Kadın üç çocuk büyütmüş evlendirmiş yetmemiş çocuğu olan getiriyor bak diyor. Sizinki büyünce küçük görümceniz yapar çocuk, o da getirir annesine. Kanı canı torunu diye bir şey yok, bebeği itip kakıyorlar kimse mık çıkarmıyor, çocuk işte deniyor. Evet o da çocuk, kıskanıyordur anlaşamıyordur vuruyordur. Annesi öğretmiyor ilgilenmiyor salmış anneanneye. Bunların hiç birinden siz sorumlu değilsiniz, siz sadece doğurduğunuz çocuktan sorumlusunuz.
Kırpapatyası'nın yazdığına katılıyorum. Kibar nazik bir insanım ama çocuğumu itip kakacak yerlerde ağlatacak görümce kayınvalideyi pişman ederim. Boyum kadar oldular, kimse kızlarıma höt zöt yapmadı yapamaz. Çünkü biliyorlar çirkefleşirim asla susmam. Öz baba, eş koca umurumda olmaz, hayattan bezdiririm. Eşim kızdı mı sinirlendi mi güzelce izah etti açıkladı, yeri geldi ceza verdi, niye yapmamaları gerektiğini anlattı. Sıkıysa yapmasın, hemen ensesinde durdum adamın. Kardeşine annesine çocuğumu kurban eden baba olmasa da olur. Siz görümceye ve kayınvalideye bilenmeye devam edin, eşiniz çok masum. Aman çocuğunuz babasız kalmasın, ömür boyu eziklensin o itsin bu vursun ama korumasa da şiddet görmesine engel olmasa da o babası hep olsun.
Diğer çocuğu kreşe vereceklerdi vermediler yapmadılar etmediler... Kanun kural değil ki kesin olsun. Kalkmış bir de çocuğunu kreşe ver sııra benimkinde diyorsunuz. Bakıcı dedim kaynana kızdı izin vermedi... Yok öyle bir dünya, benim çocuğum benim kararım. Yeri gelirse babasından bile koruyacaksınız o çocuğu.