aliskanliklari degistirerek kalici kilo verme

Peki biz bu topikte neler yapacagiz neler yapabiliriz
Burda salata cesitlerinde konusabiliriz ballandiraballandira sebze yemeklerinde konusabiriz ballandira ballandira bir birimize su icme telkininde buluna biliriz
Hareketten konusabiliriz adim sayar kullanarak bu gun su kadar adim atmisim diye beynimize yeni aliskanliklar olusturacak kodlar gondermis oluruz

Peki nelerden konusmayacagiz
Diyetten konusmayacagiz
Hamur isi tatli tarifi konusmayacagiz
Kilolardan bahsetmeyecegiz. Hatta hic tartilmayacagiz ama illakide ben kilomu ogrenmek istiyorum diyorsanız 45 gunde bir tartila biliriz
Bunlar disinda her konuda sohbet edebiliriz ve beynimizi temizledikce yeni aliskanliklar edindikce yeni kodlar olusturmaya basladikca hayatimizda neler degisti bunlari konusa biliriz

Hayret artik kahvalti yaptiktan sonra ikram edilen seyleri. Geri ce virebiliyorum yani onceden kahvaltiyi yapip okula gittiğimde birisi ogretmenler odasinda bir sey ikram ettiğinde yiyordum hatta bazi arkadaslar ben kahvalti yaptim. Tesekkur ederim diye yemezler ken ben eeee bizde yaptik kahvalti diyordum. Amabu aralar ayni cumleyi kullanir oldum. Ha bu nedir 3 gundur yumruk kadar yedigim icinmi yani bu kadar cabuk insan etkilenebiliyormu hayir ben nerdeyse 4 aylik bir hazirlik evresi gecirdigim icin galiba. Artik ikramlari gercekten ac degilsem geri cevirebiliyorum

Dikkat ederseniz neler yedigimden pek bahsetmiyorum onemli olan yumrugumuz kadar yemek ve artik gercekten yemekleri onemsemiyorum artik ilgisizim bazen ben ne yemistim diye soruyorum kendime

ben çok kilolu değilim ama artık dikkat etmem gerektiğini düşündüm insanlar göbeğimden bahsetmeye başlayınca kendime dur dedim. Kendimi hiç kısıtlamıyorum ne yemek istersem mutlaka tadıyorum ama öğle yemeği alışkanlıklarıı değiştirdim mesela en basitinden.Facefood yemekten vazgeçtim beyaz ekmeği çok çok az yemeğe başladım en önemlisi bol bol yeşil çay ve su içiyorum.kurallara bağlı kalarak bir şey yapmak bende stres yaratıyor ama kendi çizdiğim yolda bir şeyler yaptığımda yol alıyorum ve gerilmemiş oluyorum

Bu gun 4. Gundu
Bu hafta sonu memleketteyiz ziyaret icin ve tatiller hep benim kabusum olurdu cunku kendi evindeyken hep diyetteydim ve tatillerde bu diyet olayı yalan oluyor ve cok kotu sonuçlar ortaya çıkıyordu sınırsız yemekler abur cubur. Saat yok sinir yok ilk defa bir tatilde yemek konusunda rahatım cunku midem gercekten küçülmüş ve az yesemde doyuyorum istahim eskisi.gibi degil. Ha bunu 21 gunluk yumruk kadar yeme olayının 4. Gününde. Hemen midem küçüldü olayı yok tabiki 4 aydir nerdeyse bu konu uzerinde okuyprum dusuncelerimi.degistirm e calisiyorum derken beynimi oldukca temizlemisim ve artik daha sağlam aliskanlik ve kodlar edinmek icin 21 gun degisim surecindeyim

Midemin kuculdugunu nerden anladim
Bu gun kayinvalidem cok farklibir yemek hazirlamis once yumrugum kadar yedim aslinda sonra yarimda yiyi verdim ve mideme kraplar girdi nasil bir mide agrisi tamam dedim aslinda midem sinirini biliyor.

Dedimya burda salata cesitlerinden konusabiliriz diye bir arkadastan ogrendim aslinda benim.hep yaptigim bir salata baslamis yumurta. Ve sadece sogan sogan kuru olabilir yeşil de olabilir. Ve baharat olarak kimyon karabiber. Ve tuz birazda sivi yag iki gundur bahceden gordugum yesil soganlari hemen haslanmis yumurta ile busturdum sabah kahvalti icin de. Olabilir

ımmm mis gibi suyumu yudumluyorum saglik iciyorum sanki.
eskiden olsa dikerdim kafaya da burda okudum sanirim mideyi genisletmemek icin yudum yudum icmek lazimmis aynen oyle yapıyorum :))

Onceden ne kadar cok. Yemek düşünüyormuşum simdi bazen ne yedigimiz unutuyorum plansız mutfaga giriyorum. Ve plansizda cok guzel seyler cikiyormus burdan kilo sorunu olan arkadaslara sesleniyorum sizlerdemi mutfakta durmadan aksama ne pisirsem yarin ne yapsam su misafire ne hazirligi yapsam sabah kahvaltida ne hazırlasam hafta sonu ne yapsam. Bunlarin hepsi beyin kirliligi diyorum ben ben bunu ust boyutta yasiyordum ve su anda sildim ins zihnimden bu dusunceleri bu dusuncelerin zarari nedir istah aciyormus

Slm bu gun neyi fark ettim
onceden sofrada az yemeye calissamda son bir lokmami birakmazdim
karnim doysa bile cocuklarimin tabagindaki bir iki kasigi yerdim ayak üstü. Tabagimizi sunnetlemek cok guzel bir sunnet illaki ama dinimizde az yemek nefsi koreetmekte cok onemli biz napiyoruz tabagi doldurup bir iki lokma kalsa gunah olur yazik olur hop mideye keske az koysakta ta bagimizi oyle sunnetlesek ben artik son bir lokmam bile kalsa bırakıyorum bir sonraki ogunde yada 1 saat sonra yiyorum eeee ben bunu yapamiyorum diyorsaniz benim gibi☺kasitli birakin son bir iki lokmanizi ister ekmek ister yemek olsun ben az once ogle yemegimi yerken doydugumu hissettim ve bir yumruk kuralina uyarakta tabiki sin bir lokma ekmegimi yemedim koydum acikirsam yerim 1 iki saate olmadi aksam yerim birakmak alipta vope atmak degil tabiki boylelikle eminim bir sure sonra elim az koymaya alisacaktir.

Cevremizden olumlu donutte aliyoruz dedigim gibi esimde bana ayak uyduruyor az once arkadas ne yediniz diyor (esimle ayni okuldayiz☺)yediklerimizi soyleyince esim icin o kadarcik seyle nasil doyuyor diyor demekki midemiz kuculmus

Hareket sagliktir
Hareket yasamdir
Hareket gencliktir

Beynimizi kodlamak icin gun icinde bu telkinleri soyleyebiliriz
Cok siki bir spor yapmaya bile gerek yok telefonumuza adimsayar indirmek bile bize hareket katiyor

Hareket sagliktir
Hareket yasamdir
Hareket gencliktir

Beynimizi kodlamak icin gun icinde bu telkinleri soyleyebiliriz
Cok siki bir spor yapmaya bile gerek yok telefonumuza adimsayar indirmek bile bize hareket katiyor
canim ozan tuncer diyetsiz kalici zayiflama yontemini duydun mu aynen bizim yapmaya calistigimizi anlatiyor

Kesinlikle benim en buyuk hobim orgu ormek hatta orgu oyuncak☺
Örgü oyuncakla ilgili bir sayfa açsana.nasıl yapıldığını anlatırsın.çok ilgimi çekiyor.
Diyet ve beslenme ile ilgili anlattığın her şey bende de geçerli. Verememekle birlikte alıyorum da kilo.maaleseff.

Bir öğünde toplamda mı bir yumruk yoksa her yemek için mi bir yumruk yenecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…