ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Güllaç bizim eve hiç girmedi.Çünkü yiyen yok.Ama ben inat ettim bu sene aldım.Aldım da ne oldu elimde patladı.Dedim bari tek kişilik porsiyon yapayım ziyan olmasın.Bir kere çorba kasesinde yaptım tadını ayarlayamadım.Hem de beğenmedim.Aroma eksikti tatlıda.Gül suyu sevmediğim için koymamıştım.Aromasız hiçbirşey güllaç.Börek yaparım bari derken bir de limon aromalı deneyeyim bakalım nasıl olacak dedim.Yaptım ve gayet güzel oldu.Börek olmaktan kurtuldu güllaçlar:)Artık tek kişilik porsiyon yapar yapar yerim.Çok da pratik.Ama şunu söyleyeyim güllaç abartıldığı kadar da bir tatlı değil.

Basitçe anlatayım.Bir su bardağından bir parmak eksik sütün içine iki buçuk çorba kaşığı şeker ve bir çay kaşığı vanilya ekleyip sıcak bir kıvama gelene kadar sütü ısıttım.Ne çok kaynar ne ılık olacak.Bir adet güllacın yarısını parçalayıp kaseye koydum.Sütün yarısını döktüm.Limon kabuğu rendeledim.Fındık koydum.Güllacın diğer yarısını da parçalayıp koydum.Sütün kalanını döktüm soğuttum.Yerken fındık serptim.Limon kabuğu çok güzel bir aroma vermişti.

Bir kase güllaça bu kadar yazı.

Son düzenleme:
bende sevmiyorum geçen sene stajım ramazana denk gelmişti ve staj yaptığım yerde çıkan günlük 3-4 tatlı çeşidinden biriydi bir kere deneyeyim dedim çok yavan geldi. güllaca 1 kg süt kullanacğıma o 1 kg sütü puding yapar yerim

Kolay olduğu için üç dört günde bir çıkarıyorlardır.Sütü ısıt dök bu kadar:)Limonlu güzel oldu ama yavan değildi.Valla ben de o kafadayım.Mis gibi çikolatalı puding varken güllaç yapmak niye.Bizimkiler ben yerken ıyyy ıyyy o ne be nasıl yiyorsun onu diye eziklediler beni zaten.

yok cnm açık büfeydi tatlılar ve vaktine uygun olrk yapıyorlardı. ramazan diye güllaç oluyordu yanında çilekli puding kazandibi ve şekerpare vs. ama güllacın yüzüne bakan yoktu

yok cnm açık büfeydi tatlılar ve vaktine uygun olrk yapıyorlardı. ramazan diye güllaç oluyordu yanında çilekli puding kazandibi ve şekerpare vs. ama güllacın yüzüne bakan yoktu
Şekerpare kazandibi varken çok doğru bir tercih yapmışlar güllacın yüzüne bakmayarak.

Ben de sevemedim güllacı

Dondurma saati:)Golfun yeni çıkan yoğurtlu dondurması.Mustafa Sandal'la eşi oynuyor ya.Fena değil.Ben portakallı sanıyordum şeftaliliymiş.O bakımdan hayal kırıklığı oldu ama olsun:)

scren shot alıp sonra da kenarlarını kırparak ekleyebilirsin :) o zaman kk kabul ediyor resmi :) bozulmada olmuyor. bir nevi resmin ekran görüntüsünü alıp kırpmış oluyorsun :)
Normalde kırpıyorum aslında ama çerçeveledikten sonra yapınca daha uzun sürüyor, tekrar çerçeve vs...

Şekerpare kazandibi varken çok doğru bir tercih yapmışlar güllacın yüzüne bakmayarak.
hahah dimi ama birde bayıla bayıla yiyenler var nasıl yiyorlarsa. geçen babam yapsak ya diyor. yok dedim ben yemem yavan oluyor güzel değil diye. bir dha da sormadı yapalım diye :)

hahah dimi ama birde bayıla bayıla yiyenler var nasıl yiyorlarsa. geçen babam yapsak ya diyor. yok dedim ben yemem yavan oluyor güzel değil diye. bir dha da sormadı yapalım diye :)
Artık yavan değil limon kabuğu aromalı yaptım ben onu.Kimsenin aklına gelmemiş sanırsam baktım yapan yok.Sen de yap limon aromalı babacığına bir porsiyonluk.Yazık adamın canı istemiş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…