ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Tavuk zararlimi, cok severim.dondurma ve sakız hastasiyim mercimek vs çok severim keza yeşil ve siyah zeytin de çok severimzararli bütün yiyecekleri seviyor musumhorozibigi ne ola ki
Ben de çoğunu seviyorum bana zararlı olanların.Zaten ne kadar faydalı şey varsa ben onları sevmiyorum.Bir elmayı yerken midem şişiyor,bir tabak tatlı yersem ikinciyi de yesem mi diye düşünüyorum.Horoz ibiği bildiğimiz ibik değildir umarım.Ot varmış o olabilir.

Sevdiğim şarkılardan bir tanesi.

Yüksek tansiyon,damar tıkanıklığı ve alzheimera iyi gelen bir tarif.Ayrıca gençlik iksiri ve enerjinizi yükseltiyor.Ben doktorun yalancısıyım:)Adam bas bas bağırıyor mükemmel bir nimet herkes yapsın diye.Ben yaptım ve 20 gün bugün doldu.Her gün içeceğim.Bizde kalp hastalığı olduğu için yaptım.Damar açıcı özelliği varmış.

LİMON SARIMSAK KÜRÜ

20 adet limon
10 diş sarımsak
Yarım çay bardağı bal (İsteğe göre.Ben katmadım.)

Limonlar sıkılır.Sarımsaklar hafif ezidildikten sonra limonla karıştırılır.Kavanoza koyulup üzeri bez ile kapatılıp serin yerde saklanır.Her gün tahta kaşıkla karıştırılır.20 gün sonra süzülüp hergün bir kahve fincanı sade veya suyla karıştırılarak içilir.

Son düzenleme:
Tabiki sıktığımız limon kabuklarını ziyan etmeyip temizlik sirkesi yapıyoruz. Yer silerken,toz alırken kullanabilirsiniz.Mis gibi limon kokuyor.

TEMİZLİK SİRKESİ

Beş litrelik kavanoza limon kabuklarını koyup kavanozu su ile dolduruyoruz.(Portakal kabukları da olur)Bir su bardağı elma sirkesi ilave edip bir hafta bekletiyoruz.Sonra süzüp temizlik yaparken kullanıyoruz.

Ekmeğin dilimlenmiş hali keke benzemis aynı ☺isirgani hiç sevmiyorum faydali ama nedense sevmiyorum hele eline dokundumu o yakmasi yok mu☺
Isırganı bende sevmiyorum ama eşim çok seviyor.Bahçede var,az büyüse eşim farkediyor hemen.Faydası olmasa yapmam da ,sırf sağlıklı diye arada yapıyorum.

Isırganı bende sevmiyorum ama eşim çok seviyor.Bahçede var,az büyüse eşim farkediyor hemen.Faydası olmasa yapmam da ,sırf sağlıklı diye arada yapıyorum.
Annem sever benim de.burada yeşillik gibi satıyorlar pazarda görürse alır kaynatir suyunu içer otunu yer.

Merhabalar.

Dün akşam kadayıf tatlısı yaptım.Yarım kilodan yapmıştım bitti keşke bir kilonun hepsini yapsaydım.Tabi bugün yediğim kadayıfı eritmek lazım.Tarifi verdikten sonra sahilde çok uzun bir yürüyüşe çıkacağım.Hava çok güzel.Ben arasına fındık koydum ama siz ceviz veya fıstık koyabilirsiniz.Bizde fındık bol olduğu için genelde fındık kullanıyorum:)Mini fırın tepsisinde yaptım.Yarım kilo mini fırın tepsisine tam oldu.

Not:Kadayıfı hafif diri seviyorsanız fırından çıktıktan sonra şerbeti soğuğa yakın,yumuşak seviyorsanız şerbeti ılık dökün.

TEL KADAYIF TATLISI

MALZEMELER

Yarım kilo tel kadayıf
125 gr.tereyağ (Margarin paketinin yarısı kadar)
Fındık

ŞERBET MALZEMELERİ

6 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
6-7 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbet hazırlanır.Su ve şeker tencereye koyulup şerbet kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yarım saat daha kaynatılır.Son beş dakikasında limon sıkılır ve soğumaya bırakılır.

Tavada tereyağ eritilir.Derin bir kaba koyulan kadayıfın üzerine tereyağ dökülüp iyice harmanlanır.Tepsi tereyağıyla hafif yağlandıktan sonra kadayıfın yarısı serilip elimizle iyice bastırılır.Üzerine fındık serpilir.Fındığın üstüne kalan kadayıfın diğer yarısı serilip yine iyice bastırılır.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırında çıktıktan sonra soğuğa yakın ılık şerbet dökülür.Dilimlenip üzerine fındık serpilerek servis edilir.Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Madem tatlı yaptın ,yarışmaya da katılsaydın ya

Hamsi tavada çok bilindik ama 1. oldu.Merak ettim katılacak mısın yarışmaya?
Sen onu süsler püslerdin ,bilindikliği giderdi.
Birinci olacağımı da bilsem beni etkilemeyen tarifle katılmam.Yani elektrik lazım bir yemeği veya bir tatlıyı yapmam için.Aşkla yapmak var zorla yapmak var.Ben aşk yaşamayı tercih ediyorum.Yarışmaya katılmam herhalde.

Aynen ya.İnsan sevmediği yemeği isteksiz yapıyor.Güzel olsa da tadından emin olamıyor.

Yürüyüşten sonra pizza çok iyi gider.Sabahtan beri yeni yemek yedim ama.Bir dilimini yemedim.Yanındaki de kaldırayak kavurması.Pizzanın tarifi ikinci sayfada var.Ot kavurmasının tarifini boşverin.

Geçen ay markete gittik ablamla.Baya yüklü bir alışveriş yaptık servis bekliyoruz.Servisi süren adam geldi araba otoparkta dedi gitti.Otoparka gelin demek istedi herhalde.Biz de gitmedik tabi marketin önünde bekliyoruz.Geldi arabayı ileriye bir yere park etti ve biz o kadar alışveriş torbasını arabaya kadar taşıdık.Taşımaya taşıdık tamam birşey demiyorum ama arabaya yerleştirirken de hiç yardımcı olmadı kapıda dikildi telefonuyla oynadı.Her gitmeye durum bu.Senmisin öyle yapan ben de bunu marketin sitesine şikayet ettim.Cevap geldi ilgileneceğiz diye.Bu ay gittiğimizde bir özen,bir ihtimas.Hak edene hiç acımayacaksın.Yaşadığım yerde bütün herkese hayrım dokundu.Yaşlısı olur,hastası olur yardım eder bundan sonra.

Iyi etmissin benim bildiğim market arabasi marketin önüne gelir kapısını falan açar eşyaları koymak için.

Selamlar.

Fasülye turşusu kızartması duydunuz mu?Turşunun kızartması mı olur dediğinizi duyar gibiyim.Oluyor işte gayet de güzel:)Hatta farklı olarak beyaz kiraz turşusu kavurması bile var.Birgün onu da koyarım inşallah.Bu yemek burada pek bilinmez ama annemin köyünde yani Ünye taraflarında çokça yapılır.Sabah kahvaltıda bile turşu kavurur yerler.Yörelere göre ne bolsa herkes onu yapıp yiyor işte.Her yörenin damak tadı bunun için farklı oluyor.

FASÜLYE TURŞUSU KIZARTMASI

MALZEMELER

Fasülye turşusu
Mısır unu
Sıvıyağ

YAPILIŞI

Fasülye turşuları mısır ununa bulanıp tavada sıvıyağla iki taraflı kızartılır.

Selam güzel bayanlar.

Çok vitaminli bir çorba tarifim var.Yoğurtlu mercimek çorbası.Hiç yoğurtlu mercimek çorbası içmemiştim.Gayet güzel oldu.Yerken benim gibi tekrar limon sıkabilirsiniz.Hemen tarifime geçiyorum.

YOĞURTLU MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
8-9 su bardağı sıcak su (Koyu olursa ilave edilebilir)
Karabiber
Tuz

TERBİYE İÇİN

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu

ÜZERİ İÇİN

1,5 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane

YAPILIŞI

Tencereye sıvıyağ koyulur.Küçük küçük doğranan soğan,patates ve havuç eklenip devamlı karıştırılarak 5 dakika kavrulur.Yıkanan mercimekler eklenip 3-4 dakika çevrilir.Sonra 8-9 bardak sıcak su,tuz ve karabiber eklenip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.Pişince blendırdan geçirilir.(Bu aşamada koyu olursa su eklenebilir.)Derin bir kabta yoğurt,yumurta ve limon çırpılıp çok yavaş yavaş ve devamlı karıştırılarak çorbaya eklenir.5 dakika daha pişirilir.Tavada tereyağ eritilip nane ve pul biber yakılır.Çorbaya eklenip servis edilir.Afiyet olsun:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…