ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ben yedim o tatlıdan Ramazanda tüm site dışarıya masalar kurmuştuk , orada getirmişlerdi . Pek güzel yemiştim valla , bir çıtırımsılık vardı , ayyy bak canım çekti
Ne güzel bayılıyorum ramazanda sokakta sofra kuranlara.Evet çok çıtırımsı gerçekten.Bir dahaki ramazanı bekleyeceksin galiba.

İyi pazarlar.

Hava buz gibi. Hiç dışarı çıkmayın.Oturun sıcacık evinizde:)

Topiğinize tek kelimeyle BAYILDIMMM tarifleri teker teker yapacağım

adra bak yaptim beyti kebabini biraz fazla yogurt döktüm ama öylede cok lezzetliydi
adim adim izlicem seni sen ne yapiyon bende yapip resmini eklicem görüntü lahmacunun gibi olsa bile

Rabia sende baya gelişmeler görüyorum.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Aman yapamadıklarını ekleme kariyerime zarar verirsin sonra. Takıl bana hayatını yaşa.

bu resimler niye cifter cikti
Boşver çift olsun.Zengin duruyor.

adram harikasın aynısı olmuş gerçekten :) eline sağlık.. tadı nasıldı peki? bende bi yapayım dedim çok merak etmiştim dizide ballandıra ballandıra anlattıkları için ama pirinç unu falan olunca vazgeçmiştim kötü falan olursa diye...
dizidekiler biraz daha inceydi.. sanırım kushi bez ile sıktığı için ince oluyordu...
sende kushi gibi sinirli sinirli sıkıp sıkıp heryeri batırmasaydın

Tadı da süper canım.Dün akşam o tabaktakilerin hepsi bitti:)Yeğenin telefon açtı daha yok mu diye.Benimki biraz kalın oldu.O şişenin ucu biraz kalın ya.Poşete koyup yapsam daha ince yaparım.Çıtır çıtır çok güzel.Yok ben gayet sakin yaptım batmadı bir yer.

bende deneyeyim ozaman, halka tatlısını andırıyor yapılışı da.. tarçın falan da eminim güzel bir aroma katmıştır.. zaten hintliler aşırı baharata düşkün olurlar... tatlıda bile baharat kullanmışlar

Evet halka tatlısına benziyor canım.Tarçın yok içinde zerdaçal var.Ama tarçın da katılabilir.Evet baharatlara çok düşkün olduklarını biliyorum.Köri,zerdaçal çok kullanıyorlar.Şerbetli tatlı seviyorsan beğenirsin.Ben artık sık sık yaparım.Evdekiler de beğendi çünkü.

Selamlar.

Meyveli bir tatlıyla karşınızdayım.Benim meyveli tatlılara karşı bir önyargım vardır.Hiç yapmadım sevmem de.Kayısıyla,incirle yapılan tatlılar da hoşuma gitmez.Ama ayva tatlısının görüntüsü ve övgüleri sonucu adra yık önyargılarını dedim ve bir ayva tatlısı yapayım diye mutfağa koştum.Ayvaları bir güzel ayıkladım bir buçuk saate yakın gidip gelip kontrol edip pişirdim.Uğraştım yani.Güzelce soğuttum ve süsledim ve sıra tadma kısmına geldi.Bir çatal aldım ve sonuç şu:Ne fuzuli birşey bu ayva tatlısı yahu.Bu mu yani o kadar övülen tatlı.Sonuç şu ki meyveden tatlı olmaz.Benim damak tadıma uygun değil.Al eline orjinal haliyle ye mis gibi.Ama ben yine de sevenleri varsa tarifi paylaşıyorum.Gıda boyası kullanmadım kabuklar ve çekirdekleri ayvaya renk verdi.Aşama aşama renklenmesini fotoğrafladım.Zaten bu tatlıda sevdiğim tek şey rengi oldu.

AYVA TATLISI

MALZEMELER

1 kilo ayva (Yaklaşık 4 orta boy)
3,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kaymak
Ceviz

YAPILIŞI

Aynalar yıkanıp ortadan ikiye kesilip orta kısımları çıkarılır ve kabukları soyulur.Kabuklarının yarısından fazlası ve çekirdekleri ayrılır.Tencereye ayvalar koyulup çekirdekleri ve kabukları eklenir.Su ilave edilip 5 dakika kaynatılır.Sonra şeker ilave edilip en kısık ateşte bir buçuk saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Taşabilir kapağı biraz açık tutun.)Soğuyunca kaymak ve cevizle servis edilir.Afiyet olsun:)

Son düzenleme:
Bende pek meyve tatlısı sevmem meyve şekerine şeker eklemek garip yani neyse ama ayva tatlısı güzeldir birde kabak tatlısıni severim güzel oluyorlar eline sağlık adra

Bende pek meyve tatlısı sevmem meyve şekerine şeker eklemek garip yani neyse ama ayva tatlısı güzeldir birde kabak tatlısıni severim güzel oluyorlar eline sağlık adra
Yok ben sevmedim bu tatlıyı.Saçma sapan birşey yani.Bak kabak tatlısını ben de severim canım.Ama o meyve sayılmaz.Tuzlu o.

Sağol canım.

Yok ben sevmedim bu tatlıyı.Saçma sapan birşey yani.Bak kabak tatlısını ben de severim canım.Ama o meyve sayılmaz.Tuzlu o.

Sağol canım.
Tamam'ı sen öyle dersen öyledir adra damak tadı ya bazı insanlar hamurlu Şerbetli tatlı sevmez mesela ki biz onlardan degiliz

Aynen ben de sevmem meyve tatlısıni :) seftaliye falan yoğurt dok ye daha güzel olur. En iyisi baklava dimi

Tamam'ı sen öyle dersen öyledir adra damak tadı ya bazı insanlar hamurlu Şerbetli tatlı sevmez mesela ki biz onlardan degiliz
Öyle tabi nokta bitti.Kesinlikle öyle değiliz.Meyve tatlıları dışında hepsini yerim valla hiç acımam.
Aynen ben de sevmem meyve tatlısıni :) seftaliye falan yoğurt dok ye daha güzel olur. En iyisi baklava dimi
Evet bulca o neydi öyle ya kabus gibi.Kesinlikle baklava bir numara. Neyseki yiyecek birini buldum.Annem ehh diyince bir sevindim bir sevindim ziyan olmayacak diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…