Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Selam canım.Bilmem buluşsak mı buluşmasak mı acaba?Kapatayım mı topiği.İstek olursa düşünürüm.Sen beni gözardı etsen de dayanamaz gelip bakarsın.Selamm adra yeni tariflerle bulusacakmiyiz ay senin yüzünden kilo aldım galiba şu topigi bir ay kapatsan süper olur yada ben seni gözardı edeyim böylece hiç bir mesajını görmem nasıl ama
Yufka yerine lavaş ekmeğiylede güzel oluyor.Altı az pişnce alt ızgarayı kapatıyorum,kuruma derdi olmuyor.Birde öyle dene istersenAdra candır gerisi heyecandır.Tuttum bu sözü.Pratik tarifleri seviyorum canım.Üç yufka denememiştim deneyeceğim mutlaka.Beğenmeniz beni mutlu ediyor.Çok teşekkür ederim.
Öyle de denemiştim canım.Gayet güzel oluyor.Hatta üç yıl evvel yapıp buraya da koymuştum.Pratiklik nerede ben orada zaten.Yufka yerine lavaş ekmeğiylede güzel oluyor.Altı az pişnce alt ızgarayı kapatıyorum,kuruma derdi olmuyor.Birde öyle dene istersen
Ay evet haklısın ben yıne acar bakarim neyse nefsin hakim olup yapmayın yemeyim ben ya hayat çok acimasizSelam canım.Bilmem buluşsak mı buluşmasak mı acaba?Kapatayım mı topiği.İstek olursa düşünürüm.Sen beni gözardı etsen de dayanamaz gelip bakarsın.
Bence de çok acımasız.Ay evet haklısın ben yıne acar bakarim neyse nefsin hakim olup yapmayın yemeyim ben ya hayat çok acimasiz
Çılgınsın adraSelamlar.
@_VUSLAT bak ne yaptım.
Türk mutfağından sonra Hint mutfağına da el attım.Malum şu sıralar televizyonda Hint dizisi rüzgarı var.Dizide de devamlı bu tatlıdan yapıyorlar.Bayılıyorlar tatlı yemeye.Ben de merak ettim neymiş bu tatlı diye araştırdım ve yaptım.Çok da iyi yapmışım çok güzel oldu çıtır çıtır.Bizim tulumba tatlısına benziyor.Kimileri sıkma torbası kullanmış ama ben A101'de resimdeki içeceğin kabını kullandım çok kolay oldu.Hamuru mayalarken benim kullandığım gibi ucu sivri bir kab kullanırsanız sıkma şişesine koyması çok kolay olur.
JALEBİ (HİNT TATLISI)
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su+Yarım su bardağının yarısı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
ŞERBET MALZEMELERİ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Un,nişasta,yoğurt,kabartma tozu ve zerdeçal derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık su dökülür ve akışkan bir hamur elde edilir.(Hamur ne cıvık olacak ne çok katı.Kaşıktan kolayca akacak.)Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde bir saat mayalandırılır.Bu arada şerbet hazırlanır.15-20 dakika kaynatılıp ağdalı bir şerbet elde edilir.Şerbet ılıtılır.Sonra mayalanan hamur sıkma kabına koyulup kızgın yağda şekil verilir.(Yağın kızgın olması lazım)Kızaran jalebiler hemen şerbete atılır.2-3 dakika şerbetin içinde bekletilip tabağa alınır.Afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1733776
Eki Görüntüle 1733777
Eki Görüntüle 1733779
Eki Görüntüle 1733780
Eki Görüntüle 1733781
Eki Görüntüle 1733783
Eki Görüntüle 1733784
Eki Görüntüle 1733787
Eki Görüntüle 1733812
Eki Görüntüle 1733792
Eki Görüntüle 1733794
Birazcık öyleyimdir.Çılgınsın adra
Bişey soracağım sana yağuşuklu. Bu dönemde derin dondurucuya ne saklayabilirim. Ispanak koydum başka ne olabilir ki ♡
Ooo süper Türk mutfağından sonra hint mutfağı süper olmuş eline koluna sağlıkSelamlar.
@_VUSLAT bak ne yaptım.
Türk mutfağından sonra Hint mutfağına da el attım.Malum şu sıralar televizyonda Hint dizisi rüzgarı var.Dizide de devamlı bu tatlıdan yapıyorlar.Bayılıyorlar tatlı yemeye.Ben de merak ettim neymiş bu tatlı diye araştırdım ve yaptım.Çok da iyi yapmışım çok güzel oldu çıtır çıtır.Bizim tulumba tatlısına benziyor.Kimileri sıkma torbası kullanmış ama ben A101'de satılan resimdeki içeceğin kabını kullandım çok kolay oldu.Hamuru mayalarken benim kullandığım gibi ucu sivri bir kab kullanırsanız sıkma şişesine koyması çok kolay olur.
JALEBİ (HİNT TATLISI)
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su+Yarım su bardağının yarısı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
ŞERBET MALZEMELERİ
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Un,nişasta,yoğurt,kabartma tozu ve zerdeçal derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık su dökülür ve akışkan bir hamur elde edilir.(Hamur ne cıvık olacak ne çok katı.Kaşıktan kolayca akacak.)Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde bir saat mayalandırılır.Bu arada şerbet hazırlanır.15-20 dakika kaynatılıp ağdalı bir şerbet elde edilir.Şerbet ılıtılır.Sonra mayalanan hamur sıkma kabına koyulup kızgın yağda şekil verilir.(Yağın kızgın olması lazım)Kızaran jalebiler hemen şerbete atılır.2-3 dakika şerbetin içinde bekletilip tabağa alınır.Afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1733776
Eki Görüntüle 1733777
Eki Görüntüle 1733779
Eki Görüntüle 1733780
Eki Görüntüle 1733781
Eki Görüntüle 1733783
Eki Görüntüle 1733784
Eki Görüntüle 1733787
Eki Görüntüle 1733812
Eki Görüntüle 1733792
Eki Görüntüle 1733794
Türk mutfağı dar geldi.Sağol canım teşekkür ederim.Ooo süper Türk mutfağından sonra hint mutfağı süper olmuş eline koluna sağlık
yaşasın adraTürk mutfağı dar geldi.Sağol canım teşekkür ederim.
Teşekkürler teşekkürler.yaşasın adra
Bende bulamadım başka bişey sana sorayım dedim ♡:) fasulye filan atmıştım kemik suyu yaptım bide kızıma bisürü :)Birazcık öyleyimdir.
Valla o işlere annem bakar Dombik`im ama nohut,kurufasülye haşlayıp atabilirsin.Pazı ve kara lahana seversen haşlayabilirsin.Balık olabilir.Çorba yapıp kavanozlarda saklayabilirsin.Yazdan bezelye,bamya,fasülye ataydın iyiydi ama.Bu mevsimde pek koyacak birşey yok.
Bu mevsimde biraz zor canım ama bak mantı,içli köfte,normal köfte,tavuk suyu da olur.Bende bulamadım başka bişey sana sorayım dedim ♡:) fasulye filan atmıştım kemik suyu yaptım bide kızıma bisürü :)
Dimi Aus tam benlik.Çok yağ çekmiyor ama.adra hint tatlın tam senlik , hem kızart hem şerbetle , ohhh missss
Ellerine sağlık .
Munzevi Zencefil ben ıspanak ayıklayıp, kesip, kurutup , buzdolabı poşetinde saklıyorum dondurucuda . Kereviz yapraklarını bile saklarım derin doruncuda , çorbalarda ve et sularında çok lazım oluyor . Lahana sarar , atarım dolaba mutlaka . Dolma sarmaya üşendiğimde oh mis gibi çıkart pişir
Dimi Aus tam benlik.Çok yağ çekmiyor ama.
Bizde de dolma muhakkak bulunur dolapta:)
Teşekkür ederim lahana aldım bu hafta. İki kişiyiz hepsini yapamıyorum bir seferde. Derin dondurucu fikri iyiymiş yaa atarım bende hemen yarın sarıpadra hint tatlın tam senlik , hem kızart hem şerbetle , ohhh missss
Ellerine sağlık .
Munzevi Zencefil ben ıspanak ayıklayıp, kesip, kurutup , buzdolabı poşetinde saklıyorum dondurucuda . Kereviz yapraklarını bile saklarım derin doruncuda , çorbalarda ve et sularında çok lazım oluyor . Lahana sarar , atarım dolaba mutlaka . Dolma sarmaya üşendiğimde oh mis gibi çıkart pişir