ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Pratik az malzemeli bir revani tarifim var.İçinde pek birşey yok.Marketlerde hazır satılan revanilere benziyor.Şerbeti kaynatılmadığı için yarım saatte hazır çok pratik.Çok da hafif.İki üç dilim yiyebilirsiniz.Tatlı ihtiyacınızı karşılar yani.

YALANCI REVANİ

MALZEMELER

4 yumurta
14 yemek kaşığı şeker
14 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ

3,5 su bardağı şeker (Şerbet kaynatılmayacak.)
4 su bardağı su

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.Şerbeti için şeker iki bardak sıcak suda eritilir.Sonra kalan iki bardak soğuk su eklenip karıştırılır.Fırından çıkan tatlıya şerbet dökülür.

Son düzenleme:
Ev yapımı çemen.Tarifi vermiştim ama güncelliyorum.Ev yapımı biber salçanız çok tuzlu değilse onunla yapın.Daha güzel oluyor.Hazır salça biraz tatlımsı oluyor.

EV YAPIMI ÇEMEN

MALZEMELER

1,5 yemek kaşığı biber salçası
2 dilim bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Bir çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Ekmek içi minik minik doğranıp tüm malzemeler karıştırılır.

Son düzenleme:
Portakallı kereviz.Tarifi sayfada mevcut.

Son düzenleme:
Anladım canım, son zamanlarda o da iyi pek iyi değildi sanki. O yüzden gelmiyor sandım.
Görüşürsen selam söyle canım
Yok canım tadilat zordur bilirsin.Ustalarla uğraşmak ondan da zor.Ondan yani.Tabi canım söylerim.

Memleket teee uzaklar diyim
İçine ıspanaklı /sucuklu harçta çok yakışır
Anladım. Ben kıymalı seviyorum.Ama napim kan grubum onu istiyor.Peynirli,kaşarlı dediğin gibi ıspanaklı sucuklu da çok güzel olur.Ben bir keresinde sucukları rendeleyip koymuştum.

Anladım. Ben kıymalı seviyorum.Ama napim kan grubum onu istiyor.Peynirli,kaşarlı dediğin gibi ıspanaklı sucuklu da çok güzel olur.Ben bir keresinde sucukları rendeleyip koymuştum.
Her türlü gideri var
Birde bunu boş yuvarlak yapıp saçta pişiriyorsun.
Daha sonra erittiğin tereyağının içine pekmez koyup yağlıyorsun adra

Valla canım hiç tadilat yaptırmadım bilmiyorum ne kadar zor olduğunu Ama aklımda olsun, ona göre hazırlıklı olurum
Neee sen bu zevki tatmadın mı hiç.Skandallll.O ustaların gelirim diyip gelmemelerini,küçük tüpte yemek pişirmeleri,her tarafın toz toprak içinde kalmasını tatmadın yani.En kısa zamanda tat bu zevki Vuslat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…