- 9 Ocak 2015
- 12.717
- 28.995
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
- #1.061
Benim 30.5 normal denmişti ama uzunluk kötü mu acaba?Aslında hamileliğin başlarından beri bakılıyor. Özellikle düşük yapan kadınlarda daha da önem arz ediyor. Kendi doktoruma bu hafta görünme fırsatım oldu. Başka şehirde olduğum için. Diğer doktor hiç baktı mı baktıysa kaçtı bende bilmiyorum açıkçası. Ben bu hafta öğrendim desem doğru olur. Ama çok açılma yok 2,7 cm şimdilik.
Doktorunuz normal demişse sorun yoktur. Stres yapmayın. Bende açılmada başlamıştı. Yukarıda söylediğim gibi dikiş atmaya da gerek görmedi. Çok kötü değil benim ki sanırım.Benim 30.5 normal denmişti ama uzunluk kötü mu acaba?
Geçmiş olsun,netten baktım şimdi 25 ve üstü normal görünüyor,tabi açıklık neden olur onu bilmiuorum sizinki de iyi o zamanDoktorunuz normal demişse sorun yoktur. Stres yapmayın. Bende açılmada başlamıştı. Yukarıda söylediğim gibi dikiş atmaya da gerek görmedi. Çok kötü değil benim ki sanırım.
Aynen benim doktorda ölçüm yapmıyo şöyle bi bakıyo. Hani rahim boyunu kısa gördüğü zaman ölçer herhalde. Tabi detaylı usg de yapılması lazım ölçümün.Anladım. Kapalı dediğine göre baktığı bu durum o zaman doktorumun. Umarım böyle sağlıkla tamamlanır hamileliğiniz. Rabbim korusun bebeklerimizi
İnsallah sağlıklı bir şekilde doğurur ve beraber büyütürsünüz kuzenleri ....Evet malesef rahim ağzı kısalması riski hepimizde var. Her gittiğimde doktorum ultrasonla üstten şöyle bir bakıyor, çok şükür bende bir sıkıntı yok ama daha önce söylemiştim kardeşim de ikizlere gebe şuan 25.haftasında. 19.haftdan beri bu sıkıntıyla cebelleşiyor. 21.haftasında serklaj yapıldı çok fazla açılmıştı rahim ağzı, doğum gerçekleşmek üzereymiş hatta Allah muhafaza. Şuan evde, doğuma kadar yatacak sürekli. Yemeğini bile annem yatağına veriyor. Sizden de rica ediyorum burdaki herkes hamile dualarınız kabul olur inşallah hem Ramazandayız da. Kardeşime dua eder misiniz? en azından 30.haftayı bir görebilse çok iyi olacaksağlıklı bir şekilde zamanında evlatlarımızı kucaklarımıza alalım hepimiz inşallah
Ben kendim doktor olduğum için biliyorumNasıl bir ölçüm bu? Hiç sayı söylendiğini duymadım ben. Rahim ağzı kapalı erken doğum riski yok diyor kontrollerde ama. 20. haftadan sonra bir şeylere bakıcam demişti o zaman mı yapılacak acaba?
O çentik ben de iki taraflı çıktı malesefBen kendim doktor olduğum için biliyorumyoksa sayı söylendiğini zannetmiyorum; rahim azgı kapalı demesi yeterli zaten ... geçen hani eşimin içi geçmiş vs diye anlatmıştım ya (eşimin us bilgisi benim gibi degil... pek merak etmiyor ) ... ben 45 dakika boyunca pür dikkat izledim çünkü ultrasondan da anlıyorum biraz (artık baka baka öğrendim-mesleki merak gibi biraz)
Fazla bilmek de iyi degil aslında ... mesela perinatolog hocamız hersey yolunda dedi ... normal şartlarda sıkıntı yok ... sonra eve geldim kendim rapora baktım illa birşey bulacağım ya , sol rahim atardamarında “notch” yani çentik olduğu yazıyor ... bu da ileriki haftalarda erken Doğum gelişme geriliği vs yapabiliyor ... keşke bilmeseydim ve bakmasaydım diyorum ... ama kendi kendine kaybolabiliyor da ... çift taraflı olursa daha riskliymiş ... ben de iyi tarafından düşünüp belki kaybolur diyorum ama hala elim yüreğimde bir sonraki kontrolde gelişim geriliği olur mu diye korkuyorum ....
Çift taraflı olsa da %100 diye birsey yok merak etme... geçen hafta cok baktım , 24. Haftadan sonra düzelme ihtimali de oluyormus ama mutlaka tuzu cok azaltmalısın, evde sabah akşam kontrol et tansiyonu, turşu kızartma vs’den uzak dur ... tansiyonu Doğumdan sonra kendi sağlığın açısından da kontrol altına Alman gerekiyor ... ben de başından beri tansiyon ve şekerden korkuyordum ... tansiyon iyi ama şekerden emin değilim... nabız gebelikte yükselebiliyor zaten fizyolojik olarak ... ama tansiyonu tuzu keserek biraz kontrol altına alabilirsin belki ... kardiyologtan randevu Alman da iyi olmuş ... nabız tansiyon kaçlarda ?nabız benim de 100lerde olabiliyor mesela ben pek önemsemiyorum ritmik olduğu sürece sorun yok ...O çentik ben de iki taraflı çıktı maleseftansiyonum da çok düzensiz cikiyor,yarin için kardiyolog dan randevu aldım bakalım ne diyecek,nabzim da çok yüksek atıyor,hiç düşmüyor ya da ben bu tansiyonu çok taktim bilmiyorum.
Bir de stres olma lütfen , stres de nabzı ve tansiyonu tetikler ... olabildiği kadar rahat ol , seni strese sokan şeylerden uzak durmaya çalış ...O çentik ben de iki taraflı çıktı maleseftansiyonum da çok düzensiz cikiyor,yarin için kardiyolog dan randevu aldım bakalım ne diyecek,nabzim da çok yüksek atıyor,hiç düşmüyor ya da ben bu tansiyonu çok taktim bilmiyorum.
Sağol canım uzun uzun yazmışsınÇift taraflı olsa da %100 diye birsey yok merak etme... geçen hafta cok baktım , 24. Haftadan sonra düzelme ihtimali de oluyormus ama mutlaka tuzu cok azaltmalısın, evde sabah akşam kontrol et tansiyonu, turşu kızartma vs’den uzak dur ... tansiyonu Doğumdan sonra kendi sağlığın açısından da kontrol altına Alman gerekiyor ... ben de başından beri tansiyon ve şekerden korkuyordum ... tansiyon iyi ama şekerden emin değilim... nabız gebelikte yükselebiliyor zaten fizyolojik olarak ... ama tansiyonu tuzu keserek biraz kontrol altına alabilirsin belki ... kardiyologtan randevu Alman da iyi olmuş ... nabız tansiyon kaçlarda ?nabız benim de 100lerde olabiliyor mesela ben pek önemsemiyorum ritmik olduğu sürece sorun yok ...
çentikte de zaten tedavi tedbir anlamında yapacak pek birsey olmuyor beklemekten başka((( damarsal birsey olduğu icin tansiyonu kontrol altında tutmak ... bir de kan sulandırıcı verilebiliyormuş... ben iğne kullanıyordum zaten... yani ekstra yapabileceğim birsey de yok sadece ikinci defa bebek düşünürsem kesinlikle zayıf hamile kalmak istiyorum
Geç değil canım,24. Haftaya kadar bakiliyor rahat ol,tabi insan bir an önce bebeğinin sağlıklı olduğunu görmek ve duymak istiyor,inşallah güzel bir şekilde gecireceksin merak etmeGünaydın kızlar doktor bugün aramamı ve ayrıntılı için gün vereceğini söylemişti nitekim az önce aradım ama haftaya pazartesiye gün verdiben haftaya pazartesi 22+6 olacağım ayrıntılı için geç bir hafta değil dimi heyecanlanmıştım bu haftaya gün verir diye haftaya hangi gün istersiniz diyince hemen pazartesi dedim tabi en yakın gün olsun diye
Bi ben kaldım sankı ayrıntılı için
Yok canım ben de varımGünaydın kızlar doktor bugün aramamı ve ayrıntılı için gün vereceğini söylemişti nitekim az önce aradım ama haftaya pazartesiye gün verdiben haftaya pazartesi 22+6 olacağım ayrıntılı için geç bir hafta değil dimi heyecanlanmıştım bu haftaya gün verir diye haftaya hangi gün istersiniz diyince hemen pazartesi dedim tabi en yakın gün olsun diye
Bi ben kaldım sankı ayrıntılı için
Canim tetanoz asisi icin seni aradilarmi yada kendinmi gittin hemen vurdumu yoksa randevumu verdi yaCanım ben de 20+6 yım sağlık ocağından arayan soran olmadı,kaç haftaya kadar yapılıyor bu tetenoz aşısı,hemşirenin numarası da yok bende,olmadı haftaya ben kendim gideyim sağlık ocağına
merhaba canım ben tetanoz vurulmaya gittiğimde çok alel acele vurup beni yolladılar bu nedenle ebeye soramadım bu cumartesi doktor randevum var şeker işinide rahimle alakalı konuyuda gittiğimde soracağım enine boyuna bakan biri ama hiç hatırlamıyorum rahimle alakalı birsey söylediğini..Kızlar şeker yüklemesi yapmayı düşünüyor musunuz ?benim doktor açlık tokluk şekerine bakıp öyle karar verelim dedi,belki hiç gerek kalmazmis,inşallah gerek kalmaz
Tetanoz aşısını ben 21. Haftada yaptırdım. Direk sağlık ocağına gittim. Hemen yaptı. Tahminen ne zaman gitmem gerektiğini hemşireye hamileliğimin başında sormuştum.Canim tetanoz asisi icin seni aradilarmi yada kendinmi gittin hemen vurdumu yoksa randevumu verdi ya