yok aslında ön yargılıyım heralde. daha tanımadan tavır aldım.Birden ilahi bir aydinlanma mi yasadin yani?
Ne alaka anlamadım fikir almak nedir bu konularda size sadece destek vermek düşer.Hırlı mı,hırsız mı da istemiyorsunuz?Umarım bekar değilsinizdir çünkü eden bulur mantığındayım hepYo tepki için değil. Ama hani bizimde fikrimiz alınmalı diye düşünüyoruz. linc edilmek istemiyorum.
Linc hizimizi alamadan önümüzü kesti konu sahibiBirden ilahi bir aydinlanma mi yasadin yani?
Sana bi sey diyeyim, bosanmis biriyim ve boyle bi seyin bi gun basima gelecegine ihtimal bile vermezdim; klasik iste, evlenecektim, mutlu olacaktim, bu kadar.. Aklima bile gelmeyecek oyle berbat bi insan toplulugunun icine dustum ki o gencecik yasimda, neye uğradığımı sana ifade edemem.. Yine de cirpindim, didindim, bi umut duzelir belki diyerek ne fedakarliklar yaptim, sonucta adı evlilik idi.. En sonunda oyle bir pes ettim ki, bu toplumda "bosanmis kadin" olmayi göze aldim ve bosandim 24 yasinda.. Insanin canina ne kadar tak ediyorsa artik, şu sizin veya baskalarinin yaptığı muameleyi goze aliyo.. Her zaman suclu erkek masum kadin degildir elbette ama boşanmaların çoğunda erkek ve erkek ailesi suçlu oluyor, bi araştırma yaparsan gorursun.. O nedenle, once karsinizdaki kadini insanî vasiflari ile tanıyıp anlamaya calisin, orda bi sorun varsa belki abi uyarilir ama yine de karar ona kalmis, onun disinda lutfen zaten yarali olan bi insanı "kusurlu, lekeli" gibi muamele edip incitmeyin.. Cennetin nerden kazanilacagi belli olmaz; merhamet ve hoşgörü insana cok sey kazandırabilir..vallahi gerçekten yazdım. böyle bir konunun neden sahtesini açayım ki.
Hadee sebeb bu mu??? Yav sende bayansın hemcinsin dayanışma yapmanız gerekir. Arkanızı kollamanız gerekir. Kolay mı boşanma kararı alınıyor sanıyorsunuz. Kadın kendinden ne kadar ödün veriyor ; ne kadar çabalıyor bitmesin diye. Belki boşandığı adam çoçuk istismarcısıydı bellimi?. Sizin tersine ; etiketlemek yerine durumu öğrenmeniz gerekiyor. O kadın zaten ne korkularla bu evliliğe evet demiştir. Düzgün bir insansa , sizden ;nasıl tavırlar göreceğini düşünerek evet dedi. Demekki çok seviyorlar. Sizin tam tersine, abinize ;neden boşanmışsa kadın ,aldatma mı şiddet mi her neyse karşınıza alıp konuşmanız lazım. Bak evlenmiş ayrılmış olabilir ama açık ve net bunu bunu yaşanmış yeterince yorulmuş. Yarın bir gün ben yapamıyorum ; ben soğudum dersen seni afetetmeyiz. Sadece bizim için değil onun için daha zor bir durum olur. Kadın yaşıcağı zorluğu yaşamış adam olup yanında duramıyacaksan ; o kadını üzme boşa . afedersin bir aşağıya bakmıyor olay . Ne insanlar ben tertemizim diyip etmediği halt yok. Bunun için takılmayın. Belki ; abim benim tabi onu düşüncem diyeceksiniz ama şunu unutmayın bu hayatta en çok kadın ezilir. Ve yarın bu ezdiğiniz kadının başına gelen her ne ise sizi onunla sınar. Yanlış anlamayın ama gerçekler bunlar. Başınıza gelmesinden korktuğunuz ; rahatsız olduğunuz hayatı yargılamak yerine sorgulayın yardımcı olmaya çalışınki başınıza gelmesin.2
2. Evliligi olacagi icin kizin
Ki ben bunu saygisizca buluyorum. Biz kiz istemeye söz, nisan a sonradan da dügüne 3 saat ucakla gidelim ve bizim yüzümüze bakilmasin.. bence pek hos birsey degil
Kız boşandı diyeTabi ki saygı da kusur etmeyiz. Ön yargılıyım sanırım.
Bence de hayatta her şey insanlar icin boşanmış olması onu defolu yapmaz hepimizin başına gelebilir ( Allah korusun) tanıyıp öyle karar verinNeden böyle fevri oldum bilmiyorum. Aslında doğru söylüyorsunuz abim sevdiyse, başımın üstüne. baya saçmaladım.
Hmm söyle söylim ozaman. Ben kendim 4 senelik evliyim full calisiyorum basimi bile kasicak vaktim yok. Annem hastanede calisiyor yani karma karisik calisiyor. Bizim onunla hic bir derdimiz yok. Ben her bayramda hediyemi gönderiYorum ve bize bir tesskür gelmiYor.Genelde görümce kaynana tarafında olurum yorum yaparken ama bence siz hak etmişsiniz bu tavrı. Öyle izlenim uyandı bende.
Hmm söyle söylim ozaman. Ben kendim 4 senelik evliyim full calisiyorum basimi bile kasicak vaktim yok. Annem hastanede calisiyor yani karma karisik calisiyor. Bizim onunla hic bir derdimiz yok. Ben her bayramda hediyemi gönderiYorum ve bize bir tesskür gelmiYor.
En önemlisi onlarin mutlu olmasi onlar olsunki bizde oluruz
Bizim bi akrabanin oglu bosanmis bi kizla evlenmek istediginde annesi oglunu karsisina alip demis ki, "bana bak o kiz zaten neler neler cekmis, uzulmus kirilmis.. Bi hevesle evlenip sonra bunu sorun edeceksen, kalkip basina kakacaksan, bizi de o insanlara karsi mahcup edeceksen hic girme bu işe.."Hadee sebeb bu mu??? Yav sende bayansın hemcinsin dayanışma yapmanız gerekir. Arkanızı kollamanız gerekir. Kolay mı boşanma kararı alınıyor sanıyorsunuz. Kadın kendinden ne kadar ödün veriyor ; ne kadar çabalıyor bitmesin diye. Belki boşandığı adam çoçuk istismarcısıydı bellimi?. Sizin tersine ; etiketlemek yerine durumu öğrenmeniz gerekiyor. O kadın zaten ne korkularla bu evliliğe evet demiştir. Düzgün bir insansa , sizden ;nasıl tavırlar göreceğini düşünerek evet dedi. Demekki çok seviyorlar. Sizin tam tersine, abinize ;neden boşanmışsa kadın ,aldatma mı şiddet mi her neyse karşınıza alıp konuşmanız lazım. Bak evlenmiş ayrılmış olabilir ama açık ve net bunu bunu yaşanmış yeterince yorulmuş. Yarın bir gün ben yapamıyorum ; ben soğudum dersen seni afetetmeyiz. Sadece bizim için değil onun için daha zor bir durum olur. Kadın yaşıcağı zorluğu yaşamış adam olup yanında duramıyacaksan ; o kadını üzme boşa . afedersin bir aşağıya bakmıyor olay . Ne insanlar ben tertemizim diyip etmediği halt yok. Bunun için takılmayın. Belki ; abim benim tabi onu düşüncem diyeceksiniz ama şunu unutmayın bu hayatta en çok kadın ezilir. Ve yarın bu ezdiğiniz kadının başına gelen her ne ise sizi onunla sınar. Yanlış anlamayın ama gerçekler bunlar. Başınıza gelmesinden korktuğunuz ; rahatsız olduğunuz hayatı yargılamak yerine sorgulayın yardımcı olmaya çalışınki başınıza gelmesin.
Tabikide degil, demek istedigim benim ilgi vermeme karsilik gelmior:)Hediye gönderince iyi görümce mi olunuyormuş? Devam ediyorsa evlilikleri mutlular demek ki.
Allah hayalinden daha bir hayat versin sana abla. Annemle konuştum şimdi, diyor ki elalem ne der. Aklını başına al diyor. Annem çok ön yargılı. Şimdide diyor ki bir de hazırlık mı yapacağız diyor kızı tanımıyor bile.Sana bi sey diyeyim, bosanmis biriyim ve boyle bi seyin bi gun basima gelecegine ihtimal bile vermezdim; klasik iste, evlenecektim, mutlu olacaktim, bu kadar.. Aklima bile gelmeyecek oyle berbat bi insan toplulugunun icine dustum ki o gencecik yasimda, neye uğradığımı sana ifade edemem.. Yine de cirpindim, didindim, bi umut duzelir belki diyerek ne fedakarliklar yaptim, sonucta adı evlilik idi.. En sonunda oyle bir pes ettim ki, bu toplumda "bosanmis kadin" olmayi göze aldim ve bosandim 24 yasinda.. Insanin canina ne kadar tak ediyorsa artik, şu sizin veya baskalarinin yaptığı muameleyi goze aliyo.. Her zaman suclu erkek masum kadin degildir elbette ama boşanmaların çoğunda erkek ve erkek ailesi suçlu oluyor, bi araştırma yaparsan gorursun.. O nedenle, once karsinizdaki kadini insanî vasiflari ile tanıyıp anlamaya calisin, orda bi sorun varsa belki abi uyarilir ama yine de karar ona kalmis, onun disinda lutfen zaten yarali olan bi insanı "kusurlu, lekeli" gibi muamele edip incitmeyin.. Cennetin nerden kazanilacagi belli olmaz; merhamet ve hoşgörü insana cok sey kazandırabilir..