Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama öyle alışmışız Nurbanu kızma.Ay nolur demeyiiiiin.sarmaya sarma,dolmaya dolma deyin.çünkü sarma sarılarak,dolma doldurularak yapılır.sarmaya dolma diyenlere çok kızıyorum. adra cımmm
Hatır için çiğ tavuk yeriz napalım. Ama sen yine de biraz düşün bu konuyuAma öyle alışmışız Nurbanu kızma.Şimdi sarma demek bana eğreti gelir.Ben ona hep dolma demişim.Ama bazen ne dolması olduğunu belirtmek için yaprak sarması deriz o kabul mü?
Zaten dolma yerken bunun bir sarma olduğu aklıma gelecek artık:)Hatır için çiğ tavuk yeriz napalım. Ama sen yine de biraz düşün bu konuyu
Bu çorba ölçüsü kaç kişilik canım. 4 kişiye çok olur mu.birgün denemek isterim☺Selam güzel bayanlar.
Çok vitaminli bir çorba tarifim var.Yoğurtlu mercimek çorbası.Hiç yoğurtlu mercimek çorbası içmemiştim.Gayet güzel oldu.Yerken benim gibi tekrar limon sıkabilirsiniz.Hemen tarifime geçiyorum.
YOĞURTLU MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 adet havuç
8-9 su bardağı sıcak su (Koyu olursa ilave edilebilir)
Karabiber
Tuz
TERBİYE İÇİN
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
ÜZERİ İÇİN
1,5 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağ koyulur.Küçük küçük doğranan soğan,patates ve havuç eklenip devamlı karıştırılarak 5 dakika kavrulur.Yıkanan mercimekler eklenip 3-4 dakika çevrilir.Sonra 8-9 bardak sıcak su,tuz ve karabiber eklenip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.Pişince blendırdan geçirilir.(Bu aşamada koyu olursa su eklenebilir.)Derin bir kabta yoğurt,yumurta ve limon çırpılıp çok yavaş yavaş ve devamlı karıştırılarak çorbaya eklenir.5 dakika daha pişirilir.Tavada tereyağ eritilip nane ve pul biber yakılır.Çorbaya eklenip servis edilir.Afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 1809398
Eki Görüntüle 1809399
Eki Görüntüle 1809400
Eki Görüntüle 1809401
Eki Görüntüle 1809439
Eki Görüntüle 1809403
Eki Görüntüle 1809404
Eki Görüntüle 1809415
Eki Görüntüle 1809408
8 kişi bile yiyebilir canım.Baya çıkıyor:)Bu çorba ölçüsü kaç kişilik canım. 4 kişiye çok olur mu.birgün denemek isterim☺
Bu olcuyle yaparsam 3 gün içeriz o zaman birgün yapacağım yapınca yorumunu yazarım.8 kişi bile yiyebilir canım.Baya çıkıyor:)
Patatesin her türlüsünu severim eline sağlık.Bu tarifte ölçü vermiyorum.İstediğiniz miktarda patatesle yapabilirsiniz.Benim favorimdir.
YOĞURTLU PATATES
MALZEMELER
Patates
Yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Domates salçası
Maydanoz
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır.Soyulduktan sonra sıcakken tuzu,pulbiberi ve karabiberi eklenip ezilir.Borcama döşenir.Yoğurda sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır.Patateslerin üzerine dökülür.Sıvıyağda salça yakılır.Az sıcak suyla salça açılır.Yoğurtlu patatesin üzerine dökülüp maydanoz eklenerek dilimlenip servis edilir.
Eki Görüntüle 1810635
Eki Görüntüle 1810636
Eki Görüntüle 1810637
İçersiniz hatta dört güne bile çıkar.Bizimkilerin yorumunu söyleyeyim mi?Normal mercimek çorbasından farkı yok.Sadece biraz daha ekşi dediler.Bu olcuyle yaparsam 3 gün içeriz o zaman birgün yapacağım yapınca yorumunu yazarım.
Sağol canım.Patatesin her türlüsünu severim eline sağlık.
Biber salcasida olur değil mi.
Biber ve domates salcasi karışık kullanılır salca zamani ikisi karıştırılır bizde sade domates kullanmayiz.
Bazı şehirlerde sade domates Salçalı kullanılıyor o yüzden sordum.Sağol canım.
Tabi biber salçası da olur.Aslında benim kullandığım salça da domates biber karışıktı.Biz de ikisini karıştırıp kullanırız.Herkes öyle kullanmaz diye biber salçası yazmadım.Dur not edeyim onu da.
Bu aksam ki yemekler belli aslında ama bunuda eklemek istiyorum.Bu tarifte ölçü vermiyorum.İstediğiniz miktarda patatesle yapabilirsiniz.Benim favorimdir.
YOĞURTLU PATATES
MALZEMELER
Patates
Yoğurt
Sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Domates salçası (Domates biber karışık kullandım)
Maydanoz
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır.Soyulduktan sonra sıcakken pulbiberi,karabiberi ve tuzu eklenip ezilir.Borcama döşenir.Yoğurda sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır.Patateslerin üzerine dökülür.Sıvıyağda salça yakılır.Az sıcak suyla salça açılır.Yoğurtlu patatesin üzerine dökülüp maydanoz eklenerek dilimlenip servis edilir.
Eki Görüntüle 1810635
Eki Görüntüle 1810636
Eki Görüntüle 1810637
Yok biz kullanıyoruz.İkisi karışık daha lezzetli oluyor bence.Bazı şehirlerde sade domates Salçalı kullanılıyor o yüzden sordum.
Allah kabul etsin canım.İftardan bir saat önce patatesi ezip bekletebilirsin ama yoğurdu ve salçayı yerken ekle.Beklediğinde yoğurt sulanır ve salça soğur.Yani güzel olmaz.Bu aksam ki yemekler belli aslında ama bunuda eklemek istiyorum.
Bugün orucluyum iftar 19.17.18 arası.
Iftar 1 saat önce mi yapsam acaba.
Zekice bir cevapZaten dolma yerken bunun bir sarma olduğu aklıma gelecek artık:)