Ne güzel bayılıyorum ramazanda sokakta sofra kuranlara.Evet çok çıtırımsı gerçekten.Ben yedim o tatlıdan Ramazanda tüm site dışarıya masalar kurmuştuk , orada getirmişlerdi . Pek güzel yemiştim valla , bir çıtırımsılık vardı , ayyy bak canım çekti
Teşekkür ederim.Beğendiğinize çok sevindim.Topiğinize tek kelimeyle BAYILDIMMM tarifleri teker teker yapacağım
Rabia sende baya gelişmeler görüyorum.adra bak yaptim beyti kebabinibiraz fazla yogurt döktüm ama öylede cok lezzetliydi
adim adim izlicem senisen ne yapiyon bende yapip resmini eklicem görüntü lahmacunun gibi olsa bile
Eki Görüntüle 1734555 Eki Görüntüle 1734555
Boşver çift olsun.Zengin duruyor.bu resimler niye cifter cikti
Selamlar.
@_VUSLAT bak ne yaptım.
Türk mutfağından sonra Hint mutfağına da el attım.Malum şu sıralar televizyonda Hint dizisi rüzgarı var.Dizide de devamlı bu tatlıdan yapıyorlar.Bayılıyorlar tatlı yemeye.Ben de merak ettim neymiş bu tatlı diye araştırdım ve yaptım.Çok da iyi yapmışım çok güzel oldu çıtır çıtır. Bizim tulumba tatlısına benziyor.Kimileri sıkma torbası kullanmış ama ben A101'de satılan resimdeki içeceğin kabını kullandım çok kolay oldu.Hamuru mayalarken benim kullandığım gibi ucu sivri bir kab kullanırsanız sıkma şişesine koyması çok kolay olur.
JALEBİ (HİNT TATLISI)
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su+Yarım su bardağının yarısı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
ŞERBET MALZEMELERİ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Un,nişasta,yoğurt,kabartma tozu ve zerdeçal derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık su dökülür ve akışkan bir hamur elde edilir.(Hamur ne cıvık olacak ne çok katı.Kaşıktan kolayca akacak.)Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde bir saat mayalandırılır.Bu arada şerbet hazırlanır.15-20 dakika kaynatılıp ağdalı bir şerbet elde edilir.Şerbet ılıtılır.Sonra mayalanan hamur sıkma kabına koyulup kızgın yağda şekil verilir.(Yağın kızgın olması lazım)Kızaran jalebiler hemen şerbete atılır.2-3 dakika şerbetin içinde bekletilip tabağa alınır.Afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1733776
Eki Görüntüle 1733777
Eki Görüntüle 1733779
Eki Görüntüle 1733780
Eki Görüntüle 1733781
Eki Görüntüle 1733783
Eki Görüntüle 1733784
Eki Görüntüle 1733787
Eki Görüntüle 1733812
Eki Görüntüle 1733792
Eki Görüntüle 1733794
Tadı da süper canım.Dün akşam o tabaktakilerin hepsi bitti:)Yeğenin telefon açtı daha yok mu diye.adram harikasın aynısı olmuş gerçekten :) eline sağlık.. tadı nasıldı peki? bende bi yapayım dedim çok merak etmiştim dizide ballandıra ballandıra anlattıkları için ama pirinç unu falan olunca vazgeçmiştim kötü falan olursa diye...
dizidekiler biraz daha inceydi.. sanırım kushi bez ile sıktığı için ince oluyordu...
sende kushi gibi sinirli sinirli sıkıp sıkıp heryeri batırmasaydın
Tadı da süper canım.Dün akşam o tabaktakilerin hepsi bitti:)Yeğenin telefon açtı daha yok mu diye.Benimki biraz kalın oldu.O şişenin ucu biraz kalın ya.Poşete koyup yapsam daha ince yaparım.Çıtır çıtır çok güzel.Yok ben gayet sakin yaptım batmadı bir yer.
Evet halka tatlısına benziyor canım.Tarçın yok içinde zerdaçal var.Ama tarçın da katılabilir.Evet baharatlara çok düşkün olduklarını biliyorum.Köri,zerdaçal çok kullanıyorlar.Şerbetli tatlı seviyorsan beğenirsin.bende deneyeyim ozaman, halka tatlısını andırıyor yapılışı da.. tarçın falan da eminim güzel bir aroma katmıştır.. zaten hintliler aşırı baharata düşkün olurlar... tatlıda bile baharat kullanmışlar
Bende pek meyve tatlısı sevmem meyve şekerine şeker eklemek garip yaniSelamlar.
Meyveli bir tatlıyla karşınızdayım.Benim meyveli tatlılara karşı bir önyargım vardır.Hiç yapmadım sevmem de.Kayısıyla,incirle yapılan tatlılar da hoşuma gitmez.Ama ayva tatlısının görüntüsü ve övgüleri sonucu adra yık önyargılarını dedim ve bir ayva tatlısı yapayım diye mutfağa koştum.Ayvaları bir güzel ayıkladım bir buçuk saate yakın gidip gelip kontrol edip pişirdim.Uğraştım yani. Güzelce soğuttum ve süsledim ve sıra tadma kısmına geldi.Bir çatal aldım ve sonuç şu:Ne fuzuli birşey bu ayva tatlısı yahu. Bu mu yani o kadar övülen tatlı.Sonuç şu ki meyveden tatlı olmaz. Benim damak tadima uygun değil.Al eline orjinal haliyle ye mis gibi.Ama ben yine de sevenleri varsa tarifi paylaşıyorum. Gıda boyası kullanmadım kabuklar ve çekirdekleri ayvaya renk verdi.Aşama aşama renklenmesini fotoğrafladım.Bu tatlıda sevdiğim tek şey rengi oldu.
AYVA TATLISI
MALZEMELER
1 kilo ayva
3,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kaymak
Ceviz
YAPILIŞI
Aynalar yıkanıp ortadan ikiye kesilip orta kısımları çıkarılır ve kabukları soyulur.Kabuklarının yarısından fazlası ve çekirdekleri ayrılır.Tencereye ayvalar koyulup çekirdekleri ve kabukları eklenir.Su ilave edilip 5 dakika kaynatılır.Sonra şeker ilave edilip en kısık ateşte bir buçuk saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğuyunca kaymak ve cevizle servis edilir.Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1735179
Eki Görüntüle 1735181
Eki Görüntüle 1735182
Eki Görüntüle 1735183
Eki Görüntüle 1735184
Eki Görüntüle 1735185
Eki Görüntüle 1735186
Yok ben sevmedim bu tatlıyı.Bende pek meyve tatlısı sevmem meyve şekerine şeker eklemek garip yanineyse ama ayva tatlısı güzeldir birde kabak tatlısıni severim güzel oluyorlar eline sağlık adra
Tamam'ı sen öyle dersen öyledir adraYok ben sevmedim bu tatlıyı.Saçma sapan birşey yani. Bak kabak tatlısını ben de severim canım.Ama o meyve sayılmaz.Tuzlu o.
Sağol canım.
Aynen ben de sevmem meyve tatlısıni :) seftaliye falan yoğurt dok ye daha güzel olur. En iyisi baklava dimiSelamlar.
Meyveli bir tatlıyla karşınızdayım.Benim meyveli tatlılara karşı bir önyargım vardır.Hiç yapmadım sevmem de.Kayısıyla,incirle yapılan tatlılar da hoşuma gitmez.Ama ayva tatlısının görüntüsü ve övgüleri sonucu adra yık önyargılarını dedim ve bir ayva tatlısı yapayım diye mutfağa koştum.Ayvaları bir güzel ayıkladım bir buçuk saate yakın gidip gelip kontrol edip pişirdim.Uğraştım yani. Güzelce soğuttum ve süsledim ve sıra tadma kısmına geldi.Bir çatal aldım ve sonuç şu:Ne fuzuli birşey bu ayva tatlısı yahu. Bu mu yani o kadar övülen tatlı.Sonuç şu ki meyveden tatlı olmaz. Benim damak tadıma uygun değil.Al eline orjinal haliyle ye mis gibi.Ama ben yine de sevenleri varsa tarifi paylaşıyorum. Gıda boyası kullanmadım kabuklar ve çekirdekleri ayvaya renk verdi.Aşama aşama renklenmesini fotoğrafladım.Zaten bu tatlıda sevdiğim tek şey rengi oldu.
AYVA TATLISI
MALZEMELER
1 kilo ayva
3,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Kaymak
Ceviz
YAPILIŞI
Aynalar yıkanıp ortadan ikiye kesilip orta kısımları çıkarılır ve kabukları soyulur.Kabuklarının yarısından fazlası ve çekirdekleri ayrılır.Tencereye ayvalar koyulup çekirdekleri ve kabukları eklenir.Su ilave edilip 5 dakika kaynatılır.Sonra şeker ilave edilip en kısık ateşte bir buçuk saat kadar ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğuyunca kaymak ve cevizle servis edilir.Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1735179
Eki Görüntüle 1735181
Eki Görüntüle 1735182
Eki Görüntüle 1735183
Eki Görüntüle 1735184
Eki Görüntüle 1735185
Eki Görüntüle 1735205
Eki Görüntüle 1735186
Yaa bak evet tatlı yiyeceksen tam yiyeceksin meyve tatlısı neymişAynen ben de sevmem meyve tatlısıni :) seftaliye falan yoğurt dok ye daha güzel olur. En iyisi baklava dimi
Öyle tabi nokta bitti.Tamam'ı sen öyle dersen öyledir adradamak tadı ya bazı insanlar hamurlu Şerbetli tatlı sevmez mesela ki biz onlardan degiliz
Evet bulca o neydi öyle ya kabus gibi.Aynen ben de sevmem meyve tatlısıni :) seftaliye falan yoğurt dok ye daha güzel olur. En iyisi baklava dimi
Aynen ya meyveli tatlıymış.Yaa bak evet tatlı yiyeceksen tam yiyeceksin meyve tatlısı neymiş