ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Çalsınlar vatandaşa hizmet ne güzel işte.Haşlarken parçalanıyor herkes senin gibi becerikli değil Vuslat'cığım. Hamur açmak zor gerçekten.Kollar çok çalışıyor.

Evet ya, bende boyun fıtığı da var çabuk ağrıyor kollarım

Vuslat ben de istiyorum.Harika görünüyor.Çilekli mi kreması?Arada kendimize de özel sunum yapmalıyız zaten.İyi yapmışsın.Eline koluna sağlık canım.
Kalmadı ki Adracım Sana daha güzelini yaparım Çiçek desenleri yapan krema duy setinden sipariş verdim, onlarla süslücem artık pastaları Evet canım çilekli
Sağol canım

Kalmadı ki Adracım Sana daha güzelini yaparım Çiçek desenleri yapan krema duy setinden sipariş verdim, onlarla süslücem artık pastaları Evet canım çilekli
Sağol canım
Kalmaması çok doğal.Çok mersi canım.Bundan sonra pastaların çok havalı olacak desene.Ben de merak ettim.Yapınca bize de gösterirsin artık:)

Kalmaması çok doğal.Çok mersi canım.Bundan sonra pastaların çok havalı olacak desene.Ben de merak ettim.Yapınca bize de gösterirsin artık:)
Aynen Tamam gelir gelmez hemen pasta yapıcam Atarım havalı pastalarımın resmini

Bu tosta ne ad vereceğimi bilemedim.İçinde herşey olduğu için adını yok yok tostu koydum.Yumurtalı olduğu için her damak tadına uymayabilir ama ben çok sevdim.Yumurta pek hissedilmiyor.Değişik lezzetleri sevenlere tavsiye ederim.İstediğiniz ekmekle yapabilirsiniz.Ben patıl denilen ekmekle yaptım.

YOK YOK TOSTU

MALZEMELER

Patıl ekmek
Tereyağ
Yumurta (Ben iki tane kullandım ama yarısı gitti:)
Sucuk
Kaşar peyniri
Domates
Biber
Kornişon turşu
Ketçap
Mayonez
Tuz

YAPILIŞI

Tost makinesini tereyağıyla yağlayıp çırpılmış yumurtayı döküyoruz.(Dikkat edin tost makinenizin ucu düz değil benimkininki gibi oluk gibi bir yeri varsa yumurta tezgaha da dökülebilir.Gitti yumurtanın yarısı.)

Yumurta pişince ortadan kestiğimiz patıl ekmeğinin yarısını yumurtanın üstüne koyup bastırıyoruz.

Ekmeği ters çevirince yumurta ekmeğe yapışıyor.

Sucukları koyup bastırıyoruz.

Kaşar peyniri,domates,biber ve kornişon turşuyu koyuyoruz ve hafif tuzluyoruz.

Ketçap ve mayonez ekliyoruz.

Ekmeğin diğer yarısını üstüne kapatıp tereyağıyla yağlayıp kızarana kadar pişiriyoruz.

Ve çay eşliğinde afiyetle yiyoruz:)

Son düzenleme:
Çok pratik herkesin yapabileceği çıtır çıtır bir baklava.Ramazanda misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.Sizi çok uğraştırmaz.Ben iki kat baklava yufkasından yaptım isteyen tek kattan da yapabilir.Ama bence iki kat daha güzel oluyor.Tereyağ miktarı baklavaları yağlamaya yetecek kadar.Bu ölçüden bir tepsi çıkıyor.

ÇUBUK BAKLAVA

MALZEMELER

16 adet baklavalık yufka
Tereyağ
Fındık

ŞERBET MALZEMELERİ

2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

YAPILIŞI

Su ve şeker tencereye koyulur.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.Almaya yakın limon suyu sıkılır ve ılımaya bırakılır.Tereyağ eritilir.Bir adet baklavalık yufka serilir ve fırçayla her tarafı tereyağıyla yağlanır.Üzerine ikinci kat yufka serilir ve o da yağlanır.(Baklava yufkalarının kurumaması için üstü örtülür.)İki kat yufkanın ucuna fındık serpilerek normal sıkılıkta rulo şeklinde sarılır.(Fındıklar yanlardan çıkmıyor merak etmeyin.)Bıçakla dörde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine fırçayla tereyağ sürülür ve fırında pişirilir.(Dikkat çok çabuk pişiyor)Fırından çıkan baklavaların üstüne sıcağa yakın ılık şerbet dökülüp soğumaya bırakılır.(İsterseniz baklavaları şerbet tenceresine de atabilirsiniz.)

Son düzenleme:
Çok lezzetli görünüyor canım, ev baklavası gibisi yok Ellerine sağlık canım

adra ellerine sağlık cnm baklava çok güzel görünüyor. bu yufka ile dışarıdaki hazır alınan tadı veriyor mu ? yada onlar gibi çıtır çıtır oluyor mu

adra ellerine sağlık cnm baklava çok güzel görünüyor. bu yufka ile dışarıdaki hazır alınan tadı veriyor mu ? yada onlar gibi çıtır çıtır oluyor mu
Teşekkür ederim canım.Bu iki kat yufkadan olduğu için biraz çıtır çıtır oluyor.Dışarıdakilerin katı çok olduğu için daha yumuşak bana göre.Ama dışarıdakiler gibi istiyorsan bir paket yufkadan tepsiye döşeyip yapabilirsin. Yine her katı yağlayıp ortasını fındıklayıp pişirebilirsin.Öyle aynı dışarıdakiler gibi oluyor.Ama şerbet miktarını artırman gerek.Ama böyle de çok güzel bence:)

dışarıdakileride ısırınca üstü çıtırımsı bir şey oluyor ya onu sormuştum tamam cnm cevabımı almş oldum çıtır oluyor diyerekten bende burgu yapayım diye dşünüyorum aldım bir paket ilk defa denicem :)

Bunun her tarafı çıtır.Çok güzel yaparsın bence.Senin de şimdiden eline sağlık.

SUSAMLI MİLFÖY ÇUBUKLARI

MALZEMELER

10 adet milföy (Bütün milföy)
1 yumurta akı
Susam

YAPILIŞI

Milföyler oda sıcaklığına getirilir.Bıçakla dokuza bölünüp iki tarafı da yumurta akını batırılır.Susama bulanıp burulur.Tekrar susamlanıp fırında pişirilir.Susam yetmezse üzerine yumurta sarısı sürülüp sade de pişirilebilir.

teşekkür ederim canım :) senin aldığın paket 16 lık mı 800 gram diyor nimetin ama kaç tane çıkıyor bilmiyorum :)
Evet markası nimet.800 gr.İçinde kaç tane var bilmiyorum.Seninki nasıl olacak?Burgu dedin.Tek yufkadan mı yapacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…