Hıı hepsi var yani.Romantik dizileri kadar güzel mi bari diğer türleri.Onlarda da mantık hataları veya yok artık ne saçma olmuş dediğin yerler var mı?Sen dedikten sonra baktım bütün dizilerimiz onlardan uyarlama.İlişki Durumu Karışığı izliyordum o da Kore'den uyarlama.Baştan güzeldi sonra saçmaladı bıraktım izlemeyi.Gerçekten suyunu çıkarmayacaksın uyarlamaların.Tadında bırakmak en güzeli.Bizim senaristler Arnav'dan bile kopyalama yaptı.Yok canım her tür var, polisiye, gizem, korku, fantastik, tıbbi:)) Her türden izledimBayağı var canım, izlediklerimden 3-4 tanesi var türk yapımı, senaristlerde emek yok kopyala yapıştır yapmışlar Zaten kore dizilerinin de kısa olması hoşuma gidiyor, sıkmadan, suyunu çıkarmadan final oluyor:))
2-3 tane polisiye izledim, hepsi de güzeldi, tabi dediğin gibi yok artık dediğim zamanlarda olmuyor değil:) Ama yinede çok güzellerHıı hepsi var yani.Romantik dizileri kadar güzel mi bari diğer türleri.Onlarda da mantık hataları veya yok artık ne saçma olmuş dediğin yerler var mı?Sen dedikten sonra baktım bütün dizilerimiz onlardan uyarlama.İlişki Durumu Karışığı izliyordum o da Kore'den uyarlama.Baştan güzeldi sonra saçmaladı bıraktım izlemeyi.Gerçekten suyunu çıkarmayacaksın uyarlamaların.Tadında bırakmak en güzeli.Bizim senaristler Arnav'dan bile kopyalama yaptı.Bir hafta baktım tüm bayan karakterler erkeklerin kucaklarında taşınıyordu.
Demek ki her ülkenin dizilerinde var mantık hataları:)2-3 tane polisiye izledim, hepsi de güzeldi, tabi dediğin gibi yok artık dediğim zamanlarda olmuyor değil:) Ama yinede çok güzellerO diziyi arkadaşın evine gittiğimde o izlerken denk gelmiştim, baktım yabancı gelmedi dizi:) Meğer full hause yi kopyalamışlar
Hadi ya
cnm ellerine sağlık cok güzel olmuş biz hemen her hafta yaparız o yüzden sana bir püf nokta vermek istedim kabul edersen:) dolmaları kazana dik değilde daha eğik dizdikten sonra bizim buralarda dolma taşı satılır ağır bir mermer gibi düşün üzerine bunu koyarız ki birtek pirinç tanesi bile dışarıya cıkamaz sen dolma taşını bulamazsan bile kazanın içine sığan bir kapak örtüp üzerine taş - mermer parçası falan koyabilirsin cok daha muhtesem olur pişirme süresi de su kaynadıktan sonra mum ışığı kadar kısık ateşte isteğine göre en az 45 cok yumuşak istiyorsan en fazla 1 saat oluyor acık bakmana gerek kalmıyor tekrar emeğine ellerine sağlık@jooker arkadaşımızın tarifiyle kuru patlıcan biber dolması yaptım.Gerçekten nefis oldu.Bol ekşili,hafif acılı.Şiddetle tavsiye ederim.
KURU PATLICAN BİBER DOLMASI
MALZEMELER
30-35 adet karışık kuru patlıcan ve biber
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı salça (Biber,domates karışık kullandım)
Çorba kasesi kadar kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2-3 iri diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir limon suyu
SUYU İÇİN
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5-3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca patlıcanları ve biberleri içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Yumuşadıktan sonra başka bir kaptaki soğuk suya atıp soğutuyoruz.Daha sonra içini hazırlıyoruz.Bir kaba yemeklik doğranmış soğanı,pirinci,kıymayı,salçayı,nar ekşisini,sıvıyağı,limon suyunu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Haşlanmış patlıcan ve biberleri bu harçla üzerinde bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz.Tencereye dik şekilde diziyoruz.Tavaya sıvıyağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.Suyunu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.Bu suyu yavaşça tencereye boşaltıyoruz.Üzerine kapak kapatıyoruz.Önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyetle yiyoruz:)
Eki Görüntüle 1754700
Eki Görüntüle 1754701
Eki Görüntüle 1754702
Eki Görüntüle 1754703
En iyisi arka sokaklarKorelileri romantik dizileriyle biliyorum.Polisiyeyede mi el atmışlar.Evet biliyorum bazı diziler onlardan uyarlama.Ama onlarınki az bölüm olunca bizimkiler uzatmak için saçmaladıkça saçmalıyor.En son Hayat Şarkısı'nı duydum Kore'den uyarlama diye.Senaryo kıtlığı var galiba.
Püf noktalara kim hayır diyebilir.cnm ellerine sağlık cok güzel olmuş biz hemen her hafta yaparız o yüzden sana bir püf nokta vermek istedim kabul edersen:) dolmaları kazana dik değilde daha eğik dizdikten sonra bizim buralarda dolma taşı satılır ağır bir mermer gibi düşün üzerine bunu koyarız ki birtek pirinç tanesi bile dışarıya cıkamaz sen dolma taşını bulamazsan bile kazanın içine sığan bir kapak örtüp üzerine taş - mermer parçası falan koyabilirsin cok daha muhtesem olur pişirme süresi de su kaynadıktan sonra mum ışığı kadar kısık ateşte isteğine göre en az 45 cok yumuşak istiyorsan en fazla 1 saat oluyor acık bakmana gerek kalmıyor tekrar emeğine ellerine sağlık
Tabi tabi ne demezsin.En iyisi arka sokaklarbu sezon ona bakıyorum. Hayat sarkisinida survivordan ötürü izleyemiyorum salı günü.
rica ederim zaten guzel oldugu her halinden belli masallah ellerin marifetli lazanya hic yapmadim ama tarifinne ba yil dimmm o resimleri gordukten sonra denemeden duramayacagim galiba hadika duruyorPüf noktalara kim hayır diyebilir.Burada dolma taşı hiç gözüme çarpmadı belki de vardır.Çarşıya gidince bakacağım.Tarifi veren arkadaşınki eğikti ama ben dik dizdim.Alışkanlık herhalde:)Benim dolmalarda pirinçler hiç taşmadı aslında her ne kadar resimde öyle görünüyorsa da.Zengin duruyorlar böyle. Bir dahaki sefere yatay deneyeyim.Gerçekten çok güzel bir yemek.Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için.
Teşekkür ederim birşeyler yapıyorum elimden geldiğince.rica ederim zaten guzel oldugu her halinden belli masallah ellerin marifetli lazanya hic yapmadim ama tarifinne ba yil dimmm o resimleri gordukten sonra denemeden duramayacagim galiba hadika duruyor
Ekmeğin dilimlenmiş hali keke benzemis aynı ☺isirgani hiç sevmiyorum faydali ama nedense sevmiyorum hele eline dokundumu o yakmasi yok mu☺Bugün annem yemekleri kendi damak tadına göre yapmış.Yöresel takılmış.Aç kaldık yani.
Bu mısır ekmeği.Genelde tavada mayasız pişiririz ama bu ara fırında yapıyor.Ben pek sevmiyorum.Yoğurda doğramasını en güzeli bana göre.Genelde lahana çorbası ve turşu kavurması yaptığında yapar.Mısır unu,beyaz un,çeyrek yaş maya,tuz ve suyla hafif cıvık bir hamur yapılıp fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1805612
Eki Görüntüle 1805613
Bu da fırınlı fasülye yemeği.Fena değil.Tencerede çektim:)
Eki Görüntüle 1805614
Isırgan yemeği.Komşunun bahçesinden topladı.Biliyorum görünüşü hiç iç açıcı değil ama ısırganın faydaları saymakla bitmiyor.Tamam kabul ediyorum ben de yemiyorum.
Eki Görüntüle 1805615
Karnımız doymadı tabiki.Bir dilim browni de yemeyelim mi yani nescafeyle. Tarifi vermiştim.İlk sayfadan tarife ulaşabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1805616
Evet keke benziyor.Ekmeğin dilimlenmiş hali keke benzemis aynı ☺isirgani hiç sevmiyorum faydali ama nedense sevmiyorum hele eline dokundumu o yakmasi yok mu☺
ama bu çok güzel offf çok lezzetli görünüyorSelamlar.
Lazanya severmisiniz?Ben bayılırım.Desenize senin bayılmadığın birşey var mı diye.Hiç denemediyseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor.Yalnız biraz uğraştırıcı bir yemek.Eğer o gün gerçekten vaktiniz varsa,bu yemeği yapmak istiyorsanız yapın.Sonra oflayıp puflarsınız söyleyeyim. Benim kavrulmuş kıymam olduğu için sebzeleri pişirdikten sonra kıymayı ekledim ama tarifi çiğ kıymaya göre vereceğim.Lazanyayı hiç haşlamadan yapanlar var ama ben tercih etmiyorum.
KIYMALI LAZANYA
MALZEMELER
1 paket lazanya (Veronelli lazanya kullandım)
6-7 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük kuru soğan
300 gr.kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça(Domates biber karışık)
Karabiber
Pulbiber
Tuz
BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edip onu da kavurun.Doğranmış sivribiberleri ekleyip hafif ölünce rendelenmiş havucu,rendelenmiş domatesi,salçayı,karabiber,pulbiberi ve tuzunu ekleyip güzelce kavurun.Kıyma kavrulduktan sonra beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip rengi hafif kahverengine dönünce sütü ve tuzunu ekleyip pişirin.Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.Lazanyalar için tencereye su koyup kaynatın.Tuzunu attıktan sonra lazanyaları atıp bir dakika haşlayın.(Çok üst üste atmayın birbirine yapışabilir.)Borcama önce beşamel sostan yayın.Üzerine sıcak sudan çıkardığınız lazanyaları dizin.Onun üzerine tekrar beşamel sos ve kıymalı harcı yayın.Lazanyalar bitene kadar tekrar lazanya,beşamel sos ve kıymalı harç şeklinde devam edin.(Benimki 3 kat oldu borcamın büyüklüğüne göre değişebilir.)En üste beşamel sos ve ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 1805002
Eki Görüntüle 1805003
Eki Görüntüle 1805005
Eki Görüntüle 1805006
Eki Görüntüle 1805008
Eki Görüntüle 1805009
Eki Görüntüle 1805010
Eki Görüntüle 1805011
Eki Görüntüle 1805012
Eki Görüntüle 1805013
Eki Görüntüle 1805014
Eki Görüntüle 1805015
Eki Görüntüle 1805016
Eki Görüntüle 1805017
Eki Görüntüle 1805029
Eki Görüntüle 1805018
Tavuk zararlimi, cok severim.dondurma ve sakız hastasiyim mercimek vs çok severim keza yeşil ve siyah zeytin de çok severimB GRUBU KAN
(Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz
Zararlı olan yiyecekler:
- İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
- Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
- Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü
- Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay.
- Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
- Dondurma, sakız
- Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
- Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
- Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
- Aloe vera, Hindistan cevizi,
- Karabiber, beyaz biber, tarçın,
- Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.