ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Yok canım her tür var, polisiye, gizem, korku, fantastik, tıbbi:)) Her türden izledim:KK45: Bayağı var canım, izlediklerimden 3-4 tanesi var türk yapımı, senaristlerde emek yok kopyala yapıştır yapmışlar:KK53: Zaten kore dizilerinin de kısa olması hoşuma gidiyor, sıkmadan, suyunu çıkarmadan final oluyor:))
Hıı hepsi var yani.Romantik dizileri kadar güzel mi bari diğer türleri.Onlarda da mantık hataları veya yok artık ne saçma olmuş dediğin yerler var mı?Sen dedikten sonra baktım bütün dizilerimiz onlardan uyarlama.İlişki Durumu Karışığı izliyordum o da Kore'den uyarlama.Baştan güzeldi sonra saçmaladı bıraktım izlemeyi.Gerçekten suyunu çıkarmayacaksın uyarlamaların.Tadında bırakmak en güzeli.Bizim senaristler Arnav'dan bile kopyalama yaptı.:KK70:Bir hafta baktım tüm bayan karakterler erkeklerin kucaklarında taşınıyordu.:KK70:

Hazır satılan ağız gargarası kullananlarınız vardır.Onu evde doğal maddelerden yapmaya ne dersiniz:)Sağolsun Doktor Feridun Konak verdi tarifi.Yaptıktan sonra benim gibi boş bir kutuya koyabilirsiniz resimdeki gülsuyu kutusu gibi.

EV YAPIMI DOĞAL AĞIZ GARGARASI

1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı nane yağı(Portakal yağı da olur.Evde kayısı yağı vardı ben onu kullandım.)

Hepsini karıştırıp boş bir kaba koyup gerektiğinde kullanın:)

12894408_1305110809504910_1331101364_o.jpg

Son düzenleme:
Hıı hepsi var yani.Romantik dizileri kadar güzel mi bari diğer türleri.Onlarda da mantık hataları veya yok artık ne saçma olmuş dediğin yerler var mı?Sen dedikten sonra baktım bütün dizilerimiz onlardan uyarlama.İlişki Durumu Karışığı izliyordum o da Kore'den uyarlama.Baştan güzeldi sonra saçmaladı bıraktım izlemeyi.Gerçekten suyunu çıkarmayacaksın uyarlamaların.Tadında bırakmak en güzeli.Bizim senaristler Arnav'dan bile kopyalama yaptı.:KK70:Bir hafta baktım tüm bayan karakterler erkeklerin kucaklarında taşınıyordu.:KK70:
2-3 tane polisiye izledim, hepsi de güzeldi, tabi dediğin gibi yok artık dediğim zamanlarda olmuyor değil:) Ama yinede çok güzeller:KK19:O diziyi arkadaşın evine gittiğimde o izlerken denk gelmiştim, baktım yabancı gelmedi dizi:) Meğer full hause yi kopyalamışlar:KK48:
Hadi ya:KK70::KK70:

2-3 tane polisiye izledim, hepsi de güzeldi, tabi dediğin gibi yok artık dediğim zamanlarda olmuyor değil:) Ama yinede çok güzeller:KK19:O diziyi arkadaşın evine gittiğimde o izlerken denk gelmiştim, baktım yabancı gelmedi dizi:) Meğer full hause yi kopyalamışlar:KK48:
Hadi ya:KK70::KK70:
Demek ki her ülkenin dizilerinde var mantık hataları:)

Aynen öyle.:KK48:

@jooker arkadaşımızın tarifiyle kuru patlıcan biber dolması yaptım.Gerçekten nefis oldu.Bol ekşili,hafif acılı.:kk77:Şiddetle tavsiye ederim.

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI

MALZEMELER

30-35 adet karışık kuru patlıcan ve biber
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı salça (Biber,domates karışık kullandım)
Çorba kasesi kadar kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2-3 iri diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir limon suyu

SUYU İÇİN

Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5-3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca patlıcanları ve biberleri içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Yumuşadıktan sonra başka bir kaptaki soğuk suya atıp soğutuyoruz.Daha sonra içini hazırlıyoruz.Bir kaba yemeklik doğranmış soğanı,pirinci,kıymayı,salçayı,nar ekşisini,sıvıyağı,limon suyunu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Haşlanmış patlıcan ve biberleri bu harçla üzerinde bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz.Tencereye dik şekilde diziyoruz.Tavaya sıvıyağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.Suyunu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.Bu suyu yavaşça tencereye boşaltıyoruz.Üzerine kapak kapatıyoruz.Önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyetle yiyoruz:)

Eki Görüntüle 1754700
Eki Görüntüle 1754701
Eki Görüntüle 1754702
Eki Görüntüle 1754703
cnm ellerine sağlık cok güzel olmuş biz hemen her hafta yaparız o yüzden sana bir püf nokta vermek istedim kabul edersen:) dolmaları kazana dik değilde daha eğik dizdikten sonra bizim buralarda dolma taşı satılır ağır bir mermer gibi düşün üzerine bunu koyarız ki birtek pirinç tanesi bile dışarıya cıkamaz sen dolma taşını bulamazsan bile kazanın içine sığan bir kapak örtüp üzerine taş - mermer parçası falan koyabilirsin cok daha muhtesem olur pişirme süresi de su kaynadıktan sonra mum ışığı kadar kısık ateşte isteğine göre en az 45 cok yumuşak istiyorsan en fazla 1 saat oluyor acık bakmana gerek kalmıyor tekrar emeğine ellerine sağlık

Korelileri romantik dizileriyle biliyorum.Polisiyeyede mi el atmışlar.Evet biliyorum bazı diziler onlardan uyarlama.Ama onlarınki az bölüm olunca bizimkiler uzatmak için saçmaladıkça saçmalıyor.En son Hayat Şarkısı'nı duydum Kore'den uyarlama diye.Senaryo kıtlığı var galiba.
En iyisi arka sokaklar :KK70:bu sezon ona bakıyorum. Hayat sarkisinida survivordan ötürü izleyemiyorum salı günü.

Selamlar.:KK54:

Lazanya severmisiniz?Ben bayılırım.Desenize senin bayılmadığın birşey var mı diye.:KK48:Hiç denemediyseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor.Yalnız biraz uğraştırıcı bir yemek.Eğer o gün gerçekten vaktiniz varsa,bu yemeği yapmak istiyorsanız yapın.Sonra oflayıp puflarsınız söyleyeyim.:KK53:Benim kavrulmuş kıymam olduğu için sebzeleri pişirdikten sonra kıymayı ekledim ama tarifi çiğ kıymaya göre vereceğim.Lazanyayı hiç haşlamadan yapanlar var ama ben tercih etmiyorum.

KIYMALI LAZANYA

MALZEMELER

1 paket lazanya (Veronelli lazanya kullandım)
6-7 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük kuru soğan
300 gr.kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça(Domates biber karışık)
Karabiber
Pulbiber
Tuz

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
Tuz

ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Tavaya sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edip onu da kavurun.Doğranmış sivribiberleri ekleyip hafif ölünce rendelenmiş havucu,rendelenmiş domatesi,salçayı,karabiber,pulbiberi ve tuzunu ekleyip güzelce kavurun.Kıyma kavrulduktan sonra beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip rengi hafif kahverengine dönünce sütü ve tuzunu ekleyip pişirin.Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.Lazanyalar için tencereye su koyup kaynatın.Tuzunu attıktan sonra lazanyaları atıp bir dakika haşlayın.(Çok üst üste atmayın birbirine yapışabilir.)Borcama önce beşamel sostan yayın.Üzerine sıcak sudan çıkardığınız lazanyaları dizin.Onun üzerine tekrar beşamel sos ve kıymalı harcı yayın.Lazanyalar bitene kadar tekrar lazanya,beşamel sos ve kıymalı harç şeklinde devam edin.(Benimki 3 kat oldu borcamın büyüklüğüne göre değişebilir.)En üste beşamel sos ve ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)

12894498_1311184512230873_580062303_o.jpg

12922395_1311184328897558_1058243685_o.jpg

12921978_1311183555564302_942205428_o.jpg

12914954_1311183448897646_1630685354_o.jpg

12922198_1311182548897736_2093167637_o.jpg

12919459_1311182282231096_613816712_o.jpg

12896314_1311188532230471_60943047_o.jpg

12922360_1311188442230480_965452286_o.jpg

12922126_1311181152231209_787341308_o.jpg

12919329_1311180748897916_567621294_o.jpg

12899415_1311179715564686_1124797574_o.jpg

12896189_1311179648898026_353704140_o.jpg

12899494_1311179515564706_1987790892_o.jpg

12922392_1311179238898067_834844247_o.jpg

12904004_1311178982231426_215367546_o.jpg

12922346_1311178005564857_2083429451_o.jpg

Son düzenleme:
cnm ellerine sağlık cok güzel olmuş biz hemen her hafta yaparız o yüzden sana bir püf nokta vermek istedim kabul edersen:) dolmaları kazana dik değilde daha eğik dizdikten sonra bizim buralarda dolma taşı satılır ağır bir mermer gibi düşün üzerine bunu koyarız ki birtek pirinç tanesi bile dışarıya cıkamaz sen dolma taşını bulamazsan bile kazanın içine sığan bir kapak örtüp üzerine taş - mermer parçası falan koyabilirsin cok daha muhtesem olur pişirme süresi de su kaynadıktan sonra mum ışığı kadar kısık ateşte isteğine göre en az 45 cok yumuşak istiyorsan en fazla 1 saat oluyor acık bakmana gerek kalmıyor tekrar emeğine ellerine sağlık
Püf noktalara kim hayır diyebilir.:KK54:Burada dolma taşı hiç gözüme çarpmadı belki de vardır.Çarşıya gidince bakacağım.Tarifi veren arkadaşınki eğikti ama ben dik dizdim.Alışkanlık herhalde:)Benim dolmalarda pirinçler hiç taşmadı aslında her ne kadar resimde öyle görünüyorsa da.Zengin duruyorlar böyle.:KK70:Bir dahaki sefere yatay deneyeyim.Gerçekten çok güzel bir yemek.Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için.:KK37:

En iyisi arka sokaklar :KK70:bu sezon ona bakıyorum. Hayat sarkisinida survivordan ötürü izleyemiyorum salı günü.
Tabi tabi ne demezsin.:KK70:Ben bir kere bile baştan sona seyretmedim o diziyi.:KK53:Hayat Şarkısı izlediğim tek dizi diyebilirim.Bence şu an en iyisi o.Diğerlerini öylesine seyrediyorum.Survivor'a reklam aralarında bakıyorum.O da Yılmaz Morgül'ü izlemek için.:-)

Püf noktalara kim hayır diyebilir.:KK54:Burada dolma taşı hiç gözüme çarpmadı belki de vardır.Çarşıya gidince bakacağım.Tarifi veren arkadaşınki eğikti ama ben dik dizdim.Alışkanlık herhalde:)Benim dolmalarda pirinçler hiç taşmadı aslında her ne kadar resimde öyle görünüyorsa da.Zengin duruyorlar böyle.:KK70:Bir dahaki sefere yatay deneyeyim.Gerçekten çok güzel bir yemek.Çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için.:KK37:
rica ederim zaten guzel oldugu her halinden belli masallah ellerin marifetli lazanya hic yapmadim ama tarifinne ba yil dimmm o resimleri gordukten sonra denemeden duramayacagim galiba hadika duruyor

rica ederim zaten guzel oldugu her halinden belli masallah ellerin marifetli lazanya hic yapmadim ama tarifinne ba yil dimmm o resimleri gordukten sonra denemeden duramayacagim galiba hadika duruyor
Teşekkür ederim birşeyler yapıyorum elimden geldiğince.:KK28:Tavsiye ederim lazanyayı.

Bugün annem yemekleri kendi damak tadına göre yapmış.Yöresel takılmış.Aç kaldık yani.:KK48:

Bu mısır ekmeği.Genelde tavada mayasız pişiririz ama bu ara fırında yapıyor.Ben pek sevmiyorum.Yoğurda doğramasını en güzeli bana göre.Genelde lahana çorbası ve turşu kavurması yaptığında yapar.Mısır unu,beyaz un,çeyrek yaş maya,tuz ve suyla hafif cıvık bir hamur yapılıp fırında pişirilir.

12919395_1312341575448500_73246306_o.jpg

12896319_1312342202115104_1519111435_o.jpg

Bu da fırınlı fasülye yemeği.Fena değil.:KK53:Tencerede çektim:)

12941099_1312340325448625_1291891957_o.jpg

Isırgan yemeği.Komşunun bahçesinden topladı.Biliyorum görünüşü hiç iç açıcı değil ama ısırganın faydaları saymakla bitmiyor.Tamam kabul ediyorum ben de yemiyorum.:KK53:

12899349_1312339582115366_1512073196_o.jpg

Karnımız doymadı tabiki.:KK48:Bir dilim browni de yemeyelim mi yani nescafeyle.:KK53:Tarifi vermiştim.İlk sayfadan tarife ulaşabilirsiniz.

12903561_1312370208778970_1434374901_o.jpg

Son düzenleme:
Bugün annem yemekleri kendi damak tadına göre yapmış.Yöresel takılmış.Aç kaldık yani.:KK48:

Bu mısır ekmeği.Genelde tavada mayasız pişiririz ama bu ara fırında yapıyor.Ben pek sevmiyorum.Yoğurda doğramasını en güzeli bana göre.Genelde lahana çorbası ve turşu kavurması yaptığında yapar.Mısır unu,beyaz un,çeyrek yaş maya,tuz ve suyla hafif cıvık bir hamur yapılıp fırında pişirilir.

Eki Görüntüle 1805612
Eki Görüntüle 1805613

Bu da fırınlı fasülye yemeği.Fena değil.:KK53:Tencerede çektim:)

Eki Görüntüle 1805614

Isırgan yemeği.Komşunun bahçesinden topladı.Biliyorum görünüşü hiç iç açıcı değil ama ısırganın faydaları saymakla bitmiyor.Tamam kabul ediyorum ben de yemiyorum.:KK53:

Eki Görüntüle 1805615

Karnımız doymadı tabiki.:KK48:Bir dilim browni de yemeyelim mi yani nescafeyle.:KK53:Tarifi vermiştim.İlk sayfadan tarife ulaşabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1805616
Ekmeğin dilimlenmiş hali keke benzemis aynı ☺isirgani hiç sevmiyorum faydali ama nedense sevmiyorum hele eline dokundumu o yakmasi yok mu☺

Son zamanlarda çok sık duyuyoruz kan grubuna göre beslenmeyi.Benim kan grubum 0 negatif.Kendi kan grubumdan başlayayım ne yemeli ne yememeliymişim.Uyarmıyım tabiki hayır.:KK48: Buna göre benim aç gezmem lazım.:63:

0 GRUBU KAN

Faydalı olan yiyecekler:

• Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
  • Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
  • Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
  • Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
  • İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,
Zararlı olan yiyecekler:
  • Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
  • Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
  • Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
  • Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
  • Portakal, aloe vera,
  • Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

Son düzenleme:
A GRUBU KAN

Faydalı olan yiyecekler:

• Balık
  • Zeytinyağı
  • Yer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu, papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiye,
  • Börülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş), çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tip buğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski turk buğday)
  • Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli, yer elması, sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzeler
  • Kayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez, aloe vera,
  • Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu).
Zararlı olan yiyecekler:
  • Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit, kalamar v. b. ) ve havyar
  • Süt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı ve keten yağı hariç), piyasa (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış) zeytinler
  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550
  • Patates, biberler, pul biber, domates salçası
  • Portakal ve suyu
  • Soda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

B GRUBU KAN

(Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz

• İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
  • Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
  • Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü
  • Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay.
Zararlı olan yiyecekler:
  • Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
  • Dondurma, sakız
  • Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
  • Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
  • Aloe vera, Hindistan cevizi,
  • Karabiber, beyaz biber, tarçın,
  • Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.

AB GRUBU

Faydalı olan yiyecekler:

• Yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri,
  • Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday (eski turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği,
  • Zeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşil çay, kimyon, keten tohumu
  • Yeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğ ıspanak, karalâhana, marul, havuç, pazı, brokoli, , sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası (laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebze
  • İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, kivi, ananas, yerelması, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)
Zararlı olan yiyecekler:
  • Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanları
  • Mısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 (durra) ve ürünleri, susam ve ürünleri, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş
  • Börülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ ve katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç),
  • Siyah çay, kahve, Portakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan cevizi
  • Tereyağı, dondurma, süt, Jelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Ekmeğin dilimlenmiş hali keke benzemis aynı ☺isirgani hiç sevmiyorum faydali ama nedense sevmiyorum hele eline dokundumu o yakmasi yok mu☺
Evet keke benziyor.:KK48: Annem eldivenle toplamış.Yemek lazım çok faydalıymış ilaç diyorlar.Ama tadı benim damak tadına göre değil.Anneme içine biraz kıyma katsaydın tadı olurdu belki dedim.:KK70:

Selamlar.:KK54:

Lazanya severmisiniz?Ben bayılırım.Desenize senin bayılmadığın birşey var mı diye.:KK48:Hiç denemediyseniz tavsiye ederim çok güzel oluyor.Yalnız biraz uğraştırıcı bir yemek.Eğer o gün gerçekten vaktiniz varsa,bu yemeği yapmak istiyorsanız yapın.Sonra oflayıp puflarsınız söyleyeyim.:KK53:Benim kavrulmuş kıymam olduğu için sebzeleri pişirdikten sonra kıymayı ekledim ama tarifi çiğ kıymaya göre vereceğim.Lazanyayı hiç haşlamadan yapanlar var ama ben tercih etmiyorum.

KIYMALI LAZANYA

MALZEMELER

1 paket lazanya (Veronelli lazanya kullandım)
6-7 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük kuru soğan
300 gr.kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça(Domates biber karışık)
Karabiber
Pulbiber
Tuz

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
Tuz

ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Tavaya sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edip onu da kavurun.Doğranmış sivribiberleri ekleyip hafif ölünce rendelenmiş havucu,rendelenmiş domatesi,salçayı,karabiber,pulbiberi ve tuzunu ekleyip güzelce kavurun.Kıyma kavrulduktan sonra beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip rengi hafif kahverengine dönünce sütü ve tuzunu ekleyip pişirin.Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.Lazanyalar için tencereye su koyup kaynatın.Tuzunu attıktan sonra lazanyaları atıp bir dakika haşlayın.(Çok üst üste atmayın birbirine yapışabilir.)Borcama önce beşamel sostan yayın.Üzerine sıcak sudan çıkardığınız lazanyaları dizin.Onun üzerine tekrar beşamel sos ve kıymalı harcı yayın.Lazanyalar bitene kadar tekrar lazanya,beşamel sos ve kıymalı harç şeklinde devam edin.(Benimki 3 kat oldu borcamın büyüklüğüne göre değişebilir.)En üste beşamel sos ve ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun:)

Eki Görüntüle 1805002
Eki Görüntüle 1805003
Eki Görüntüle 1805005
Eki Görüntüle 1805006
Eki Görüntüle 1805008
Eki Görüntüle 1805009
Eki Görüntüle 1805010
Eki Görüntüle 1805011
Eki Görüntüle 1805012
Eki Görüntüle 1805013
Eki Görüntüle 1805014
Eki Görüntüle 1805015
Eki Görüntüle 1805016
Eki Görüntüle 1805017
Eki Görüntüle 1805029
Eki Görüntüle 1805018
ama bu çok güzel offf çok lezzetli görünüyor:KK34:

B GRUBU KAN

(Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar): Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalye, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta,Yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri, Zeytinyağı, ceviz

• İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri
  • Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz
  • Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü
  • Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay.
Zararlı olan yiyecekler:
  • Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti,
  • Dondurma, sakız
  • Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç)
  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri
  • Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası
  • Aloe vera, Hindistan cevizi,
  • Karabiber, beyaz biber, tarçın,
  • Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Tavuk zararlimi, cok severim.dondurma ve sakız hastasiyim mercimek vs çok severim keza yeşil ve siyah zeytin de çok severim:KK70:zararli bütün yiyecekleri seviyor musum:KK70:horozibigi ne ola ki :KK70:

X