• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem sevdiğimle beni ayırdı

İyi ki aynı durum sizin başınıza gelmemiş. Mirasınızı niye bağışlıyorsunuz ? Evlat, ömür boyu evlatta; 18 yaşını doldurmuş, yetişkin bir birey haline gelmiş çocuğunuz, hayatını sizin arzu ettiğinizden farklı bir şekilde yaşamak isterse; siz, neden hayatınız sona ermiş gibi davranacaksınız ?

üniversiteyi bitirdikten sonra hayatını istediği gibi yaşayabilir
ayrıca zaten kendi hayatını bitirince benimki de bitirmiş oluyor otomatikman tek gayem ayaklarının üzerinde durması
onu ne şartlarda büyüttüğümü cümle kk biliyor nerdeyse

Arkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
Ben üniversite 1 öğrencisiyim sırf ailem için memleketi terk etmedim memlekette okuyorum ve okuduğum bölümün ne ataması var ne önü açık hiçbirşey yok yeni birinci sınıfım. Ama içmide hiç okuma hevesi olmadı yıllarca her bölümü denedim dil sözel eşit ağırlık hiçbiri olmadı olmuyor yani bende o istek yok. Birlikte olduğm genç askeri personel ama 2025te bırakacak güvenlik görevlisi olacak 2 yıllık bölümünü okuyacak çünkü. evi var maaşı var her imkanı var annemin karşısına geçtim anlattım biz evlenmek istiyoruz tamam yaşım erken ama biz iki yıl sonrasında evlenmek istiyoruz nolur anlayış göster dedim. Ağza alınmayacak laflar saydı asla dedi olmayacak dedi git meslek sahibi ol yanımızda kal bizle yaşa dedi ama kendileri de biliyorlar okuduğum bölümün önü hiçbir şekilde açık değil. Ağladım yalvardım asla dedi olmayacak öyle bişey dedi anne seviyoruz genç yaşımızda helal olmak istiyorz dedim saldırdı dövdü yüzüme tükürdü namusuma laf söyledi sana ne yaptık da bizden kaçıyorsun dedi. ben evliliğe kaçış olarak bakmıyorum benim mutluluğum muradım kendi yuvamda dedim müsaade et dedim bi bırak çocuk senle tanışmak istiyor annesi tanışmak istiyor dedim o da teyzem de birlik oldular asla dediler yüzüme bakmıyorlar telefonumu aldılar hata yapıyorsun fark edip pişman ol aklından bu salak saçma evlilik konusun at diyorlar. ama çocuk ve ailesi çok iyiler çocuk bana annen beni tanısın hatta araştırın bile ailemi beni dedi yok napıyorsam yok annem yok diyor inadına napacağım bi fikir verin bana
Çok geç kalmışsınız neden bu kadar yıl beklediniz hemen evlenin okul bitmeden hatta bir de çocuk olsun ama peş peşe

Ben 2 çocukla meslek değiştirdim bir yola çıktım bölümümden
1 kişi bile alsalar o ben olmalıyım dedim 8 kişi aldilar biride ben oldum ..... Sen bu yaşında niye bu kadar umutsuzsun daha mezun bile değilsin...başka üniversite dahi okuyabilirsin ..evlilik kolay mı saniyorsun ?

Arkadaşlar selamınaleyküm. Ben 21 yaşındayım sevdiğim genç 24 yaşında ve biz birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketteniz konuştuk görüştük Onun ailesi biliyor bizi ve destekliyor da tanıdığım kadarıyla çok da iyi insanlar ahlaklı huyları güzel tam da rabbimden istediğim gibi.
Ben üniversite 1 öğrencisiyim sırf ailem için memleketi terk etmedim memlekette okuyorum ve okuduğum bölümün ne ataması var ne önü açık hiçbirşey yok yeni birinci sınıfım. Ama içmide hiç okuma hevesi olmadı yıllarca her bölümü denedim dil sözel eşit ağırlık hiçbiri olmadı olmuyor yani bende o istek yok. Birlikte olduğm genç askeri personel ama 2025te bırakacak güvenlik görevlisi olacak 2 yıllık bölümünü okuyacak çünkü. evi var maaşı var her imkanı var annemin karşısına geçtim anlattım biz evlenmek istiyoruz tamam yaşım erken ama biz iki yıl sonrasında evlenmek istiyoruz nolur anlayış göster dedim. Ağza alınmayacak laflar saydı asla dedi olmayacak dedi git meslek sahibi ol yanımızda kal bizle yaşa dedi ama kendileri de biliyorlar okuduğum bölümün önü hiçbir şekilde açık değil. Ağladım yalvardım asla dedi olmayacak öyle bişey dedi anne seviyoruz genç yaşımızda helal olmak istiyorz dedim saldırdı dövdü yüzüme tükürdü namusuma laf söyledi sana ne yaptık da bizden kaçıyorsun dedi. ben evliliğe kaçış olarak bakmıyorum benim mutluluğum muradım kendi yuvamda dedim müsaade et dedim bi bırak çocuk senle tanışmak istiyor annesi tanışmak istiyor dedim o da teyzem de birlik oldular asla dediler yüzüme bakmıyorlar telefonumu aldılar hata yapıyorsun fark edip pişman ol aklından bu salak saçma evlilik konusun at diyorlar. ama çocuk ve ailesi çok iyiler çocuk bana annen beni tanısın hatta araştırın bile ailemi beni dedi yok napıyorsam yok annem yok diyor inadına napacağım bi fikir verin bana
Keşke senın yasında olsaydım. Eşşek gıbı calısır harıka bır bölüm okurdum. Annende helal olsun. Oku dıye her seyı yapıyor.

bak ben sana kızım bana okulu bırakıp evleneceğim deseydi iki lisans mezunu 20 yıllık öğretmen ,45 yaşında hayatın tüm sillesini yemiş bir kadın, konya ovası kadar geniş karakterli bir anne olarak yapacaklarımı yazayım
telefonunu kapatırdım
pcyi elinden alır satardım
bütün mirasımı bağışlar ona zırnık bırakmazdım
hayat sigortamı iptal ederdim
evde yemeği çamaşırı bulaşığı faturaları ödenir onun dışında kuruş harçlık vermezdim
çok istiyorsa istediği hayatı gider çalışır kazanır yapar
ha daha mı diretiyor doğru babasının evine
ordan da zaten kıçına baka baka dönerdi
neyin evliliği neyin helali
böbreğini veren kadını aldatıyor erkekler
5 çocuğunun anasını kapıya koyuyor be
kime neye güveniyorsun bu hayatta
kendinize gelin artık bıktım ergen ajitasyonundan
Hayatımda abartan çok insan gördüm de bu kadarını görmedim. Yok daha neler 🤣

Hayır nasıl bir lüks beklentiniz var, anlayamıyorum.

Şurada evde en fazla 10 yılınızı tam gün çocuk bakarak geçirebilirsiniz. Sonra zaten çocuklar okula gidecek.

Ömür boyu ailesinden gelen evde bir asgari ücretle tüm yükü kocanız çekecek. Siz de evde boş oturacaksınız. Hayırdır?

Bir evlilik olsun maddi yükler gelsin o yuva nasıl cehennem olacak.

Okul bitirmeniz umrumda bile değil, hatta bu kadar istemiyorsanız ayrılın başkasının yerini işgal etmeyin. Ama eliniz ekmek tutmak zorunda. Tutmazsa dayak gelir iki çocukla baba evine dönersiniz.

Kuaförlük var, temizlik var, bakıcılık var seçin. Elalemin anne baba evindeki gibi size bedava bakacağını düşünmüyorsunuz değil mi? Bekçi maaşı nereye yetecek?

Koca denince pembik süsler, instagram gelinlikleri geliyor akla. Onların hepsi parayla alınıyor gençler, nerede para?

Mesleğiniz yoksa elalemin merhametine kalırsınız, elalemin bekçi maaşı varsa da hık deseniz size patlar.

Köy yerinde hanımlar milyon tane tarla işi yapıyor, bahçenin işi bitmez, boş oturulan bir an yok. Siz ne yapacaksınız?

Bir de okuduğum yerin geleceği yok deniyor akla ziyan. Geleceği olan iyi bölüm kazanıldı da o anne aman evladım girme mi dedi? Tembellik bahane ediliyor bir de.

En uyduruk kadroya girmek için bile beğenmediğiniz üniversite mezunluğuna bakılıyor, o olmadan sınava bile giremezsiniz.

Okumayacağım deniyorsa buyrun süpürge buyrun bebek, temizlik yapıp bebek bakın. Olmadı kuaförde çalışın günde 10 saat ayakta durun. Seçenekleriniz bunlar.

Arkadaşlar temiz temiz çıldırtıyorlar burada, ben bir çıkayım.

Ben sizden tembellik kokusu aldım basbaya tembelsiniz

Okumaya çalışmaya hevesiniz yok evlenip koca parası yemek kolay geliyor kulağa ama o işler öyle olmuyor işte

Bir defa bu devirde tek maaşla geçinen kalmadı olanlarda geçim sıkıntısıyla boğuşuyor

Ne yani annen haksızmı tavrı davranışı evet haksız ama teoride haklı

Oku çalış mesleğini eline al koca kaçmıyor

Adamın ve ailesinin çok iyi olduklarını nasıl anladın? Asker ve polisler genelde sorunlu ve şiddete meyilli insanlar oluyorlar. Maaşları biraz iyi diyede aileleri tarafından asla rahat bırakılmıyorlar. Aileni dinle, çünkü yarın birgün onların yanına kucağında bir bebekle dönme ihtimalin var.

Ya bu aşk denenen saçma şeyi gözünde çok büyütme. Annen haklı önce okulunu bitirip kariyer sahibi olman gerekiyor. Elin oğluna güvenip geleceğini mahvetme.

Bence siz sevgilinizin ağzıyla konuşup çıldırttınız kadını. Oturacağınız evin bile planı yapılmış. Askermiş de iki sene sonra memuriyetten istifa edip güvenlik görevlisi olacakmış. Herkes sevgilinizi bekliyor aman hemen gelip bizde çalışsın diye. Sizler tehlikeli tiplersiniz, başıboş bırakılınca bela üstüne bela getirirsiniz.

Helalim muradım ne? O işlere dikkat ediyorsanız günah işliyorsunuz zaten. Dinen sevgiliniz falan olamaz, haram. Dürüst adam sevgilisinin durumuna göre hareket eder. Sen okulu bitir mesleğin olsun, çalışıp maaşını kazan ondan sonra söz nişan yapar evleniriz der. Senin günahına girmek istemiyorum der.
İnsanın hiç mi gezme görme araştırma bilme isteği olmaz? Değişik külltürlere yerlere gideyim, lisan öğreneyim kurslara katılayım hiç mi geçmiyor kafanızdan?

bak ben sana kızım bana okulu bırakıp evleneceğim deseydi iki lisans mezunu 20 yıllık öğretmen ,45 yaşında hayatın tüm sillesini yemiş bir kadın, konya ovası kadar geniş karakterli bir anne olarak yapacaklarımı yazayım
telefonunu kapatırdım
evde yemeği çamaşırı bulaşığı faturaları ödenir onun dışında kuruş harçlık vermezdim
Ayrıca hizmetçilerin müştemilatında yamalı kıyafetlerle dolaşmış saçlarla yaşamalı ve bir öğün önüne ekmek kırıntısı atılmalı.

Abla ne diyorsun sen ya :D

telefonunu kapatırdım
Doğru düşünce yanlış tavır. Bunu yapmanız sadece yanlışı cazibeli hale getirir. Yanlışlar doğru, doğrular yanlıştır misali.

Ben de bir eğitimciyim ve tavrım kesinlikle evlenmek istiyorsan buna saygı duyarım ama destek olmamı bekleme kendi hayatınızı kendiniz kurun ben çocuğumun üzülmesine onay vermiyorum der ve çekilirdüm köşeme.

Kızım var ve böyle bir şey ile karşıma gelse başımdan aşağı kaynar sular dökülür.neden bu acele 21 yaşında.İsin yok,mesleğin yok eğitimin yok ,amacın yok.tek hayalin var evlenmek.Aman aman kınamayayim da ,kızım sizin gibi biri olursa kahrından ölürüm nerde hata yaptım diye

Back