Ben de eminim.Beğeneceğinden eminim.İlk yapışımda ekmekler değerlensin diye yemeğin yanına yapmıştım.Evdekiler yemeği bırakıp,onu yediler,çok beğendiler.Her öğün yenilecek bir börek.
hafta sonlari annem kahvaltida cok yapardi ellerine saglik canimKahvaltıda krep benzeri cılta vardı:)Biz cılta diyoruz.Krep gibi içinde yağ yok.Tavaya yağ koyup pişiriliyor.Krep bana hamurumsu geliyor yağsız piştiği için.Bunu daha çok seviyorum.Reçelle güzel gidiyor.Ölçü vermiyorum.Kişi sayısına göre malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
CILTA
MALZEMELER
Yumurta
Un
Kabartma tozu(Çay kaşığının ucuyla)
Su
Tuz
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde edilir.Kızgın yağa kaşık yardımıyla dökülüp arkalı önlü pişirilir.
Eki Görüntüle 1738652
Eki Görüntüle 1738657
karnibahari cok seviyorum evdekiler yemedi icin bende nadir yapip mahrum kaliyorumKarnıbahar pek sevilen bir sebze değildir.Yumurtaya bulayıp kızartanlar var ama onu sevmiyorum.Bu şekilde çok lezzetli oldu.Haşlanmadığı için de vitamini içinde kaldı.Gerçi vitamini içinde kalsa ne olur sonuçta kızartma ama olsun.
MISIR UNLU KEKİKLİ KARNIBAHAR
MALZEMELER
Karnıbahar
Mısır unu
Kekik
Kimyon (Ben koymadım)
Tuz
Yoğurt
Sarımsak
YAPILIŞI
Derin bir kaba yıkanmış parçalara ayrılmış karnıbahar koyulur.Üstüne bolca mısır unu,kekik,kimyon ve tuz eklenip karıştırılır ve bol kızgın yağda kızartılır.Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.
Not:Arzuya göre üzerine tereyağında yakılmış toz kırmızı biber de eklenebilir.
Eki Görüntüle 1738785
Eki Görüntüle 1738810
Eki Görüntüle 1738787
Eki Görüntüle 1738788
Eki Görüntüle 1738790
Teşekkürler rabia'cığım.hafta sonlari annem kahvaltida cok yapardi ellerine saglik canim
Bu karnıbahar da hiç sevilmiyor:)Sen de kendine az yap canım niye mahrum kalıyorsun.Bu şekilde minik bir karnıbahar alıp pişirebilirsin.karnibahari cok seviyorum evdekiler yemedi icin bende nadir yapip mahrum kaliyorum
ellerine saglik
Muko naber nasılsın canım.Oooo, maşallah, nerde bu bizim bayanlar derken seni burda buldum en azından, ellerine emeğine sağlık... Sayfalar arasında fazla kaybolmasam iyi olacak, her şey çok dadlu
Ben de iyiyim canım.Bildiğin gibi yemeklerle haşır neşirim:)Onlar burayı pek kullanamıyor.Çok şükür iyiyim canım, uğraşıyoruz, aynen gördüğün gibi sağol :)
Sen ne alemdesin, herkes tüymüş bir sen kalmışsın gibi buralar :)
Hamilelik grupları var oradan baya faydalanabilirsin.Ben hep buradayım:)Seviyorum bu siteyi.İyiler görüşüyorum adaşınla:)Ara sıra bakıyorum sayfada mesaj görmüyorum, evet biraz da bebek dolayısıyla bazen giriş yaparak bazen yapmadan ziyaretçiyim sitede :) Az önce senin profilden buraya geldim işte baktım aktifsin :) Herkes iyi mi bari haberin var mı??
Karnıbahar pek sevilen bir sebze değildir.Yumurtaya bulayıp kızartanlar var ama onu sevmiyorum.Bu şekilde çok lezzetli oldu.Haşlanmadığı için de vitamini içinde kaldı.Gerçi vitamini içinde kalsa ne olur sonuçta kızartma ama olsun.
MISIR UNLU KEKİKLİ KARNIBAHAR
MALZEMELER
Karnıbahar
Mısır unu
Kekik
Kimyon (Ben koymadım)
Tuz
Yoğurt
Sarımsak
YAPILIŞI
Derin bir kaba yıkanmış parçalara ayrılmış karnıbahar koyulur.Üstüne bolca mısır unu,kekik,kimyon ve tuz eklenip karıştırılır ve bol kızgın yağda kızartılır.Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp afiyetle yenir.
Not:Arzuya göre üzerine tereyağında yakılmış toz kırmızı biber de eklenebilir.
Eki Görüntüle 1738785
Eki Görüntüle 1738810
Eki Görüntüle 1738787
Eki Görüntüle 1738788
Eki Görüntüle 1738790
Sağol canım.Eline sağlık bizde karnabahar Kızartmasi yaparsak haslamadan kizartiyoruz daha güzel oluyor.
bende anlamiyorum neden sevilmiyor cok lezzetli ve saglikli bir sebzeTeşekkürler rabia'cığım.
Bu karnıbahar da hiç sevilmiyor:)Sen de kendine az yap canım niye mahrum kalıyorsun.Bu şekilde minik bir karnıbahar alıp pişirebilirsin.
Tembel rabia.bende anlamiyorum neden sevilmiyor cok lezzetli ve saglikli bir sebze
tek kendim icin yapmaya üseniyorumsenede 2 defa yapiyorum yada disarda mücverini buldummu kacirmiyorum
Beğenmenize sevindim.Teşekkür ederim.allahıım cok güzel tarifler bayıldım aç karnım bakınca doydu gibi bişey oldu ama doymadı :// harikasınızz sizin burcunuz nedir
Bu tarifin detaylı resimleri yoktu.Bugün yapmışken resimledim.Soğuk ve yağmurlu bir günden merhaba.Güzel bir tarifim var yine.Tahinli çıtır yufka.Çayın yanında güzel gider:)
TAHİNLİ ÇITIR YUFKA
MALZEMELER
1 kilo yufka
1 bardak tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 bardak şeker
Fındık
YAPILIŞI
Bir adet yufka serilir.Tahin,şeker ve sıvıyağ karıştırıp yufkanın üzerine yayılır.Fındık serpilir.Bir yufka daha serilip karışım tekrar yayılıp fındık serpilir ve sıkıca rulo yapılır.Yufkalar verey kesilir.Aynı işlem yufkalar bitene kadar devam edilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir.(Pişerken tahinler akabilir sorun yok:)
Eki Görüntüle 1703351
Eki Görüntüle 1703352
simdi cikmam lazimTembel rabia.