ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Selamlar.

Biberli ekmeği duyanlarınız vardır.Yazın Adana'dan misafirlerimiz gelmişti.Çok methetmişlerdi oralarda sık yapılırmış.Ben de merak ediyordum ve hazır bu kadar methedilmişken yapıp denemiştim.Ama mesela ben bunu misafire yapmam.Ya da poğaça gibi yapıp yemem.Sabah kahvaltısında peynirin,zeytinin yanına ekmek niyetine olabilir.Gerçi ikincide de yapmadım onu da diyeyim.İsterseniz de yapmaya bilirsiniz. Şaka şaka.Sevenleri yapsın yesin.

BİBERLİ EKMEK

MALZEMELER

1 bardak ılık süt,
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz,
Un.
ÜST MALZEMESİ

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Nane
Kekik
Pulbiber
Kimyon
Susam
Tuz

YAPILIŞI

Süt,su ve maya karıştırılır.Diğer malzemeler eklenir.Aldığı kadar un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Sıcak bir yerde üstü örtülüp 1 saat mayalandırılır.Yarım çay bardağı sıvıyağda yemeklik doğranmış soğan çok az pişirilir.Kabukları soyulup doğranmış domates eklenir.Az piştikten sonra biber salçası ve domates salçası eklenip çok az çevrilir.Sonra altını kapatılıp rondodan geçirilir.Nane,kekik,pulbiber,kimyon,susam ve tuz eklenir.Yağlı kağıt serilmiş tepside sıvıyağ yardımıyla yuvarlak hamurlar açılır.Salçalı karışım üzerine sürülüp pişirilir.(Bazılarının karışımına peynir ekleyip pişirdim.İsteğe bağlı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yedikten sonra biraz da güzelleşelim dimi.On günde yüz toparlayıcı ve cildi beyazlaştırıcı maske istermisiniz?Benim yüzümde şu an bu maske mevcut:)Yumurtalı yumurtalı yazıyorum size.Ama içine limon koyulduğu için pek kokmuyor söyleyeyim.Siyah noktaları da çıkarıyormuş peçeteyle birlikte.Dün Şems Arslan verdi.Bu maskeleri denemeye üşeniliyor biliyorum ama sonra ah vah dememek için yapmak lazım.Ne varsa doğal ürünlerde var.Bir de hani yüzümüze saf zeytinyağı süreriz ya çok yanlışmış.Zeytinyağına hafif su ekleyip yüzümüze sürmeliymişiz.

YÜZ TOPARLAYICI CİLT BEYAZLAŞTIRICI MASKE

1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı limon suyu
Peçete

Yumurta akını ve yumurta sarısını ayrı kaplarda çırpıyoruz.İçlerine yarımşar çay kaşığı limon suyu ekliyoruz.Temiz yüzümüze göz altlarımız da dahil yumurta akını sürüp üzerine peçete yapıştırıyoruz.Üzerine tekrar yumurta akı sürüp yumurta akı kuruyunca peçeteyi yavaşça çıkarıyoruz.Ilık suyla yıkayıp bu sefer yumurta sarısını sürüp 20-25 dakika kuruyuncaya kadar bekliyoruz.Kuruyunca ılık suyla yıkıyoruz.

Son düzenleme:
Bizim burada yapılır misafire :) çok severim ben de .

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim burada yapılır misafire :) çok severim ben de .
Bize göre değil galiba canım.Yani önüme gelirse yerim ama kendim ikinciye yapmam.Zevkler renkler meselesi işte.

Şimdi böyle deyince tadını merak etmiştim,pizza tarzı gibi olur sanmıştım.Şimdi düşüncem değişti
Pek pizza tarzı değil deynepnaz.Pişmiş salçalı ekmek gibi düşün.Ama ben beğenmem sen beğenirsin hiç belli olmaz.Çünkü sevenleri çok var biliyorum.Çok beğenmediğim birşeyi de size aa bakın çok güzel oldu mutlaka deneyin demek istemiyorum.İçimdeki neyse o:)

Öğlen yemeğinde lahmacun vardı.Hamur açıp yaptım.İçi de lahmacun böreğindeki iç.Lahmacun yaparken dana kıymayla koyun veya kuzu kıymasını yarı yarıya koyarsanız daha lezzetli oluyor.Dışarıda yediğiniz lahmacun tadını böyle yakalayabilirsiniz.

Bize göre değil galiba canım.Yani önüme gelirse yerim ama kendim ikinciye yapmam.Zevkler renkler meselesi işte.
Biz kuru soğan da koyariz. Adana ve Mersin de çok sevilir hele hafif acili ise.

Biz kuru soğan da koyariz. Adana ve Mersin de çok sevilir hele hafif acili ise.
Aaa skandal.Anlatımda var ama malzeme listesinde soğanı unutmuşum.Soğan ben de koydum.Sen de o taraftasın galiba canım:)Belki bir gün o tarafa gelirsem senin elinden yerim ve çok daha severim ne dersin.

Aaa skandal.Anlatımda var ama malzeme listesinde soğanı unutmuşum.Soğan ben de koydum.Sen de o taraftasın galiba canım:)Belki bir gün o tarafa gelirsem senin elinden yerim ve çok daha severim ne dersin.
Mersin deyim. Aslında fark ettim soğan olması gerekti diye ama demek ki tarifi veren soğan sevmiyormus dedim kendi kendime. Seversin belli mi olur

Lahmacunu evde pişirmek zor olmuyor mu.Iç harcini evde hazırlayıp mahalle fırınana veriyoruz biz harcı bizden hamuru onlardan.

Mersin deyim. Aslında fark ettim soğan olması gerekti diye ama demek ki tarifi veren soğan sevmiyormus dedim kendi kendime. Seversin belli mi olur
Mersin'liye çattım iyi mi?Mersin'liye hiç biberli ekmeği sevmedim denir mi yahu.Yok tarifleri araştırıp aslına uygun yapmaya çalışırım.Soğansız hiç birşeye benzemez.Soğan tad veriyor ona.

ayy dizideki gibi aynı cnm harikasın diyetim bitsin yapıcam bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…