ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Biraz da güzellik.Bu ara lekelere taktım.Güneşi bu yüzden sevmiyorum.Aktara aslında keçi sütü sabunu almak için gitmiştim ama adam bu sabunu tavsiye etti.Softto Plus.Papaya özlü.Çillere ve lekelere iyi geliyormuş.Köpürtünce yüzde iki dakika bekliyor.O bekleme aşaması biraz sinir ama güzellik için katlanılır dimi:)Ben kullanmaya başladım.Denemekten bir zarar gelmez.Fiyatı 10 TL.

Kuaför maduru olunca saç bakım ürünleri de ilgi alanıma giriyor tabiki.Araştırdım ve saç için en güzel bakımın hindistan cevizi yağı olduğunu öğrendim.Katı beyaz bir yağ.Elinize alınca eriyor.Yemeklerde bile kullanılıyor.Ben tadına bakmaya henüz cesaret edemedim ama deneyeceğim.Yüzdeki lekelere,göz altına da sürülüyor.Hatta çok iyi göz makyajı çıkartıcıymış.Ben onun için ziyan edemem valla.Ama yüzüme ve göz altına sürüyorum.Kaş çıkartıyor diyenler de var ben de sürüyorum deneyeceğim.Saçım için ise elime alıp saç diplerine iyice yediriyorum.Sonra saçımın diğer yerlerine sürüyorum.Gece sürüp öğlene doğru yıkıyorum.İki saat de bekletebilirsiniz.İlk önce saça su değdirmeden kuru kuru saçı iyice şampuanlayıp yıkıyoruz.Usul öyleymiş.Az kullanmama rağmen saç diplerimdeki kuruluğun hafiflediğini gözlemledim.Fiyatı 30 TL idi pazarlıkla 25 e aldım.Yüzde yüz organik.

Sağol canım.Benim üzümler az görünüyor gerçekten.Misafir gelecekti aceleden öyle oldu:)
Yok canım seninkini standart görünüyor:) Ben yapınca üzümden hamuru görünmüyor neredeyse
Ohh ellerinize sağlık, afiyetle yiyin Biz de Ramazan boyunca yufka yiyoruz Hiç bir sahurda eksik olmuyor
Resim isterim. Biz de bugün ramazan icin yufka açtık.Ben de birazdan ekleyeceğim yufkaları.
Tamam canım, şimdi pişiricem atarım resmi (güzel olursa)

Saç dökülmesini de durdurur mu acaba

Bugün yufka açtık maaile.Ramazanda yeniyor malum.Yaparken resimleyiverdim. Her ne kadar annem kızsa da tamam dur bitiyor,elini çek diyerek bu işi de başarıyla atlattım. Bugün tam anlamıyla hamura doyduk.

Hamurun içinde süt,yumurta,sıvıyağ var.Bir de un ve tuz tabiki.

Biraz büyültüp anneme verdik o açtı.Benimkileri pek beğenmedi sen yapma dedi ama yılmadım yapmaya devam ettim. Aslında sıkılırım bu işlerden ama bugün hamaratlığım tuttu.

Sacda önce tek bir yufkayı pişiriyoruz sonra onun üstüne tek tek piştikçe yufkaları koyup dokuz on kat birlikte pişiriyoruz.Tek tarafı pişiyor.Onun için çok kuru olmuyor.Biz böyle seviyoruz.Bunu dondurucuya atıp lazım olunca çıkarıp kullanıyoruz,.

Alttaki piştikçe üste yufkayı koyup ters çeviriyoruz bu şekilde on kat pişiyor.

Bu da katlamalı yufka.Bunu ıslatıp arasına peynir koyuyoruz ve tavada pratik çok güzel gözleme oluyor.

Yufkalarımız pişti.

Tabiki her yufka açılmasında tereyağlı yufka yağlaması klasik menümüzdür.

Bu da minik biraz kalın yufka ekmeğimiz.

Kıymalı gözlemelerimiz.

Sofra kurulmuşken annem durur mu makarnayı da aradan çıkardı tabiki:)Kesmeyi ikimiz yaptık.

Son düzenleme:
Vuslat verdiğin tarifle yaptığım çilekli muhallebi.Gayet güzel oldu canım.Teşekkürler tarif için.

Karnım tok yine de canım çekti Anneciğinin, senin ellerinize sağlık canım, nefis görünüyorlar

Evet canım saçı güçlendirdiği için saç dökülmesine de iyi geliyormuş.
İyiymiş o zaman:) Ben de alayım, aktarlada var mıdır ki

Vuslat verdiğin tarifle yaptığım çilekli muhallebi.Gayet güzel oldu canım.Teşekkürler tarif için.

Eki Görüntüle 1836926
Ellerine sağlık canım, afiyet olsun Beğenmene sevindim canım

Sağol canım.

Ben aktardan aldım.Mutlaka vardır orada da.

Evet çok beğendim.

Eki Görüntüle 1836949
Su böreği Az daha resmi çekmeden gidiyordu börek, eşim çatalı batıracakken durdurdum
Eline koluna sağlık canım.Nefis.O durumu ben de çok yaşıyorum.Tam yiyeceklerken durun durun resim çekeceğim diye durduruyorum.

Sağol canım.

Ben aktardan aldım.Mutlaka vardır orada da.

Evet çok beğendim.

Eline koluna sağlık canım.Nefis.O durumu ben de çok yaşıyorum.Tam yiyeceklerken durun durun resim çekeceğim diye durduruyorum.
Sağol canım Aynen, ben bir dilimin resmini çekene kadar sofraya koyduğumun yarısı gitmişti

Ellerinize sağlık.Biz de annemle bugün aynı eylemi yaptık.Annem açtı ,ben pişirdim.Pişirme şekliniz bana farklı geldi.Bu şekilde dolap harici saklanmaz herhalde .Ben iki tarafını da pişirip daha sonra balkona seriyorum ,tamamen kuruyunca büyük çöp torbasına koyuyorum .Buzdolabı harici saklamak mümkünse denemek isterim açıkçası.

Eki Görüntüle 1836949
Su böreği Az daha resmi çekmeden gidiyordu börek, eşim çatalı batıracakken durdurdum
Çok güzel görünüyor canım.Su böreğini çok seviyorum ama bana zormuş gibi geliyor.Daha önce hazır su böreği yufkasından yapmıştım,haşlama kısmı çok zor oluyor..Hamuru çok ince açamadığımdan elde açarak denemedim..

Sağol canım Düşündüğün kadar zor değil, bir açarken kolları yoruyor:) Aslında bana en kolay aşaması haşlaması geliyor Hem baklava hamuru gibi çok incecik açmana da gerek yok, yaparsın canım Ev de yapılan daha güzel oluyor hazırlardan

Sizin de ellerinize sağlık deynepnaz.Evet maalesef dolap harici saklanmaz kötü olur.Çünkü çok kuru olmuyor.Böreği de güzel oluyor çok kuru olmadığı için.Ama katlamalı olan gözlemelik iki taraflı pişiyor.O dışarda saklanabilir.Biz de eskiden seninki gibi iki taraflı pişirir kurutulup saklardık.İki üç senedir böyle yapıyoruz.

Dün yufka açarken aklıma yeni fikirler geldi.Tembelin işi kolay fikirler üretmek tabi.Yufkayı açarken iki de bir elimizle un serpeceğimize unu tuzluk gibi birşeye koysak eşit şekilde unlanır diye fikir ürettim.Sonra sacda yufkayı niye çeviriyoruz ki iki taraflı sac yapsalar tost makinesi gibi diye fikir ürettim.Su böreği için de çok önceden düşünmüştüm.Tepsi gibi büyük çift taraflı süzgeç.Hamuru içine serip kapatıp suya daldıracaksın fritöz gibi.Nasıl fikirler ama.Bunları yapsalar büyük sevap işlerler valla.

Son düzenleme:

Süper fikirler ama gerçekten İcat eden olursa, ilk fikir bendendi diye patentini iste

Süper fikirler ama gerçekten İcat eden olursa, ilk fikir bendendi diye patentini iste
Tühh buraya yazmasamıydım acaba?Bende daha ne fikirler var.Ama gerçekten bunları yapan olursa iyi para kazanır.Su böreğinin suya daldırma işlemi çok zor gerçekten.Bunu icat etseler herkes su böreği yapar.

Tühh buraya yazmasamıydım acaba?Bende daha ne fikirler var.Ama gerçekten bunları yapan olursa iyi para kazanır.Su böreğinin suya daldırma işlemi çok zor gerçekten.Bunu icat etseler herkes su böreği yapar.
Gitti fikirler, çalarlar şimdi Bana haşlaması çok basit geliyor nedense Açarken agresifleşiyorum ben, kollarım ağrıyor

Gitti fikirler, çalarlar şimdi Bana haşlaması çok basit geliyor nedense Açarken agresifleşiyorum ben, kollarım ağrıyor
Çalsınlar vatandaşa hizmet ne güzel işte.Haşlarken parçalanıyor herkes senin gibi becerikli değil Vuslat'cığım. Hamur açmak zor gerçekten.Kollar çok çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…