Çok güzel görünüyorRamazan geliyor diye herkeste bir telaş vardı.Son kahvaltı,son öğle yemeği,son piknik gibi.Yani herkes son günleri iyi değerlendirdi benim gibi. Biz de son pide diyerek pidemizi yedik afiyetle.Buranın pidesi meşhurdur.Kıymalı iç hazırlayıp pideciye verdik.
Eki Görüntüle 1842926
Sana da hayırlı ramazanlar canım.Hayırlı ramazanlar canım
Kuru yufkaysa ben de ramazan boyunca her sahurda yapıyorum
Ben de iyiyim canım çok teşekkürler.teşekkür ederim sen nasılsın.
Seninki de çok güzel görünüyor.
Seninki de çok güzel görünüyor.Bugün Arda'nın Mutfağı da yaptı benimkinden.Ama fıstıklı yaptı.Gerçekten pratik ve nefis oluyor.Eline koluna sağlık canım.Eklediğin için de çok teşekkür ederim.
İyiyim canım, sen nasılsınSana da hayırlı ramazanlar canım.Nasılsın? Evet kuru yufka.Biz de yapıyoruz ama seninki gibi her sahurda değil.Çok mu seviyorsunuz kuru yufka böreğini?
Ben de iyiyim canım.İyiyim canım, sen nasılsınEşim o börek sofrada olmadan doymuyor canım Ama ben yine de arada 1-2 gün kaytarıyorum börek yapmaktan
Bugün poğaça yapmayı düşünüyorum bakalımBen de iyiyim canım.Eşin doymuyorsa yapacak birşey yok. Bence de arada kaytar:)Börek tarzı hamur işleri de günü kurtarır gibi.
Off nefis görünüyor Adracım
DOMATES SOSLU FIRIN KÖFTE
KÖFTE MALZEMELERİ
250-300 gr.kıyma
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1 avuç ekmek içi
2 iri diş sarımsak
5 dal maydanoz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
SOS MALZEMELERİ
5 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Toz kırmızı biber
1 çay kaşığı şeker
ÜZERİ İÇİN
3-4 adet yeşil biber
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Köfte malzemelerinin hepsi karıştırılır.(Ekmek ıslatılıp suyu sıkılacak.)Oval şekil verilerek buzdolabında 1 saat dinlendirilir.Hafif yağlanmış tepsiye dizilip biraz pişirilir.Sos için domates rendelenir.Tavada tereyağ eritilir ve domates eklenir.Baharatları,tuzu ve şekeri eklenir.Suyunu çok çekmeden çok az pişirilir.Hafif pişen köftelerin üzerine domates sos dökülür.Kenarlara biberler dizilir ve köfteler kızarana kadar fırınlanır.Köfteler pişince üzerine kaşar rendesi serpilir.Kaşarlar eriyince servis yapılır.
Eki Görüntüle 1845597
Eki Görüntüle 1845602
Eki Görüntüle 1845603
Eki Görüntüle 1845622
Eki Görüntüle 1845604
Eki Görüntüle 1845620
Eki Görüntüle 1845609
Eki Görüntüle 1845612
Teşekkür ederim canım.Off nefis görünüyor AdracımEllerine sağlık canım Bu tarifle yarışmaya katılsaydın keşke
Fotoğraflama değil de, beni zorlayan yüklemesiTeşekkür ederim canım.Yarışma aklıma gelmedi.Bir de çok uğraş istiyor yarışma.Tembelim bu ara.
Beni zorlayan da fotoğraf kısmı ve fotoğraf seçme.Fotoğraflama değil de, beni zorlayan yüklemesi1 saat sürüyor yüklemek
Resimlerin boyutu her seferinde fazla büyük oluyor, tekrardan tek tek küçültüyorumBeni zorlayan da fotoğraf kısmı ve fotoğraf seçme.Niye o kadar uzun sürüyor yüklemesi?Dosya yükleden yapmıyormusun canım?
Anladım canım.Benim eski telefonda vardı o sorun ben de tek tek küçültüyordum.Çok sinir iş.Aslında toplu küçültme olabilir biraz araştır onu.Resimlerin boyutu her seferinde fazla büyük oluyor, tekrardan tek tek küçültüyorumResim boyutunu biraz daha büyük tutsa site keşke
Photoscape var, onunla küçültüyorum boyutunu ama bu sefer de resimlerin çözünürlüğü bozuluyorAnladım canım.Benim eski telefonda vardı o sorun ben de tek tek küçültüyordum.Çok sinir iş.Aslında toplu küçültme olabilir biraz araştır onu.Kazen'e yaz belki boyutu değiştirir:)
Ben de o programla küçültüyordum.Niye kalsın dedin.Photoscape var, onunla küçültüyorum boyutunu ama bu sefer de resimlerin çözünürlüğü bozuluyorYok kalsın
Ben de bilmiyorum Valla canımBen de o programla küçültüyordum.Niye kalsın dedin.Kazen hiç de çekinilecek biri değil.