- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
Evet halka tatlısına benziyor canım.Tarçın yok içinde zerdaçal var.Ama tarçın da katılabilir.Evet baharatlara çok düşkün olduklarını biliyorum.Köri,zerdaçal çok kullanıyorlar.Şerbetli tatlı seviyorsan beğenirsin.Ben artık sık sık yaparım.Evdekiler de beğendi çünkü.
Benziyor zaten.zerdeçal mı
hay gözüme emitarçına benzettim resimdekini
Benim nick zor biraz yalnız değilsin, başkaları da var
Canım nikini yazmakda sorun yok da sen çıkınca tıklıyoruz ya sondaki alt çizgiyi almıyor bazen.Almadığı için de etiket olmuyor.O bakımdan yani:)Demek atkı dokuyorsun.Ne güzel canım.Benim nick zor biraz yalnız değilsin, başkaları da varrabia01 gibi
Canım İstanbul'dan arkadşımla konuşmuştuk ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı bere yardımı yapılacakmış. Ocak sonunda teslim edilecekmiş, ben de yaparım dedim:) Yapabildiğim kadar atkı yapıcam, o yüzden gelemiyorum, yetiştirmek için:)
geçmişe bakmadım ama son sayfada jalebi yaptığını tahmin ettimKaç gündür ben de yapmayı düşünüyordum:) Khushi yedikçe canım çekiyordu Geçmişi yarın okur bulurum jalebiyi
Çok güzel görünüyor canımSelamlar.
@_VUSLAT bak ne yaptım.
Türk mutfağından sonra Hint mutfağına da el attım.Malum şu sıralar televizyonda Hint dizisi rüzgarı var.Dizide de devamlı bu tatlıdan yapıyorlar.Bayılıyorlar tatlı yemeye.Ben de merak ettim neymiş bu tatlı diye araştırdım ve yaptım.Çok da iyi yapmışım çok güzel oldu çıtır çıtır. Bizim tulumba tatlısına benziyor.Kimileri sıkma torbası kullanmış ama ben A101'de satılan resimdeki içeceğin kabını kullandım çok kolay oldu.Hamuru mayalarken benim kullandığım gibi ucu sivri bir kab kullanırsanız sıkma şişesine koyması çok kolay olur.
JALEBİ (HİNT TATLISI)
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su+Yarım su bardağının yarısı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
ŞERBET MALZEMELERİ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Un,nişasta,yoğurt,kabartma tozu ve zerdeçal derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık su dökülür ve akışkan bir hamur elde edilir.(Hamur ne cıvık olacak ne çok katı.Kaşıktan kolayca akacak.)Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde bir saat mayalandırılır.Bu arada şerbet hazırlanır.15-20 dakika kaynatılıp ağdalı bir şerbet elde edilir.Şerbet ılıtılır.Sonra mayalanan hamur sıkma kabına koyulup kızgın yağda şekil verilir.(Yağın kızgın olması lazım)Kızaran jalebiler hemen şerbete atılır.2-3 dakika şerbetin içinde bekletilip tabağa alınır.Afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1733776
Eki Görüntüle 1733777
Eki Görüntüle 1733779
Eki Görüntüle 1733780
Eki Görüntüle 1733781
Eki Görüntüle 1733783
Eki Görüntüle 1733784
Eki Görüntüle 1733787
Eki Görüntüle 1733812
Eki Görüntüle 1733792
Eki Görüntüle 1733794
Ben kakule de ekleyim diye erteliyorum, dışarı çıkıp alamadım soğuk diye:)) Şimdi daha çok canım çektiCanım nikini yazmakda sorun yok da sen çıkınca tıklıyoruz ya sondaki alt çizgiyi almıyor bazen.Almadığı için de etiket olmuyor.O bakımdan yani:)Demek atkı dokuyorsun.Ne güzel canım.Evet jalebi yaptım. Çok merak ettim nasıl birşeymiş diye deneyiverdim. Benimki biraz kalın oldu ama önemli olan tadı dimi.
Sağol canım.Çok güzel görünüyor canımEllerine sağlık
Ben kakule de ekleyim diye erteliyorum, dışarı çıkıp alamadım soğuk diye:)) Şimdi daha çok canım çekti
Allah sağlık versinhttp://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/allah-rizasi-icin-bakin.892428/unread
Bu konuya bir bakar mısınız arkadaşlar? Küçük bir çocuğun duaya ihtiyacı var.
Ben de hiç kullanmadım aslındaSağol canım.Kakule ben hiç kullanmadım.Nasıl bir tadı var bilmiyorum.Bana yabancı:)
Allah sağlık versinBen de okurum.
Ben de merak ettim.Ekle canım bakalım seninki nasıl olacak.Ben de hiç kullanmadım aslında
Hindistan'ın olmazsa olmaz baharatlarındanmış:) Yapına eklerim buraya:)
Amin.
TOST EKMEĞİ
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
4/3 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı ev yoğurdu
1 dolu su bardağı ılık su (Çok az su ilave edilebilir)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Derin bir kaba mayayı ve şekeri koyup ılık suyu ilave edip ikisini eritiyoruz.Sıvıyağı,yoğurdu,şekeri ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Unu ilave edip cıvık bir hamur elde ediyoruz.Üzerini kapatıp sıcak bir yerde mayalanana kadar bekletiyoruz.Mayalanınca tezgahta çok az yoğurup elimizle hamuru açıp rulo yapıyoruz.Yağlanmış ve unlanmış kalıba koyup üstünü örtüp yarım saat kadar tekrar mayalandırıyoruz.(Kaloriferin üstü olabilir)Hamur mayalanınca 190-200 derece fırında pişiriyoruz.Soğuyunca kalıptan çıkarıyoruz.
Eki Görüntüle 1736315
Eki Görüntüle 1736316
Eki Görüntüle 1736317
Teşekkür ederim nur'cuğum.Harikaymis bu adram yaOglumun tost ekmegini evde yaparim artik Benim bu kaliptan yok ama ya :/ En kisa zamanda boyle bi kalip edinmeliyim
Teşekkür ederim nur'cuğum.Evet evde yapmak her zaman çok sağlıklı.Hazırları ısınınca tuhaf tuhaf kokuyor.Aslında yuvarlak da yapabilirsin.O şekilde de olur.
Rica ederim canım.İnşallah beğenirsin.Mutfagima bi bakim , uygun kalip bulabilirsem yapiyim hemenYarin tost yaparim ogluma saglikli saglikli Tesekkurler canim
Yaziklar olsun.zaten tadindan belliydi.hic guzel degildi diger bilindik markalara nazaran esime demistim bu ne bicim yag bir daha alma diyeSahte yağlar arasında Bim`de satılan bu zeytinyağı da varmış.Ben de bunu saçlarıma iyi gelsin diye bol bol sürmüştüm.Emeklerime saçlarıma yazık.Sahtekar düzenbazlar.Haram olsun.
Eki Görüntüle 1737419
Ben sadece saçıma sürüyordum canım.Ama yemeklere,salatalara katanlar daha iyi anlar tadını.Bize ağır geldiği için kullanmıyoruz yemeklerde.İşin kötüsü halen satıyorlarmış.Yaziklar olsun.zaten tadindan belliydi.hic guzel degildi diger bilindik markalara nazaran esime demistim bu ne bicim yag bir daha alma diye
Ben zeytin yagi riviera ve sizma kullaniyrm.ama bu yag daHa bi agir....yazik biz ogrendik bilenler de almaz artik ins.Ben sadece saçıma sürüyordum canım.Ama yemeklere,salatalara katanlar daha iyi anlar tadını.Bize ağır geldiği için kullanmıyoruz yemeklerde.İşin kötüsü halen satıyorlarmış.
İşte sahte olduğu için sana ağır gelmiş canım.İnşallah almazlar.Yazık verilen paraya da.Ben zeytin yagi riviera ve sizma kullaniyrm.ama bu yag daHa bi agir....yazik biz ogrendik bilenler de almaz artik ins.