benim ailem yeterki çocuğum mutlu olsun diyemiyor işte.. kendi hayalleri için benim hayallerimi yok sayıyorlarhiç kötü olma...anneler kendi dediklerini yaptırmanın en etkili yolunu böyle bulmuşlar..hiç bir evlat dayanamaz anne gözyaşına...uzak şehre gelin gitsen ne olacak sanki..yurt dışına gelin veren aileler çok hemde güle oynaya..yeterki çocuğum mutlu olsun derler..
hadi ailenin evni yakın oturacağın biri ile evlendin diyelim...1 sene hadi 3-5 sene sonra uzak bir şehre taşındın kocanla..ne olacak ne diyecekler peki..benim ailem yeterki çocuğum mutlu olsun diyemiyor işte.. kendi hayalleri için benim hayallerimi yok sayıyorlarannem etraftan duyuyorum arkadaşlarımın kızları yakından buluyor annesinin evine iki adım ötede ev bulup evleniyor içim gidiyor sende öyle bul gururla veririm seni diyor bana böyle bi bencillik var mı :)
bu kadar bencil olacağını bilmezdim.. düşünmeden karar verdiğine eminim sadece kendini düşünüyor şuançok saçma
ben ilk atandım otobüsle ailemden tam 24 saat uzak mesafeye
21 yaşındaydım
hayat bu iş nerdeyse eş nerdeyse oraya gidersiniz
annene şunu sorar mısın
diyelim sen tamam dedin evlenmedin ayrıldın
allah korusun da annen baban vefat etti
sen o şehirde yapayalnız kalmayacak mısın?
annen bu kadar mı bencilmiş?
ailelerin zaten büyük korkularından biri de bu aman millet ne der... insanların ne düşüneceğini umursamadan yaşabilseydik daha mutlu olurduk.. bu gidişle banada başka çare bırakmıyor biraz daha direnicem evlat olarak üzerime düşeni yapıcam daha da hayır derlerse hayatımı kurucam onlar olmadanCok tesekkur ederim amin insallah. Bizimkiler gorusmek istiyor ama caktirmiyolar cunku daha kimse bilmiyor kactigimi onlarin niyeti millete ne dicez millet ogrenmeden bari gelip elimizi opselerde rezil olmasak. Ama biz evlendik rezil etmedikte kimseyi. Kayinvalidem gecenlerde face den yazmis ablama. Ama ben konusmuyorum
işte bunu düşünmüyor ailem yarın öbür gün ne olacağı belli değil.. anlatamıyorum da söyledim gözünün önünde evlendim diyelim mutsuz olucam bunu mu istiyosun diye hiç sesini çıkarmıyor demek ki mutsuzluğum önemli değil yanında olayım sadece o kadarhadi ailenin evni yakın oturacağın biri ile evlendin diyelim...1 sene hadi 3-5 sene sonra uzak bir şehre taşındın kocanla..ne olacak ne diyecekler peki..
boşanda gel mi?...
oluyor.. hatta hakkım var eşim nerdeyse nikahtan sonra direk eşimin yanına çıkıyor tayinim.senin kurumunda tayin oluyor mu merve?
oluyor.. hatta hakkım var eşim nerdeyse nikahtan sonra direk eşimin yanına çıkıyor tayinim.
Evet mutsuzluğum umurlarında deģil unuturum diye bekliyorlar ama çok beklerler. Tek çocukta deģilim bir erkek kardeşim var.Aglasanda kendini odayada kapatsan onlar icin onemli degil mutsuzlugun. aynen dedigin gibi yeterki yanlarinda ol baska kardeslerin yokmu belkide tek cocuk oldugun icin boyle yapiyorlar.
Tayin işini bende düsünüyorum işim uzam olunca yok diyemezler.annenlere biraz emrivaki mi yapsan dedim :)
tayinin çıksa mesela sevgilin de yakın bi yere isterim demiş
ortalarda buluşursunuz
annenler tayinin çıksa yoook işi bırakacaksın mı derler o kadar da değil artık
yani bence daha fazla uzatmadan sevgilinin gelip ailenle konuşmasını sağlamalısın
x gelmek istiyor anne şu gün dediğinde yok gelmesin mi der?
bence annenler istese de istemese de bi kere gelip konuşsun.
annen eve kabul etmese söylemeden dışarda bi yerde emrivakiyle konuştur ikisini hatta babanla da konuşsun
yaptıkları akıl karı değil belki tanıyınca yumuşarlar
Evet söyledikleri sebep sadece uzaklik bana mantıklı bi açıklama bile yapamiyorlar25 yasinda bir insan kendi kararlarini verebilir eger aile saygi duymuyorsa bu onlarin ayibi. Siz kendi yolunuza bakip sevdiginizle bi hayat kursaniz size kizmaya haklari bile yok cunku size bi gecerli neden soylemiyorlar.
Ailemi bana geçerli bi sebep söylemedikće dikkate almicam dinlemicem.. bencilce istekleri beni cok üzüyor nasıl ikna ediceğimi de bilmiyorumSebep tek buysa, aileni dinleme. Çünkü bu onların bencilce isteği.
mutsuzluğuna şahit olmak istiyor..işte bunu düşünmüyor ailem yarın öbür gün ne olacağı belli değil.. anlatamıyorum da söyledim gözünün önünde evlendim diyelim mutsuz olucam bunu mu istiyosun diye hiç sesini çıkarmıyor demek ki mutsuzluğum önemli değil yanında olayım sadece o kadar
Ve bu bana cok acı veriyormutsuzluğuna şahit olmak istiyor..