ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bugün öğlene tantuni yaptım.Tarif ilk sayfada var.Bu sefer lavaşı hazır aldım.

Eki Görüntüle 1813018
Eki Görüntüle 1813022
Eline sağlık. Domates mi o pişmiş gibi duruyor tantunin salatası çiğ olur pismez eğer pismisse. Domates.maydanoz ve soğan çiğ olur. sadece tavuk piser.
Salça ve sarimsakta mi var eğer var ise gerçek tantunide bunlar yok kız. 1.sayfada tavuk durum var OMu tantuni tarifi.

Tantuni mi yazmışım tavuk dürüm olacaktı.Ama bizim evdeki adı tantuni bunun.Ondan öyle yazdım herhalde.Görünen pişmiş domates.Aslında bu benim damak tadıma göre bir dürümdü.Tavuğu yaparken biraz biber kızarttım hadi dedim biraz da domates pişireyim derken ortaya böyle birşey çıktı.İçi herkesin damak tadına kalmış.Zevkler farklı çünkü.Ama yapılışı tavuk dürümün aynısı.

Çiğden yap bir ara onunda tadina bak bakalim begenecek misin.
Tavuklari önce hasla sonra suyu çekince yağını koy bol yağlı güzel olur☺içine bol kırmızı pul biber kirmiziligi oradan gelir.tuz karabiber hafif kimyon
Salata olarak domates. Kuru soğan ve maydanoz ince ince dogra.
Ekmekleri lavas yada somun tavukların üzerine bastir yağı çıksın sonra ekmeklerin içine tavuk ve salatayı kat durum yap.
Aynı versiyonda ette yapılır.

Üfff bu da çok güzel olur.Bir dahakine böyle deneyeyim.Yaparsam resim eklerim.Sağol canım.

Simit bayatlayınca ne kadar ısıtırsan ısıt lastik gibi oluyor.Bayat sinirleri değerlendirmenin pratik bir yolu.Yaklaşık üç adet simite üç adet yumurta kullandım.Diğer malzemelerin miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

SUCUKLU KAŞARLI SİMİT

MALZEMELER

Simit
Yumurta
Sucuk
Beyaz peynir
Tereyağ
Tuz
Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Simitler küçük küçük doğranıp yumurtayla karıştırılır ve hafif tuzlanır.Fırın tepsisine koyulup üzerine küp küp doğranmış sucuk,beyaz peynir ve tereyağ parçaları eklenir.Fırına atılıp hafif kızarınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip tekrar fırına verilir.Kaşarlar eriyince alınır.

Son düzenleme:
Simit aldım mi anında yerim çok severim

Kalabalık misiniz. Kahvaltiyada aldık mi anında biter.
Evet öyleyiz.Bir de aç olunca çok yerim diye çok alıyorsun az yiyince de kalıyor işte.Bizim fırının simitleri de baya iri.

Sabah kahvaltıya yapılacak pratik bir tarif.Ekmek bana bana yiyin ohh miss.Merak etmeyin faydalarını okursanız ekmek yesek de kilo verdiriyor.Yani hem yiyip hem zayıflıyoruz.Ölçü vermiyorum miktarı size kalmış.Ben yazdan yapılan domates sosu kullandım.Ayrıca kırmızı biber çok faydalıymış.Kırmızı biberin faydalarını da sıralayıp tarife geçiyorum.

KIRMIZI BİBERİN FAYDALARI

• Kırmızı biber kanserle savaşta en büyük yardımcılarınızdan biridir.İçerisinde bulunan likopen kansere karşı oldukça etkilidir.Prostat, pankreas ve rahim kanseri bu kanser çeşitleri arasındadır.
• Kırmızı biber antioksidan açısından oldukça zengindir ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
• Kolayca kilo vermenizi sağlar.Bu sebzeler vücut sıcaklığını artırır ve oksijen gereksinimi yaratır.Bu sayede kilo vermek daha kolay bir hale gelmektedir.
• Kırmızı biber içerisinde bulunan A vitamini gözlere ve bağışıklık sistemine iyi gelir.
• B vitamini beynin gelişimi için oldukça önemlidir.Vücut metabolizmasını etkiler ve proteinin enerjiye dönüşümüne yardımcı olur.
• E vitamini hücrelerde hasar görülmesini engeller ve bu sayede kanser potansiyelini azaltır.
• Kırmızı biberde C vitamini ve potasyum da bol miktarda bulunur.C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken potasyum kalp krizi riskini azaltır.

DOMATESLİ KIRMIZI BİBER

MALZEMELER

Kırmızı biber
Domates
Sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Kırmızı biberler küp küp doğranıp sıvıyağda sotelenir.Pişince soyulup küçük küçük doğranmış domates,pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.Domatesler biraz piştikten sonra üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilip üstü bir kapakla kapatılır.Kaşarlar eriyince afiyetle yenir:)

Son düzenleme:
Waffle makinemiz yok diye waffle yemeyelim mi yani?Tost makinesinde de gayet güzel oldu.Krep tavasında bile olur.Şekli o kadar da önemli değil.Yalnız tarifte tost makinesini yağlayıp hamuru dökün diyor ama hamur kesinlikle yapışıyor.Olmuyor yani.Ne yapsam diye düşünürken aklıma yağlı kağıt arasında pişirmek geldi.Çok da iyi yapmışım.Patenti bana aittir.Parçalananları sup kaplarına bölüp yine meyve ve sosla servis ettim.Arasına istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.Çikolata sos yerine içine nutella da sürebilirsiniz.Servis ederken yanına dondurma da güzel olur.Bu hamurdan dört tane waffle çıkıyor.Küçük yaparsanız beş tane çıkar.

TOST MAKİNESİNDE WAFFLE

MALZEMELER

1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker (Ajda denilen bardaktan)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tepeleme un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İÇ MALZEMESİ

Hazır çikolata sos
Muz
Çilek
Fındık

YAPILIŞI

Derin bir kapta yumurta,şeker ve sıvıyağ çırpılır.Süt,kabartma tozu,vanilya ve un eklenip iyice karıştırılır.Tost makinesi ısıtılıp yağlı kağıt serilir.Yağlı kağıdın üstüne hamur dökülüp çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak şekil verilir.Üstüne tekrar yağlı kağıt koyulup bastırılır.Bir iki dakika sonra kare şekil alsın diye tost makinesinin çizgilerinin tersi yönünde döndürülüp bastırılır.Hamur kağıttan çıkacak duruma gelinceye kadar pişirilir.Kağıttan çıkarılıp tost makinesinde biraz daha pişirilir.(Çok kurutursanız katlarken hamur kırılır.)Pişince arasına çikolata sos sürülür.Muz,çilek veya istediğiniz meyve koyulup kapatılır.Üstüne yine çikolata sos ve fındık serpilip servis edilir.

Son düzenleme:
Merhabalar.

Nefis bir tarifim var.Eğer susam seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.Adı küncülü akıt.Küncü susam demekmiş.Urfa yöresine ait bir lezzet.Çok güzel bir atıştırmalık.Çocuklar da bayılır.Herhangi bir pekmezden olur pekmezin ekşi olmaması koşuluyla.Krokan gibi çok sert olmuyor.Tavsiye ederim.

KÜNCÜLÜ AKIT (SUSAMLI PEKMEZLİ KROKAN)

MALZEMELER

1 su bardağı susam
Yarım çay bardağı pekmez (Ajda bardağı)
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı ceviz

YAPILIŞI

Susamlar tavaya koyulup on dakika kavrulur.Sonra şeker,pekmez ve ceviz ilave edilip şeker eriyene kadar üç dört dakika çevrilir.Yağlı kağıdın üstüne dökülür.Üstüne tekrar yağlı kağıt serilip merdaneyle hafif inceltilir.(Ben tencereyle incelttim:)Bıçakla kesilip buzdolabında 1-2 saat dondurulur.

Son düzenleme:

İyi diyelim adra ne olsun hezamanki hallerimiz,sen nasılsın ? Tarflere bakmak istiyorum benim net yavaş resimleri geç açıyor
Ben de iyiyim canım çok şükür.Net yavaşsa açmaz.Bakarsın sonra:)

evet öyle birazcığını gördüm sayfaların maşallahı var güzel ilerlemişsin şimdi neler vardı içinde
Bazen ilham geliyor yapıyorum bazen de ara veriyorum.Evet güzel şeyler var maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…