Yani annen asla haklı değil bu tepkiler çok kötü keşke darp raporu alıp şikayetçi olsanız ama sizinde kafanız yerinde değil yıl olmuş 2023 derdiniz evlenip ev hanımı olmak sevdiğim bey bilmem ne bu yaşta ne bu drama ya madem okuduğun bölümün önü açık değil yazmasaydın madem okumaya gönlün yok mesleki bir uğraş bulsaydın bariArkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
Ben üniversite 1 öğrencisiyim sırf ailem için memleketi terk etmedim memlekette okuyorum ve okuduğum bölümün ne ataması var ne önü açık hiçbirşey yok yeni birinci sınıfım. Ama içmide hiç okuma hevesi olmadı yıllarca her bölümü denedim dil sözel eşit ağırlık hiçbiri olmadı olmuyor yani bende o istek yok. Birlikte olduğm genç askeri personel ama 2025te bırakacak güvenlik görevlisi olacak 2 yıllık bölümünü okuyacak çünkü. evi var maaşı var her imkanı var annemin karşısına geçtim anlattım biz evlenmek istiyoruz tamam yaşım erken ama biz iki yıl sonrasında evlenmek istiyoruz nolur anlayış göster dedim. Ağza alınmayacak laflar saydı asla dedi olmayacak dedi git meslek sahibi ol yanımızda kal bizle yaşa dedi ama kendileri de biliyorlar okuduğum bölümün önü hiçbir şekilde açık değil. Ağladım yalvardım asla dedi olmayacak öyle bişey dedi anne seviyoruz genç yaşımızda helal olmak istiyorz dedim saldırdı dövdü yüzüme tükürdü namusuma laf söyledi sana ne yaptık da bizden kaçıyorsun dedi. ben evliliğe kaçış olarak bakmıyorum benim mutluluğum muradım kendi yuvamda dedim müsaade et dedim bi bırak çocuk senle tanışmak istiyor annesi tanışmak istiyor dedim o da teyzem de birlik oldular asla dediler yüzüme bakmıyorlar telefonumu aldılar hata yapıyorsun fark edip pişman ol aklından bu salak saçma evlilik konusun at diyorlar. ama çocuk ve ailesi çok iyiler çocuk bana annen beni tanısın hatta araştırın bile ailemi beni dedi yok napıyorsam yok annem yok diyor inadına napacağım bi fikir verin bana
Bilmediğim için soruyorum iki yıllık güvenlik görevlisi bölümü mü var? Bu biraz garip geldi eğitim sertifika falan vardır da bölüm olduğunu bilmiyordum. Sizden eğitim anlamında birşey olmaz belli. Neden çalışmıyorsunuz peki? 21 yaşında biri helal olalım falan bunlar yüz yıldan kalma cümleler yani aklınızı mı yıkadılar nedir anlamadım. Valla sizin vizyonunuzdaki biri için bu yaşta evlenmek sorun değil bence zaten daha fazlası sanmıyorum ki olsun.Arkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
Ben üniversite 1 öğrencisiyim sırf ailem için memleketi terk etmedim memlekette okuyorum ve okuduğum bölümün ne ataması var ne önü açık hiçbirşey yok yeni birinci sınıfım. Ama içmide hiç okuma hevesi olmadı yıllarca her bölümü denedim dil sözel eşit ağırlık hiçbiri olmadı olmuyor yani bende o istek yok. Birlikte olduğm genç askeri personel ama 2025te bırakacak güvenlik görevlisi olacak 2 yıllık bölümünü okuyacak çünkü. evi var maaşı var her imkanı var annemin karşısına geçtim anlattım biz evlenmek istiyoruz tamam yaşım erken ama biz iki yıl sonrasında evlenmek istiyoruz nolur anlayış göster dedim. Ağza alınmayacak laflar saydı asla dedi olmayacak dedi git meslek sahibi ol yanımızda kal bizle yaşa dedi ama kendileri de biliyorlar okuduğum bölümün önü hiçbir şekilde açık değil. Ağladım yalvardım asla dedi olmayacak öyle bişey dedi anne seviyoruz genç yaşımızda helal olmak istiyorz dedim saldırdı dövdü yüzüme tükürdü namusuma laf söyledi sana ne yaptık da bizden kaçıyorsun dedi. ben evliliğe kaçış olarak bakmıyorum benim mutluluğum muradım kendi yuvamda dedim müsaade et dedim bi bırak çocuk senle tanışmak istiyor annesi tanışmak istiyor dedim o da teyzem de birlik oldular asla dediler yüzüme bakmıyorlar telefonumu aldılar hata yapıyorsun fark edip pişman ol aklından bu salak saçma evlilik konusun at diyorlar. ama çocuk ve ailesi çok iyiler çocuk bana annen beni tanısın hatta araştırın bile ailemi beni dedi yok napıyorsam yok annem yok diyor inadına napacağım bi fikir verin bana
Okuma hevesm yok deyip 20 olmadan koca diye ağlayan kızım olsa ben de çıldırırım. Aileler de haklı ya peki dese iki yıl sonra bir dört yıl sonra üç çocukla geri dönüp ailem surat yapıyor diye konu da açabilirsiniz
Aynen öyle. Hayat bu.Ben de 20başlarinda evlendim. Yaştan da ziyade herkesin istediğinde gidebilecek durumu olmali. Kimse boşanirim diye evlenmiyor ama boşanmak herkes için bir ihtimal en mutlu evlilikte olsa.
Bir kadinin geri dönecek yeri olmali, olmak zorunda.
Geri donecek yeri yoksa da kendi duzen kuracak imkani olmali.
Herkesin dini kendine neden gücünüze gitti anlamadım :) Konu sahibi ne demek istediğimi anlamıştır önemli olan da bu. Polemik çıkaracak ve çıkarmak isteyenle de muhatap olacak olgunluğu aşalı çok oldu o nedenle size sadece iyi akşamlar dilemek istiyorum bu da sizinle son konuşmamdır <3Tebrik ediyoruz sizi dindar olduğunuz için.En çok siz dindarsiniz buradaki herkes ataiz.
Meselenin dindarlıkla alakasını ve bizim neden sizin kadar dindar olmadığımızı çözmeye çalışıyorum şu anAleykum selam canım. Dindar bir ablanım seni anlıyorum. Sevmeni de anlıyorum. Sevgilin haram olmadığı için mesafeli ve aralıklarla görüş ve oku mesleğini eline al. Burada konuşan ablaların haklılar. Hani onlar dindar değil diyorsan ben öyleyim ama aynısını diyorum. Burada insanların yaşadıklarını oku ibret al oku oku oku
Aynen öyle. Hayat bu.
Ayrıldıktan sonra ailem sağ olsun, hep yanımdaydı maddi manevi, hatta 1 sene çalışmadım, kafamı toplamak istedim, kurslara falan gittim, ikinci üniversiteye başladım, sonra kendi mesleğimi yapmaya devam ettim (ki iş hayatı da bana çok iyi geldi) ama bu imkanlarım olmaya da bilirdi, insanın mesleği, eğitimi, dayandığı bi şeyi olmak zorunda herkesten bağımsız olarak.
Bir de, insan aktif olmak, bi şeyler üretmek, kendini geliştirmek istemez mi ya, bana çok garip geliyo bu kadar vizyonsuzluk. Sanki üniversite sadece atanmak, para kazanmak demek.
Tüm şartları olgunlaştırmadan bu yollara girenlerin sonu -istisnalar hariç- hep hüsran.
Canım, ailen olsan kafayı yerdim sanırım. Kendince mantıklı olabilirsin ama daha 21 yaşındasın. Emin ol 21 yaşında bana da o anki düşüncelerm çok doğru geliyordu ama şu an gülüyorum. Herkes için böyle olmaz ama iki sene sonra evlenmey düşündüğün çocuk için niye izin alıyorsun? İki sene içinde ayrılabilirsiniz, farklı yollar çizebilirsiniz… ikü sene sonra baktın hala güzel her şey, o zaman ailenin karşısına geçersin yani.Arkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
Kızını dövmeyen dizini döver ne demek ya?Kizini dövmeyen, dizini döver.... Anneni, sana ragmen sana bu kadar sahip ciktigi icin tebrik ediyorum. Dilerim is isten gecmeden bir aydinlanma yasayip, dogru olanin ne oldugunu, annenin ne kadar hakli oldugunu görürsün (ki bu arada kimbilir nasil bir diyalog gecti ki küfür etti, dövdü, tasvip etmesem de, kendince dogru olani yapmis)
Ayrica 21 yasinda kac tane farkli bölümde okumayi denemis olabilirsin ki? Sen simdi saniyorsun ki, hep askim cicim gecicek evlilik....elinde meslegin olmadan evlen, cocuk yap, cok degil 2 yil sonra burada bambaska konu aciyor olacaksin.
Kızın yaşı küçük empati yapması için yazdım ama başkaları neden üzerine alındı onu anlayamıyorum. Size de iyi akşamlarMeselenin dindarlıkla alakasını ve bizim neden sizin kadar dindar olmadığımızı çözmeye çalışıyorum şu an
Sacmalamissiniz çünkü neyse bende uğraşamayacağım iyi aksamlarHerkesin dini kendine neden gücünüze gitti anlamadım :) Konu sahibi ne demek istediğimi anlamıştır önemli olan da bu. Polemik çıkaracak ve çıkarmak isteyenle de muhatap olacak olgunluğu aşalı çok oldu o nedenle size sadece iyi akşamlar dilemek istiyorum bu da sizinle son konuşmamdır <3
aynen kanka hiç bir güvencen yokken evlen 4 sene sonra elinde 3 çocukla beş parasızken kocandan dayak yemeye başlayınca aile evine dönerken buraya konu yaz bidaha okuyalım. yaşın olmuş 21 bir erkeğe güvenip ömür geçireceğine inanıyorsun tek becerisi yiyip üremek olan hayvanlardan farkınız yok evlenip süslü gelinlikler giymek dışında hayali olmayan kadınlar yüzünden toplumda hiç bir yerimiz olmadı asırlarca. her erkek yüzüğü takana kadar prensesmişsin gibi hissettirir ama kimse prenses değildir ayaklarının üstünde durabilen bir kadın olsan ne o ailen ne de bir başkası sana karışamazdı güçten, özgürlükten, bağımsızlıktan değerli hiç bir şey yokArkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
bak ben sana kızım bana okulu bırakıp evleneceğim deseydi iki lisans mezunu 20 yıllık öğretmen ,45 yaşında hayatın tüm sillesini yemiş bir kadın, konya ovası kadar geniş karakterli bir anne olarak yapacaklarımı yazayım
telefonunu kapatırdım
pcyi elinden alır satardım
bütün mirasımı bağışlar ona zırnık bırakmazdım
hayat sigortamı iptal ederdim
evde yemeği çamaşırı bulaşığı faturaları ödenir onun dışında kuruş harçlık vermezdim
çok istiyorsa istediği hayatı gider çalışır kazanır yapar
ha daha mı diretiyor doğru babasının evine
ordan da zaten kıçına baka baka dönerdi
neyin evliliği neyin helali
böbreğini veren kadını aldatıyor erkekler
5 çocuğunun anasını kapıya koyuyor be
kime neye güveniyorsun bu hayatta
kendinize gelin artık bıktım ergen ajitasyonundan
Tıp 2 de okurken 19 yaşında evlendimMaaşallah azminize hayran kaldım. Hangi ara tıp okuyup çocuklara falan baktınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?