Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Açıkcası ben alkolden önce aileleri arasındaki kültür farkını sorun görüyorum. Benim evliliğim de de annem babam biraz köylü zihniyetinde insanlar eşimin ailesi ise daha açık görüşlü. Ben ise eşimin ailesine görüş olarak yakın bir insanım yaşayış tarzı olarakta. Eşim ailemi beğenmez mesela. Lafı açılırsa yüzlerine demez ama bana karşı hep onları eleştirir. Eleştirme sebebi kültür farkı sebebiyle. Ben onun ailesine yakınımdır ama o benim ailemden uzak durur. Yemelerinde içmelerine sohbetlerinden kıyafetlerine karşı hep önyargılı davranır ben hissederim. Eşimin ailesi biraz daha maddi durumu olan kimseler olsalardı kesinlikle bana karşı da çok önyargılı davranırlardı belki bu evlilikte olmazdı yada yürümezdi. Kültür farkı çok çok çok büyük bir sorun

Açıkcası ben alkolden önce aileleri arasındaki kültür farkını sorun görüyorum. Benim evliliğim de de annem babam biraz köylü zihniyetinde insanlar eşimin ailesi ise daha açık görüşlü. Ben ise eşimin ailesine görüş olarak yakın bir insanım yaşayış tarzı olarakta. Eşim ailemi beğenmez mesela. Lafı açılırsa yüzlerine demez ama bana karşı hep onları eleştirir. Eleştirme sebebi kültür farkı sebebiyle. Ben onun ailesine yakınımdır ama o benim ailemden uzak durur. Yemelerinde içmelerine sohbetlerinden kıyafetlerine karşı hep önyargılı davranır ben hissederim. Eşimin ailesi biraz daha maddi durumu olan kimseler olsalardı kesinlikle bana karşı da çok önyargılı davranırlardı belki bu evlilikte olmazdı yada yürümezdi. Kültür farkı çok çok önemli

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar,

sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen

Sevgilimin ailesi ile tanıstim, bana gayet iyi davrandilar,
bende sevgilimi ailemle tanistirmak istiyorum ama sonuçlarini kestiremiyorum

(yorumlarda tartisma çikmıs ama ben sadece icinde bulundugum durum adına tavsiye istiyorum)
Senin için alkol sorun değilse birlikte olabilirsin.

Back
X