ailem sevdiğimle beni ayırdı

üniversiteyi bitirdikten sonra hayatını istediği gibi yaşayabilir
ayrıca zaten kendi hayatını bitirince benimki de bitirmiş oluyor otomatikman tek gayem ayaklarının üzerinde durması
onu ne şartlarda büyüttüğümü cümle kk biliyor nerdeyse

Çok geç kalmışsınız neden bu kadar yıl beklediniz hemen evlenin okul bitmeden hatta bir de çocuk olsun ama peş peşe

Ben 2 çocukla meslek değiştirdim bir yola çıktım bölümümden
1 kişi bile alsalar o ben olmalıyım dedim 8 kişi aldilar biride ben oldum ..... Sen bu yaşında niye bu kadar umutsuzsun daha mezun bile değilsin...başka üniversite dahi okuyabilirsin ..evlilik kolay mı saniyorsun ?

Keşke senın yasında olsaydım. Eşşek gıbı calısır harıka bır bölüm okurdum. Annende helal olsun. Oku dıye her seyı yapıyor.

Hayatımda abartan çok insan gördüm de bu kadarını görmedim. Yok daha neler

Hayır nasıl bir lüks beklentiniz var, anlayamıyorum.

Şurada evde en fazla 10 yılınızı tam gün çocuk bakarak geçirebilirsiniz. Sonra zaten çocuklar okula gidecek.

Ömür boyu ailesinden gelen evde bir asgari ücretle tüm yükü kocanız çekecek. Siz de evde boş oturacaksınız. Hayırdır?

Bir evlilik olsun maddi yükler gelsin o yuva nasıl cehennem olacak.

Okul bitirmeniz umrumda bile değil, hatta bu kadar istemiyorsanız ayrılın başkasının yerini işgal etmeyin. Ama eliniz ekmek tutmak zorunda. Tutmazsa dayak gelir iki çocukla baba evine dönersiniz.

Kuaförlük var, temizlik var, bakıcılık var seçin. Elalemin anne baba evindeki gibi size bedava bakacağını düşünmüyorsunuz değil mi? Bekçi maaşı nereye yetecek?

Koca denince pembik süsler, instagram gelinlikleri geliyor akla. Onların hepsi parayla alınıyor gençler, nerede para?

Mesleğiniz yoksa elalemin merhametine kalırsınız, elalemin bekçi maaşı varsa da hık deseniz size patlar.

Köy yerinde hanımlar milyon tane tarla işi yapıyor, bahçenin işi bitmez, boş oturulan bir an yok. Siz ne yapacaksınız?

Bir de okuduğum yerin geleceği yok deniyor akla ziyan. Geleceği olan iyi bölüm kazanıldı da o anne aman evladım girme mi dedi? Tembellik bahane ediliyor bir de.

En uyduruk kadroya girmek için bile beğenmediğiniz üniversite mezunluğuna bakılıyor, o olmadan sınava bile giremezsiniz.

Okumayacağım deniyorsa buyrun süpürge buyrun bebek, temizlik yapıp bebek bakın. Olmadı kuaförde çalışın günde 10 saat ayakta durun. Seçenekleriniz bunlar.

Arkadaşlar temiz temiz çıldırtıyorlar burada, ben bir çıkayım.

Ben sizden tembellik kokusu aldım basbaya tembelsiniz

Okumaya çalışmaya hevesiniz yok evlenip koca parası yemek kolay geliyor kulağa ama o işler öyle olmuyor işte

Bir defa bu devirde tek maaşla geçinen kalmadı olanlarda geçim sıkıntısıyla boğuşuyor

Ne yani annen haksızmı tavrı davranışı evet haksız ama teoride haklı

Oku çalış mesleğini eline al koca kaçmıyor

Adamın ve ailesinin çok iyi olduklarını nasıl anladın? Asker ve polisler genelde sorunlu ve şiddete meyilli insanlar oluyorlar. Maaşları biraz iyi diyede aileleri tarafından asla rahat bırakılmıyorlar. Aileni dinle, çünkü yarın birgün onların yanına kucağında bir bebekle dönme ihtimalin var.

Ya bu aşk denenen saçma şeyi gözünde çok büyütme. Annen haklı önce okulunu bitirip kariyer sahibi olman gerekiyor. Elin oğluna güvenip geleceğini mahvetme.

Bence siz sevgilinizin ağzıyla konuşup çıldırttınız kadını. Oturacağınız evin bile planı yapılmış. Askermiş de iki sene sonra memuriyetten istifa edip güvenlik görevlisi olacakmış. Herkes sevgilinizi bekliyor aman hemen gelip bizde çalışsın diye. Sizler tehlikeli tiplersiniz, başıboş bırakılınca bela üstüne bela getirirsiniz.

Helalim muradım ne? O işlere dikkat ediyorsanız günah işliyorsunuz zaten. Dinen sevgiliniz falan olamaz, haram. Dürüst adam sevgilisinin durumuna göre hareket eder. Sen okulu bitir mesleğin olsun, çalışıp maaşını kazan ondan sonra söz nişan yapar evleniriz der. Senin günahına girmek istemiyorum der.
İnsanın hiç mi gezme görme araştırma bilme isteği olmaz? Değişik külltürlere yerlere gideyim, lisan öğreneyim kurslara katılayım hiç mi geçmiyor kafanızdan?

Ayrıca hizmetçilerin müştemilatında yamalı kıyafetlerle dolaşmış saçlarla yaşamalı ve bir öğün önüne ekmek kırıntısı atılmalı.

Abla ne diyorsun sen ya

Doğru düşünce yanlış tavır. Bunu yapmanız sadece yanlışı cazibeli hale getirir. Yanlışlar doğru, doğrular yanlıştır misali.

Ben de bir eğitimciyim ve tavrım kesinlikle evlenmek istiyorsan buna saygı duyarım ama destek olmamı bekleme kendi hayatınızı kendiniz kurun ben çocuğumun üzülmesine onay vermiyorum der ve çekilirdüm köşeme.

Kızım var ve böyle bir şey ile karşıma gelse başımdan aşağı kaynar sular dökülür.neden bu acele 21 yaşında.İsin yok,mesleğin yok eğitimin yok ,amacın yok.tek hayalin var evlenmek.Aman aman kınamayayim da ,kızım sizin gibi biri olursa kahrından ölürüm nerde hata yaptım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…