Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Eee iyi de hanımefendi burada konu sahibi “benim ailem kesinlikle istemez, dinlar olmasını isterler” derken kendi değer yargılarını başkalarına dayatmış olmuyor mu? Niye muhafazakar insanların kendi doğrusu oluyor da, sekülerlerin niye olamıyor?
öyle bir şey mi dedim yaa söyledim ya iki taraflı da hoşuma gitmiyor diye istediğiniz yere çekip durmayın beni tartışmak da istemiyorum bir an gerçekten duygusal olarak yükselip yazdım bu kadar

öyle bir şey mi dedim yaa söyledim ya iki taraflı da hoşuma gitmiyor diye istediğiniz yere çekip durmayın beni tartışmak da istemiyorum bir an gerçekten duygusal olarak yükselip yazdım bu kadar
Yok istediğim yere çekmiyorum açık açık söylüyorum hanımefendinin ailesi istemezse seküler aile de zaten istemez. Hayatta böyle şeyler var yani bu kadar duygulanmaya gerek yok.

olmadım yok, o konuya gelince uzun zamandır üye olmadan bakıyordum bazı ilgimi çeken konular için bu yılın başında da üye oldum ha çok da önemli bir şey değil benim için yani bunu yazmak için üye olmadım giriş yaptım. ha bu tür ayrışmaya saygısızlığa dayanamıyorum. size laf atmadım atmam dalga da geçmiyorum yaptığınız gibi,sevmiyorum ayrışmayı her ne kadar ülkemizde sağdan soldan bunun için zemin hazırlansa da
Ben seviyorum. Seni de ayrıştırdım yeni üye 😂

Ya siz kimsiniz allah aşkına alıntıyı sizin üzerinizden yaptım ama birkaç kişi daha var onlar adına da yazıyorum. Ne zannediyorsunuz kendinizi sizin gibi düşünmeyen sizin gibi hayat tarzına sahip olmayan insanları aşağıda görme haddini nerede buluyorsunuz?Her yorumunuzda alttan alta dalga geçme , kendi değer yargılarını başkalarına dayatma , sanki tek bir doğru tek bir yönmüş gibi davranma , kendi yaşam tarzını yüceltme..Sizin gibi dar zihinli insanlardan neye tarafta olurlarsa olsunlar midem bulanıyor.ÖF.
Dar zihinli 🙂
Dalga geçme 😂
Lütfen bana kendi görüşümü dayattığım, başkalarını aşağıladığım yorumumu gösterir misin?
Herkes kendi görüşünde insanla evlenmeli. Kimse kimseyi değiştirmemeli demek mi dar görüşlülük?
Neden bu kadar tetiklendiniz onu düşünün bence.
Evet kimse kimsenin hayat tarzına müdahale etmemeli. Alkol almayan birini isteyen de alkol almayan birini bulmalı.
Bunun neyine bı kadar delirdiniz onu da anlamadım

Ben seviyorum. Seni de ayrıştırdım yeni üye 😂
Hayır nasıl ayrıştırdım onu da anlamadım.
Kimse kimsenin hayatına müdahale etmesin, herkes kendine göre birini bulsun. Kimse kimsenin hayat tarzına müdahale edemez dedim ooovv ayrıştırıcı pis insan olduk.
Sen içme, içmeyen birini de tercih et ona da tamam. Ama seküler ailenin alkol içen çocuğunu kendi kalıbına sokmaya çalışma.
Kalkıp seküler bir kadın konu açıp sevgilim muhafazakar zorla alkol aldım istiyorum dese de ayrıl derim.
Gayet yansız bakıyorum:
Ama kafaları bir değişik

Tatlı ve abur cuburla hiç aram yok desem. Sağlıklı beslenirim. Çocuğuma sağliklı yiyecek içecek hazırlarken otomatikman ben de öyle besleniyorum zaten.Çok da fitim☺

Alkol beyne de zarar veriyor en çok, o konuda nasıllarmış?

Sorumun muhatabı başkasıydı da neyse, size de ayıp olmasın ☺
eeee forum ya istediğimiz gibi cevap veriyoruz muhatabın önemi var mı? Alkol sağlığa yararlı demiyorum ama ekmeğin de unun da zararı var. Onlara da diyor musunuz zararlı diye yoksa bu duyar sadece içkiye mi? İtalya iq sıralamasında ilk 5teymiş. Kişi başına 0 litre düşen ülkeler hep sonda bu mantıktan ilerleyeceksek eğer

kendi ülkelerinde gluten alerjisi, bağırsak ve cilt sorunları olan amerikalılar italya'da her gün pizza, makarna yiyoruz turp gibiyiz diye videolar çekiyorlar çünkü genetiği değiştirilmiş buğday ülke çapında yasakmış 😇 iklimi, yemeği, doğası bütün imkanlar bizde de var biz neden böyle değiliz bu üzücü işte. hele hele bizdeki üzüm bağlarını düşününce kederleniormm
Ben de gittiğim zaman fiyatları görüp kederleniyorum bdfgdfbdfbfd

Konu bana geçmedi açıkçası, barda gezip eğlenen çocuk sabah türbanlı kızla evlenme hayali mi kuruyor🙄🙄🙄böyle bir şey ne duydum ne de gördüm, saçma sapan provakatif feyk bir konu işte Mune Mune

Konu bana geçmedi açıkçası, barda gezip eğlenen çocuk sabah türbanlı kızla evlenme hayali mi kuruyor🙄🙄🙄böyle bir şey ne duydum ne de gördüm, saçma sapan provakatif feyk bir konu işte Mune Mune
kız öyle deme piyasa diye bi dizi vardı, gördüğüm kadarıyla konu tam bu -öyle anladım
ayık gezmeyen don juan kalp türbanlı, gencecik, taşralı masum kız aşkı

Tatlı ve abur cuburla hiç aram yok desem. Sağlıklı beslenirim. Çocuğuma sağliklı yiyecek içecek hazırlarken otomatikman ben de öyle besleniyorum zaten.Çok da fitim☺

Alkol beyne de zarar veriyor en çok, o konuda nasıllarmış?

Sorumun muhatabı başkasıydı da neyse, size de ayıp olmasın ☺
Şarap gibi fermente içkilerin zararı tahmin edildiği kadar yüksek değil.
Aksine şekerli yiyecekler, asitli içecekler çok daha fazla zararlı.

maalesef ki değil.
sizin çevreniz öyle, anlıyorum ben de sarhoş olmadan içerim. rakıyı susuz içerim. sarapla zaten nasıl sarhoş olunabiliyor anlayamadım onu daha.
ki ben içkisiz ortamda büyüdüm, güya içip sapıtmam lazım (!) hiç de öyle içmedim yani efendi efendi içtim ilkten itibaren.

neyse, ama maalesef ki benim kendi gördüğüm kadarıyla ülkenin sahil kesiminde 3-5 ilçe, denilene göre trakya (trakyayı görmedim ama gören herkes öğle yemeğinde memurlar rakısını içse 0 zorun diyor, öyleymiş), işte 1-2 de numunelik doğuda il--ilçe (pazarcık, dersim, vs.) bir de ailede memleketinde görmese de öğrenciliği/bağımsız gençliği uygun şekilde geçmiş olanlar (ODTÜ okuyup içmeyi sakaryada öğrenmiş olanlar gibi) türünde belli ve maalesef (bence maalesef yani) azınlık bir kesim hariç, "içkiyi ağzıyla iç-mi-yor"

o yüzden keşke dediğiniz gibi olsa, keşke içen yetişkinler hep içmeyi biliyor olsa.

ha bu öğrenme görme olayı artıyor olabilir, emin değilim, yaşım genç değil.
Bence ailesinden gizli içen, alkolü daha gizli saklı yere koyan ailelerin çocuklarında bu var.
Dediğim gibi alkolün olağan olduğu bir ailede büyüdüm. Sarhoş insan çok az görmüşümdür kendim de dahil.
Gizli saklı içen, ayıplı gören çevrelerde bu sorun oluyor bana göre.

Benim abim evlendi 🤣 hayatında dinin dsi yoktu gayet rahat takılıyordu. Eşi tesettürlü. Hatta bu bakımlı güzel kapalı kızların aşığı çok. Yine bi tanıdığım evlendi zengin dedesi milletvekiliydi seküler bi aile. Ama kız gerçekten güzel eğitimli görmüş bi kızdı yani öyle köylü gibi her şeyi yapayım köyden kapalı kız alayım kafasında değillerdi

eeee forum ya istediğimiz gibi cevap veriyoruz muhatabın önemi var mı? Alkol sağlığa yararlı demiyorum ama ekmeğin de unun da zararı var. Onlara da diyor musunuz zararlı diye yoksa bu duyar sadece içkiye mi? İtalya iq sıralamasında ilk 5teymiş. Kişi başına 0 litre düşen ülkeler hep sonda bu mantıktan ilerleyeceksek eğer
Duyar kasmıyorum,eve her gelene alkol ikram edildiğini okuyunca garibime gitti ve sordum, niye rahatsız oldunuz? Günde 10 ekmek yiyorum diyen birine bunları yazsaydım okur geçerdiniz bunda geçemediniz nedense.Babam alkolik bir adamdı,içince taşkınlık ederdi.Şimdi çöktü gitti, felç geçirdi, doktor ilk olarak alkolü yasakladı, 8 yıldır bıraktı. Kim ne içiyorsa içsin ama burada herkesin bildiği bir kötülüğü de güzellemesin, gençler de okuyor burayı. Alkolün fazlası fiziksel ve psikolojik sağlığa zararlı ve sosyal ilişkilere de, olumsuz etkisi var, muhalefet olmak adına bunu savunmayın

buna katılıyorum -yani katılmak da ne demekse, bilimsel bişey zaten

fakat hani ben hem çok sık alkol tüketmem (sınırlıdır), miktar olarak da abartmam, abartsam da kolay kolay sarhoş olmam
fakat eve şekerli asitli içecek hiç sokmam, tamam benim yaş 40ı geçti ama 15 sene rahat olmuştur almayalı, içmeyeli.
abur cuburu da zaten yemem, hepsi bir bütün.

her alkol almıyorum diyene de, hemen sanki alkol almıyor ama obezitenin sınırında saçma sapan besliyor gibi de yaklaşmamak lazım diye düşünüyorum.

Bence ailesinden gizli içen, alkolü daha gizli saklı yere koyan ailelerin çocuklarında bu var.
Dediğim gibi alkolün olağan olduğu bir ailede büyüdüm. Sarhoş insan çok az görmüşümdür kendim de dahil.
Gizli saklı içen, ayıplı gören çevrelerde bu sorun oluyor bana göre.
türkiye için doğru olabilir, ya da türkiyedeki çoğu durumu açıklıyor olabilir bu dediğiniz. benim de düşündüğüm şeylerden birisidir.

fakat alkolün çok olağan bir tüketim olduğu, bir stigma sebebi olmadığı, gizli filan içilmediği ülkelerde, batıda da bir sürü alkolik, alkol sorunlu kişi var, içip içip döven baba filan var yani oralarda da.
sadece bu faktörle açıklanamayacak kısımlar varsa demek...

Duyar kasmıyorum,eve her gelene alkol ikram edildiğini okuyunca garibime gitti ve sordum, niye rahatsız oldunuz? Günde 10 ekmek yiyorum diyen birine bunları yazsaydım okur geçerdiniz bunda geçemediniz nedense.Babam alkolik bir adamdı,içince taşkınlık ederdi.Şimdi çöktü gitti, felç geçirdi, doktor ilk olarak alkolü yasakladı, 8 yıldır bıraktı. Kim ne içiyorsa içsin ama burada herkesin bildiği bir kötülüğü de güzellemesin, gençler de okuyor burayı. Alkolün fazlası fiziksel ve psikolojik sağlığa zararlı ve sosyal ilişkilere de, olumsuz etkisi var, muhalefet olmak adına bunu savunmayın
Babanız muhtemelen bir oturuşta 70lik içiyordu ruh hali de dengesiz olduğu için taşkınlık yapıyordu. Ben zaten kimseye oturun 70lik bitirin demedim. Eve gelen misafir de 2 kadeh içip gidiyordur. Bundan keyif almak ve bağımlı olmak bambaşka şeyler. Bunu tetikleyen maddede değişir kimi içkiye kimi yemeğe kimi uykuya. Sağlıksız olan bağımlılık hali. Siz içkiyi suçluyorsunuz sadece. Her şeyin fazlası sağlığa ve sosyal ilişkilere zararlı. Hiçbir yerde de çook faydalı muhteşem sağlıklı yazmadım zaten

Zararlarını kıyaslamıyorum. Konu alkol olduğu için alkol üzerinden yorum yaptım. Ben cola fanta da içmiyorum, tatlı çok sınırlıdır, hamilelik öncesi ağzıma bile koymazdım hatta. Can boğazdan gelmez, can boğazdan gider diye bir laf var. Şarap içmişliğim var bir defa, sırf ortamı bozma hadi dediler diye, evin yolunu zor buldum takside kustum,başım ağrıdı fln. Bunları yazmak istemezdim, özür dilerim. Babam zaten eskiden alkolikti, sarhoş adam hiç çekilmiyor. Şimdi faturalarını ödüyor. Kısmı felç, kalp krizi, iktidarsızlık ne ararsan var.

Bence sen simdi bunlari dusunme, dusundukce gercekcilik algini kaybedersin duygusal konularda genelde. Sen isini bul, ekmegini bul, kendini gelistir yetistir bi ayaklarinin uzerinde dur. Sonra biraz daha olgunlasir o zaman karar verirsin iliskin devam ediyor olursa. Ne istiyorsun, nasil bir hayat istiyorsun, ailen veya sevgilinin uyum meselesi senin icin ne kadar onemli olacak yada karsi taraf ve ailesi nasil insanlar hepsi zamanla kafanda oturur. Ama en oncelikli sey aceleye getirmeden kendi hayatini kurmak ve dengelenmek, fikren zihnen once kendi yolunu bul naisl mutlu olursan sonra gozlemlersin sonra sira bunlari dusunmeye gelir.

Arkadaşlar ya içen içer içmeyen içmez. Herkes kendi sağlığından sorumlu. Hayat tarzı size uymayan insanlarla ne ilişki yaşayın ne de evlenin.
Konuda geçen kişi zaten konu sahibinin beyanına göre bağımlı değilmiş içki içiyormuş. Buna da karışmak kimseye düşmez. Böyle insanlar size uymuyorsa hayatınıza almazsınız olur biter. Burada sebebin sağlık olmadığı ortada kendimizi kandırmayalım.

Evlenirsin sonra kucağında çocukla ailene dönersin. Ailen de seni kabul etmez. Mutlu bir hayatin olur.
Artık şu aileleri suçlamayı bırakın. Sevgiliniz sizin nikahlı kocanız değil. Aileye sevgiliyi tercih etmek kadar saçma bir şey yok. Kendi aile yapınıza uygun biri ile birlikte olun.
İzmir nereee Van nereee. İzmirli aile sizi tamamen kabullenir mi hiç zannetmiyorum. Olaya sadece aileniz açısından değil sevgilinin ailesi açısından da bak bence. Ben İzmirli bu şekilde bir aile olsam seni gelinim olarak istemem. Oğluma denk görmem. Hayat tarzıma denk görmem.
Din yüzünden suçladığı ailen için bile din diyor ki : Kendi denginizle evlenin. Bu kadar.
Seven ve hayatları uyuşmayan çok çiftler var, derdim denk olmamız değil, bizi birlestirecek bir yol arıyorum

Back
X