Kumpiri yemesi iyi güzel de yapması biraz zor gelir insana.Çünkü patatesin pişme süresi insanı korkutur.Benim de aklıma patatesleri yumuşayana kadar haşlayıp sonra fırına atma fikri geldi.Gayette güzel fikirmiş.Böylelikle hem fırının çok yanmasından tasarruf ettim,hem de zamandan:)Dışarıda yediğimiz kumpirden hiçbir farkı yoktu bana göre.Kabukları da gayet güzel pişmişti.Kumpir sevenler evde kolaylıkla yapabilir.
EV YAPIMI KUMPİR
MALZEMELER
Patates
Tereyağ
Kaşar peyniri
Garnitür
Kornişon turşu
Yeşil zeytin
Mısır
Ketçap
Mayonez
Tuz
YAPILIŞI
Patatesler tencereye koyulup yenmeye yakın kıvama gelene kadar haşlanır.(Biraz çatal batacak kıvama gelecek.)Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip iyice pişine kadar fırınlanır.Piştikten sonra ortadan tam ayırmadan bıçakla yarılır.Çatal veya tatlı kaşığı yardımıyla iki taraftaki patatesler kabuktan ayrılıp ortaya toplanır.Sıcakken tuz,tereyağ ve kaşar rendesi eklenip karıştırılır.Üstüne mayonezlenmiş garnitür,turşu,mısır,yeşil zeytin eklenir.En üste ketçap ve mayonez eklenip afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1827795
Eki Görüntüle 1827800
Eki Görüntüle 1827801
Eki Görüntüle 1827802
Eki Görüntüle 1827803
Eki Görüntüle 1827805
Eki Görüntüle 1827806
Eki Görüntüle 1827807
Fırında pişmesi çok uzun sürüyor.Böyle daha pratik:)
Ağzımın suyu yerlere aktı.Ben hiç haşlamadan direk fırında yapıyorum.Diğer işlemler aynı.
Eline sağlık canım.Eki Görüntüle 1828186
Kızım börekten vaz geçip poğaça istedibende yaptım kızlar perilere bayagı işgence yaptım
Ev yapımı kumpir tarifi birazdan:)
Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.
İyi yapmışsın:)Seninkiler çok seviyor demekki.Soğumadan çektim, buharı üstünde hâlâSoğumasını bekleyince resim çekecek vakit kalmadan bitiyor
Evet pancar yani lahana sarması:)Pancar sarması mı o. Canım çekti.
Evet pancar yani lahana sarması:)
Evet canım kara lahana.Bizim köyde de pancar derler biz lahana.Bu yarmayla sarılıyor.İsteyen sade,isteyen üstüne sarımsaklı yoğurt döküyor.Teşekkür ederim.Biz pancar deriz, kara lahanayı mı kastettiniz acaba. Ben sarmanın her türlüsüne bayılırım. O da süper görünüyor. Annenizin ellerine sağlık.
Evet canım kara lahana.Bizim köyde de pancar derler biz lahana.Bu yarmayla sarılıyor.İsteyen sade,isteyen üstüne sarımsaklı yoğurt döküyor.Teşekkür ederim.
Burada da pancar diyenler var.Annemin köyünde de pancar derler.İçi hamurlu ve sütlü hiç yemedim de görmedim de.Bulgur,yarma ve pirinçle yapılıyor bizde de.Bir de etli:)Karadenizde kara lahana, içanadoluda pancar deniyor bildiğim kadarıyla. Karadenizde gördüğüm kadarıyla içi hamurlu harçla sarılıp üstüne süt dökülüyor. İç anadoluda bulgur, yarma, pirinçle yapılıyor. Her türlü yerim.