ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ne bileyim canım, oldum olası sevmiyorum yılbaşı olayını:) Hele dediğin gibi aşırıya kaçıp dozunu aşan insanlar var ya, rastgele silah ateş edenler falan:sopa:
Üstadın bir sözü var, " ne zaman 7 hristiyan bir danaya ortak olup kurban keserse, ben de çam ağacı süslerim" benimki o hesap:KK70:
Evet o ateş etmek ne oluyorsa.Cahil insanlar işte.:KK14:Senin çam ağacı süsleme işi hiç olmayacak desene.:KK48:

Herkesin yeni yılını kutlarım.:KK37:2017 hepinize sağlık,mutluluk ve huzur getirsin inşallah.Ülkemiz için de hayırlı bir yıl diliyorum.

Güzel bir pasta tarifim var.Anlatması uzun sürdü ama hiç göründüğü gibi zor olan bir pasta değil.Tavsiye ederim.

SÜRPRİZ PASTA

MALZEMELER

6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 yemek kaşığı kakao

KREMA MALZEMELERİ

200 gr.labne peyniri
200 ml.krema
2 poşet krem şanti
125.gr. bitter çikolata

ÜZERİNE

100.ml.krema
100 gr.sütlü bitter karışık çikolata

YAPILIŞI

Pandispanya için yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrılır.Yumurta sarıları şekerle yumurta beyazlayana kadar iyice çırpılır.Vanilya,kabartma tozu,nişasta,tuz,sıcak su ve elenen un eklenip az şekilde çırpılır.Bu karışım ikiye bölünür.Birine kakao eklenip karıştırılır.Sonra yumurta beyazları çevirince akmayacak şekilde çırpılır.Köpüren yumurta beyazları iki ayrı kek karışımına paylaştırılıp alttan havası kaçmadan karıştırılır.İki ayrı yağlı kağıt serilmiş tepsiye bu karışımlar dökülüp kaşıkla yayılıp 170 derecede pişirilir.(Keki çok kurutmayın kırılabilir.)(Tepsi ölçüsü 46×37)Sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve o şekilde soğutulur.

Krema için çikolata benvari usulü eritilir ve soğutulur.Krem şanti,labne,krema ve eritilen çikolata mikserle iyice çırpılır.

Üzerindeki çikolata için krema ısıtılıp içine çikolata atılıp eritilir.

Kekler ters çevrilir ve yağlı kağıttan ayrılıp kakaolu pandispanya zemine yayılır.Kakaolu kekin her yerine krema sürülür.Beyaz kek üstüne koyulup ona da krema sürülür.(Dışı için de krema ayırın.)Kek dar kısmından uzunlamasına üçe bölünür.İlk kesilen parça sıkıca rulo yapılıp dik olarak servis tabağının ortasına alınır.Diğer iki parça da dik olarak etrafına sarılır.Dışı da kremayla kaplanır.Üzerine çikolata sos dökülür.

15841536_1584491941566794_1165726236_n.jpg

Son düzenleme:
Adroş yaptim boregi guzel oldu :KK200:
Fotoya bir sari kafa son saniyede girmis olabilir :KK70:

bk6RpZ.jpg
Kız sos konusunda cimri mi davrandın naptın biraz kuru gibi duruyor.:KK48:Ya da yufkan biraz kalınmış.Ama gayet lezzetli görünüyor.Eline sağlık canım.:KK200:Sende sarı kafa var bende de mavi kafa.Çay içtirmiyor bize o da yiyecek birşeler istiyor biz yiyip içerken.Çok tatlı seninki de.:KK36:

Kız sos konusunda cimri mi davrandın naptın biraz kuru gibi duruyor.:KK48:Ya da yufkan biraz kalınmış.Ama gayet lezzetli görünüyor.Eline sağlık canım.:KK200:Sende sarı kafa var bende de mavi kafa.Çay içtirmiyor bize o da yiyecek birşeler istiyor biz yiyip içerken.Çok tatlı seninki de.:KK36:

Kiz ne kurusu civikti neredeyse :KK70:

Bana mi diyorsun kiz ben peynir yemiyorum :KK70:
Ancak boyle pogacada falan yiyebiliyorum :)
Evet ya hatırladım yemiyordun:)Benim de pek yediğim sayılmaz.Ayda bir dilim belki.Ben de böyle poğaçada börekte yiyorum.Ama 2017 ye giriyoruz ya sağlıklı beslenmeye karar verdim.:KK53:Peynir zeytin ne varsa götüreceğim.:KK70:Niyeyse hep yılın son günü alınır bu kararlar ilk günü de vazgeçilir.:KK70:

Evet ya hatırladım yemiyordun:)Benim de pek yediğim sayılmaz.Ayda bir dilim belki.Ben de böyle poğaçada börekte yiyorum.Ama 2017 ye giriyoruz ya sağlıklı beslenmeye karar verdim.:KK53:Peynir zeytin ne varsa götüreceğim.:KK70:Niyeyse hep yılın son günü alınır bu kararlar ilk günü de vazgeçilir.:KK70:
Hahah dimi :KK70: Gerci ben oyle bir karar vermedim hic :KK70: Su anda da hic veremem iyi beslenmem lazim :)

Hahah dimi :KK70: Gerci ben oyle bir karar vermedim hic :KK70: Su anda da hic veremem iyi beslenmem lazim :)
Ben o kararları çokça verdim de hep geri tepti.Dna'ma uygun değil.:KK70:Ama dna'yı zorlayacağım.:KK70:Yaşlı teyzeler bile çaya şeker istemez diyorlar bunalıma giriyorum.:KK70:Bir bırakamadım şu şekeri.İlk önceliğim o.Sen iyi beslen tabiki canım.Miniğin aç kalmasın.:emir_bebek:

Ben o kararları çokça verdim de hep geri tepti.Dna'ma uygun değil.:KK70:Ama dna'yı zorlayacağım.:KK70:Yaşlı teyzeler bile çaya şeker istemez diyorlar bunalıma giriyorum.:KK70:Bir bırakamadım şu şekeri.İlk önceliğim o.Sen iyi beslen tabiki canım.Miniğin aç kalmasın.:emir_bebek:

Sekere cok duskunlugum yok ama benim de hamur isi zaafim var doymuyorum resmen hamur yemezsem :110:
Saglikli beslenmeye calisiyorum arada kacsa da :anneadayı:

Sekere cok duskunlugum yok ama benim de hamur isi zaafim var doymuyorum resmen hamur yemezsem :110:
Saglikli beslenmeye calisiyorum arada kacsa da :anneadayı:
Millet olarak çok düşkünüz zaten hamur işine.En güzelini yapıyorsun sağlıklı beslenerek.:KK66:

Yıllardır çayı şekersiz içiyorum gerçi çayı çok sevmem sadece kahvaltıda oda 1 çay bardağı anca :KK70: ama çayı şekersiz içince çayın tadını daha iyi alabildim.

Yıllardır çayı şekersiz içiyorum gerçi çayı çok sevmem sadece kahvaltıda oda 1 çay bardağı anca :KK70: ama çayı şekersiz içince çayın tadını daha iyi alabildim.
Biz çok içeriz çayı.İşte her şekeri bırakan bunu söylüyor ama ben sevmiyorum işte.:mad:Çok denedim olmuyor.Alışamıyorum çünkü şekersiz içtiğim için çay içmiyorum.:KK53: Yani üç tane içeceğime bir tane içiyorum.Ama artık içmem herhalde şekerli.Yani inşallah.:KK53:Az ama öz olsun napalım.:KK61:

Yine bir poğaça tarifim var.Hamurunda patates var.Yoğururken ele yapışıyor ama mümkün olduğunca çok sert değil yumuşak bir hamur yapmaya çalışın.Yuvarlarken elinizi yağlarsanız kolay olur.

PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER

3 adet orta boy haşlanmış patates
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
Susam

İÇİNE

Peynir maydanoz karışımı

YAPILIŞI

Ilık süt ve maya bir kaba koyulup eritilir.Rendelenmiş patates,sıvıyağ,yumurta,tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip iyice yoğrulur.El yağlanıp yumurta büyüklüğünde hamur alınıp açılır ve içine peynirli maydanozlu karışım eklenip kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Tepside bir saat mayalandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

15941798_1591054227577232_1667239053_n.jpg

Son düzenleme:
Evet poğaçaları yedik kiloları aldık şimdi de vücuttan atalım dimi.:KK53: Bağırsakları çalıştırıcı ve ödem atıcı çorba.Tadı fena değil iyi sayılır.Koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.Yerken pulbiber ve limon da eklenebilir.

ÖDEM ATICI ÇORBA

MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
2 adet kabak
1 adet havuç
3 iri diş sarımsak
3 küçük yaprak beyaz lahana
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı salça (Tepeleme değil)
1 tatlı kaşığı zencefil (Taze zencefil de olur)
Tuz

YAPILIŞI

Sıvıyağ tencereye koyulup diğer malzemeler çok küçük olmayacak şekilde üzerine doğranır.Bulgur ve salça eklenir.Baharatlar eklenip üzerini geçecek kadar sıcak su koyulup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Rondodan geçirilip afiyetle yenir.

15909488_1591068244242497_1133999490_n.jpg

Son düzenleme:
X