler ? bu mudur ? yazıklar olsun.. içim çok rahat.. ağzımdan zerre kötü kelam çıkmadı ona.. ayrıldık bitti bile demedim yüzüne.. küstüm.. kırıldım.. bi açıklama bekledim.. göremedim.. bekledim.. göremedim.. bekledim.. göremedim..??? bekleyişi sonlandırdım ve yüzüklerini yolladım.. ha bi de bu bekleyiş içindeyken ben msjlar attım bir sürü.. kötü bişey söylemedim.. hislerimi yazdım.. cevap bile vermedi.. böyle istedi. böyle oldu.. çok sağol canım desteğin için..

Eniştesi ölüyor ama eski nişanlın cenazeye gelmiyor bana garip geliyor canım.
Hem düşün orda ki sıfatın ne olacak üzül diye söylemiyorum ama bir sürü bakış senin üzerinde olacak... daha yeni toparlıyorken ne gerek var deşmeye.
Bak benim kuzenim eşinden boşandı, almanyaya gitti. kız da türkiyede diğer kuzenlerim ile sıkı fıkı baya.Boşandıktan sonra da böyle özel günlerinde,zor zamanlarında yardıma geldi.Tamamı ile iyi niyet yani.Ama arkasından neler söyleniyor tahmin edersin.Bu mevzularda herkese açık açık birşeyler anlatılmaz.Anlaşılmadı ayrılındı denir.
e millet diyecek ki ozaman burda ne işi var...abuk sabuk yorumlar da cabası.Bizim kız komple iletişimini koparmadı ama sinir hastası oldu resmen kulağına geldikçe bu sözler.kuzenimin de hafiften poposu kalktı yalan söyliycek değilim.
Senin ailen bu zor günlerinde yanında olan kişiler,
1. öncelikleri sen olan kişiler yani lütfen eski nişanlının ailesi ile görüşme...Bırak ablası da ona kalsın dıdısı da.

kayınbabası öleli 5 gün olmuş. 5 gündür eski nişanlım da gitmiş. yarın gitmeyecekmiş 7 sine giderim demiş.. çok da ısrar edince tamam dedim o an.. ama düşününce evet çok gereksiz.. kaba bi tabir ama öküz öldü ortaklık da bitsin.. deli oldum zaten bugün.. eski nişanlımın baba tarafından kuzenleriyle çok samimiydik.. onlar da nişanlı.. hep çift çift takılırdık, gezerdik, beraber tatillere giderdik falan.. şimdi o kuzenlerden birinin nişanlısı bize gel ya da ben geleyim diye tutturuyor.. bu arada ben hiçbişey anlatmadım onlara.. sadece bitirdik dedim.. üstüme gelmeyin soru sormayın.. soracaksanız da ona sorun dedim.. kız mutlaka görüşmek istiyor benle kanlı gibi.. çok soğuk konusuyorsun benle böyle olmayalım diyor.. yahu ben şimdi bu adamın hayatında olan insanlarla, kuzenleriyle ve nişanlılarıyla görüşemem ki.. çok seviyorum hepsini ama olmaz ki.. hem sorularıyla bunaltırlar hem bana onu hatırlatırlar.. çok kötü hissederim.. kırmak da istemiyorum.. nişanlıma küstüm size de küserim gibi bi tavır da takınmak istemiyorum ama eskisi gibi olamayacağimi anlamaları gerekmiyor mu ? sanırım en iyisi biraz açık sözlü olup yalnız kalmaya ihtiyacım olduğunu söylemek ve mesafe koymak..

Rica ederim canım, bir de dikkatimi şu çekti. Madem ablası seni çok seviyor bir mesaj ile mi belirtiyor? Neden seninle yüzyüze görüşmüyor, bu mevzuyu konuşmuyor? Neden nişanlanırken aileler işin içindeyken ve çok severken, ayrılırken ses çıkmıyor? En iyisi iş bitmişken tamamiyle bitsin, artık cenazeleri dahi seni ilgilendirmesin.

Bir süre sana zaman tanımalarını iste canım, anlayacaklardır diye düşünüyorum. Tabi öyle çok üzgünüm, yalnız kalmalıyım vs. havalarında olmasın, sadece bu durumu en sağlıklı biçimde geçiştirmek istediğini belirt.

yalnız kalmak istediğini de söyleyebilirsin, kısa bir tatile de çıkabilirsin canım çalışmıyorsan hem kafan dağılmış olur.Meraktan da çağırıyor olabilirler iyi niyetten de.o hödük adam da koşsun dursun milkelam misali.Sonuca balanmış olsada konunu takip edicem canım gelişme olursa mutlaka bizleri de haberdar et.
İnan içimden geliyor ki;çok pişman olsun öyle şeyler yapsın ki sana kendini affettirsin, düzelsin vs vs bu ara fazla pembe dizi izliyorum ama seven iki insanın böyle kendini bilmez hareketler yapıp ayrılmalarına üzülüyorum.
Neyse kaçtım ben canım her sıkıldığında yaz elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışırız

anlayamadım ki ben sessizliklerini.. ablayı geçç.. benim bi kayınbabam vardı.. her gün arardı.. 3 gün gitmeyim küserdi.. öyle severdi ki beni.. burda yeri geldiğinde sık sık bahsetmişimdir hatta.. hatta k.validem kıskanırdı.. benle böyle değilsin derdi gülüşürdük.. ben kızları gibiydim.. kendimi çok sorguladım ne yaptım bu insanlara diye ama inan sadece anlattıklarımdan ibaret olay.. hani türkü barı duyunca arasam oğullarına hakaret etsem veya kendilerine ukalaca hesap sorsam hak verecem.. sadece duydum kırıldım küstüm açıklama bekledim.. e bunda ne var... el içine ilk kez karışmıyorum ki.. daha önce de nişanlılık geçirdim.. övünmek için demiyorum ama saygılıyımdır.. ailelerle hiçbi tartişmam sorunum olmamiştir.. hele bu şimdiki ailem 2.ailem gibiydi.. sanırım nişanlım onları durdurdu aramamaları için.. ben aileye toz konduramıyorum ya.. ablasına da babasına da annesine de.. art niyet düşünmüyorum artık.. başta düşündüm ama yok yok yok.. bende emekleri çok bu adamlar ruh hastası mı ki böyle bişey yapsınlar.. sanırım nişanlım evlenmekten , sorumluluk almaktan korktu.. bunu da bahane etti.. annem çok kırgın.. affedersen 20 tirnağim yakanda olsun dedi. ilk defa böyle bi yemin etti çok şaşırdım.. annem sizin gibi aileye kırgın.. ben kırgın mıyım ? bilemiyorum.. iyi hissediyorum ben kendimi.. çünkü içim çok rahat.. hatalarım mutlaka oldu ama onu bırakmayı asla düşünmedim..

Söyle tatlım size ben de değer veriyorum ama şu an yalnız kalmaya ihtiyacım var de dediğin gibi. Onların yakınında olma en mantıklısı sen demişsin zaten

her sıkıntısında spora verir kendini.. çok takıntılı kilo konusunda bi de.. iki de bi eli göbeğime giderdi zayıfla derdi.. çok zayıfladım 3 haftada.. bişey yemiyorum pek.. kpss ye girdim sonucu bekliyorum açıklansın tercihimi yapayım bi tatil düşünüyorum canım çok iyi gelecek =) Biz artık biz olamayız.. geçen yıl ayrıldığımızda aslında herşey bitmiş de uzatmaları oynamışız işte. bazen ne kadar çok zorlasan da olmuyorsa olmuyor.. bence kaderim değildi benim.. ben üstüne gittim.. bu sefer ikimiz de pes ettik.. umarım o da çok mutlu huzurlu olur.. ben de olurum.. olurum elbet.. allah büyük.. insanlar ne acılar çekiyor.. yuvaları yıkılıyor.. benim bi ablam boşandı.. yuvası darmadağin oldu.. nişanlıyken ayrılmak daha hayırlıdır.. eskiden isyan ederdim.. şimdi şükrediyorum.. inancım çok zayıftı benim.. şuan çok güçlü.. çünkü başım her dara düştüğünde allahım içime serinlik ver dediğimde gene mucizelerini gösterdi.. çook teşekkür ederim canım benim.. umarım sen de çok çok mutlu olursun..

Söyle tatlım size ben de değer veriyorum ama şu an yalnız kalmaya ihtiyacım var de dediğin gibi. Onların yakınında olma en mantıklısı sen demişsin zaten

bi de şu var canım.. bazı insanlara malzeme olsun.. konuşacak laf olsun işte.. ayrıldığımız gün aradı yaa.. duyar duymaz.. insan bi nasılsın moralin nasıl der.. hemen ne oldu anlat ne oldu söyle demez ki.. ben kaç senelik sevdiğimden ayrılmışım benle gülerek kahkaha atarak falan konuşuyor.. sen dayanamazsın onsuz yaşayamazsın diyor bir de.. gene bozmadım.. güldüm.. hayırlısı olsun cnm bana sorma ne olur dedim.. halden anlar insan yahu.. amaç sadece nedenini öğrenmek.. ben umrunda değilim.. nişanlısından ayrılan bi adamla konuşurken komedi filmi izliyomuş gibi kahkaha atılmaz ki.. neyse sonra aradı açmadım.. nette yazıyor sürekli.. hep bi sorgulama içinde.. neden diyor baska bişey demiyor.. konuşmak istemiyorum ama ben.. size anlatıyorum siz ne burcuyu bilirsiniz ne nişanlısını.. ama bizi tanıyanlara anlatamam ben.. benim o adamla 4 senem geçmiş.. arkasından konuşamam.. sadece bitti hayırlısı olsun derim.. oturup şöyle yaptı böyle yaptı şunu dedi bunu dedi demem.. yok kız anlamıyor.. baktı nette öğrenemeyecek.. size gelecem diye tutturdu.. beklerim dedim.. e çok soğuksun diyor.. olduu ayrıldıktan sonra eski nişanlımın kuzenleriyle parti vereyim oldu olacak.. hem üzgünüm hem şaşkın benden sıcaklık bekliyor.. sen benim arkadaşım değilsin ki.. senle biz elti sayılırdık.. nişanlılarımız kuzen ama kardeş gibiler.. üff.. ne dolmuşum bee =)

Burcu çok güçlüsün...
Ve saygılı...Herşeye rağmen çizginden çıkmıyorsun...
Kendine hakim olabiliyorsun...
Ama aklında soru işaretleri var...
Bence sen ne olursa olsun bi cvp hakkediyorsun...
Yani Sana bi cvp borçlu o aile....
Karşılarına çıkıp sadece NEDEN demiyorsun...
Bazı yaralar kapanır gibi görünür... Öyle zannedersin...
Ama cvplarını bilmediğin sorularla ilerde başbaşa kalabilirsin..Kapandı sandığın yaraların tekrardan açılabilir... Aklını yeyip bitiren sorular.... Bu ilişkiyi kökünden kazıyıp atman için bence sadece bi NEDEN e ihtiyacın var...

Ay hiç haz etmem hemen ne oldu ne bitti derdine düşen insanlardan İyi yapmışsın o zaman gitmemekle ya milletin ağzına laf vermiş olacaktın belki de .sen anlatmasan da duruşundan konuşurken her söylediğinden bile laf çıkabilrdi şöyle üzgündü böyle söyledi , şöyle söylemeye getirdi peh

Ama adamın bu sorumluluğu alıp cevap vermesi lazım burcu istediği kadar sorsun her sorduğunda cevap yerine gittikçe umursamazlaşan bir adam görmek insanı daha çok mutsuz ediyor emin ol tecrübe ile söylüyorum

çok teşekkür ediyorum.. güçlü müyüm ? inan ben de bilmiyorum.. zaman zaman çok bitkin hissedebiliyorum kendimi.. sonra geçiyor.. bana bi açıklama borçlu kesinlikle.. ben de dolaylı olarak neden dedim msj attım içimi döktüm.. beklemezdim senden bu sessizlik neyin nesi dedim.. bu saatten sonra tek yol çıkıp karşılarına dikilmek olur.. onu da yapacak cesaretim yok aslında bi gece dayım ve eşiyle evlerinin önüne gittim, ayıptır söylemesi sucuk ekmek yedik apartmanlarının en alt katında.. alkollüydüm de.. bu deliliği yapmayı düşünmedim değil.. ışıkları yanıyordu.. ama yapmadım.. dayım şakalaştı hatta benle nara atalım mı yeğenim falan dedi.. bilemiyorum.. kendimce olayı açıklıyorum aslında.. bu sadece bahaneydi.. ve bu adamın ne bende ne de evlilikte gözü vardı.. geçen yıl bunu anladım ve ayrıldım.. barışmak için herşeyi yaptı işe girdi ve nişanlandık.. hepsi bu.. nişanlı adam ne yapar ? düğün hazırlığı.. bu adamsa işten çıktı ve aylardır evde.. biz nişanlı falan değildik.. o sadece benim ağzıma çalınan bi parmak baldı.. evlenme amacıyla yapılan bişey değildi..

Ama adamın bu sorumluluğu alıp cevap vermesi lazım burcu istediği kadar sorsun her sorduğunda cevap yerine gittikçe umursamazlaşan bir adam görmek insanı daha çok mutsuz ediyor emin ol tecrübe ile söylüyorum

onu çok iyi tanıyorum.. haksız olduğu zaman susmaz da üstüne gidersen savunma psikolojilerinin hepsini kullanır ve sana kendini çok kötü hissettirir.. beni kırdığı zamanlarda ben susar içime kapanırdım.. bi süre sonra gelir açıklama yapar gönlümü alırdı.. ama üzerine gidip sorgularsam haksızken haklı olurdu birden.. sevmezdi üzerine gelinmesini.. ben de hep rahat bırakırdım aramız kötüyken..

Evet aslında o sorumluluğu alıp bi neden söylemesi lazımdı o şahsın...Ama yapmadı...
Ama bu nedenin sorulması telefonla olucak iş değil..
Ararsın kapar telefonu yüzüne...
Msj atarsın cvp vermez...bu umursamamazlık insanı üzer tabi...
Ama karşısına dikilip neden dediğinde nereye kaçabilir...
Kaçamaz...

Güçlüsün...
Kaç insan senin kadar tutabilir kendini...
Kaç insan bu kadar sabır gösterir...
Çok az ...Güçlü bi insansın çünkü hatıralarının olduğu yere gidip bir şeyler yapabildin evlerinin önünde o ekmeği yiyebildiğin..Bi yazında yazmıştın eskisinde olduğu gibi bunda anılarımdan kaçmıcam üstüne gidicem diye...
Bu kadar zorluğa göğüs germiş bi insan onların karşısına çıkıp NEDEN sorusunu rahatlıkla sorabilir...
Senin buna gücün var bence... Ama cvplardan korkuyorsun...
Sen bunu yaparsan üstündeki bütün yükten bütün sıkıntılardan kurtulacağına inanıyorum..
Cevapsız soruların bi süre sonra tekrardan gün yüzüne çıktığını ve insanın içini nasıl kemirdiğini ben bilirim...
Nasıl hissettirir tahmin bile edemezsin..
Yinede kendin bilirsin tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…