- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
Adracığım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyorMuzlu şarlot.En basit en lezzetli pasta.Tarifi burada var.Bunu sadece jelatinle kapladığım kek kalıbında yaptım.
Eki Görüntüle 1931625
Eki Görüntüle 1931626
Teşekkür ederim canım.Adracığım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyoracaba tarifi nerede,linkini ilk sayfada göremedim.
Çok teşekkürederim tatlım şarlot hiç yapmadım ben,şimdi senin tarifini görünce canım çekti,içimde yapma isteği uyandı,yılbaşına yapayım ben bu tarifiTeşekkür ederim canım.Kek kalıbında yapacaksan dondurucuda bir iki saat bekletmek gerekiyor.Linki veriyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/adra-nin-tarif-defteri.878668/page-13
Yap tabi canım.Ama bisküvileri çok ufalama dört beş parçaya böl.Öyle daha güzel oluyor.Eklendiğim resimde bisküvinin biri kakaolu.Ben akşamdan yapıp bir gece buzdolabının alt rafında beklettim.Ertesi gün de bir saat dondurucuya atıp sonra çikolata sosunu döktüm.Çok teşekkürederim tatlım şarlot hiç yapmadım ben,şimdi senin tarifini görünce canım çekti,içimde yapma isteği uyandı,yılbaşına yapayım ben bu tarifi
Nefis ve pratik bir börek.
ÇITIR ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
Bir kalıp beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
SOS MALZEMELERİ
1 çay bardağı sıvıyağ (Küçük çay bardağı)
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı su
ÜSTÜNE
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Yufkanın biri serilir ve sos malzemeleri karıştırılıp yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürülür.İkinci ve üçüncü yufka da soslandıktan sonra peynirli maydanozlu karışım her tarafına yayılıp iki taraftan rulo yapılıp ortada birleştirilir.Bıçakla ikiye bölünür.Üçgen şeklinde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.180 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1932075
ÇITIR ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
Bir kalıp beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
SOS MALZEMELERİ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı su
ÜSTÜNE
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Yufkanın biri serilir ve sos malzemeleri karıştırılıp yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürülür.İkinci ve üçüncü yufka da soslandıktan sonra peynirli maydanozlu karışım her tarafına yayılıp iki taraftan rulo yapılıp ortada birleştirilir.Bıçakla ikiye bölünür.Üçgen şeklinde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.180 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1932075
Teşekkür ederim.ellerine sağlık...
Teşekkür ederim canım.Ellerine sağlık canımNefis görünüyor
Teşekkür ederim canım güzel iltifatların için.adra ellerine sağlık enfes,nefis,iştah açıcı artık ne varsa öyle görünüyor.
Birde resimlerin altına tariflerin linkinide eklesen zor olurmu senin için ?
Şarlot için soracaktımyamukprenses yamuğum benden önce davranmış
İyiyim canım, çok şükürTeşekkür ederim.
Teşekkür ederim canım.Nasılsın?
Ben de iyiyim canım.İyiyim canım, çok şükürSen nasılsın
İyi ben yırttım o zaman, kutlamıyorumBen de iyiyim canım.Cübbeli Ahmet hocayı dinliyorum. Yılbaşını kutlamayın kâfir olursunuz diyor. Her yılbaşının klasik sorunu.
Canın pizza istedi dimi.
ÇITIR ÜÇGEN BÖREK
MALZEMELER
3 adet yufka
Bir kalıp beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
SOS MALZEMELERİ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı su
ÜSTÜNE
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 1932075
İyi bari ben de yırttım sayılır.İyi ben yırttım o zaman, kutlamıyorum20 sene önce ümraniyede mi neydi, her hafta sohbet veriyordu, esprili sohbetinden dolayı hiç kaçırmıyordum
Tavsiye ederim canım.Sorma kiz :)))
Ay yarin icin borek tarifi ariyordum iyi oldu bu. Bundan yapayim
Tavsiye ederim canım.
Ne bileyim canım, oldum olası sevmiyorum yılbaşı olayını:) Hele dediğin gibi aşırıya kaçıp dozunu aşan insanlar var ya, rastgele silah ateş edenler falanİyi bari ben de yırttım sayılır.Annem trit yapıyor yiyoruz ama sırf yeğenim istiyor diye.Gelenekselleştirip çocuklarına kadar götürecekmiş trit olayını. Normal bir akşam bizim için de.Ama bence güzel bir sofrada sevdiklerinle toplanıp yemek yenilmesinin ve imkan varsa birbirine küçük hediyeler alınmasının bir sakıncası yok bence.İnsanlar birazcık da olsa mutlu olmaya çalışıyor.İki üç yıl önce yılbaşında işten erken çıkıp evdekilere küçük hediyeler alıp onları sevindirmiştim.Halen mutlu bir anı olarak hatırlarım o günü.Şimdi bunun ne sakıncası olabilir.Ama aşırıya kaçanlar var maalesef.Onları ben de sevmiyorum.