Bu saatte poğaça eklemeye geldim.Aslında boşa ekliyorum bu tarifleri.Görüyorum yardım istemek için konu açıyor mutfakta acemi bayanlar.Buradaki hanımlar da yok o siteye bak,yok şu siteden yararlan.Sorarım size bu sitenin suyu mu çıktı.
Yemek yarışmalarında çorbasından,tatlısına,mezesine kadar detaylı tarif var.Ben ve bazı arkadaşların da başlıkları var ekliyoruz elimizden geldiğince.Hemen o site bu site.Önce etrafınıza bakın.Yemek bölümünde başka site tavsiye ediliyor.Komedi.Daha da Davos'a gelmem.
İrmik helvamı da eklemiyorum.Poğaçamı ekleyip gidiyorum.
PEYNİRLİ DOMATESLİ POĞAÇA
MALZEMELER 1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (Birinin sarısı üstüne)
1,5 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
ÜZERİNE Peynir veya çökelek
Domates
YAPILIŞI Süt,su ve yaş maya derin bir kaba koyularak maya eriyinceye kadar karıştırılır.Yumurta,sıvıyağ,tuz,şeker eklenir.En son un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri sarılarak 1 saat mayalandırılır.Sonra yumurta büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır ve ortasına çay bardağıyla bastırılır.Kenarlarına sıvıyağla açılmış yumurta sarısı sürülür.Ortasına peynir veya çökelek,domates veya arzuya göre biber koyulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 veya 200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca yumuşak kalması için üzeri örtülür.
Eki Görüntüle 1915004