Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Tetanoz aşısını ben 21. Haftada yaptırdım. Direk sağlık ocağına gittim. Hemen yaptı. Tahminen ne zaman gitmem gerektiğini hemşireye hamileliğimin başında sormuştum.
Bende 20.haftada gidicem bastan randevu alcaksin gibi bisey duydumda iyi ozaman gidince hemem yaparlar ins. Sagol canim

Kızlar merhabalar ,
Aranızda kan sulandırıcı oksabar ve coraspin kullanan var mı .ben hafta başı kendi doktorum haricinde bir doktora gitmek mecburiyetinde kaldım kullandığım ilaçları duyunca benden bir iki kan testi istedi sonuçları bugün mail attılar hafta sonu kendi doktoruma göstereceğim ama bu testlerin içinde alt sgpt var ve normal değer 34 olması gerekirken bende 57 çıkmış.sizlere bu test yapıldı mı kullandığımız ilaçlardan mı yükseliyor bilgisi olan var mı ?

Yani öylesine çağırmıştır belki,hemen farklı düşünme,şeker için 24. Haftada çağırıyorlar genelde ben 21. Haftada detaylıya girdim 24 de de şeker için gideceğim insallah,üç hafta olmuş oluyor,öyle mi böylemi çokta düşünmemek laizm aslında rahimle ilgili de bir şey yoktur rahat ol,Allah korusun bir şey olsa bile çaresi vardır elbet,çokta kafana takma

Ben sadece oksapar kullanıyorum , ama benim de 50’lerde çıktı 1 ay önce , büyük ihtimalle karaciğer yağlanmasına bağlı , bu hafta tekrar baktıracağım bu arada yağlı yememeye kiloya dikkat edin ben tereyağını abartmıştım çünkü... gebelik karaciğer yağlanmasına da zemin hazırlayabilir başta bir sürü hormon vs aldık olabilecek ve geri dönüşümü olan şeyler , haftasonuna kadar aciliyet teşkil etmez ama mutlaka doktorunuzun haberi olsun ... 1-2 hafta sonra kontrolünü görmek isteyebilirler tahlilin ...

Alt normal kan değerlerinden karacigerle ilgili sanırım,hamilelikte ve kilo alınca biraz yükseliyor benim de referans değerinden yüksek çıkmıştı bence önemli bir şey değil.

Ben zaten tüp bebek tedavisinde çok kilo almıştım şimdi hamilelikte de iştahım deli açıldı hem yağlı hem hazır yemek olayını çok abarttım 5.ayım ve 6,5 kilo aldım umarım diyetle hal olacak bir şeydir.

Alt normal kan değerlerinden karacigerle ilgili sanırım,hamilelikte ve kilo alınca biraz yükseliyor benim de referans değerinden yüksek çıkmıştı bence önemli bir şey değil.
Umarım değildir . Sizde memorial gidiyordunuz değil mi ? eğer sakıncası yoksa takibinizi hangi doktor yapıyor.

Tetanoz iğnesi için stres yapmayın arkadaşlar; bu iğnenin yapılma gereği doğum sırasında göbek bağınızı kesen makasın steril olmama ihtimaline karşı sizi ve bebeği tetanozdan korumak. Artık her akşam doktorların cnalı yayınlarını izle izle öğrendim doğumdan önce yapılması kafi olan bir şey. 30. Haftaya kadar yapın diyorlar ki ateş falan yaparsa anne çok daralmasın sıkılmasın.

Benim 8 bitti 9. Kiloya girdim zor nefes alıyorum ama diyet de yapmak istemiyorum su tahlilleri vereyim , bir sonraki kontrole Allahkerim ... zaten 7. Aya kazasız belasız ulaşsam içim rahatlayacak bebek bir şekilde Yaşar diye umudediyorum ....

Aslında herkes steril bir ameliyathanede doğumunu yapacak ama işi şansa bırakmamak için her ihtimal göz önünde bulundurularak ihmal edilmemesi gereken bir aşı tetanoz aşısı.

Ben de oksapar kullanıyorum ama hiç test yaptırmadım Hangi testler bunlar canım? Gittiğimde sorayım. Şu ara gidemedik zaten herhangi bir sağlık kuruluşuna. Genel bir kontrol yaptırmak lazım. Demir eksikliği kesin vardır diyorum. Doktor 20. haftadan önce ilaç vermiyoruz demişti şimdi verir belki

Canım ben 62 kiloyla tedaviye başladım tedavi sırasında 68’e kadar yükseldim. Şu an 74 kg yum. 5 ayda 6 kilo aldım. Öncesinde de aldığım için 10 kg ediyor toplamda. Hiç vücudumun alışık olmadığı bir kilo. Boyum 1.68 ama yine de acayip irileştim. Yattığım yerden kalkmak zor yatınca dönmek zor. Son trimesterda ne yapacağım inanın bilmiyorum. oldum resmen

Ben en son 18+4 te kontrole gitmiştim. Demire başlattı o zaman doktorum. Demir eksikliği olmasa da bu zamanımızda artık demir takviyesi veriyorlar.

İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza kuzularımızı . Benimde hayatım boyunca diyetle aram iyi olmadı :) işin kötü tarafı yürüyüş yapamamak eskiden her gün 10 km yürürdüm hamilelikten sonra ilk başlarda yasaktı şimdi virüs yüzünden dışarı çıkamıyoruz birde benim annem her hamileliğinde 25 kg almış anacığıma da çekmişsem Allah sonumu hayır etsin...

Ben tiroid ilacı kullandığım icin kan veriyorum , geçen sefer eşim bakalım dedi normalde ben istememiştim içine doğdu herhalde ... alt AST karaciğeri için ... dediğim gibi bir miktar yüksek çıkabilir ben cok önemsemedim ... zaten fazla kilo aldığımı biliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…