- 15 Mart 2019
- 2.139
- 2.699
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
- #1.081
Bende 20.haftada gidicem bastan randevu alcaksin gibi bisey duydumda iyi ozaman gidince hemem yaparlar ins. Sagol canimTetanoz aşısını ben 21. Haftada yaptırdım. Direk sağlık ocağına gittim. Hemen yaptı. Tahminen ne zaman gitmem gerektiğini hemşireye hamileliğimin başında sormuştum.
Yok canım aramadilar,haftaya gideyim diyirum,hem şekerime de baktirmam laizm gitmisken iğne de olayımCanim tetanoz asisi icin seni aradilarmi yada kendinmi gittin hemen vurdumu yoksa randevumu verdi ya
Yani öylesine çağırmıştır belki,hemen farklı düşünme,şeker için 24. Haftada çağırıyorlar genelde ben 21. Haftada detaylıya girdim 24 de de şeker için gideceğim insallah,üç hafta olmuş oluyor,öyle mi böylemi çokta düşünmemek laizm aslında rahimle ilgili de bir şey yoktur rahat ol,Allah korusun bir şey olsa bile çaresi vardır elbet,çokta kafana takmamerhaba canım ben tetanoz vurulmaya gittiğimde çok alel acele vurup beni yolladılar bu nedenle ebeye soramadım bu cumartesi doktor randevum var şeker işinide rahimle alakalı konuyuda gittiğimde soracağım enine boyuna bakan biri ama hiç hatırlamıyorum rahimle alakalı birsey söylediğini..
birde ayrıntılıdan sonra ki randevuyu kısa tuttu 2 hafta acaba bu hafta ne için çağırdı ki merak ettim
Ben sadece oksapar kullanıyorum , ama benim de 50’lerde çıktı 1 ay önce , büyük ihtimalle karaciğer yağlanmasına bağlı , bu hafta tekrar baktıracağım bu arada yağlı yememeye kiloya dikkat edin ben tereyağını abartmıştım çünkü... gebelik karaciğer yağlanmasına da zemin hazırlayabilir başta bir sürü hormon vs aldık olabilecek ve geri dönüşümü olan şeyler , haftasonuna kadar aciliyet teşkil etmez ama mutlaka doktorunuzun haberi olsun ... 1-2 hafta sonra kontrolünü görmek isteyebilirler tahlilin ...Kızlar merhabalar ,
Aranızda kan sulandırıcı oksabar ve coraspin kullanan var mı .ben hafta başı kendi doktorum haricinde bir doktora gitmek mecburiyetinde kaldım kullandığım ilaçları duyunca benden bir iki kan testi istedi sonuçları bugün mail attılar hafta sonu kendi doktoruma göstereceğim ama bu testlerin içinde alt sgpt var ve normal değer 34 olması gerekirken bende 57 çıkmış.sizlere bu test yapıldı mı kullandığımız ilaçlardan mı yükseliyor bilgisi olan var mı ?
Alt normal kan değerlerinden karacigerle ilgili sanırım,hamilelikte ve kilo alınca biraz yükseliyor benim de referans değerinden yüksek çıkmıştı bence önemli bir şey değil.Kızlar merhabalar ,
Aranızda kan sulandırıcı oksabar ve coraspin kullanan var mı .ben hafta başı kendi doktorum haricinde bir doktora gitmek mecburiyetinde kaldım kullandığım ilaçları duyunca benden bir iki kan testi istedi sonuçları bugün mail attılar hafta sonu kendi doktoruma göstereceğim ama bu testlerin içinde alt sgpt var ve normal değer 34 olması gerekirken bende 57 çıkmış.sizlere bu test yapıldı mı kullandığımız ilaçlardan mı yükseliyor bilgisi olan var mı ?
Haftaya 20.haftanmi olcak canimYok canım aramadilar,haftaya gideyim diyirum,hem şekerime de baktirmam laizm gitmisken iğne de olayım
Ben zaten tüp bebek tedavisinde çok kilo almıştım şimdi hamilelikte de iştahım deli açıldı hem yağlı hem hazır yemek olayını çok abarttım 5.ayım ve 6,5 kilo aldımBen sadece oksapar kullanıyorum , ama benim de 50’lerde çıktı 1 ay önce , büyük ihtimalle karaciğer yağlanmasına bağlı , bu hafta tekrar baktıracağım bu arada yağlı yememeye kiloya dikkat edin ben tereyağını abartmıştım çünkü... gebelik karaciğer yağlanmasına da zemin hazırlayabilir başta bir sürü hormon vs aldık olabilecek ve geri dönüşümü olan şeyler , haftasonuna kadar aciliyet teşkil etmez ama mutlaka doktorunuzun haberi olsun ... 1-2 hafta sonra kontrolünü görmek isteyebilirler tahlilin ...
Umarım değildir . Sizde memorial gidiyordunuz değil mi ? eğer sakıncası yoksa takibinizi hangi doktor yapıyor.Alt normal kan değerlerinden karacigerle ilgili sanırım,hamilelikte ve kilo alınca biraz yükseliyor benim de referans değerinden yüksek çıkmıştı bence önemli bir şey değil.
Yok hayır ben Bursadayim memorialde tüp yaptırdık ama devamında Bursa'da takiplerimiz yapılıyorUmarım değildir . Sizde memorial gidiyordunuz değil mi ? eğer sakıncası yoksa takibinizi hangi doktor yapıyor.
Yok 23 olacak inşallahHaftaya 20.haftanmi olcak canim
Benim 8 bitti 9. Kiloya girdimBen zaten tüp bebek tedavisinde çok kilo almıştım şimdi hamilelikte de iştahım deli açıldı hem yağlı hem hazır yemek olayını çok abarttım 5.ayım ve 6,5 kilo aldımumarım diyetle hal olacak bir şeydir.
Ben de oksapar kullanıyorum ama hiç test yaptırmadımBen sadece oksapar kullanıyorum , ama benim de 50’lerde çıktı 1 ay önce , büyük ihtimalle karaciğer yağlanmasına bağlı , bu hafta tekrar baktıracağım bu arada yağlı yememeye kiloya dikkat edin ben tereyağını abartmıştım çünkü... gebelik karaciğer yağlanmasına da zemin hazırlayabilir başta bir sürü hormon vs aldık olabilecek ve geri dönüşümü olan şeyler , haftasonuna kadar aciliyet teşkil etmez ama mutlaka doktorunuzun haberi olsun ... 1-2 hafta sonra kontrolünü görmek isteyebilirler tahlilin ...
Canım ben 62 kiloyla tedaviye başladım tedavi sırasında 68’e kadar yükseldim. Şu an 74 kg yum. 5 ayda 6 kilo aldım. Öncesinde de aldığım için 10 kg ediyor toplamda. Hiç vücudumun alışık olmadığı bir kilo. Boyum 1.68 ama yine de acayip irileştim. Yattığım yerden kalkmak zor yatınca dönmek zor. Son trimesterda ne yapacağım inanın bilmiyorum.Benim 8 bitti 9. Kiloya girdimzor nefes alıyorum ama diyet de yapmak istemiyorum su tahlilleri vereyim , bir sonraki kontrole Allahkerim ... zaten 7. Aya kazasız belasız ulaşsam içim rahatlayacak bebek bir şekilde Yaşar diye umudediyorum ....
Ben en son 18+4 te kontrole gitmiştim. Demire başlattı o zaman doktorum. Demir eksikliği olmasa da bu zamanımızda artık demir takviyesi veriyorlar.Ben de oksapar kullanıyorum ama hiç test yaptırmadımHangi testler bunlar canım? Gittiğimde sorayım. Şu ara gidemedik zaten herhangi bir sağlık kuruluşuna. Genel bir kontrol yaptırmak lazım. Demir eksikliği kesin vardır diyorum. Doktor 20. haftadan önce ilaç vermiyoruz demişti şimdi verir belki
İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza kuzularımızı . Benimde hayatım boyunca diyetle aram iyi olmadı :) işin kötü tarafı yürüyüş yapamamak eskiden her gün 10 km yürürdüm hamilelikten sonra ilk başlarda yasaktı şimdi virüs yüzünden dışarı çıkamıyoruz birde benim annem her hamileliğinde 25 kg almış anacığıma da çekmişsem Allah sonumu hayır etsin...Benim 8 bitti 9. Kiloya girdimzor nefes alıyorum ama diyet de yapmak istemiyorum su tahlilleri vereyim , bir sonraki kontrole Allahkerim ... zaten 7. Aya kazasız belasız ulaşsam içim rahatlayacak bebek bir şekilde Yaşar diye umudediyorum ....
Ben tiroid ilacı kullandığım icin kan veriyorum , geçen sefer eşim bakalım dedi normalde ben istememiştim içine doğdu herhalde ... alt AST karaciğeri için ... dediğim gibi bir miktar yüksek çıkabilir ben cok önemsemedim ... zaten fazla kilo aldığımı biliyorum...Ben de oksapar kullanıyorum ama hiç test yaptırmadımHangi testler bunlar canım? Gittiğimde sorayım. Şu ara gidemedik zaten herhangi bir sağlık kuruluşuna. Genel bir kontrol yaptırmak lazım. Demir eksikliği kesin vardır diyorum. Doktor 20. haftadan önce ilaç vermiyoruz demişti şimdi verir belki