kesinlikle.. okumakla adamlık aynı terazide tartılmamalı bile.6 sene boyunca doktorasını yapmış bir adamla birlikteydim. Ben de yüksek lisanstayım. Evet çok sevdi ama ondan bayıltana kadar dayaklar yedim, kıskançlıkları dağı taşı delmişti. Psikolojik şiddeti ayrı fiziksel şiddeti ayrıydı.
Şuan başka biriyle nişanlıyım, lise mezunu! Beni mutlu edebilmek için dört dönüyor etrafımda, ne istersem yapıyor. El kaldırmak mı? Sesini dahi yükseltmedi.
Demem o ki, hiç kimseyi bi kalıba koymasın aileniz. Kimseyi eğitim durumlarına göre yargılamasınlar.
Benim nişanlım gözümde ordinaryus şuanda, istediği kadar doktorasını yapmamış olsun. İnsanlığı var onun, o bize yetiyor şükür.
Seviyorsanız kendi hayatınıza bakın, bu yaşa gelmişsiniz artık kimse bu kadar burnunu sokmasın bi zahmet.
her aile evlilik meselesini duyunca illaki bir kulp takıyor ben bunu anladım hiç bi insan dört dörtlük olmaz ki.çok büyük bi sorun yoksa aileyi ikna yoluna gidip evlenmek mantıklısı.ayrılmak çok büyük bi radikal karar olur.diğer bulduğuna da bulurlar bi kulp avukat hanım :) sen sevdiğinden eminsen yola devam..İlk sayfayı okumuştum sadece.. şimdi gördüm,bu düşünceleri çok cahilce. Kınadım açıkcası
sadece annemin eltisi olsa neyse... dır dır dır . annem 9 kardeş babam 7 her iki tarafta müdahale ediyor. kulağımı tıkadım duymuyorum artık
Anaaaammm bir köy kadar varlar işin zor allah yardımcın olsunsadece annemin eltisi olsa neyse... dır dır dır . annem 9 kardeş babam 7 her iki tarafta müdahale ediyor. kulağımı tıkadım duymuyorum artık
Eğer eğitim durumu dışında aşılamayacak bir probleminiz yoksa sevginizin arkasında olun derim.kesinlikle.. okumakla adamlık aynı terazide tartılmamalı bile.
annenin de annesinden pek aşağı kalır yanı yok gibi ablasının evlenip ayrılmasına mana bularak dedikodu yapmasından da belli olduğu üzere.yani şöyle : ablası eşinden ayrılmış, annesi çok dedikoducuymuş ama babası efendi adammış diyor annem.
Kesinlikle canım, zaten insan orada tereddüt ediyor mahçup oluyor. Karşı tarafa karşı ailem istemedi ama oğlunuz pek bi matah bişeydi onlara rağmen evlendim gbi bir izlenim oluyor. Bende en çok bu durumdan rahatsızımaynı mevzu bende de var maalesef..
hiçbir sebep yokken ailem istemiyor diretiyor sürekli olumsuz yorumlar yapıyor.
ben de artık inada bindi olay evleneceğim.
sonu ne olacak bilemiyorum belki onlar haklı çıkacak ama
tek kızdığım nokta madem sen çok seviyorsun bu insanı bir ömür keşke demektense evlen
mutsuz olursan biz arkandayız diyemiyorlar.
nereye kadar olmaz diyecekler ki.ortada öyle çok kötü bi durum yok bence canım.işi gücü var iki tarafın duygular da net.Zor arkadaşım.
Ben de üniversite mezunuyum. Nişanlım ortaokul mezunu. Taşı sıksa suyu çıkarır, zaten benden fazla kazanıyor.
Ailem istemedi benim de. Tek avantajım annemle babamın ayrı olması, annemin de karşı çıkmamasıydı.
Ben bu şartlarda bile zorlandım.
Sen ne yaparsın, nasıl yaparsın bilmiyorum.
Allah kolaylık versin.
Aynı evde yaşadığın insana nasıl rest çekeceksin ki...
Bende sonuna kadar direneceğim... Sevgi hakikaten kolay bulunan birşey değil. Bunun için direneceğim sonuçta yüz kızartıcı bir suçu mu var ; hırsız mı katil mi? O da insan neticede ve duygularıma değer vermeleri gerekiyor aksi halde hem onlar hem ben üzüleceğimnereye kadar olmaz diyecekler ki.ortada öyle çok kötü bi durum yok bence canım.işi gücü var iki tarafın duygular da net.
aynı fikirdeyim canım. toplum olarak maalesef hep kızlarımızın kocalarından bi kademe gerisinde olmasını istiyoruz. bu zihniyetlerin değişmesi lazım.sen ev kızı olsaydın ozaman nasıl hoşlarına giderdi değil mi çocuk?
inşallah canım tek duam...İşsiz güçsüz değilmiş ki yahu! Sorumluluk sahibi çalışkan adam, evini bile almış.
Bu aileler de bir tuhaf..
Evlilik zaten zor, onu yürüten, tahammülü güçlendiren şeyse aşk.
Aşkından eminsen sahip çık, diren derim.
Mutluluğunu gördüklerinde, eşin ailene karşı saygısını koruduğunda doğruyu göreceklerdir, seveceklerdir diye umuyorum.