ailem sevdiğimle beni ayırdı

Yani annen asla haklı değil bu tepkiler çok kötü keşke darp raporu alıp şikayetçi olsanız ama sizinde kafanız yerinde değil yıl olmuş 2023 derdiniz evlenip ev hanımı olmak sevdiğim bey bilmem ne bu yaşta ne bu drama ya madem okuduğun bölümün önü açık değil yazmasaydın madem okumaya gönlün yok mesleki bir uğraş bulsaydın bari

Bilmediğim için soruyorum iki yıllık güvenlik görevlisi bölümü mü var? Bu biraz garip geldi eğitim sertifika falan vardır da bölüm olduğunu bilmiyordum. Sizden eğitim anlamında birşey olmaz belli. Neden çalışmıyorsunuz peki? 21 yaşında biri helal olalım falan bunlar yüz yıldan kalma cümleler yani aklınızı mı yıkadılar nedir anlamadım. Valla sizin vizyonunuzdaki biri için bu yaşta evlenmek sorun değil bence zaten daha fazlası sanmıyorum ki olsun.

Anneye her şekilde yük olacak zaten. Boyle tek gidip 2-3 kişi olarak dönüyorlar konu sahibi gibi olanlar, Dönmese eziyet çekse bu sefer de duygusal yük.
Annenin yaptiklarina bir şey soyleyemiyorum o yuzden laftan anlamiyor demek konu sahibi.

Aynen öyle. Hayat bu.
Ayrıldıktan sonra ailem sağ olsun, hep yanımdaydı maddi manevi, hatta 1 sene çalışmadım, kafamı toplamak istedim, kurslara falan gittim, ikinci üniversiteye başladım, sonra kendi mesleğimi yapmaya devam ettim (ki iş hayatı da bana çok iyi geldi) ama bu imkanlarım olmaya da bilirdi, insanın mesleği, eğitimi, dayandığı bi şeyi olmak zorunda herkesten bağımsız olarak.
Bir de, insan aktif olmak, bi şeyler üretmek, kendini geliştirmek istemez mi ya, bana çok garip geliyo bu kadar vizyonsuzluk. Sanki üniversite sadece atanmak, para kazanmak demek.
Tüm şartları olgunlaştırmadan bu yollara girenlerin sonu -istisnalar hariç- hep hüsran.

Tebrik ediyoruz sizi dindar olduğunuz için.En çok siz dindarsiniz buradaki herkes ataiz.
Herkesin dini kendine neden gücünüze gitti anlamadım :) Konu sahibi ne demek istediğimi anlamıştır önemli olan da bu. Polemik çıkaracak ve çıkarmak isteyenle de muhatap olacak olgunluğu aşalı çok oldu o nedenle size sadece iyi akşamlar dilemek istiyorum bu da sizinle son konuşmamdır <3

Meselenin dindarlıkla alakasını ve bizim neden sizin kadar dindar olmadığımızı çözmeye çalışıyorum şu an

Kesinlikle oyle. 8 bucuk yillik evliyim ailemin Turkiyedeki evindeki odam olduğu gibi duruyor nasil biraktiysam oyle.
Her zaman dönüp yeniden baslayabilirdim. Tekrar avrupada yaşiyorlar bir kaç senedir artik, boşansam yanlarina gider oradan hayatima devam ederim herhalde.

İsterse 30 yaşinda evlilik dusunuyor olsun, kocasi disinda hep 2. 3. Bir secenek, bir geri dönüş yolu olmali.
Sizin adiniza sevindim ayrica. Mutluluklar dilerim.

Canım, ailen olsan kafayı yerdim sanırım. Kendince mantıklı olabilirsin ama daha 21 yaşındasın. Emin ol 21 yaşında bana da o anki düşüncelerm çok doğru geliyordu ama şu an gülüyorum. Herkes için böyle olmaz ama iki sene sonra evlenmey düşündüğün çocuk için niye izin alıyorsun? İki sene içinde ayrılabilirsiniz, farklı yollar çizebilirsiniz… ikü sene sonra baktın hala güzel her şey, o zaman ailenin karşısına geçersin yani.
Sevglin nasıl biri bilmiyorum ama onun da iş planı belli değil, sen de hem bölümüm kötü diyorsun hem de tekrar sınava çalışıp iyi yere girmem içimde heves yok diyorsun. E bu ben okulu bırakayım demek? Hangi işte çalışmayı planlıyorsun, gelecek planın ne? Ailene tek anlattığın evlilik planı, bu bir aile için korkutucu ve akla uygun değil. Sevgilim şurada çalışıyor, ben bu işte ilerliyorum, birbirimizi şu kadar zamandır iyi tanıdık, gelecek planım şu şu, evlenmek istiyorum cümleleriyle senin dediklern çok farklı. Ailen bu arada ne mezunu? Herkes üniv okumak zorunda değil ama okumayıp ne yapacaksın onu anlatman lazım? Okumayıp evlenmek yapılabilir ama desteklenemez bence

Okumak istemiyorsun. Gelecekle ilgili kendine ozgu bir planin yok. Cocugun isi varmis, evi varmis. Yani onun sirtina binmek istiyorsunuz belli ki. Birak anne helal olalim falan gibi laflar ettiginize gore belli ki bu evlilik karari tamamen hormonlarin tavan yapmasiyla alakali.

Konusarakta olmayacak gibi. Herkes dogru durust dusunup karar alacak diye birsey yok. Birileri hata yapacak ki baskalarina ibret olsun. Bence kacarak evlenin

Kızını dövmeyen dizini döver ne demek ya?

Kız zaten hemen evlenicem dememiş 2 yıl sonra demiş niye bu kadar linclendi. Onun haricinde konu sahibi yaşın çok küçük eşin uzman çavuş benim anladığım kadarıyla da. Acele etme o verdiği vaatleri tutacak mı bu önemli. Tanıdığım bütün askerlerin dilinde şu kadar süre sonra mesleği birakicam var dahada bırakanı görmedim. Aileler hep ayni yanımızda oku,bizle yaşa,biz sana ne yaptikta böyle yapıyorsun vs.. ailene söylemek için çok erken davranmışsın.

Sacmalamissiniz çünkü neyse bende uğraşamayacağım iyi aksamlar

aynen kanka hiç bir güvencen yokken evlen 4 sene sonra elinde 3 çocukla beş parasızken kocandan dayak yemeye başlayınca aile evine dönerken buraya konu yaz bidaha okuyalım. yaşın olmuş 21 bir erkeğe güvenip ömür geçireceğine inanıyorsun tek becerisi yiyip üremek olan hayvanlardan farkınız yok evlenip süslü gelinlikler giymek dışında hayali olmayan kadınlar yüzünden toplumda hiç bir yerimiz olmadı asırlarca. her erkek yüzüğü takana kadar prensesmişsin gibi hissettirir ama kimse prenses değildir ayaklarının üstünde durabilen bir kadın olsan ne o ailen ne de bir başkası sana karışamazdı güçten, özgürlükten, bağımsızlıktan değerli hiç bir şey yok

bak ben sana kızım bana okulu bırakıp evleneceğim deseydi iki lisans mezunu 20 yıllık öğretmen ,45 yaşında hayatın tüm sillesini yemiş bir kadın, konya ovası kadar geniş karakterli bir anne olarak yapacaklarımı yazayım
telefonunu kapatırdım
pcyi elinden alır satardım
bütün mirasımı bağışlar ona zırnık bırakmazdım
hayat sigortamı iptal ederdim
evde yemeği çamaşırı bulaşığı faturaları ödenir onun dışında kuruş harçlık vermezdim
çok istiyorsa istediği hayatı gider çalışır kazanır yapar
ha daha mı diretiyor doğru babasının evine
ordan da zaten kıçına baka baka dönerdi
neyin evliliği neyin helali
böbreğini veren kadını aldatıyor erkekler
5 çocuğunun anasını kapıya koyuyor be
kime neye güveniyorsun bu hayatta
kendinize gelin artık bıktım ergen ajitasyonundan

İyi ki aynı durum sizin başınıza gelmemiş. Mirasınızı niye bağışlıyorsunuz ? Evlat, ömür boyu evlatta; 18 yaşını doldurmuş, yetişkin bir birey haline gelmiş çocuğunuz, hayatını sizin arzu ettiğinizden farklı bir şekilde yaşamak isterse; siz, neden hayatınız sona ermiş gibi davranacaksınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…