ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Mis gibi portakallı anne keki isteyen:)Çok güzel bir kek.Eski keklerin tadı var.Eski kekler daha güzeldi sanki o bakımdan.Bunun özelliği elle çırpılıyor.Mikser kullanmıyoruz.Tepsinin ebatı 30×31.Çok küçük kalıpta içi pişmeyebilir.

PORTAKALLI ANNE KEKİ

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal rendesi
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta elle güzelce çırpılır.Portakal suyu,portakal rendesi ve sıvıyağ eklenip karıştırılır.Un,kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır. Sıvıyağla yağlanmış tepsiye dökülüp kek ayarında pişirilir.

Son düzenleme:
Offf nasil da canim cekti kek in her turlusune bayilirim

Yalniz ben kuru incir ve siyah kuru uzum robottan cekip ekledim.azcik esmer kek oldu.
ama ellerine saglik adra super oldu.

Yalniz ben kuru incir ve siyah kuru uzum robottan cekip ekledim.azcik esmer kek oldu.
ama ellerine saglik adra super oldu.
Cevabı vermişsin:)Bana koyu göründü demekki incir ve üzümdenmiş.Daha vitaminli olmuş. Rica ederim canım afiyet olsun.

Ellerine sağlık şimdiki yeni yiyeceklerde o tad yok artık. Eskiden annem de şöyle birsey yapardı ben çok küçükken bayat ekmekleri dilim dilim kedeser uzerine yağ. Yoğurt birde yumurta surerdi fırına verirdi şimdi tam hatırlamıyorum ama tadı çok güzeldi.Yumurtalı ekmek değil bu daha değişik birseydi.

Ara kek yapmışsın ay çok severim anne keki nedense benim yaptığımda annesini çok farklı oluyor ya el lezzeti de var galiba seninki güzeldir eminim eline saglik

Teşekkür ederim canım.Gerçekten şimdiki kekler eskiden yediklerim gibi değil.Ama eskinin lezzetini bu kekte buldum.Belki de elle karıştırmak işin püf noktası:)Dediğin ekmek yumurtalı ekmeğin fırın versiyonu galiba.Bazen ben de yaparım öyle.Hafif oluyor.Bak bir de böylesi var.Ekmeklere tereyağ sürüyorum.Peynir,maydanoz,yumurtayı karıştırıp ekmeklerin üzerine yayıyorum. Üzerine de kaşar peyniri.Güzel oluyor.Ramazanda sahurda baya yaptım.

Ara kek yapmışsın ay çok severim anne keki nedense benim yaptığımda annesini çok farklı oluyor ya el lezzeti de var galiba seninki güzeldir eminim eline saglik
Evet yaptım canım istiyormusun?Ne varsa annelerden var zaten.Onların elinin değdiği herşey güzel olur.Beğendim ben bu keki:)

Yok canım bu değil. üzeri beyaz oluyordu annem de unutmuş artık. Sana yağ ve yoğurt oluyordu heralde ama tam hatırlamıyorum sadece görüntüsü gozumun önünde.

Keki görünce hasta olduğunu kaçırmışım canım.Çok geçmiş olsun.Ciddi birşey değildir inşallah.
Sagolasin canim.grip bogaz agrisi.zaten yatip dinlenemiyorsun ufaklik olunca o da hasta miz miz.sukur idare ediyruz.

Yok canım bu değil. üzeri beyaz oluyordu annem de unutmuş artık. Sana yağ ve yoğurt oluyordu heralde ama tam hatırlamıyorum sadece görüntüsü gozumun önünde.
Bak ben de merak ettim şimdi:)

Sagolasin canim.grip bogaz agrisi.zaten yatip dinlenemiyorsun ufaklik olunca o da hasta miz miz.sukur idare ediyruz.
Salgın varmış canım.Dikkat et kendine.

Bende ikisinin karışımı birşey yapıyorum.Bayat ekmek böreği.1 bardak süt,2 yumurta,yarım bardak yağ karıştırıyorum.Dilimlenmiş ekmeklerin borcama diziyorum,üzerine peynir serpip karışımı ekliyorum,( fırına koymadan önce 1 saat kadar beklese daha iyi sosu emiyor)fırından çıkma yakını da ince dilim kaşar ekliyorum.Hem bayat ekmek değerleniyor,hemde yufkasız da,kolayca börek yemiş oluyoruz.

Kahvaltıda krep benzeri cılta vardı:)Biz cılta diyoruz.Krep gibi içinde yağ yok.Tavaya yağ koyup pişiriliyor.Krep bana hamurumsu geliyor yağsız piştiği için.Bunu daha çok seviyorum.Reçelle güzel gidiyor.Ölçü vermiyorum.Kişi sayısına göre malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.

CILTA

MALZEMELER

Yumurta
Un
Kabartma tozu(Çay kaşığının ucuyla)
Su
Tuz

YAPILIŞI

Malzemelerin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde edilir.Kızgın yağa kaşık yardımıyla dökülüp arkalı önlü pişirilir.

Çok güzel bir tarifmiş.Bizde bayat ekmek çok oluyor.Bu şekilde değerlendirebilirim.Teşekkürler canım.

Çok güzel bir tarifmiş.Bizde bayat ekmek çok oluyor.Bu şekilde değerlendirebilirim.Teşekkürler canım.
Beğeneceğinden eminim.İlk yapışımda ekmekler değerlensin diye yemeğin yanına yapmıştım.Evdekiler yemeği bırakıp,onu yediler,çok beğendiler.Her öğün yenilecek bir börek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…