• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem sevdiğimle beni ayırdı

Ayakların üzerinde durmadan evlilik yapmayın
Sonuç pişmanlık olur 19 yaşında evlenmiş 4 ćocuk annesi bir doktor olarak yazıyorum
Farkımız beni döven annem yoktu yanımda
Maaşallah azminize hayran kaldım. Hangi ara tıp okuyup çocuklara falan baktınız

Ne kadar, kaç zaman tanıdınız da ailesinin ve çocuğun bu kadar iyi olduğuna emin oldunuz? Daha yaşınız çok küçük. Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil, okumakta gözünüz yok madem isteyen birinin yerini işgal etmeyin. Bırakın okulu işe girin çalışın para kazanmaya başlayın. Seneler sonra eğer hala evlejmek istiyorsanız evlenirsiniz. Koca kaçmıyor daha yaşınız çok küçük. Ailenizin sözünü dinlemez evlenirseniz eğer işler istediğiniz gibi gitmezse aile evine dönmek çok zor olur sizin için. Sırf geri dönecek yeri olmadığı için boşanamayan nice kadın var. Ailenizi dinleyin sonra çok pişman olursunuz.

Bölüm bahane sizin için önü açık kapalı diye tıp dışında çokta garanti bir meslek göremiyorum ben kendini geliştirip, çabalamadıktan sonra. Siz direk hiç çalışmak istemiyor, eşinizin maaşıyla geçinip ev hanımı olmak istiyorsunuz ben onu anladım bu konuda kararlısınız. Bölümünüz size iş imkanını sağlasa da çalışmayacaksınız sanırım. Ama gerçekten çalışmazsanız çok pişman olursunuz sevgiliniz iyi olabilir, destek olabilir bi noktadan sonra patlak verir ekonomik sıkıntılardan ayrılma aşamasına kadar gider. Hani sevgi karın doyurmuyor derler ya ben o söze çok inanıyorum. Sevgi böyle çıkmazlarda bitiverir.

Tek derdiniz günah işlemeden sevişmek. Bu kadar süslü cümlenin alt metni bu maalesef.

Adam güvenlik olacak, evi var, ee ben de çalışmaya da okumaya da niyet yok koca parasıyla yaşarım diyorsun ama güvenlik maaşları ve pazar/market fiyatları hakkında bilgin var mı?
Gerekirse soğan ekmek yerim ama helal olmuş oluruz diye düşünüyorsan da düşünme; zira şu an genç ve toy olduğunuz için her şey toz pembe geliyor. 10 sene sonra kocan da çalışmıyor oluşunu başına kakacak o zaman göreceksin yuvayı saadeti.

Sakın sakın böyle bir hataya düşme. İnsanların iki gülüşüne iyi davranışına kanıp aslında iyi insanlae diyecek kadae basit mi hayat. Erkeklerde kaynanalarda başta dünyanın en iyisi rolüyle başlıyorlar hikayeye. Burayı aç oku. Başta kocası peri masalından kaçmış gibi olanların nasıl bir gecede aldatılıp ortada kaldığını. Dövüyor ama gidemiyorum kaçarak evlendik diye yazanları oku. Çalışmanı istemiyorum diye güzelleme yapıp bi kaç yıl sonra hala iş bulamadın mı diyenleri. Hayatın bir gecede dediğişiyor. Elin oğlu annen baban gibi olmaz ortada kalman da umrunda olmaz. Üstelik çalışmadığın için bir müddet sonra seni pasif ezik silik olarak görecek. Eğitimin de yok iyice küçüleceksin gözünde. Okumamış, gözü açılmamış eteğimizin altında dolanacak kız bakıyoruz diye oğullarına kız ararlar buralarda. Maksat ayak hizmetlerine bakacak kızdır. Okumuş kadın kendini sınırlarını bilir. Karşısındaki de ona göre haddini bilir. Hem eğitimsiz hem işsiz sen nereye böyle.

Aileniz iyi yapmış.
Önü açık olmayan bölümü okuyup da sonra evlenecem demek de ergen şımarıklığı kusura bakmayın da. Güvenlikçiyle evlenmeniz için bu ne acele? Üni mezunu olmanız şart değil girin bir işe çalışın eliniz hele bir ekmek tutsun yahu

Ben evlendiğimde 23 yaşındaydım, eski eşim 25. Biz erken başladığımız için okullarımız da erken bitmişti, ikimiz de birkaç yıldır çalışıyorduk, onun mesleği maaşı baya üst düzeydi hatta, aileler de destek oldu ama çoğu şeyi kendi yaptı. Yani herkes, yaşı küçük olsa da, ayakları üzerindeydi.
Bizim başka sorunlar oldu, bitti velhasıl, neyse, konu o değil zaten :KK53:
Yaşlar küçük, eğitim yok, diploma meslek yok, vizyon zaten asla yok, aile onayı yok, ee? Bu koşullarda, henüz bi şeyle sınanmamış ve toz pembe görünen aşkına güvenip böyle bi riske mi gireceksin gerçekten?
Seni çok seviyorsa beklesin, eğitimini desteklesin, o süre içinde de iyice tanımış olursun. Baktın hâlâ gayet iyi devam ediyor, o zaman evlenirsin. Koca bi yere kaçmıyor.

Ben de 20başlarinda evlendim. Yaştan da ziyade herkesin istediğinde gidebilecek durumu olmali. Kimse boşanirim diye evlenmiyor ama boşanmak herkes için bir ihtimal en mutlu evlilikte olsa.
Bir kadinin geri dönecek yeri olmali, olmak zorunda.
Geri donecek yeri yoksa da kendi duzen kuracak imkani olmali.

Aleykum selam canım. Dindar bir ablanım seni anlıyorum. Sevmeni de anlıyorum. Sevgilin haram olmadığı için mesafeli ve aralıklarla görüş ve oku mesleğini eline al. Burada konuşan ablaların haklılar. Hani onlar dindar değil diyorsan ben öyleyim ama aynısını diyorum. Burada insanların yaşadıklarını oku ibret al oku oku oku

Yine aynı kişiyle evlenin ama şimdi değil. Öncelik okulda olmalı.

Ailenizi tebrik ederim. Bu dünyada hiçbir şey, iyi eğitimli, meslek sahibi bir kadın olmak kadar, maddi ve manevi bağımsızlık kadar müthiş değildir. Erkek mi çok var, bulunur. Yaşınız başınız daha ne ki? Dil öğrenin, farklı beceriler geliştirin, zamanınızı ve enerjinizi iyi para kazanabileceğinizi bildiğiniz alanlarda değerlendirin. İnsan biraz da kendi şartlarını kendi oluşturur, bölümüm öyle zaten iş bulamam nasıl bir bahanedir? Ne bu koca merakı? 15 sene sonra elde avuçta yokken sizi aldattığında kucağınızda çocukla kara kara ne yaptım ben diye düşünürken, çok yanarsınız.

Ben senin gibi okulumu birakicam erkenden evlenicem vs diye önünü ardini dusunmedigim scma kararlar almadigim halde , sadece erkek arkadasim var diye annemden gordugum baskının eziyetin haddi hesabi yoktu. Ustelik biz okulumuzu okuyor kariyer plani yapiyor gun gelince sartlar olgunlastiginda da evlenmek istiyorduk. Eve hapsedildim , telefonum elimden alindi, okula gonderilmemekle tehdit edildim. Neler neler. Benim hikayemde haksiz taraf annemdi. Biz vazgecmedik. Seven insan vazgecmez. Beklemesi gerekiyorsa da bekler. Kac yil olursa olsun. Biz esimde 6. Yilimizin sonunda evlendik. Gayet guzel meslek sahibiyken, butun evimizi kendimiz kurabilecek maddi guce sahipken. En cok karsi gelenleri bile susturarak. Elinde hicbir sey yokken, gelecege dair realist hicbir sey vaadedemiyorken annenle çatisip sonra da "ailem bizi ayirdi" drami yapmak yerinde cok seviyorsanız askiniz ve birlikte kuracaginiz hayat icin mucadele etmeyi ogrenin once. Herkesi size saygi duyacak hale getirin. Yoksa bu kafayla evlensen bile, hele de esinin askeri personel oldugunu da goz onune alirsak , kayinvalideyle yasayip 22 yasinda kucaginda cocukla agliyor olacaksin muhtemelen

Kizini dövmeyen, dizini döver.... Anneni, sana ragmen sana bu kadar sahip ciktigi icin tebrik ediyorum. Dilerim is isten gecmeden bir aydinlanma yasayip, dogru olanin ne oldugunu, annenin ne kadar hakli oldugunu görürsün (ki bu arada kimbilir nasil bir diyalog gecti ki küfür etti, dövdü, tasvip etmesem de, kendince dogru olani yapmis)

Ayrica 21 yasinda kac tane farkli bölümde okumayi denemis olabilirsin ki? Sen simdi saniyorsun ki, hep askim cicim gecicek evlilik....elinde meslegin olmadan evlen, cocuk yap, cok degil 2 yil sonra burada bambaska konu aciyor olacaksin.

Valla yukarda biri demiş, rahat rahat sevişmek için etkenden evlenmek istemeyi süslü laflara annenlere söylemişsin resmen kadın da haliyle çıldırmış 😂

20li yaşlarda hayat toz pembe olur, her şey kolaylıkla halledilir sanırsın. Hayat öyle değil malesef, sevgilinin 3 gün sonra aklına başkasının girmeyeceğini bilemezsin. Belki adam bi sene sonra (Allah gecinden versin tabi de ) ölecek. Napcan o zaman?

Zengin erkeklerle evlenip rahat yaşayan kızların aileleri de zengin okuyor genelde bu yüzden onların çalışmaması ya da koca parası yiyor olması göze batmaz. Onun dışında bu devirde kendi parasını kazanmayan kadınlar genelde eziliyor. Arkadaşlar yukarda demiş zaten, 3 gün sonra neden çalışmıyorsun neden eve para getirmiyorsun, bütün gün evde oturuyorsun diye laf oluyor. Pazardan üstüne bi kıyafet almak istediğinde bile sana karışılıyor.

Ayrıca yani evlenmekten başka hiç mi hayalin yok? Hiç mi farklı şehirlere farklı ülkelere gideyim, kendimi keşfedeyim değişik hobiler edineyim ya da herhangi bir konuda kendimi geliştireyim gibi bir hevesin yok?

Tek hayalin hemen “helal” bir şekilde sevişmek mi?

Siz de aileniz de çok tuhaf insanlarsınız.Annenizin size saldırması ayrı saçmalık sizin de bu yaşta evlilik için ölmeniz ayrı saçmalik.Akliniz bir kariş havada.O işler öyle olmuyor tatlım sevdiğiniz gençle premses hayatı yaşamayacaksiniz.Aklinizi başınıza alın düzgün bir bölüm okuyup meslek sahibi olun.

Aleykum selam canım. Dindar bir ablanım seni anlıyorum. Sevmeni de anlıyorum. Sevgilin haram olmadığı için mesafeli ve aralıklarla görüş ve oku mesleğini eline al. Burada konuşan ablaların haklılar. Hani onlar dindar değil diyorsan ben öyleyim ama aynısını diyorum. Burada insanların yaşadıklarını oku ibret al oku oku oku
Tebrik ediyoruz sizi dindar olduğunuz için.En çok siz dindarsiniz buradaki herkes ataiz.

Konu sahibi sen okumazsın. Sen de o ışık yok, çok arabesksin. O azim, kararlilik yok. Eminim 3 kıyafet değiştirmeli kına videolarından kafayı kaldirmiyorsundur. Madem taktın git bari zengin koca bul. Kv, kp, es çilesi çekeceksin belli o yola baş koymuşsun. Aglayacaksan altın varrakli yatakta ağla bari.

Back