ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Beğeneceğinden eminim.İlk yapışımda ekmekler değerlensin diye yemeğin yanına yapmıştım.Evdekiler yemeği bırakıp,onu yediler,çok beğendiler.Her öğün yenilecek bir börek.
Ben de eminim.Bazen insan yemekten bıkıyor böyle aperatif tarifler arıyor.Aniden gelen misafire bile yapılabilir.Kesinlikle deneyeceğim.

Karnıbahar pek sevilen bir sebze değildir.Yumurtaya bulayıp kızartanlar var ama onu sevmiyorum.Bu şekilde çok lezzetli oldu.Haşlanmadığı için de vitamini içinde kaldı.Gerçi vitamini içinde kalsa ne olur sonuçta kızartma ama olsun.

MISIR UNLU KEKİKLİ KARNIBAHAR

MALZEMELER

Karnıbahar
Mısır unu
Kekik
Kimyon (Ben koymadım)
Tuz
Yoğurt
Sarımsak

YAPILIŞI

Derin bir kaba yıkanmış parçalara ayrılmış karnıbahar koyulur.Üstüne bolca mısır unu,kekik,kimyon ve tuz eklenip karıştırılır ve bol kızgın yağda kızartılır.Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.

Not:Arzuya göre üzerine tereyağında yakılmış toz kırmızı biber de eklenebilir.

Son düzenleme:
hafta sonlari annem kahvaltida cok yapardi ellerine saglik canim

karnibahari cok seviyorum evdekiler yemedi icin bende nadir yapip mahrum kaliyorum
ellerine saglik

hafta sonlari annem kahvaltida cok yapardi ellerine saglik canim
Teşekkürler rabia'cığım.
karnibahari cok seviyorum evdekiler yemedi icin bende nadir yapip mahrum kaliyorum
ellerine saglik
Bu karnıbahar da hiç sevilmiyor:)Sen de kendine az yap canım niye mahrum kalıyorsun.Bu şekilde minik bir karnıbahar alıp pişirebilirsin.

Oooo, maşallah, nerde bu bizim bayanlar derken seni burda buldum en azından, ellerine emeğine sağlık... Sayfalar arasında fazla kaybolmasam iyi olacak, her şey çok dadlu

Oooo, maşallah, nerde bu bizim bayanlar derken seni burda buldum en azından, ellerine emeğine sağlık... Sayfalar arasında fazla kaybolmasam iyi olacak, her şey çok dadlu
Muko naber nasılsın canım.Napıyorsun?Neler görüyorum öyle.Hayırlı olsun hamileliğin.

Çok şükür iyiyim canım, uğraşıyoruz, aynen gördüğün gibi sağol :)

Sen ne alemdesin, herkes tüymüş bir sen kalmışsın gibi buralar :)

Çok şükür iyiyim canım, uğraşıyoruz, aynen gördüğün gibi sağol :)

Sen ne alemdesin, herkes tüymüş bir sen kalmışsın gibi buralar :)
Ben de iyiyim canım.Bildiğin gibi yemeklerle haşır neşirim:)Onlar burayı pek kullanamıyor.Senin yolun bebek dolayısıyla düştü galiba:)

Ara sıra bakıyorum sayfada mesaj görmüyorum, evet biraz da bebek dolayısıyla bazen giriş yaparak bazen yapmadan ziyaretçiyim sitede :) Az önce senin profilden buraya geldim işte baktım aktifsin :) Herkes iyi mi bari haberin var mı??

Hamilelik grupları var oradan baya faydalanabilirsin.Ben hep buradayım:)Seviyorum bu siteyi.İyiler görüşüyorum adaşınla:)

Eline sağlık bizde karnabahar Kızartmasi yaparsak haslamadan kizartiyoruz daha güzel oluyor.

Eline sağlık bizde karnabahar Kızartmasi yaparsak haslamadan kizartiyoruz daha güzel oluyor.
Sağol canım.Haşlanmadan da gayet güzel oluyor.Zaten içine sarımsaklı yoğurdun girdiği hiçbir sebzenin kötü olma ihtimali yok.

Teşekkürler rabia'cığım.

Bu karnıbahar da hiç sevilmiyor:)Sen de kendine az yap canım niye mahrum kalıyorsun.Bu şekilde minik bir karnıbahar alıp pişirebilirsin.
bende anlamiyorum neden sevilmiyor cok lezzetli ve saglikli bir sebze
tek kendim icin yapmaya üseniyorum senede 2 defa yapiyorum yada disarda mücverini buldummu kacirmiyorum

allahıım cok güzel tarifler bayıldım aç karnım bakınca doydu gibi bişey oldu ama doymadı :// harikasınızz sizin burcunuz nedir

bende anlamiyorum neden sevilmiyor cok lezzetli ve saglikli bir sebze
tek kendim icin yapmaya üseniyorum senede 2 defa yapiyorum yada disarda mücverini buldummu kacirmiyorum
Tembel rabia.

allahıım cok güzel tarifler bayıldım aç karnım bakınca doydu gibi bişey oldu ama doymadı :// harikasınızz sizin burcunuz nedir
Beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim.Boğa burcuyum.

Kanal 7'de muhakkak izlemişsinizdir Feridun Konak diye bir doktor var.Adam doktorluktan cilt uzmanlığına kadar her bilgiye sahip:)Ev yapımı sirke tarifleri meşhur.Biz de yazın kiraz sirkesini yapmıştık.Size limon sirkesi tarifini vereceğim.Hergün içermiş bu sirkeyi.Zayıflamaya da yararı varmış.Hazırları gibi boğazı yakmıyor diyor.Portakal,greyfurt,ananas,çilek,kivi,elma her türlü meyveden olur.Su olarak kaynatılıp soğutulmuş veya kaliteli bir su kullanabilirsiniz.Ben de deneyeceğim.

LİMON SİRKESİ

1 kilo limon
4 litre su
1 çay bardağı kaliteli sirke
1 çorba kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI

Limonun kabukları soyulup doğranıp cam kavanoza koyulur.Üzerine su,sirke ve tuz eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.Üzeri bezle kapatılıp poşet lastiğiyle sıkıştırılır.(Kapak kapatılmaz.)Her gün tahta kaşıkla bir kere karıştırılır.15-20 sonra sirkeniz hazır.Her gün bir su bardağı suya bir kahve fincanı eklenip içilir.

Son düzenleme:
Bu tarifin detaylı resimleri yoktu.Bugün yapmışken resimledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…