Mesajları iyi okursanız konu sahibi ve annesine edilen beddualar var.ben kimsenin beddua ettiğini hatırlamıyorum. benim okuduğum mesajlarda, bugün sen böyle davranırsan yarın da sana böyle davranılır yazıyordu. bu bir beddua değil, aksine, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste sözünün hatırlatılması bana göre.
tanımayız etmeyiz, neden elin kızına beddua edelim.
abisi kardeşine yardım da edebilir, ailesine mal mülk de alabilir.
şahsi fikrim, ana babanın görevi evladına ahlak vermek ve onu meslek sahibi yapmaktır. bunu yaparken de evladım bana onu alsın bunu alsın kafasında olmamalı. ha maddi zorluğa düşer çocuğu destek olur, borcunu öder vs buna tamamım. ama yazlık almak keyfidir.
benim ailem de beni okuttu büyüttü meslek sahibi etti. darlık zamanlarında yardım ederken bile, evlat parası utandırır diye zor kabul ettiler. ölene kadar bizim boynumuzun borcudur dediler. bana göre esas analık babalık budur.
ve özel günlerinde aldığım hediyeler dışında bir mal mülk kabul etmediler. evlattan ana babaya değil, ana babadan evlada kalır dediler.
şahsi fikrimdir. konu sahibinin savunucuları lütfen saldırıyormuşum gibi cevap vermesin.
ben bakış açım ve yetiştirilme tarzım bu olduğu için de konu sahibinin buraya yazdıklarına karşı yazıyorum.
beddua kısmına asla katılmam. ancak abimi ayırmak istiyorum diye yardır yardır hesap açan ve bana göre son derece dengesiz yazılar yazan birinin görüşlerine ben saygı duyamıyorum.Mesajları iyi okursanız konu sahibi ve annesine edilen beddualar var.
İyi de kazık kadar adam, aklı da var ki okumuş mühendis olmuş, kendi iş yerini açmış ve 1 yıllık bir ilişkiden sonrada evlenmek istiyor.Tavri esyalar degil aslinda abim esya alırken haber bile vermemesi zaten bu yuzden konusmlari ekledim ki okuyun ki iyi fikir verin bana diyedi. Fakat sizler fikir vermek yerine yok kredi karti yok yazlik yok paraya odaklandiniz.
ne yazık ki kızı ve oğlu olan çoğu annede; kızıma kocası herşeyi yapsın ama gelinim için oğlum kılını kıpırdatmasın kafası var. bunu malesef en eğitimli kadınlar da bile görebiliyorum.Keşke anneniz ne kadar iyi bir evladı olduğunu anlayabilse.
Harika bir abiniz var, kardeşine maddi destek oluyor, kadınları dul-bekar gibi geri kafalı kalıplara sokmuyor, okumuş işini kurmuş, sevdiği kadına sahip çıkıyor, ne kadar güçlü bir duruşu var adamın.
Çok nezih ve kibar bir insan canlanıyor gözümde. Sevgilisine arabanın kapısını açtı diye ezik oldu oğlum şeklinde düşüneceğine ne kadar nazik bir evlat yetiştirmişim deyip gururlanır insan. Benim eşim de bana, annem varsa da önce ona arabanın kapısını tutar. Ailesinin yanına gittiğimizde kayınvalidem sen öne eşinin yanına otur der bizimle arabada gelecekse. Kayınpederim kapılaraı açar/tutar misafir olduğum için önce bana sonra kendi eşine. Kayınpederim 67 yaşında adam alışverişlerde karısının çantasını ve aldıklarını taşır arkasından. Bunlar erkekleri ezen değil yücelten davranışlardır. Ah insanımız bunları anlasa keşke...
Siz arayı bulmak istiyorsanız annenize kendi kızın, o kızın yerine koyması gerektiğini aşılayın bence. Ne bileyim sizin de başınızdan bir evlilik geçebilir, sizin de nazik bir eşiniz olabilir, kızım kocasını eziyor yazık diye üzülüyor mu o zaman da acaba?
Sanmiyorum yada bilmiyorum her dediği olup olmadığını. Ama annemler hep ayri evdeydiler hic kayınpederiyle oturmadi zaten onlar memleketteler. Yilda bir belki görüştüler. Babam ailesine hiç karıştırmazdı.Ya merak ettim annenin gelinliginde baban annenin isteklerini yerine getiremedi mi cok mu sıkıntı cekti annen. Babanin ailesi anneni cok mu ezdiler acaba
Sanmiyorum yada bilmiyorum her dediği olup olmadığını. Ama annemler hep ayri evdeydiler hic kayınpederiyle oturmadi zaten onlar memleketteler. Yilda bir belki görüştüler. Babam ailesine hiç karıştırmazdı.
Aabisi ne peki hic el değmemiş ni evlenmiş boşanmış namusuylaGelin adayı bir aylık kısa bir evlilik yapmış .bu nedenle annesi istemiyormuş. Aslında annenin penceresinden bakınca kendince haklı oglunun hiç el değmemiş bir kızla evlenmesini istemesi normal.belki gün gelecek bu bizimde başımıza gelir ve bizde istemiyoruz diye bağırırız
hayatta karşımıza ne çıkacağı belli olmuyor. Umarım her iki taraf için de hayırlısı neyse o olur
Aferim abine size rağmen sahip çıkıyorSon durum annemin tansiyonu yüzünden hastaneye gittik. Bir şeyi yok.Bayramin ikinci günü. Abim sorun değil,artik ben nereye o oraya dedi. Yenge adayim da geldi tanıştık. Abim yengeme arabanin kapisini acti, annem biraz bozuldu köle olmuş çocuk gibi bir şeyler söyledi .Annem sadece bana köpürüyor bu aralar.
Kredi kartina takilan çok olmuş sizin ailenizde bu yok sanırım ama bizde vardir. Abim kredi kartimi öder. Odak nokta bu değil.