hanımefendi zaten tam olarak dediğiniz şeyi savunuyordu herkes yaaa rabbimm yağdırmış bu üzümleri arpaları boşuna mı vermiş sıkın sıkın suyunu için evladım alkol çok faydalı rererö diyen olmamıştı ki hiç. birisi geldi konuyu gergin bir tona çekti sonra ayrışmayalım falan dedi hobaaaaa olanlar oldu

babanıza ve size çok geçmiş olsun ama alkol tüketmek ve alkoliklik arasındaki ayrımı zaten net bir şekilde çekmişti üyeler siz yorum yapmadan önce de. verdikleri örnekler de dozunda alkol tüketimi ve değişik alkoller üzerinden kültür edinme ile ilgiliydi.
bu arada ben çeşitli madde kullanımlarını geride bırakmış biri olarak bağımlılık kavramına bir hastalık değil bir semptom olarak bakıyorum. yani bağımlılık ardında çeşitli psikolojik sorunları gizler aslında, temeldeki sorunu görüp çözmemiz gerekir. dediğim gibi çok geçmiş olsun, elbette çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz, anlıyorum.
buradaki herkes alkol kullanmak ve alkoliklik arasındaki ayrımın farkında. kimse faydalı demedi, normal ve olağan durumlara işaret ettiler.
her şeyin fazlası zarar. ruh ve beden sağlığımıza önem verelim. bu ka.