ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Kas onemli hakketen , gecmis olsun canim
Zaten kas olsun sac olsun ,kuaforun eline verince yolmadan birakmiyorlar :/ Kuafor gorunce seytan gormuse donuyorum resmen !
Bende belime dokulen saclarimin kiriklarini aldirim demistim omuzumun uzerine kadar kesmisti ...bi de diyor ki
- bak bak aynen senin dedigim boyda kestim.
Ayna ile sacimin arkasini bi gosterdi , bi kac tel uzun birakmis digerlerini yolmus hep...o an onu oldurmek istedim
Rofle yaptirdim.. eve geldim baktim ense tarafindaki saclarim yariya kadar yok... kopmus.
Kaslarimi inceltme duzelt dedim kel aynak gibi birakti kiz beni
offf yaz yaz bitmez. tovbeliyim , fon icin gidersem giderim baska da bisey icin assla gitmem artik

Bugün üç saate yakın yürüdüm bu çorbayı hakettim yani.Yürüyüş boşa mı gitti dersiniz. Bu çorba yemek yerine bile geçebilir.Köyü olursa yoğurt ekleyebilirsiniz.Ben hazır mantı kullandım.Ev yapılan mantıdan daha güzel olur tabiki.

MANTI ÇORBASI

2,5 su bardağı minik mantı
2,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Çoğaltabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nişasta veya un
1 yumurta
5-6 diş sarımsak
Sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
Nane
Pulbiber
Tuz

YAPILIŞI

Tencereye su koyulup kaynatılır.Kaynayınca mantılar ve tuz eklenir.Mantılar pişince haşlanmış nohut eklenir.Ayrı bir kaba yoğurt,yumurta ve nişasta koyulup karıştırılır.Mantı suyundan biraz eklenerek ılıyıncaya kadar karıştırılır.Yavaş yavaş mantıya eklenir.Ezilmiş sarımsak eklenir.Koyu olursa sıcak su ve tekrar tuz eklenir ve beş dakikaya yakın pişirilir.Ayrı bir tavada tereyağ eritilir.Nane ve pulbiber eklenip hafif çevrilir.Çorbaya eklenip karıştırılır.

Afiyet olsun canım,güzel olmuş belli zaten
Sorma ya,adam tanıdık,söyledi valla,bayıla bayıla ombre yapıyor Saatlerce paket atarak,renk tutturmaya calışarak rofle yapmaktansa
Artık deşifre oldular kimse o kadar para vermeyecek.
bunu duyduğum iyi oldu bir daha o 150 yi de bulamayacak
Yetmişbeş iyidir.

sunun güzeligine bak hemen aynini yapcam bisey yememistim iyi oldu
Hoşgeldin rabia.Yapıp yedin mi söyle bakim.
Demek hep aynı bu kuaförler.Ben iki üç kuaförle kavga edip bıraktım.Seni dinlemiyorlar hiç.Kesmeye bayılıyorlar.Şu model istiyorum dersin yok o model sana gitmez derler.Sanane kessene sen.Bence beceremeyeceklerini anlayınca öyle diyorlar.Ben de nadir gidiyorum artık.En güzeli.

Haha vermesin tabi canım,ombreye kimse öyle büyük paralar Ayak üstü adam kazıklıyorlar valla.
Bu arada corba muazzam olmuş,eline sağlık Afiyet olsun

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

MALZEMELER

1 paket kemalpaşa tatlısı
5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Kemalpaşayı üzerindeki tarife göre hazırlamayın:)Çünkü şerbetin biraz koyulaşması lazım.Kemalpaşayı su ve şeker kaynamaya başladıktan on dakika sonra atın ve pişince şerbetini iyice süzüp tepsiye dizin.Sonra sütü,şekeri,nişastayı,unu ve vanilyayı bir tencere koyup pişirin.Almaya yakın tereyağını ekleyin bir dakika kadar daha pişirin.Soğuyan şekerparelerin üzerine sıcak muhallebiyi dökün.Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi,findık veya kakao serperek servis yapın.Afiyet olsun:)

Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor Bu tarifi birkaç kişi de eklemişti, yapsam mı diyordum, tarif senden geldiyse kesin yaparım şimdi

Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor Bu tarifi birkaç kişi de eklemişti, yapsam mı diyordum, tarif senden geldiyse kesin yaparım şimdi
Yap tabi canım.Değişik güzel bir tatlı.Tarifte yazdığım gibi şerbeti biraz kaynattıktan sonra at kemalpaşaları.Hemen atarsan çabuk pişiyor ve annemin deyimiyle sasuk oluyor.Umarım güvenine layık olurum.

Tamam canım:) Eşimin annesi de kullanır o kelimeyi
Bundan eminim
O beni yolmasın Vuslat.
Aman dikkat yolmaya başladı mı tek tel kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…