Çalsınlar vatandaşa hizmet ne güzel işte.Haşlarken parçalanıyor herkes senin gibi becerikli değil Vuslat'cığım. Hamur açmak zor gerçekten.Kollar çok çalışıyor.
O kötü işte.Dikkat et kendine.Fazla yorma kollarını.
Evet ya, bende boyun fıtığı da var çabuk ağrıyor kollarım
Tamam canım.Afiyet olsun.Görüşürüz.Ben cacık yapmaya gidiyorum AdracımGörüşürüz canım
Vuslat ben de istiyorum.Eki Görüntüle 1838841 Eki Görüntüle 1838842
Rulo pasta
Kendime özel sunum yaptım Adra
Kahveyle de iyi gitti
Kalmadı ki AdracımVuslat ben de istiyorum.Harika görünüyor. Çilekli mi kreması?Arada kendimize de özel sunum yapmalıyız zaten.İyi yapmışsın.Eline koluna sağlık canım.
Kalmaması çok doğal.Kalmadı ki AdracımSana daha güzelini yaparım Çiçek desenleri yapan krema duy setinden sipariş verdim, onlarla süslücem artık pastaları Evet canım çilekli
Sağol canım
AynenKalmaması çok doğal.Çok mersi canım. Bundan sonra pastaların çok havalı olacak desene. Ben de merak ettim.Yapınca bize de gösterirsin artık:)
Merakla bekliyorum havalı pastalarını.AynenTamam gelir gelmez hemen pasta yapıcam Atarım havalı pastalarımın resmini
Çok lezzetli görünüyor canım, ev baklavası gibisi yokÇok pratik herkesin yapabileceği çıtır çıtır bir baklava.Ramazanda misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.Sizi çok uğraştırmaz.Ben iki kat baklava yufkasından yaptım isteyen tek kattan da yapabilir.Ama bence iki kat daha güzel oluyor.Tereyağ miktarı baklavaları yağlamaya yetecek kadar.Bu ölçüden bir tepsi çıkıyor.
ÇUBUK BAKLAVA
MALZEMELER
16 adet baklavalık yufka
Tereyağ
Fındık
ŞERBET MALZEMELERİ
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI
Su ve şeker tencereye koyulur.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatılır.Almaya yakın limon suyu sıkılır ve ılımaya bırakılır.Tereyağ eritilir.Bir adet baklavalık yufka serilir ve fırçayla her tarafı tereyağıyla yağlanır.Üzerine ikinci kat yufka serilir ve o da yağlanır.(Baklava yufkalarının kurumaması için üstü örtülür.)İki kat yufkanın ucuna fındık serpilerek normal sıkılıkta rulo şeklinde sarılır.(Fındıklar yanlardan çıkmıyor merak etmeyin.)Bıçakla dörde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine fırçayla tereyağ sürülür ve fırında pişirilir.(Dikkat çok çabuk pişiyor)Fırından çıkan baklavaların üstüne sıcağa yakın ılık şerbet dökülüp soğumaya bırakılır.(İsterseniz baklavaları şerbet tenceresine de atabilirsiniz.)
Eki Görüntüle 1839503
Eki Görüntüle 1839504
Eki Görüntüle 1839505
Eki Görüntüle 1839506
Eki Görüntüle 1839510
Eki Görüntüle 1839508
Teşekkür ederim Vuslat'cığım.Çok lezzetli görünüyor canım, ev baklavası gibisi yokEllerine sağlık canım
Teşekkür ederim canım.adra ellerine sağlık cnm baklava çok güzel görünüyor. bu yufka ile dışarıdaki hazır alınan tadı veriyor mu ? yada onlar gibi çıtır çıtır oluyor mu
dışarıdakileride ısırınca üstü çıtırımsı bir şey oluyor ya onu sormuştum tamam cnm cevabımı almş oldum çıtır oluyor diyerekten bende burgu yapayım diye dşünüyorum aldım bir paket ilk defa denicem :)Teşekkür ederim canım.Bu iki kat yufkadan olduğu için biraz çıtır çıtır oluyor.Dışarıdakilerin katı çok olduğu için daha yumuşak bana göre.Ama dışarıdakiler gibi istiyorsan bir paket yufkadan tepsiye döşeyip yapabilirsin. Yine her katı yağlayıp ortasını fındıklayıp pişirebilirsin.Öyle aynı dışarıdakiler gibi oluyor.Ama şerbet miktarını artırman gerek. Ama böyle de çok güzel bence:)
Bunun her tarafı çıtır.dışarıdakileride ısırınca üstü çıtırımsı bir şey oluyor ya onu sormuştum tamam cnm cevabımı almş oldum çıtır oluyor diyerekten bende burgu yapayım diye dşünüyorum aldım bir paket ilk defa denicem :)
teşekkür ederim canım :) senin aldığın paket 16 lık mı 800 gram diyor nimetin ama kaç tane çıkıyor bilmiyorum :)Bunun her tarafı çıtır.Çok güzel yaparsın bence.Senin de şimdiden eline sağlık.
Evet markası nimet.800 gr.teşekkür ederim canım :) senin aldığın paket 16 lık mı 800 gram diyor nimetin ama kaç tane çıkıyor bilmiyorum :)