Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Velhasıl gebeliğe herkesin vücudu farklı şekilde tepki veriyormuş. Kesin bir şekilde anladım artık:) kusma, ağrı, kanama gibi şeyler olmadı bende ama işte ama bacak ağrısı mahvediyor neyse şükür buna da. Yoksa uşaklar büyüyünce 9 ay karnımda seni ne zorluklarla taşıdım tribini nasıl atıcaz dimi

9 ayın bide öncesi var ne zorluklarla onlara kavuştuk her türlü atarız tribimizi

Ya bir evet ama ben bu bel agrıları , nefes zorlukları 8.-9. Ayda olur zannediyordum hepimizde olmuş meğerse
Detaylı 45 dakika sürdü ... sessiz rahat bir ortamdı eşim eve gelince bir ara içim geçmişti dedi kızdım ya ben nefesimi tuttum heyecandan kalbim duracaktı senin için mi gecti dedim anayla baba farkı işte

Ayy benim eşim de hep dr dan çıktıktan sonra taklidimi yapıyor “bak ağzın böyle kulaklarına kadar sırıtıyosun ekrana bakarken” diyor. ayy başka napıcam evladımı görmek için yaşıyorum . O telefonuna falan bakıyo bazrn uzayınca Aynen anne baba farkı

Kızlar aynı sorunlar bende de var, karnım büyüdü epey, hemen yoruluyorum, mide bulantım bazen devam ediyor sabahları, tiksindirin şeyler devam..
bu arada kıpırdadığını bazen hissediyorum bazen hissetmiyorum.. bu sefer de kıpırdamasını acaba yanlış mi anlıyorum diye endişeleniyorum iyi mi acaba diye..

bir de gelip gidip eşime sarıyorum sen benim çocuğumla niye ilgilenmiyorsun niye sevmiyorsun diye zorla göbeğimi sevdirip öptürüyorum
Allahım sağlıkla hepimizin kucağına aldırsın..
bende Mayıs başında heyecanla detaylı ultrasonumu bekliyorum allahım hayırlı sonuçlar almak nasip etsin hepimize , bebelerimiz sağlıklıdır ve güzel görüntüler verir inşallah

Benimki benden heyecanlı oluyo kontrollerde maşallah :) bütün ultrasonu videoya çekiyo en son gittiğimizde doktor ultrason odasına almadı tedbirler kapsamında, bir zoruna gitti anlatamam

Ya bizimkini de son muayenede almadılar içeri. Detaylıda girebilir inş. Çünkü o benden daha heyecanlı meraklı bakıp inceliyor ekranı

Bizim odaya aldılar ya eşimi de, zaten arada mesafe oluyor. Babayı da almamak haksızlık bence
Almadı valla. Doktorun odası büyük de ultrasona aldığı oda küçük. Ayrıntılı için perinatoloğa gidicez özel muayenehaneye. Orda girebilir diye umut ediyorum bakalım.

Geçmiş olsun , bebeğin iyi olmasına sevindim ... kısa olduğu zaman serklaj diye bir işlem önerildiğini duymuştum , dikiş atıyorlar rahim ağzına , ama haftasını hangi seviyede yapıldığını vs bilmiyorum , öyle birsey önermediler degil mi ? Benim her gittiğimde ölçüyorlar , cok sık karşılaşılan birsey sanırım , 4,5 cm çıktı bu en son ayrıntılıda ... Doğuma kadar değişir mi bilmem ... benim de kilo başıma dert oldu ... mutlaka şeker yüklemesi önerdi ... evde de bakıyoruz fena degil gibi ama bakalım ....

Evet malesef rahim ağzı kısalması riski hepimizde var. Her gittiğimde doktorum ultrasonla üstten şöyle bir bakıyor, çok şükür bende bir sıkıntı yok ama daha önce söylemiştim kardeşim de ikizlere gebe şuan 25.haftasında. 19.haftdan beri bu sıkıntıyla cebelleşiyor. 21.haftasında serklaj yapıldı çok fazla açılmıştı rahim ağzı, doğum gerçekleşmek üzereymiş hatta Allah muhafaza. Şuan evde, doğuma kadar yatacak sürekli. Yemeğini bile annem yatağına veriyor. Sizden de rica ediyorum burdaki herkes hamile dualarınız kabul olur inşallah hem Ramazandayız da. Kardeşime dua eder misiniz? en azından 30.haftayı bir görebilse çok iyi olacak sağlıklı bir şekilde zamanında evlatlarımızı kucaklarımıza alalım hepimiz inşallah

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Serklaja gerek görmedi. İlaç tedavisi ve yatak istirahati şimdilik. Çok şükür bakanım var.

Allah kardeşinizin gebeliğini tamamına erdirsin. Erken doğum olmaz inşallah

Nasıl bir ölçüm bu? Hiç sayı söylendiğini duymadım ben. Rahim ağzı kapalı erken doğum riski yok diyor kontrollerde ama. 20. haftadan sonra bir şeylere bakıcam demişti o zaman mı yapılacak acaba?

Nasıl bir ölçüm bu? Hiç sayı söylendiğini duymadım ben. Rahim ağzı kapalı erken doğum riski yok diyor kontrollerde ama. 20. haftadan sonra bir şeylere bakıcam demişti o zaman mı yapılacak acaba?
Aslında hamileliğin başlarından beri bakılıyor. Özellikle düşük yapan kadınlarda daha da önem arz ediyor. Kendi doktoruma bu hafta görünme fırsatım oldu. Başka şehirde olduğum için. Diğer doktor hiç baktı mı baktıysa kaçtı bende bilmiyorum açıkçası. Ben bu hafta öğrendim desem doğru olur. Ama çok açılma yok 2,7 cm şimdilik.

Anladım. Kapalı dediğine göre baktığı bu durum o zaman doktorumun. Umarım böyle sağlıkla tamamlanır hamileliğiniz. Rabbim korusun bebeklerimizi

Hayır 20. Haftaya özgü bir ölçüm değil. Sizin bakılıyor demek ki stres yapmayın. Ben diğer doktordan emin değilim bana bu konuda hiç birşey söylemedi. Ben de hiç sormamıştım açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…