ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bosnak degilsin nerden biliyon
Eline saglik

Bu tatlıyı uydurdum.Tatlı krizimin tuttuğu bir gün burma baklava yapmak için dondurucudan baklava yufkalarını aldım ve elime almamla paramparça olmaları bir oldu.Eee ne yapacaktım ben tatlısız mı kalacaktım.Tabiki hayır.Onları elimle bir güzel parçaladıktan sonra paramparça tatlısı oluverdiler.Hem lezzetli hem de kolay.Resmen tembel tatlısı.Ne uğraşacaksınız büzmeyle burmayla parçalayın gitsin.Tarife geçeyim o vakit:)

PARAMPARÇA TATLISI

MALZEMELER

9_10 adet baklavalık yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Fındık

ŞERBET MALZEMELERİ

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbet hazırlanır.Şeker ve su on,onbeş dakika kadar pişirilir ve almaya yakın limon suyu eklenir.Baklava yufkaları elle küçük küçük parçalanır.Eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ ve sıvıyağ karışımıyla harmanlanır.Borcama koyulup üzerine fındık serpilir ve pişirilir.Soğuyan şerbet ılık baklavanın üzerine dökülür.

Selam.Mutlu,huzurlu günler diliyorum herkese.İyisiniz inşallah.Tariflerimi özlemişsinizdir diye tarif eklemeye geldim. Tuzludan başlayıp tatlıyla devam edeyim.

PASTANE POĞAÇASI

MALZEMELER

250 gr.tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
Un

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Ilık su,maya ve şeker bir kaba koyulup maya eriyinceye kadar karıştırılır.İçine tereyağ,sıvıyağ,tuz ve yumurta eklenir.En son un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri kapatılıp 15 dakika mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parça alınıp açılır ve içine peynirli maydanozlu karışım eklenip kapatılır yuvarlanır ve üzerine hafifçe bastırılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çift yönlü çizik atılır.(Çatalı sıvıyağa batırabilirsiniz.)200 derece fırında pişirilir.

Basit lezzetli bir salata.Bunu arpa şehriyeyle yapacaktım ama arpa şehriye az olunca tel şehriyeyle karışık yaptım.Bu pilav gibi pirişilerek yapılıyor ama şehriyeleri sadece haşlayarak da yapabilirsiniz.

Şehriyeler tereyağ sıvıyağ karışımında kavrulur ve sıcak suyunu koyulup pilav gibi pişirilir.Sonra içine garnitür,köz kırmızı biber,kornişon,mısır,dereotu,maydanoz,sıvıyağ,limon ve tuz eklenip karıştırılır.

Araya bir kahve pasta molası. Bisküvili tavuk göğsü.Tarifi sayfada var.

Son düzenleme:
Çorba da olsun sayfada.

SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı domates püresi veya 2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
1 adet havuç
Yarım su bardağına yakın arpa şehriye
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Bir tatlı kaşığı silme tuz
4 dal maydanoz
5-6 bardak sıcak su

YAPILIŞI

Domates püresi veya rendelenmiş domates,salça,tereyağ,yeşil biber ve rendelenmiş havuç tencereye koyulup biraz pişirilir.Biberler yumuşayınca sıcak suyu eklenir.Arpa şehriye,tuz,pulbiber ve nane eklenir.Suyu az gelirse sıcak su eklenir.Pişmeye yakın doğranmış maydanoz eklenip beş dakika sonra altı kapatılır.Bol limonla servis edilir.

Bugünkü menü.Bu kurufasülye nohut işlerine ben bakmıyorum.Elektrik alamıyorum bunlardan.

Yine canımızın helva istediği bir günden.Tarifi burada var.

Adanalılara göre yoğurtlu adana diye birşey yok ama görüldüğü gibi var işte.Hem de ev yapımı.Lavaşlarınız soğuksa tavada veya tost makinesinde ısıtabilirsiniz.Resimde maydanoz yok ama üzerine maydanoz ekleniyor.

250-300 gr. kıyma,iki adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavrulur.Biraz kavrulunca üç dört adet doğranmış yeşil biber eklenip biraz çevrilir.3 adet kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.Tuz,karabiber,pulbiber ve kekik eklenir ve domatesler pişince altı kapatılır.Lavaşlar küçük küçük doğranıp tabağa alınır.Üzerine eritilmiş tereyağ dökülüp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.Onun üzerine kıymalı harç dökülüp maydanoz serpilerek servis edilir.

Bu aralar güzellikle ilgili birşeyler yazmıyorum.O zaman saçlarımda son kullandığım ürünü söyleyeyim.Arap sabunu.Evet yanlış duymadınız.Sosyeteden birkaç bayan televizyonda saçlarını 20 veya 30 günde bir Arap sabunuyla yıkadığını söyledi.Ben geri kalırmıyım.Ben de yıkıyorum.Saçlara çok iyi geliyormuş.Gerçekten yıkandıktan sonra saçlar baya bir kalınlaşıyor.Saç çıkardığı da rivayetler arasında.Çok köpürmüyor.Çok köpürtmeye kalkarsanız saçtan zor akıyor.Saçlar kuruyunca saçları taramak imkânsız söyleyeyim.Hani saçlara jöle sürülünce yapış yapış durur ya öyle oluyor.Ertesi gün normal şampuanla yıkayabilirsiniz.Ben bir iki gün yıkamıyorum.Uçlarına krem de sürebilirsiniz ama diplerine gelmesin.Benden söylemesi deneyip denememek size kalmış.

Son düzenleme:
KREMALI KAKAOLU KEK

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
1 yemek kaşığı şeker (Keki ıslatmak için süte katılacak)
Kakao (Üstüne serpmek için)

KREMA MALZEMELERİ

4 su bardağı süt
4/3 bardak şeker (1su bardağından bir parmak eksik)
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kakao,vanilya eklenip karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır.Yağlanmış orta boy borcama dökülüp 180 derecede pişirilir.Fırından çıktıktan sonra üzerine çatalla delikler açılıp bir bardak şekerli süt dökülür.Krema malzemeleri karıştırılıp pişirildikten ve krema ılıdıktan sonra bir paket toz krem şanti eklenip çırpılır.Krema kekin üzerine yayılır.Üzerine kakao serpilip soğutulur.

Baktım şimdi ufff harika yaaa , mutlaka yapıcam inşallah , elinize sağlık
Gerçekten çok lezzetli oluyor.Helva yapmak zor gibi görünse de üstteki kekten daha kolay bence.Hemen oluyor.Yaparsanız afiyet olsun şimdiden.Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…