ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Her türlü gideri var
Birde bunu boş yuvarlak yapıp saçta pişiriyorsun.
Daha sonra erittiğin tereyağının içine pekmez koyup yağlıyorsun adra
Bence de her türlü götürürüm.Ben de sacta pişirdim.Ama elektrikli sac.Pekmezli de hiç yemedim.Eminim çok güzeldir. Çok güzel yemeklerimiz var ya.Yabancı mutfaklar çok tadsız tuzsuz.

Neee sen bu zevki tatmadın mı hiç.Skandallll.O ustaların gelirim diyip gelmemelerini,küçük tüpte yemek pişirmeleri,her tarafın toz toprak içinde kalmasını tatmadın yani.En kısa zamanda tat bu zevki Vuslat.

Ahahahh Maalesef tatmadım canım İnşaAllah nasip olur da kendi evim olursa, o zaman ben de tadarım o zevki

İyi akşamlar.Nefis bir kabak mücver tarifim var.

KABAK MÜCVER

MALZEMELER

2 adet kabak
1 küçük patates
1 adet soğan
2 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı un
7-8 dal maydanoz
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Tuz

YAPILIŞI

Soğanlar küçük küçük doğranır.Kabak ve patates rendelenip suyu sıkılıp soğana eklenir.Diğer malzemeler eklenip karıştırılır.Çok cıvık olursa un eklenebilir.Kaşıkla kızgın yağa dökülüp içinin de iyi pişmesi için kaşıkla biraz dağıtılır.Çift taraflı kızartılır.

offf harika bi konu

hepsini yaparım umarım bir gün kendi mutfağımda

karnım acıktı resimlere bakınca hehe

takipteyim mesaj yazayım ki unutmayayım

offf harika bi konu

hepsini yaparım umarım bir gün kendi mutfağımda

karnım acıktı resimlere bakınca hehe

takipteyim mesaj yazayım ki unutmayayım
Beğendiğinize sevindim.İnşallah tariflerimi de denersiniz birgün kendi mutfağınızda.Teşekkür ederim.

adra senin çorbadan yaptm :) ama ben biber domates karışık salça kullandım birde acı biber de koydum :)

Ellerine sağlık canım.Umarım beğenmişsindir:)Aslında biz de karışık kullanırız salçayı.Belki herkes sevmez diye öyle yazdım.Ben pulbiber ekliyorum ama sen kurusundan ekledin sanırım.Bir dahakine ben de öyle deneyeyim.Güzel olur bol acılı:)

pul biber yerine taze yeşil biber kullandım canım :) yazın ev yapımı salça almıştık biber domates karışıkmış ondan kullandım gayet de güzel oldu :)

pul biber yerine taze yeşil biber kullandım canım :) yazın ev yapımı salça almıştık biber domates karışıkmış ondan kullandım gayet de güzel oldu :)
Ben de yeşil biber kullandım ama dondurucudan:)Domates biber karışık salça çok daha lezzetli oluyor canım.Afiyet olsun.

Mevlid kandilinizi kutlar,tüm dualarınızın kabul olmasını dilerim.Allah ülkemizi bu zor günlerden kurtarsın inşallah.

Beğendiğinize sevindim.İnşallah tariflerimi de denersiniz birgün kendi mutfağınızda.Teşekkür ederim.

bazıları çok pratikmiş, kendim ailemleyim pratik hemen karın doyurmalık şeyler arıyordum çok işime yarayacak teşekkürler tekrar

Kolay gibi görünen ama biraz uğraştıran bir kurabiye.Ama sonucu çok şirin.Gördüğünüz gibi kuğu yapmak çok kolay.İlk resimde göstermeye çalıştım.Bu kurabiyeyi içinde kabartma tozu olmayan her kurabiye tarifinizle yapabilirsiniz bence.Çocukların doğum günlerinde çok güzel olur.Birazını yuvarlayıp üzerine damla çikolata koydum.

KUĞU KURABİYE

MALZEMELER

200 gr.tereyağ
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 su bardağı )

YAPILIŞI

Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini elle yoğrulur.Yumurta ilave edilir.Vanilya ve un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur streç filme sarılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Sonra hamur ikiye bölünüp merdane yardımıyla açılıp su bardağıyla kesilir.(Keserken ve şekip verirken yağlı kağıt üzerinde yaparsanız yağlı kağıdı ters çevirip elinize alıp tepsiye koyması kolay olur.)İkiye katlanıp kuğu şekli verilir.(Kuyrukların hepsi aynı hizada kesilmiyor.Üsttekinden biraz daha geride kesiliyor.)Gözlerine çörek otu koyulur.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 12-15 dakika arası pişirilir.Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.

Son düzenleme:
İyi geceler.

Fellah köftesi.Bunu genelde domatesli yapıyorlar ama ben yoğurtlu seviyorum.İkinci resim domateslisi.Domatesler rendelenip,sarımsak ve tuz eklenip pişiriliyor ve köftelerle karıştırılıyor.

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

ÜZERİNE

1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz

SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı pulbiber
Maydanoz

YAPILIŞI

Bulgur yıkanır.Bulgurun hizasında sıcak su eklenir ve üzeri kapatılır.(Sıcak su üzerine çıkmayacak.)Bulgur suyunu çekip şişince bulgurun içine un,yumurta,biber salçası,kimyon,karabiber ve tuz eklenip iyice yoğrulur.El ıslanıp bulgur küçük küçük yuvarlanıp ortasına parmakla bastırılır.Tuzlu sıcak suda haşlanır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Tereyağına salça eklenip biraz yakılır ve soğuk su ve pulbiber eklenir ve pişirilir.Yoğurdun üstüne bu sos dökülür ve maydanoz serpilir.

Son düzenleme:
Portakallı kek.Tarifi sayfada var.Farklı olarak bunun üzerine pudra şekeri serptim.

Son düzenleme:
Muzlu şarlot.En basit en lezzetli pasta.Tarifi burada var.Bunu sadece jelatinle kapladığım kek kalıbında yaptım.Güzel çıkması için çikolata sosunu dökmeden bir iki saat dondurucuda bekletirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…