ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

:KK36:Yaptığım zaman buraya bir resim koyarım ben de , asıl ben teşekkür ederim .

Gerçekten çok lezzetli oluyor.Helva yapmak zor gibi görünse de üstteki kekten daha kolay bence.Hemen oluyor.Yaparsanız afiyet olsun şimdiden.Teşekkürler. :KK36:

Bu saatte poğaça eklemeye geldim.Aslında boşa ekliyorum bu tarifleri.Görüyorum yardım istemek için konu açıyor mutfakta acemi bayanlar.Buradaki hanımlar da yok o siteye bak,yok şu siteden yararlan.Sorarım size bu sitenin suyu mu çıktı.:KK12:Yemek yarışmalarında çorbasından,tatlısına,mezesine kadar detaylı tarif var.Ben ve bazı arkadaşların da başlıkları var ekliyoruz elimizden geldiğince.Hemen o site bu site.Önce etrafınıza bakın.Yemek bölümünde başka site tavsiye ediliyor.Komedi.Daha da Davos'a gelmem.:63:İrmik helvamı da eklemiyorum.Poğaçamı ekleyip gidiyorum.:63:

PEYNİRLİ DOMATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne)
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİNE

Peynir veya çökelek
Domates

YAPILIŞI

Süt,su ve yaş maya derin bir kaba koyularak maya eriyinceye kadar karıştırılır.Yumurta,sıvıyağ,tuz,şeker eklenir.En son un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri sarılarak 1 saat mayalandırılır.Sonra yumurta büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır ve ortasına çay bardağıyla bastırılır.Kenarlarına sıvıyağla açılmış yumurta sarısı sürülür.Ortasına peynir veya çökelek,domates veya arzuya göre biber koyulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 veya 200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca yumuşak kalması için üzeri örtülür.

15182519_1536358283046827_1020255676_o.jpg

Son düzenleme:
Bu saatte poğaça eklemeye geldim.Aslında boşa ekliyorum bu tarifleri.Görüyorum yardım istemek için konu açıyor mutfakta acemi bayanlar.Buradaki hanımlar da yok o siteye bak,yok şu siteden yararlan.Sorarım size bu sitenin suyu mu çıktı.:KK12:Yemek yarışmalarında çorbasından,tatlısına,mezesine kadar detaylı tarif var.Ben ve bazı arkadaşların da başlıkları var ekliyoruz elimizden geldiğince.Hemen o site bu site.Önce etrafınıza bakın.Yemek bölümünde başka site tavsiye ediliyor.Komedi.Daha da Davos'a gelmem.:63:İrmik helvamı da eklemiyorum.Poğaçamı ekleyip gidiyorum.:63:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİNE

Peynir veya çökelek
Domates

YAPILIŞI

Süt,su ve yaş maya derin bir kaba koyularak maya eriyinceye kadar karıştırılır.Yumurta,sıvıyağ,tuz,şeker eklenir.En son un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri sarılarak 1 saat mayalandırılır.Sonra yumurta büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır ve ortasına çay bardağıyla bastırılır.Kenarlarına sıvıyağla açılmış yumurta sarısı sürülür.Ortasına peynir veya çökelek,domates veya arzuya göre biber koyulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 veya 200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca yumuşak kalması için üzeri örtülür.

Eki Görüntüle 1915004
Vallaha herşeyimiz var Allaha çok şükkür niye site arayalım ki :)burası sensiz olmaz ama gel irmik tatlısınıda ver bize :)))))

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİNE

Peynir veya çökelek
Domates

YAPILIŞI

Eki Görüntüle 1915004
,
vay çok güzel duruyor poğaçalar ben bunu tarif defterime eklerim adra lazım olur eline sağlık:KK66::KK200::KK200:
bu arada irmik helvası tarifinei eklesene ne olur bakmazlarsa bakmasınlar buralara onlar kaybeder ya saçma tariflerde takılsalarda biz neki:dondurma::dondurma: ben seni takipteyim adraaa:KK53:

Vallaha herşeyimiz var Allaha çok şükkür niye site arayalım ki :)burası sensiz olmaz ama gel irmik tatlısınıda ver bize :)))))
Dimi ama canım.:KK53:Tamam ekleyeceğim birazdan.:KK48:

,
vay çok güzel duruyor poğaçalar ben bunu tarif defterime eklerim adra lazım olur eline sağlık:KK66::KK200::KK200:
bu arada irmik helvası tarifinei eklesene ne olur bakmazlarsa bakmasınlar buralara onlar kaybeder ya saçma tariflerde takılsalarda biz neki:dondurma::dondurma: ben seni takipteyim adraaa:KK53:
Ekle tabiki tarif defterine.Hem hafif bak sıvıyağ var içinde.Teşekkür ederim canım.:KK60:İrmik helvasını ekleyeceğim şimdi.:KK53:

İRMİK HELVASI

MALZEMELER

125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ (Ajda bardağı)
1 paket dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Tereyağ ve sıvıyağ tencereye koyulup tereyağ eriyinceye kadar karıştırılır.İçine dolmalık fıstıklar atılıp biraz kavrulur.İrmik eklenip irmiğin rengi dönünce kadar kavrulur.Bir kaba su,süt ve şeker koyulup şeker iyice eritilir.(Şerbet kaynatılmayacak.)Kavrulan irmiğe eklenip suyunu çekinceye kadar karıştırılıp servis edilir.

15292618_1545937552088900_1924323930_o.jpg

Patates biber kızartması.Üstüne sarımsaklı domates sos.Sevmeyen yoktur sanırım.Yanına da çay.:kk77:

15209102_1545952548754067_1311124490_n.jpg

Evde sevilmeyen karnıbaharı böyle süsleyerek püsleyerek yemeye çalışıyoruz napalım.:KK70:

KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

MALZEMELER

1 küçük boy karnıbahar
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber
Karabiber
Tuz

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Bir çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI

Karnıbaharlar parçalanıp tuzlu suda haşlanır ve fırın kabına alınır.Soğanlar yemeklik doğranıp kıymayla birlikte kavrulur.Salça,pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.Beşamel sos için tencerede tereyağ eritilip un eklenip karıştırılır.Süt,karabiber,pulbiber ve tuz eklenip pişirilir.Karnıbaharların üzerine kıyma onun üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi serpilip 230 derece fırında pişirilir.

15271612_1545964892086166_22686775_o.jpg

15216001_1545965318752790_1743543856_o.jpg

15215666_1545965895419399_1530195504_o.jpg

15293310_1545965772086078_1636949098_o.jpg

15292831_1545966155419373_281245443_o.jpg

15224566_1545966452086010_1049044862_o.jpg

15293449_1545967022085953_47702280_o.jpg

KAYISILI ÜZÜMLÜ LİMONLU KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay bardağı üzüm
6-7 adet kayısı
Fındık

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.En son küçük doğranmış unlanmış kayısı,üzüm ve fındık eklenip karıştırılır.Arzuya göre üzerine de fındık serpilir.Yağlanmış kalıba dökülüp 180 derece fırında pişirilir.

15239308_1545981405417848_798416573_n.jpg

Son düzenleme:
İRMİK HELVASI

MALZEMELER

125 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ (Ajda bardağı)
1 paket dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Tereyağ ve sıvıyağ tencereye koyulup tereyağ eriyinceye kadar karıştırılır.İçine dolmalık fıstıklar atılıp biraz kavrulur.İrmik eklenip irmiğin rengi dönünce kadar kavrulur.Bir kaba su,süt ve şeker koyulup şeker iyice eritilir.(Şerbet kaynatılmayacak.)Kavrulan irmiğe eklenip suyunu çekinceye kadar karıştırılıp servis edilir.

Eki Görüntüle 1918414

Patates biber kızartması.Üstüne sarımsaklı domates sos.Sevmeyen yoktur sanırım.Yanına da çay.:kk77:

Eki Görüntüle 1918419

off be süper eline sağlık tarif defterime alayım tabi bir ara da deneyim bunu ben :KK70: ben yapmıştım daah önce irmik helvası ama şu serbet daha fazalydı benim tarifte çok lapamsı olmuştubir dahakine azaltayım demiştim birdaha yapmadım bu daha iyi çok sağol hemde senin tarafından test edilmiş :KK66:

Evde sevilmeyen karnıbaharı böyle süsleyerek püsleyerek yemeye çalışıyoruz napalım.:KK70:

KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

MALZEMELER

1 küçük boy karnıbahar
250 gr. kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber
Karabiber
Tuz

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Bir çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri

YAPILIŞI

Karnıbaharlar parçalanıp tuzlu suda haşlanır ve fırın kabına alınır.Soğanlar yemeklik doğranıp kıymayla birlikte kavrulur.Salça,pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.Beşamel sos için tencerede tereyağ eritilip un eklenip karıştırılır.Süt,karabiber,pulbiber ve tuz eklenip pişirilir.Karnıbaharların üzerine kıyma onun üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi serpilip 230 derece fırında pişirilir.

Eki Görüntüle 1918426
Eki Görüntüle 1918427
Eki Görüntüle 1918430
Eki Görüntüle 1918432
Eki Görüntüle 1918433
Eki Görüntüle 1918434
Eki Görüntüle 1918436

oben karnıbaharı her türlü yerim haşayıp limon sıkpta yerim :KK70: ha brokolide süper bence niye öyle dedin benim gibi sevenlerde var şimdi :KK70:

Geçen hafta Gündem Ötesi programını izledim.Siber güvenlik uzmanları vardı.Dünya savaşları artık net ortamında dediler.Söyledikleri şaşkınlığa uğrattı beni.Bu akıllı telefonlar bütün konuştuklarımızı kaydediyormuş.Telefonun kamerası açık değilken bile bizim resmimizi çekebilirmiş mümkünmüş.Üretirken içine o sistemi kuruyorlarmış.Adam örnek verirken Obama bir golf turnuvasına katıldı.Bitiminde selfi çekmek için telefon bulamadılar dedi.Korumalarında bile yokmuş.Yani önemli toplantılarda veya önemli birşey konuşacaksanız telefonu kapatın diyor adam.Ve herşeyi sosyal medyada paylaşmayın diyor.Bir de her yerde aynı şifreyi kullanmayacakmışız.Whatsapp satılmış ve alan adam istese konuşmalarımızı okuyabilirmiş.Yani dikkatli olun.Ebru Şallı'nın başına gelen başımıza gelmesin.:KK48:O ünlü bize ne olur demeyin.Tedbir almakta fayda var.Yemek bölümünde ne alaka ama siz de bilin istedim.Hatta programı netten bulup izleyin derim.:KK22:

Son düzenleme:
off be süper eline sağlık tarif defterime alayım tabi bir ara da deneyim bunu ben :KK70: ben yapmıştım daah önce irmik helvası ama şu serbet daha fazalydı benim tarifte çok lapamsı olmuştubir dahakine azaltayım demiştim birdaha yapmadım bu daha iyi çok sağol hemde senin tarafından test edilmiş :KK66:

oben karnıbaharı her türlü yerim haşayıp limon sıkpta yerim :KK70: ha brokolide süper bence niye öyle dedin benim gibi sevenlerde var şimdi :KK70:
Dene canım.Bunun şerbeti de çok gibi duruyor ama çekiyor merak etme.

Karnıbahar seven nadir kişilerden birisin sanırım.:KK53:Brokoli de yenmiyor bizde.Hep sosyetetikler çıkardı başımıza bu brokoliyi de.:-)O ne ya ağaç gibi.:-)Karnıbaharı yoğurtlu severim bir de böyle kıymalı:)

Son düzenleme:
Dene canım.Bunun şerbeti de çok gibi duruyor ama çekiyor merak etme.

Karnıbahar seven nadir kişilerden birisin sanırım.:KK53:Brokoli de yenmiyor bizde.Hep sosyetetikler çıkardı başımıza bu brokoliyi de.:-)O ne ya ağaç gibi.:-)Karnıbaharı yoğurtlu severim ben bir de böyle.:KK53:
:KK70::KK70: ben biraz değişiğim ondan :KK70:

Yeni bir poğaça denemesi labneli poğaça.İçinde hem maya var,hem kabartma tozu.Yumuşacık çok güzel oldu.Yalnız ölçü biraz fazlaymış üç tepsi çıktı.:KK17:Nasıl bitecek bilmem:)Siz isterseniz yarım ölçü yapın.Bazılarının içine nutella sürdüm nefis oldu.Boş veya kaşar peynirli de yapabilirsiniz.

LABNELİ POĞAÇA

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket labne peyniri (300 gr.)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Un ( Yaklaşık 11 su bardağı:confused:)
2 yumurta sarısı (Üzeri için)

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Nutella

YAPILIŞI

Ilık süt,su ve maya bir kaba koyulup eritilir.Sonra sıvıyağ,labne peyniri,tuz,şeker koyulup karıştırılır.En son un ve kabartma tozu eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri örtülüp sıcak yerde bir saat mayalandırılır.Kabaran hamur bir iki defa çevirerek havasını alınır.Elimiz yağlanıp mandalina büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlak açılır.Ucuna peynir veya nutella koyulup rulo yapılıp bükülür.Yağlanmış tepsiye dizilir ve vakit varsa yarım saat tepside mayalandırılır.Üzerine sıvıyağda açılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca yumuşak kalması için üzerine tepsi kapatılır.

15302556_1547002078649114_56065866_o.jpg

15231565_1547000418649280_1854320759_o.jpg

15302535_1546999611982694_1728243001_o.jpg

Son düzenleme:
X