sütlü çörekmiydi ne sen bana anlatmışstın valla yazmışım adranın poğaçası diyeHangisi kız merak ettim.İki tane tarifin var öyle.Sen poğaçaya yorum katmışsın aferin. Afiyet olsun herkese.Senin de eline sağlık. Bak şimdi de kıyır poğaça tarifi ekliyorum o da güzel aklında bulunsun:)
Adra'nın poğaçası daha güzelmiş.sütlü çörekmiydi ne sen bana anlatmışstın valla yazmışım adranın poğaçası diyeekle ekle onuda not ederim bi yere senin tarifler süper
Evet biraz bayatlar.
Gel buyur canım sevinirim.Evet var burada hayvanat bahçesi.Orayı görmeye mi geleceksin?
Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor5 dakikada yapabileceğiniz pratik bir kek.
KAKAOLU SADE KEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Susam
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip akışkan bir hamur elde edilir.Yağlanmış kalıba hamurun yarısını dökülür.Kalan yarısına kakao eklenip karıştırılır.Sade karışımın üzerine kakaolu karışım dökülür.Üzerine susam serpilip 180 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1826488
Eki Görüntüle 1826489
Eki Görüntüle 1826490
Eki Görüntüle 1826491
Eki Görüntüle 1826492
Ne 100 TL mi?
Evet canım, İstanbul'da götürecektim ama kişi başı 100 tl. miş giriş
Yol parası da çok tutuyordu, 2-3 vasıta in, bin; çok tuzluya geliyorSamsun'da olduğunu yeni öğrendim, yaza plan yaptım
Aynen, siftahı senin topikte yaptımNe 100 TL mi?Bu ikon tam oturdu yani. Çok pahalı.Burada yeni değil senelerdir var.Ama çok büyük değil.Yazın hareketli geçecek desene senin için:)
Sağol canım.Ellerine sağlık canım, nefis görünüyorHamuru normal kek hamurundan daha mı katı oluyor Kek üzerinde susam görünce; Kore yemekleri geldi aklıma Tatlı, tuzlu her şeyde susam veya susam yağı kullanıyorlar
Hayırlı olsun.Aynen, siftahı senin topikte yaptımResmen soygun
EvetEn çok çocuklar için istiyorum, eğlensinler
Evet orada ki çok büyük ve daha çok hayvan var:) Samsun'da kine baktım netten, çok fazla hayvan yok ama en azından çocuklar bir kaç tane de olsa sadece belgeselde gördükleri hayvanlardan görürlerHayırlı olsun.Kesinlikle soygun.Ama oradaki daha kapsamlıdır.Burada beklentini fazla yüksek tutma.Senin çocuklar büyük değil mi yahu:)
Ben yaparım bunu, bizde fazlasıyla tüketiliyor kekSağol canım.Yok normal kek hamuru.Ne katı ve cıvık.Aslında üstüne fındık koyacaktım ama çekilmiş fındık yoktu erindim çekmeye susam koydum. Ama genelde susam koyarım kekin üstüne.Tuzlu olmuyor kekle o da tatlılaşıyor. Kore'lilerin çok susam kullandıklarını bilmiyordum.Sağlıklı demekki yoksa kullanmazlar:)
Evet aslanı bile görseler yeter.Hem şehri de gezersiniz.Vapur gezisi de yaparsınız belki:)Evet orada ki çok büyük ve daha çok hayvan var:) Samsun'da kine baktım netten, çok fazla hayvan yok ama en azından çocuklar bir kaç tane de olsa sadece belgeselde gördükleri hayvanlardan görürler
Çocuklar çok seviyor keki.Yap tabi canım.Yanına da mis gibi çay.Ben yaparım bunu, bizde fazlasıyla tüketiliyor kek
Evet, bizden daha sağlıklı beslendikleri kesinEkmek tüketmiyorlar pek, yedikleri de çoğunlukla sebze ağırlıklı
Zaten en çok aslan görmek istiyorlarEvet aslanı bile görseler yeter.Hem şehri de gezersiniz.Vapur gezisi de yaparsınız belki:)
Ne haber canımYatmadan sanada uğrayayım dedim kekler filan
Hoşgeldin canım.Yatmadan sanada uğrayayım dedim kekler filan
Selam vereyim dedimZaten en çok aslan görmek istiyorlarVapur gezisi de mi var Burada niye yok ya
Ne haber canım
Dün yoğurt tatlısı yapmıştım, bugün bitti:) Yarın, öbür gün yaparım bu kekiÇocuklar çok seviyor keki.Yap tabi canım.Yanına da mis gibi çay.
Bizim yeme kültürümüz kimsede yok bence.Güzel ama zararlı.Korelileri tavuk bacağı yiyordu galiba.
Evet vapur gezisi de var.Çok güzel oluyor.Belediyeniz iyi çalışsa sizin de olur.Buradaki belediyenin.Zaten en çok aslan görmek istiyorlarVapur gezisi de mi var Burada niye yok ya
Ne haber canım
İyi yaptın canımSelam vereyim dedimkeki görünce uyumaya karar verdim