aliskanliklari degistirerek kalici kilo verme

Bu gun butun ogunletimde yumrugum kadar yemiyi becerdim inemli olan ne yedigim degil yumrugum kadar yemis olmam bir arkadasima yumrugumuz kadar yemeli z diye bahsettigim de beni yanlis anladı zannetti ki gun icinde sadece yumrugumuz kadar yiyoruz baska hic bir sey yemiyoruz hayir yedigimiz ögunlerde örneği sabah kahvaltida yumrugumuz kadar yiyip kalkıyoruz sonra en erken yarim saat sonra gene yiyebiliyoruz ama her defasinda yumrugumuz kadar yiyoruz

Aslında hep duyar merak ederim bu konudaki kitapları.Alıp okusam ikna olurum belki ben de.Hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Selalmaz bu yazınızı okuduğumda diyet konusunda birebir aynı şeyleri yaşadığımızı hissettiğimi söyleyebilirim.Yaklaşık 1 aydır Deniz Egecenin kitabı elimde ve düşünce gücüyle zayıflama üzerinde yoğunlaştım uygulamaya çalışıyorum.

Evet ben ilk olarak denuz egecenin youtube da videolari var ebru sallinin programinda onlari izledim sonra yasemin soysalin kitaplari var iki tane onu okudum sonra. Deniz egecenin kitabini okudum ve dedigim gibi. 4 aydir beynimi temuzlemeklemesguldum simdi yeni kodlar olusturma zaminim geldi ilk zaman nadil yani dedim hen simdi neyi nasil yiyece gim bocaladim yani tamam yediklere niyet yuklmek onemli ama 2 kilo baklava yesen kilo alinir. Nadil yapacagim ben diye ama kitaptada bahsettigi gibi onemli olan yeni aliskanliklar yeni kodlar

Bu gub yumruk kadar yeminin 2. Gunu şimdiye kadar guzel sabah ilik su icme ve yumruk kadar yeminin 2. Gunu 21 gun sonra aliskanlik haline gelecek ins

Bunlari yaparken baska neler uygulayabiliriz tatli tariflerinden. Hamur işlerinden degil salata tarifler i. Sebze yemeklerinden konusarak beyni.izi harekete gecirebiliriz cevremizdekilerle komsumuz arkadasimiz esimiz dostumuz yani sohbet konularimizi degistirelim
Ve kilolarimizdan konusmayalim
Burdada yapabiriz

Aynen yaşadıklarınızı yaşadım her muhabbet zayıflama üzerineydi ve hep diyet diyet şunu yesem kaç kalori kilo alırmıyım sıkıntısı kıtlık sendromu yaşadım ne yersem suçluluk psikolojisi.Bu kitabı okumadan önce diyet modundan çıktım abartmadan yedim aldığım kilolar oldu yinede neyi ne zaman yemem konusunda bilgim oldukça fazla ama uygulamaya sokabilmek mesele şimdi bu yumruk kadar yemek iyi fikir Zaman Zaman buraya düşüncelerimi aktarırım kolay gelsin :)

Güzel bir topik olmuş,sizi takipteyim.Bende doğumdan sonra kilo verme savaşına girdim.Doğum kilomun altına indim ama 3-4 kilo fazlam var.Bende ne yesem suçluluk hissediyordum.Kilo veremiyorum,zayıflayamıyorum diyordum.Diyetisyen ile bir ay çalıştım ve şükür bu düşünceden kurtuldum.Yasemin Soysal'ın kitaplarını bende okudum.Gerçekten her şey beyinde bitiyor.Ben çok kaçamak yaparım dediğim için kaçamak yapıyordum.Şu an diyetteyim ama canımın istediğinin tadına bakıyorum. Yumruk kadar yemeye bende katılıyorum.

Uzun suredir yemek pisirme planlari yapmiyorum kahvaltiya neler yapsam dusuncelerini sildim artik giriyorum mutfaga ne cikarsa ve gercekten acikmiyorum artik cok cabuk doyuyorum istahim azaldi

Peki aklimiza yemek geldigi zaman ne yapacagiz?
Yasemin soysalin kitabinda bunu beynimizden silmek icin uyguladigimiz yontem aklimiza yemek geldigi zaman zihnimizde o resme dusunceye murekkep dokuyoruz yada yakiyoruz

Benim sorunum gündüz hiç değil akşam yemeği sonrası yendiğim tatlı çerez türü şeyler bunlara engel olsam sorun kalmayacak :)2 akşam yemesem 3.akşam yiyorum:)

Benim sorunum gündüz hiç değil akşam yemeği sonrası yendiğim tatlı çerez türü şeyler bunlara engel olsam sorun kalmayacak :)2 akşam yemesem 3.akşam yiyorum:)
Yediginiz cerez cesitini degistirebilirsiniz. Ben cayin yaninda uzum ve leblebi yiyorum bir avuc kadar yada bir iki tane incir yiyorum abur cubur degilde bu tarzda cerezler tuketiyorum

Yediginiz cerez cesitini degistirebilirsiniz. Ben cayin yaninda uzum ve leblebi yiyorum bir avuc kadar yada bir iki tane incir yiyorum abur cubur degilde bu tarzda cerezler tuketiyorum
harika bir konuu bu yönteme sonsuz inanıyorum. lutfen bilgilerinizin hepsini paylasin mesela su düşünceye murekkep dökme yakma kismina bayildimm.

ama yumruk kadar olayini pek anlamadim her aciktigimizda mi yumruk kadar yiycez yarim saat demissiniz de ?

bir de hangi kitaplari okudunuz hepsini alip okumak isterim böyle bir konu icin cok tesekkur ederim :) unutmayin her sey beyinde biter arkadaşlar diyet kilo aldırır çünkü beyni strese sokaaar

merhabalar bende aranısa katılabilirmiyim yaşım 34 kilom 63 yapışan gitmek bilmeyen kilodayım geçen sene tam bu zamanda beynime yerleştirmiştim doğru ölçüde ilerledim hiç bozmadan kendimi sabahlar 1 bardak su içip kendimi evimin en yakınına 2 sokak oteye parka attım spor aletlerini kullandım ve sabah 7,30 da tam hergün 1,5 ay üşenmeden 1 gün ara vermeden gittim yemeklerimi yarı ölçüde azalttım ve sınır koymadım çikolatamıda dondurmamıda canım ne istediyse yedim tabiki ölçüde mesela 2 tatlı kaşığı dondurma yedim nefsimi körelttim bıraktım çikolata kare çikolataların bitter olanından 2 karacik küçük parça hergün yedim kahvemi çayımı v.s yedim makarna pilav 3 çatal 1 kaşık hep yedim ve 1,5 ay sonunda 7 kilo vermiştim 63 kilodan56 kiloya düşmüştüm şu 3 ay içinde yine aldım 63 geldim yani düşüncelerim kirlendi diye düşünmekteyim bende sanırım o irade sabır yine gelmeli bana bende si.lerle devam etmek istiyorumm

Hosgeldiniz yasemin soysalin tek suclu beynimiz kitabini okumanizi tavsiye edebilirim.yumruk olayina gelince sofraya oturdugumuzda ne yedigimizin onemi yok bu ekmekte olabilir makarnada olabilir salatada nohut yemegide ama sifrada yumrugumuz buyuklugunde yiyp kalkacagiz yani bu yumrugumuz olcusunde bir parca ekmek 2 kasik yemek bir kepce olcusunde salata da olabilir yada yumrugumuz buyuklugunde sadece manti da yiyip kalkabiliriz yasak yok ekmek yememek gibi bir kural yok ama sofrada yumruk kadar yiyevegimiz icin ben artik cogu zaman ekmek yemeyi unutuyorum

Hos geldiniz oncelikle sizin uyguladiginizda bizim su anda yapmaya calistigimizla olcusuyor tek fark niyet olsa gerek yani diyet niyetiyle yapildigi zaman esittir yasak oluyor spor yaparken bile zayiflama niyeti ile yaptigimizda sporu birakir birakmaz kilo alimi oluyormus ama ben hareketli yasamayi seviyorum ben hareketi seviyorum niyeti ile yapmak en dogrusu ymus
Ben necizane okudugum ve anlayabildigim noktalari hem paylasmak hemde burada sizlerle sohbet ederek kodlarimi kuvvetlendiriyorum isterimki karsilikli olumlu birbirimizi tesvik edelim paylasalim benimde bu konu hakkinda ogreneceklerim vardir illaki sizlerden duymak isterim.

Oncelikle burada aliskanliklarimizi nasil degistirebiliriz ve sonuc alabiliyormuyuzu sizlerle paylasmak istedim ve az once yasadigim bir seyi paylasmak istiyorum

En son yemegimi oglen yemistim gene yumruk buyuklugunde sonra kahve ile kucuk bir atistirma sonra birsey yemedim galiba aksam komsuma cikmistim orda cay ile tabagimda neyi yemek istediysem yedim ve yemek istemedigimin tadi na bile bakmadim ve tabiki yumrugumu gecmedi yedigim. burdaki ince detay nedir oncelikle diyetteyken yemez yemez misafirlikte. Tabagimi geri ceviremez ve hepsini yerdim ama simdi bedenim neyi istediyse onu yiyip geriye kalan tabagimi cevirebildim yiyemedim cunku beynim ac degildi kitliktan cikmamistim yani diyette degildim.
Ikinci olay onceden eve misagir almaya korkardım cunku nefis seyler yapip tadina bakmamak çok zordu hatta misafirleri gönderince bir tabak yapip yerdim ama bugün misafir aldim canim hic istemedi ha tta su anda bir bardak cay aldim bir dilim kek ve yiyemedim
Çünkü yeme ozgurlugu m var ama canim istemiyor bunu kendimi kandirmak gibi dusunmeyin hatta su anda kendimi kandırıyor olsam aksine kesin yerdim cunku ben bunu 4 aydir yapiyorum beynimdeki diyet modunu yikmak icin geceleri bilerek yedim

Ha birde artik yemegi umursamiyorum ben aksam yemegi yedimmi. Kahvaltiya mutlaka oturmaliyim yok o anda kendimize soruyoruz acmisin degilsek gerek yok hatta onceden kalorili seyler yemeyim yerki midem dolsun diye ac olup olmamanin bir onemi yoktu kalorisi dusuk herseyimideye gobderiyormusum durmadan bunu fark ettim burda dusunmemiz gereken allah korusun midemizden ameleyat olduk ve doktor dediki efemdim yediginiz gidalarin miktarina dikkat etmeniz gerekiyor eger bir oturusta yumrugunuz kadar dan fazla yerseniz dikisleriniz patlar ve sizi acile zor yetistiririz. Dedi napariz sikiysa yiyelim yumrugumuzu gecelim bu sekilde dusunerek hareket edecegiz ne zamana kadar sadeve 21 gun sobra zaten midemiz kuculdugu icin fazla yersek kabul etmeyecek hanibir lokma daha yersem patlayabilirim cumlesini kullanabilecegiz i s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…