ailem sevdiğim kişiyle evliliğime karşı çıkıyor

Aşkına, adamına sahip çık, sonuçta sen onunla bir ömür geçirmek istiyorsun, ailen değil, zamanla alışırlar, canım
İnşallah dediğin gibi alışırlar, bide ben ailenin ilk kızıyım yani babam biraz duygusal bakıyor olaya "yuvamızdan uçup gideceksin yani vs." Annem ise duygusallıktan öte kırıcı laflar sarfediyor. Babam'a zaten içinde bulunduğun durumu anlatan bi mektup yazmıştım çünkü konuşamıyorduk ve tepkiliydi bana karşı. Bende yazdım al baba oku dedim ağlayarak okudu mektubu hıçkıra hıçkıra ağladı ve o günden sonra babam tek kelime etmedi görüşmeyeceksin yada istemiyorum gibi tek bi cümle etmedi. Ama annem babamı zaman zaman dolduruşa getiryor bazen babam benimle konuşmuyor bazen de çok iyi oluyor aramız fakat annemle hep bi uyuşmazlık var :KK43:(

Arkadaşım kusura bakma ama böyle ailelere gıcık kapıyorum. Yani resmen evlatlarının mutlu olmalarını istemiyolar sanki. Sanki çok iyi bir bölüm bitirmiş adamlar daha iyi insan oluyorlarmış gibi insan seçiyorlar ya cidden anlamıyorum. Yahu sanki kendileri evlenecek adamla bırakın sizene yani. Bence aileni dinleme mutluysan evlen sonra pişman olursun.

Benzer bir sorunu ben de yasiyorum bizimksi uzak sehirde oldugu icin istemiyorlar.Bence aileninde sozu gecen ve bu olaya sicak bakan birisi varsa ailenle konusturabilirsin. Ben oyle yapmaya karar verdim. Cok surec bir surec sabir cok onemli. Umarim dusunceleri degisir.

haydi inşallah tanıştıracağım bu yaz.
Benim annemde nuh diyor peygamber demiyordu olmaz.olmaz olmaz diyordu ne acılar çektim. Bi gun annemle yemeğe ciktigimizda erkek arkadasim geldi masaya oturdu konuşmaya basladilar ve sonra bi baktım şaka bile yapiyorlar.Annem şimdi beni nasıl kandirdin der şaka yollu.Sende böyle yap.

Bende sonuna kadar direneceğim... Sevgi hakikaten kolay bulunan birşey değil. Bunun için direneceğim sonuçta yüz kızartıcı bir suçu mu var ; hırsız mı katil mi? O da insan neticede ve duygularıma değer vermeleri gerekiyor aksi halde hem onlar hem ben üzüleceğim
ben direniyorum ortada kötü bi sebep yok sonuçta sokaktan serserinin tekini çıkarmadım karışılarına.herşeye bi kulp takarlar el ne der diye düşünürler hiç biri umurumda olmaz açıkçası

vay anasını tek ben değilmişiiiiim :KK70: demek ki her evlilik öncesi böyle sorun sıkıntı oluyor kızlar.

her evlılık oncesı bu olmasada buna benzer bı sıkıntı olabılıyor... Aynı ıletısımı annenızle kurmaya calıssanız nasıl olur?

Bende de ayni sorun var. Bu ailelerden cektigimiz ne yok isi iyi olsun senden iyi olsun durumu ailesi uygun olsun arabasi olsun evi olsun yati kati olsun olsun olsun. Haklilar evet cünkü bizde kraliyet ailesinden geldigimiz icin uygun olsun kriterleri bize allam ya. Cok doluyum bu konuda bende 5 yillik erkek arkadasimi zor kabul ettirdim aileme babam o kadar diktatordü ki. Sebebleri ise atansin diye tutturmalari. Su an zaten bi isi var. Zihin engelli ogretmenligi yapiyor . Cok zor ikna ettim ailesini begenmediler cunku ilcede yasiyolar diye. Cunku babasi apartman gorevliligi yapmis.benim babamda ogretmen illa kendine uygun olsun kizinin mutlulugunu düsunen yok. Ben cok zor ikna ettim yemedim icmedim 5-6 kilo verdim ikna ettim nisanlandim bitti mi peki? Hayir bitmedi sorunlar cünkü daha yeni basliyor. Dügün tarihi ile ilgili problem var sindide . Bizimkiler dügün tarihi vermiyor sebebleri ise önce ATANSİN. Atansa bile su an ayni maasi aliyor. Yani diyecegim o ki aileni ikna ediyosun nisanlaniyosun yine problem cikariyolar bu sefer dügünü erteliyolar. Bitmiyo yani ALLAH yardimiz olsun ne diyeyim

Ah canim ne zordur aile ile sevdigin adam ile arasında kalmak bende bilirimm.. Allah hayirlisiyla kavusmayi nasip eder insaalh.. Benim ailemde istemiyor, ailesinden dolayı senin ki gibi amcam tyzem gazi veriyor sulalem İstemiyo acikcasi. Ama erkek arkadasim hic bi zamn bana bi laf dahi etmdi cok seviyoruz.. Artik pskilojim bozuldu desem yeri herseyi dusunur takinti yapar oldum durup dururken aklima gliyo agliyorum vs. Annmede bisi diyemiyorum cunku hasta agliyo uzuluyo onlarin rizasi olmadan da evlenmek istemiyorum.. Allah hayirlisiyla kavustursun senide, benide tum boyle olanları..amin

Lavinli benimde durumum seninle ayniydi..ama ailem kazandi ben degil..sizlandim agladm uzuldm zamaninda ama su an hic pisman dgilim..ailemin istedigi kisiyle evlendim ve cok sukur coklardan cok mutluyum..dogru insani cok sukur Allah karsima cikarmis diyorum..sende herzaman hayirlisini iste Allahtan..eger su an beraber oldugun insan hakkinda hayirlisi ise umarim enrlleri asarsiniz ve mutlu olursunuz Allahyan..eger

ne kadar çok çeken varmış ailelerden... ben de 29 yaşındayım ama durum aynı, benim de abim istemiyor 1,5 senedir kavga kıyamet nuh diyor peygamber demiyor. üstelik tehdit de var gidersen olacaklara karışmam türünde.. gideceğim o ayrı... Allah hepimize kolaylık versin resmen ailemizle, sevgimizle sınanıyoruz...

Lavinli benimde durumum seninle ayniydi..ama ailem kazandi ben degil..sizlandim agladm uzuldm zamaninda ama su an hic pisman dgilim..ailemin istedigi kisiyle evlendim ve cok sukur coklardan cok mutluyum..dogru insani cok sukur Allah karsima cikarmis diyorum..sende herzaman hayirlisini iste Allahtan..eger su an beraber oldugun insan hakkinda hayirlisi ise umarim enrlleri asarsiniz ve mutlu olursunuz Allahyan..eger
Rabbim hakkımda hayırlı ise bana nasip etsin...

ne kadar çok çeken varmış ailelerden... ben de 29 yaşındayım ama durum aynı, benim de abim istemiyor 1,5 senedir kavga kıyamet nuh diyor peygamber demiyor. üstelik tehdit de var gidersen olacaklara karışmam türünde.. gideceğim o ayrı... Allah hepimize kolaylık versin resmen ailemizle, sevgimizle sınanıyoruz...
Hayat bu kadar güzelken ve çok kısayken; insanların bu tür konular için birbirlerine gönül koymaları çok üzücü. Ben her şekilde ailem ile konuşarak birşeyleri aşacağıma inanıyorum. umarım herkes için hayırlısı olur...

aynı fikirdeyim canım. toplum olarak maalesef hep kızlarımızın kocalarından bi kademe gerisinde olmasını istiyoruz. bu zihniyetlerin değişmesi lazım.
aslında bir kademe üstte olacak ki erkegin egosuyla aynı çizgiye ulaşsın.
onlara dogustan verilmiş bir 1-0 öndelik var çünkü (!)

Rabbim hakkımda hayırlı ise bana nasip etsin...
Amin lavinlii..ben dort yildr evliyim ve esimle mucize gibiyiz bide kizimiz oldu ve donup geriye baktgmda bazi seyler icin iyiki olmamis dedigim bile oluyor..o yizden hayirlisini dilemek ve sabretmek en iyisi..bazende annelerimize kiziyo olabiliriz ama hicbir anne cocugunun kotulugunu istemez emin olabilrsn

Amin lavinlii..ben dort yildr evliyim ve esimle mucize gibiyiz bide kizimiz oldu ve donup geriye baktgmda bazi seyler icin iyiki olmamis dedigim bile oluyor..o yizden hayirlisini dilemek ve sabretmek en iyisi..bazende annelerimize kiziyo olabiliriz ama hicbir anne cocugunun kotulugunu istemez emin olabilrsn
sizinki çok güzel sonuçlanmış Allah mutluluğunuzu daim etsin ama ben bu aileler çocuklarının kötülüğünü istemez olayına katılmıyorum. en azından benim olayım buna bir örnek. sadece evde abim (abi demeye dilim varmıyo ama..) kavga çıkarmasın diye 1.5 senedir bana sen haklısın demelerine rağmen en ufak bir girişimde bulunmayan anne-baba 2 abla var.. benim kötülüğümü düşünmekten öte nedir bu? tek dertleri aman kavga olmasın. istememek için tek neden söyleyin diyorum erkek arkadaşımın ne kendisine ne eğitimine ne işine gücüne ne de ailesine laf edemiyorlar. evdeki abi bozuntusunun ego tatmini...Siz şanslılardansınız diyelim:) ağzınızın tadı hiç bozulmasınHoppa

sizinki çok güzel sonuçlanmış Allah mutluluğunuzu daim etsin ama ben bu aileler çocuklarının kötülüğünü istemez olayına katılmıyorum. en azından benim olayım buna bir örnek. sadece evde abim (abi demeye dilim varmıyo ama..) kavga çıkarmasın diye 1.5 senedir bana sen haklısın demelerine rağmen en ufak bir girişimde bulunmayan anne-baba 2 abla var.. benim kötülüğümü düşünmekten öte nedir bu? tek dertleri aman kavga olmasın. istememek için tek neden söyleyin diyorum erkek arkadaşımın ne kendisine ne eğitimine ne işine gücüne ne de ailesine laf edemiyorlar. evdeki abi bozuntusunun ego tatmini...Siz şanslılardansınız diyelim:) ağzınızın tadı hiç bozulmasınHoppa
Tsk ederm..sizdeki biraz erkek ne derse odur kizkarde konusamaz hesabina girmis..umarim sizinde sonunuz iyi olur ve dogru kisiyle bi omur mutlu olursunz..aslinda soylemek istedigim su illa olsun diye ugrasmak yerine hayirliysa olsun dgilse uzaklassin demek gerek..ve ben hep su sozle ayakta durdumm..benim istedigimi Allah istemiyorsa kpnu kapanmistir..

X