Sizce ayrılarak doğru mu yaptım bana fikirlerinizi söyleyebilir misiniz?

melissaon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2024
60
-10
1
22
Değerli hanımlar bir konuda fikirlerinizi söyleyebilir misiniz, ben 21 yaşında üniv öğrencisiyim ailem yok, arkadaşım da pek yok, amacım düzgün birini bulup ilerde meslek sahibi olunca evlenmek yani kimsesiz olduğum için bir yuvamın olmasını çok istiyorum.
Bugüne kadar hep yalnızlığımdan yararlanmaya çalışan serseri veya psikolojik sorunları olan erkeklerle karşılaştım, onlarda da size danışarak bir şekilde kurtuldum. Bir kaç hafta önce hastanede staj yaparken 31 yaşında fiziksel engeli olan bir erkekle tanıştım hayatımda gördüğüm en efendi,utangaç, temiz, düzgün görünümlü erkek ama ailesiyle yaşıyor ve ömür boyu da öyle olacak, ekpss ile yıllardır atanamamış bir eli ve bir ayağı işlevsiz olduğu için özelde kimse de işe almıyor. %60 engelli raporu var.
Kendisi ciddi ilişki düşünmesine rağmen evlenemeyeceğinin farkındaydı, parasız engelli biri olduğum için kimse benimle olmayacak zaten hiç kız arkadaşım olmuyor dedi. Bir kaç hafta içinde ona giderek bağlandığımı hissettim ve amacımın evlilik olduğunu söyleyip onu kırmamaya çalışarak dün veda edip ayrıldım.
Bu doğru bir karar mıydı çok vicdan azabı çekiyorum bir taraftan da yürüse bile zaten ilerde geleceği olmayan bir ilişkiye yatırım yapmak mantıklı gelmedi diyorum ama kafam çok karışık.bana fikirlerinizi söyleyebilir misiniz şimdiden teşekkür ederim

Aileniz yok diye kendinizi aşağı görüp olur olmaz kişilerle hayatınızı mahv etmeyin. Bu psikolojiden çıkmadan kimseyle evlenmeyin sakın. Zaten herşey bir kenara 10 yaş fark bile çok fazla. Bence ayrılmakla iyi yaptınız, önce işinizi elinize alın, psikolojinizi düzeltin, ondan sonra da değerlendirirsiniz. Evlenmeye acele etmeyin çok gençsiniz.

Panik hataya sebep olur.
Ailenizin olmayışının ileride evlilik yapıp yapmamanızla bir ilgisi yok.
İyi olanı yapmışsınız çünkü size hem bedenen hem zihnen sizden çok daha kuvvetli birine ihtiyacınız var.

Okuluna kariyerime odaklanmalısın. Henüz yaşın çok küçük. Bugün bayıldığın sevdipin şeyler veya fikirler yarın çok saçma çok sığ gelecek emin ol.
Bir mesleğin olsun. Maddi manevi kimseye ihtiyacın olmayacak noktaya geldiğinde veya yaklaştığında zaten karşına biri çıkacaktır.
Yolun o kadar başındasındasın ki.
Bu yaşta, tüm hayatını değiştirecek hamlelerden uzak durmalısın.
Ayrılık konusunda da elbette ki iyi yapmışsın.
Adamın engeli vs değil. Hem yaşı sana göre çok büyük hem de dediğim gibi bu yaşta evleneceğin kişiyi seçmek vb. tehlikeli.
İnsanlara da yalnız olduğunu bir ailenin olmadığını asla söylememelisin. Bırak bilmesinler

En güzel yaşlar. Şimdi yapacağın tercihler geleceğini belirleyecek. Önünde binlerce seçenek ve yaşam tarzı var. Keyfini çıkar bu gençliğinin, evlenmeye odaklanma.

Ne işin var yahu evlensen o adamın bakıcısı olacaksın ailesine de sponsor

Bu yaşının keyfini çıkar, bir daha asla geri gelmeyecek. Evlenmek için o kadar gençsin ki, biraz hayata karış. Kurslara git, doğa sporları yap ne bileyim dışarıda sadece serseriler yok,gerçekten çok düzgün yetişmiş harika insanlar da var.

Back
X