All-Star Diyet Yarismasi...


Ordakiler tıy gibi ama Lucy
Emin misin hicbi degisiklik gormuyorum. Gerci bu sene bakmadim hic.


Benim de sisiyor. Parmaklarima sigmiyor yüzük.
Benim bi tek gobegim sisiyor.
 
El Şişmesi Nedenleri

Pek çok farklı sebep ellerin şişmesine yol açabilir. Ellerin şişmesi genelde vücutta su toplanmasına veya ellerde doku ya da eklemlerin iltihaplanmasına işaret eder. Öte yandan, ödem olarak da adlandırılan bu şişmeler karpal tünel sendromu, ciddi enfeksiyonlar ya travma benzeri başka nedenlerden de kaynaklanabilir.


Kırık ya da çok sıkı alçı gibi ortopedik durumlarda ellerin şişmesi sürpriz değildir.

Sebebine bağlı olarak ellerdeki şişme çabuk geçen ya da uzun süre devam eden bir şikayet olabilir. Örneğin egzersiz yaparken ya da egzersiz sonrası eller kısa süreliğine şişebilir. Aksine el şişmesi kronikleşmiş, sürekli hale gelmişse ya da zamanla şişme artıyorsa bu durum genellikle kireçlenme gibi iltihaplı bir soruna bağlıdır. Bu durumda en iyisi ilk olarak bir dahiliye uzmanına başvurmak ve ellerin sürekli şişmesine neden olabilecek altta yatan bir hastalık olup olmadığını kontrol ettirmektir.

Eller farklı nedenlerle şişebilir ve bu arada ellerinizin şişmesine neden olan problemin tek belirtisi de bu olmayabilir. Eğer eliniz bir enfeksiyon yüzünden şişmişse ateş, ürperme ve elinizde kızarıklık gibi şişlik dışında başka şikayetler de olacaktır. Halsizlik, ateş, elde güç kaybı, uyuşma, karıncalanma, kızarıklık, tutulma, eklemlerin şişmesi veya bileğin şişmesi gibi başka belirtiler sorunun kaynağına göre ellerin şişmesine eşlik edebilir.

Eller Neden Şişer?
Adet döneminde ya da hamilelik sırasında vücudun su tutması gibi sıradan bir neden ya da iltihaplı bir hastalık gibi daha ciddi sağlık sorunları ellerin şişmesine yol açabilir. Bu sebeplerden en sık rastlanılanları ayrı ayrı sıralamaya çalışalım:


Ödem: Vücuttaki fazla su, dokulara hapsolduğunda ödem meydana gelir. Eller, ayaklar ve bilekler ödemin en sık görüldüğü yerlerdir. Kalp ya da böbrek sorunları ödeme neden olan hastalıklara örnek olarak verilebilir. Öte yandan hamilelik, fazla tuz tüketimi veya daha başka tıbbi durumlar da vücutta ödeme yol açabilir. Eğer gece tuzlu yiyecekler yedikten sonra ellerinizin şiştiğini fark ediyorsanız bunun bir tesadüf olmadığına inanabilirsiniz.

Yaralanma: Burkulma benzeri yaralanmalar elin şişmesiyle sonuçlanabilir. Bu tip kazalarda çoğunlukla ağrı veya hareket kaybı da şişmeye eşlik eder. Etkilenen bölgeye buz ile kompres yapmak şişliği azaltabilir ancak durum kötüleşiyorsa doktor muayenesi ihmal edilmemelidir. Kırık, ezime, bağların ya da kasların zorlanması, sürekli aynı hareketin tekrarıyla elde stres oluşması ya da köpek ısırığı gibi çeşitli yaralanma biçimleri elin şişmesine yol açabilir.

Kireçlenme: Kireçlenme oldukça yaygın bir şikayettir. Kireçlenmenin başlıca belirtileri arasında ellerde ve diğer eklemlerde ağrı ve şişme gelir. Ellerinizde kireçlenme olup olmadığını anlamanın başlıca yolu bir doktora görünmektir.

Karpal Tünel Sendromu: El ve bilekte sinir sıkışması sonucu karpal tünel sendromu ortaya çıkabilir. Bilgisayar faresi ya da diğer ev aletlerinin kullanımı veya diş fırçalama ya da araba kullanma sırasında olduğu gibi, bazı el ve bilek hareketleri elde şişme, uyuşma veya ağrı yapabilir. Karpal tünel sendromunda elde sadece şişme değil karıncalanma ve uyuşma da vardır. Belirtiler geceleri daha da şiddetlenir.

Egzersiz: Spor yaparken ya da spor yaptıktan sonra ellerinin şişmesinden yakınanların sayısı hiç de az değildir. Nedeni tam olarak henüz anlaşılmış değilse de, bu duruma kasların artan enerji ihtiyacına karşılık kan damarlarının verdiği tepkinin neden olduğu düşünülür. Egzersiz sırasında kalbe ciğerlere ve kaslara doğru kan akışı artar. Ancak bu esnada ellere daha az kan gitmeye başlar ve eldeki damarlar buna tepki olarak genişlediğinden, egzersiz sırasında eller şişiyor olabilir.

Alerji: Elde hem şişme hem de kaşınma varsa bu ikisi genellikle akla alerjiyi getirir. Neye karşı alerjiniz olduğunu tespit etmek her zaman kolay değildir. Yediğiniz bir şey dokunmuş olabileceği gibi dokunduğunuz bir alerjen de bu duruma yol açıyor olabilir. Ciltte kuruluk, pul pul dökülme gibi başka belirtiler de varsa bir cilt doktoruna muayene olabilirsiniz.

İlaçlar: Eğer düzenli ilaç kullanmaya başladıktan sonra ellerinizin şiştiğini fark ettiyseniz size ilacı veren doktora bu durumun tedavinin bir yan etkisi olup olmadığını danışabilirsiniz. Ellerin şişmesine neden olduğu bilinen bazı ilaçları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • bazı antidepresanlar
  • diyabet ilaçları
  • yüksek tansiyon ilaçları
  • bazı kalp ilaçları
  • bazı iltihap giderici ilaçlar
  • hormon terapileri
  • steroidler
Diğer Sağlık Sorunları:

Ellerin şişmesine neden olan enfeksiyon, iltihap veya bağışıklık sistemi ile ilgili durumlara örnekler:

  • bursit (tendonları koruyan keseciklerin iltihabı)
  • tendinit (kasları kemiklere bağlayan tendonların iltihabı)
  • Ganglion kisti
  • romatoid artrit (bir tür eklem iltihabı)
  • osteoartrit (kireçlenme)
  • enfeksiyon kapan yaralar
Bunların dışında daha az rastlanmakla beraber, üzerine eğilmeniz gereken başka sağlık sorunları da ellerin şişmesine yol açar. Bunlardan bazıları:

  • fazla kilolu olmak
  • damar problemleri
  • donuk omuz
  • hiponatremi (kanda tuz dengesizliği)
  • Kawasaki hastalığı (nadir görülen bir tür damar hastalığı)
  • hipotiroidi (tiroid bezinin az çalışması)
  • gebelik zehirlenmesi (preeklampsi)
  • lenf ödemi
  • böbrek sorunu


    Kaynak : http://nedenolur.net/el-sismesi-nedenleri/
 
TopraKahveBob , Muttapa7555 bir doktora gorunun bence. Altinda yatan degisik sebepler olabilir. Basit bi neden deyip gecmeyin.
Bana burda en uygunu karpal sendrommudur nedir o şişme ve uyuşma oluyor bıçak kalem makas tarzı şeyleri tutarken uyuşmalar oluyor. Eğzersiden sonra şişme de oluyor
 
Oy ben zaten hastalik hastasi ne yapin bea ?

Benim aklima tuzlu , gluten alerjisi geldi. Panik yapma.
Kizlar sporlarinizi not edip toplu söyleseniz toparlamam daha kolay olmaz mi ?
Spor yapan yok isin kolay olacak.

Bana burda en uygunu karpal sendrommudur nedir o şişme ve uyuşma oluyor bıçak kalem makas tarzı şeyleri tutarken uyuşmalar oluyor. Eğzersiden sonra şişme de oluyor
Dahiliye'ye gitsen o seni gerekli yerlere gonderir fatma.
 
TopraKahveBob canım şöyle yapalım çarşamba perşembe cuma ben takip edeyim ama ikimizi de etiketlesinler böylece gözden kaçırmayız. Ayrıca yıldız almak için 3 mil leslie 30 dk koşu jullian 1. Level 45dk yürüyüş 45 dk eliptik 45dk bisiklet(spor aleti olanından) bunlardan 1ini yapan 1 yıldız alsın kim hangisini yaparsa artık 7 gün spor yapan 7 yıldız alır. Ama plank ip mekik şınav squat bunlar kural dışı çünkü herkes yapamayabilir ama derseniz ki ben aralıksız 45 dk boyunca ip atlarım şınav çeker plank yaparım o da kabul. Ama onun dışında yıldız kazandırmaz tamam mıdır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…