ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Gelince atarı fazla olursa özelden yaz da, gidene kadar gelmeyeyim
Şimdi hastayım fazla koşturamam, iyileşince yüzleşirim

İyi geceler canım
Tamam öyle yaparım.

Geçmiş olsun canım.Önemli birşey değildir inşallah.

İyi akşamlar.

Evimizde devamlı yapılan bir tarifim var.Yapması da çok kolay.Fırından aldığımız ekmek hamuruyla oluyor.Ölçüleri azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.

HAŞHAŞLI

MALZEMELER

4 adet ekmek hamuru
200 gr.öğütülmüş yaş haşhaş
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı fındık
1-2 yemek kaşığı yoğurt (Üzerine sürmek için)

YAPILIŞI

Ekmek hamurundan iri bir parça koparılır.Sıvıyağla yağlanan el yardımıyla ekmek hamuru ince bir şekilde açılır.Haşhaş,sıvıyağ,şeker ve fındık bir kapta karıştırılır.Bir miktar alınıp elle açılan hamura yayılır.Hamur şerit şerit kesilir.İki ucu birleştirilip burulur.Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.Bitişik bitişik yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yoğurt sürülüp 200 derece fırında pişirilir.

Son düzenleme:
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.Sevgili Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

Kızartma patates yerine alternatif fırın patates.Az kalori almak isteyenlerin tercihi olabilir.Damak zevkinize göre istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.

FIRIN PATATES

MALZEMELER

Patates
Toz kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Sıvıyağ

YAPILIŞI

Patatesler soyulur ve çok ince olmayacak şekilde doğranır.Az sıvıyağ,toz kırmızı biber,karabiber ve kekikle harmanlanıp fırında pişirilir.

Bisküvi tadında bir kurabiye.Çok güzel bence.Vereceğim tarifle iki büyük tepsi çıkıyor.Ben yarım ölçü yaptım.Genelde tereyağ kullanıyorum ama tereyağ buzluktaydı margarin kullandım.Tereyağını biraz azaltarak tereyağıyla da yapabilirsiniz.Yarım ölçü üçüncü resimdeki kadar çıkıyor.

ÜZÜMLÜ FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr.margarin veya tereyağ
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı fındık
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)

YAPILIŞI

Margarin ve şeker birbirine iyice yedirilir.Yumurta,yoğurt,kabartma tozu,üzüm ve fındık eklenir.Un ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur çok ince olmayacak şekilde açılıp kalıpla kesilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp kurabiye ayarında pişirilir.

Ellerine sağlık canım Çok severim üzümlü kurabiyeleri Ben yapınca dolduruyorum üzümleri

Ellerine sağlık canım Çok severim üzümlü kurabiyeleri Ben yapınca dolduruyorum üzümleri
Sağol canım.Benim üzümler az görünüyor gerçekten.Misafir gelecekti aceleden öyle oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…