ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

EV YAPIMI TAVUK DÜRÜM

LAVAŞ

MALZEMELER

1 paket kuru maya
2,5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Maya ve tuz derin bir kaba koyulup ılık suyla eritilir.Aldığı kadar un eklenip 1-1,5 saat üzeri örtülerek mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yuvarlak yuvarlak şekil verilip merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.Teflon tavada arkalı önlü pişirilir ve üzerine kapak örtülür.(Çok çabuk pişiyor fazla kurutmamak lazım.Pişirirken tavadaki unlar yanmasın diye her seferinde peçete yardımıyla temizlenir.)

TAVUK HAZIRLANIŞI

MALZEMELER

1 kilo tavuk göğsü
1,5 adet soğanın suyu
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

YAPILIŞI

Tavuk göğüsleri küçük küçük küp şeklinde doğranır.Soğanlar rendelenip süzgeçle suyu sıkılır.Sarımsak rendelenir.Diğer malzemelerle karıştırılıp dolapta 3 saat bekletilir.Tavada az sıvıyağla pişirilir.Sulanıyor endişe etmeyin çekecek:)Lavaşın içine tavuk,patates kızartması,soğan,domates,acı biber turşusu,ketçap,mayonez koyulup afiyetle yenir.

Eki Görüntüle 1694652
Eki Görüntüle 1694653
Eki Görüntüle 1694654
Eki Görüntüle 1694656

yaptıııımmmmm oldu :kk77:
çok teşekkür ederim canım benim :KK9:

Bugün yürüyüş yaparken eczanenin camında bedava cilt ve saç analizi yazısını okudum.Tabi hemen daldım içeri.:rolleyes:Baktı cildin çok çok iyi dedi.:KK53:Biraz güneş lekelerim göründü cilt altında.Bir sürü ürün tavsiye etti ama benim yıllardır kullandığım bir ürün var.Yine bu site sayesinde tanışmıştım onunla.Yüz ve göz temizliğinde süper bence.Yalnız sildikten sonra yüzümü suyla duruluyorum toniklemeden önce.Ara sıra da bununla silip öyle bırakıyorum.Tavsiye olunur.

images (20).jpg

Tarifim var ama yarın eklerim.Üşendim şimdi:)Netim de yavaş.

Son düzenleme:
Spor içinmi yürüyosun o_Obugün bende yürüdüm hiç alışık degilim:KK12:
Hem gezme hem spor.Arkadaşımla birlikte baya ilerlettik yürümë işini.Yakında farkında olmadan kendimizi şehir dışında bulacağız.:-)

Hem gezme hem spor.Arkadaşımla birlikte baya ilerlettik yürümë işini.Yakında farkında olmadan kendimizi şehir dışında bulacağız.:-)
İyi yapmışsınız :KK60:bende kücük kızımla vakkit gecirdim sabah üzeri öğleden sonra terapi vardı:pburada yanlış smeyl oldu:KK53:telefonda smeyler silinmiyor:KK70:

İyi yapmışsınız :KK60:bende kücük kızımla vakkit gecirdim sabah üzeri öğleden sonra terapi vardı:pburada yanlış smeyl oldu:KK53:telefonda smeyler silinmiyor:KK70:
Sen de iyi yapmışsın canım.Terapi umarım iyi geçmiştir.:KK22:Benim mesajlar da karıştı net gidip geldiği için.Şu an netim yok.Ablamın telefondan giriyorum.Her an kaybolabilirim.:KK53:

Adracım tarif için teşekkürler:KK60:
Tatlıdan geriye sadece 2 dilim kaldı:KK70:

Eki Görüntüle 1715726
Üzerine fındık koydum:)
Afiyet olsun canım.:KK60:Fındık da süper olur.Çok güzel görünüyor.Umarım beğenmişsindir.:KK66:

Sen de iyi yapmışsın canım.Terapi umarım iyi geçmiştir.:KK22:Benim mesajlar da karıştı net gidip geldiği için.Şu an netim yok.Ablamın telefondan giriyorum.Her an kaybolabilirim.:KK53:

Afiyet olsun canım.:KK60:Fındık da süper olur.Çok güzel görünüyor.Umarım beğenmişsindir.:KK66:
İyi diyelim eskileri çıkarıp dosyalayıp rafa kaldırıyoruz adra başka bişey yok terapide:KK14:
Telefondan forma girmeyi sevmiyorum:KK51:

İyi diyelim eskileri çıkarıp dosyalayıp rafa kaldırıyoruz adra başka bişey yok terapide:KK14:
Telefondan forma girmeyi sevmiyorum:KK51:
Olsun eskileri rafa kaldırmak da iyidir.:KK66:Ben de telefondan sevmiyorum ama tabletim de donuyor mecbur kalıyorum.

Çok beğendik canım:KK68: Yarısını eşim yedi:) Yerken, tatlıları yapıp önüme koyuyorsun sonra da kilo ver diyorsun dedi:KK70: Biraz kilo aldı da az ye kilo ver dedim:KK53:

Bazen önüme fırlamasalar iyi ya, orda kalsınlar:KK70:
Bekliyorum seni çabuk gel :cry:
Geldim.:KK53:

Çok beğendik canım:KK68: Yarısını eşim yedi:) Yerken, tatlıları yapıp önüme koyuyorsun sonra da kilo ver diyorsun dedi:KK70: Biraz kilo aldı da az ye kilo ver dedim:KK53:
Sevindim beğenmenize.:KK73:Ama adam haklı Vuslat.:KK48:Ya tatlı yapmayacaksın ya da kilo ver demeyeceksin.:KK53:

X